Németh Szilárd összehozta a Fidesz rémálmát

Csepel.info

Soha nem elég…

Rengeteg szimpatizánst vesztett a kormánypárt Csepelen. Ez a rezsibiztos bosszúpolitikájának következménye. A megmaradt Fidesz-szavazók kétharmada június 9-én ráadásul bizonyíthatóan nem Németh Szilárd (és a Fidesz) jelöltjére, hanem a pártból kizárt Borbély Lénárdra és az ő jelöltjeire voksolt.

Mutatjuk a számokat, és hogy mit reagált erre Németh Szilárd!

1. Borbély Lénárd polgármestert az eddigi legmagasabb részvételi arány mellett, az eddigi legmagasabb, 23.131 szavazattal, vagyis 67,38 százalékos többséggel választották újra. Ez kettős rekord. Emellett mind a 12 egyéni körzetben fölényesen nyertek a polgármester jelöltjei. A 18 fős csepeli testületben ősztől 13 ember lesz a polgármester frakciójában.

2. A Fidesz-KDNP Európai Parlamenti listájára 11.752 csepeli szavazott. Közülük 3.516-an szavaztak Dudás Zoltánra, a rezsibiztos polgármesterjelöltjére. Vagyis a Fidesz szavazóinak több mint kétharmada, 8.236 fő szavazott át Borbély Lénárd polgármesterre.

3. Az öt listás képviselő közül ősztől ketten fideszesek lesznek. Lesz még egy MSZP-s és egy momentumos, valamint egy kutyapárti politikus. A DK kiesik a testületből. Mindez a “vörös” Csepelen, ahol június 9-ig az elemzők többsége reális esélyt adott a baloldali győzelemre.

Németh Szilárd példátlanul nagy kudarca

Emberemlékezet óta nem bukott akkorát a Fidesz önkormányzati választáson, mint 2024-ben, Csepelen. Hasonló kudarc 2002-ben volt itt a kerületben: akkor az MSZP nyert minden körzetet, de a Fidesz jóval több szavazatot szerzett, mint most. Még a XIII. kerületi fideszesek is kihúzhatják magukat most a büszkeségtől Németh Szilárd mellett. A kétfősre csökkent Fidesz frakció is a legkisebb, ami valaha Csepelen volt.

Németh Szilárd mindent megtett Borbély Lénárd bukásáért, hogy legalább a baloldal megnyerje a választást. Még reklámozta is Dukán Andrást, a Momentum polgármesterjelöltjét. Akik közelről ismerik, állítják: a rezsibiztos olyannyira gyűlöli Borbély Lénárdot, hogy valószínűleg maga is a Momentum esélyesebb polgármesterjelöltjére szavazott. De ez sem jött össze: Dukán András 6.592 szavazattal,  szintén hatalmasat bukott.

A rezsibiztos a csepeli Fidesz tagságának háromnegyedét zárta ki a pártból. A kormányzó párt önkénteseinek több mint öthatoda szintén elveszett a tisztogatások során. A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója először 9-ről 4-fősre csökkent. Ez fog ősztől két képviselőre apadni. A rezsibiztosnak sikerült a Fidesz csepeli szavazótáborát is megtizedelnie, és az már csak hab a tortán, hogy a megmaradt kormánypárti szavazók több mint kétharmada nem a Fidesz jelöltjeire, hanem Borbély Lénárdra és jelöltjeire szavaztak.

Semmit nem felejt, semmit nem tanul

A Csepel.info úgy tudja, hogy megtörténtek a csepeli Fideszben az első választási értékelések. Szokásosan: csak Németh Szilárd értékelt. Saját teljesítményét kiválóra, a képviselőjelöltekét elégtelenre vagy “kettes alára” osztályozta. A rezsibiztos szerint, miközben ő a hátán vitte végig a kampányt, érdemben senki nem segített neki.

“Készülünk…” jelentette be Németh Szilárd hétfőn délelőtt, pedig csak folytatják… Bal oldalon Gál Balázs, jobb oldalon Tóth Endre Máté leendő képviselők

Korábbi elemzésünknek megfelelően Dudás Zoltán és Babics Sarolta, a Fidesz-lista első két helyezettje lemondott a mandátum átvételéről. A helyükre a papírforma szerint Balogh Ernő és Tóth Endre Máté került volna. Ám Németh Szilárd szombaton Balogh Ernő helyett Gál Balázst, a Csepel SC vezetőjét kérte fel a képviselőségre.

Azokat a fideszeseket, akik végigasszisztálták a Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek elleni bosszúhadjáratot, most félrerúgta Németh Szilárd. Már nem kellenek neki.

Az új fideszes képviselők első közleménye nem ígér semmilyen változást

A két listás fideszes személye azonban érdekes: ők ketten vezették ugyanis a polgármester elleni fekete kampányt.

Németh szerint a gyűlöletkampány folytatása most a legfontosabb feladat,

egészen addig, amíg ki tudnak erőszakolni egy előrehozott választást Csepelen.

Tóth Endre Máté a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének, Tóth Endrének a fia. Így apján keresztül is “fogható”. Garantáltan azt fogja tenni, amit Németh Szilárd parancsol neki.

Gál Balázs szintén a rezsibiztos megbízható embere. Úgy tudjuk, hosszú ideig ő volt “tégla” az önkormányzatban. Tőle tudta Németh, hogy a polgármester mikor mit csinál. A fideszes megbeszéléseket mindig úgy szervezték, hogy Borbély ne érjen rá. Gál lebukott, de hálából rögtön utána a Csepel SC és a polgármester elleni mocskolódó kampány vezetőjévé nevezték ki.

Németh Szilárd mindemellett kijelentette, ugyanazt a politikát és ugyanúgy kívánja folytatni, mint amivel töredékére csökkentette a csepeli Fidesz szavazótáborát.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !