Titkos üzenet: “nyúlja” nélkül fő a csülkös pacal Csepelen

Csepel.info

Bár a pacal eredetileg nem nyúljával készül, mégis összeforrt Csepel és a pacal Németh Szilárddal, valamint a nyúljával. De ennek több okból is vége szakadt.

Märtz József vendéglős a maga módján, elegánsan vág vissza Németh Szilárd ellene indított háborújában. Vasárnap éjjel a Takaródóval, pénteken a nyúlja nélkül főtt csülkös pacallal üzent a rezsibiztosnak. És aki meg akarja kóstolni a főztjét, jobb ha siet, mert gyorsan el fog fogyni – értesült a Csepel.info.

Märtz Józsefnek a mai napig adósa a rezsibiztos egy 182 ezer forintos kifizetetlen számlával:

“Amikor Németh Szilárd keresztapa lett, szólt, hogy nálam tartja a fogadást. Ez volt az ajándéka. Egy klottgatyában, pólóban meg bocskorban jelent meg, ami illetlenség volt. Szürreális látvány volt az öltönyös vendégek között. Aztán közölte a fogadás végén, hogy »Majd visszajövök.« Nem jött vissza. Helyette S. úr, a »táskás ember« érkezett. Azt mondta, hogy Szilárd azt üzeni, beszállnának a vállalkozásaimba, és »csak« a forgalmunk 20 százalékát kérik.”

– fogalmazott lapunknak egy korábbi cikkünkben.

Németh később sem fizette ki a tartozását. De a számla összege a legkisebb veszteség, ami Märtz Józsefet érte. A rezsibiztos szabályos háborút indított ellene. Mindent megtett, hogy tönkre tegye korábbi felkarolóját és segítőjét. Borbély Lénárd polgármester is célkeresztbe került. Ő azért, mert nem adta oda Németh alapítványának az önkormányzat vagyonát, valamint a csepeli Kis-Duna-part jelentős részét, amit a rezsibiztos be akar építeni.

Elkenték a száját

Mindennek van következménye. Annak is lett, hogy Németh Kisgömböc módjára próbálja felzabálni a csepeliek vagyonát, és igyekszik ellehetetleníteni a Kis-Duna-parti vendéglőst. Június 9-én a Fideszre 11.752 csepeli szavazott az Európai Parlament listáján, ami önmagában is szokatlanul kevés. Úgy tűnik, hogy a rezsibiztos miatt sokan eleve más pártra szavaztak.

Németh Szilárd polgármesterjelöltjének szereplése azonban egyenesen riasztó. Dudás Zoltánra már csak 3.516 választó szavazott, ami alig tíz százalékos eredmény. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Fidesz szavazóinak többsége, mintegy 8.236 ember a Fideszből kizárt Borbély Lénárd polgármestert támogatta. Utóbbit egyébként 23.131 szavazattal, 67,4 százalékos eredménnyel választották meg ismét polgármesternek.

Borbély civil szervezete mindent vitt, 12 egyéni körzetben tarolta le a politikai palettát. A kompenzációs listáról két fideszes, egy momentumos, egy MSZP-s és egy kutyápárti politikus jutott a csepeli képviselő testületbe.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !