Következményeket akarnak a baloldali pártok szimpatizánsai

Csepel.info

Győzelmet várt, de soha akkorát nem bukott a csepeli baloldal, mint június 9-én, vasárnap. Minden körzetet elveszítettek, és csak kettő listás képviselőjük lesz. Ez olyan szégyen, amihez hasonló még 2010-ben sem fordult elő. 

Mindezt úgy érték el, hogy reklámmal, médiamegjelenéssel, munkahelyekkel még Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is segítette őket. A Németh-féle Fidesz is hatalmasat bukott. A rezsibiztos csak két listás képviselőt küldhet a testületbe, ami az ő történelmi veresége. Úgy tudjuk, Németh kielemezte a vereség okait, és már tudja, miért nem ő a hibás: ő volt az egyetlen, aki mindent megtett a sikerért.

A DK-t leradírozták

A legnagyobb kudarcot a csepeli DK tudhatja magáénak, ugyanis az egykori Vörös Csepel romjaiból egyetlen téglácskát sem tudott átmenteni: Paál Géza pártelnök be sem jutott a testületbe. Most jött ki igazán, hogy nem volt elég legnagyobb ellenzéki pártként arcoskodni, hanem ezt a kompenzációs listán is érvényesíteni kellett volna. Más kérdés, hogy június 9. után már a DK sem a legnagyobb ellenzéki párt. Információink szerint akkora a csalódottság a csepeli DK-szervezetben, hogy páran már megüzenték Paálnak: hamarosan kiteszik a szűrét oda, ahová való.

A bukott Momentum bukott politikusa, Dukán András bezzeg bejutott listáról a testületbe. Tőle is azt várták volna a koalíciós partnerek, hogy ekkora zakó után legalább a listás helyéről mondjon le. Képviselő lesz a magyar politikai élet talán legtöbb elmarasztaló bírósági ítéletével büszkélkedő, MSZP-s Takács Krisztián is. Ők ketten fogják képviselni a baloldalt Csepelen.

Érdekesség, hogy sem Dukán András, sem Dudás Zoltán nem gratulált Borbély Lénárd győzelméhez.

Ez régen szokás volt, sőt vidéken még mindig van annyi tartás a polgármesterjelöltekben, hogy gratulálnak a győztesnek. 

Változhat a fideszes listás képviselők személye

A Csepel.info úgy tudja, hogy a választás előtt Dudás Zoltán és Babics Sarolta is arról beszéltek, hogy nem fogják betölteni a képviselői helyüket. Amennyiben ez így is történik, Dudás és Babics helyére Balogh Ernő és Tóth Endre Máté kerül.

Balogh Ernő Németh leghűségesebb szolgája, aki vakon követi a rezsibiztos minden utasítását. Ő már 2023-ban sem szavazta meg a csepeli költségvetést. Ha akkor a Fidesz többi képviselője is követi a példáját, Némethnek sikerült volna előrehozott választásokat kicsikarnia. Tóth Endre Máté a másik várható fideszes képviselő a rezsibiztos bizalmi embereként dolgozó Tóth Endre dél-pesti tankerületi vezető fia.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !