Két ütemben megkezdődik a Kossuth Lajos utcai üzletsorok megújítása

Csepel.hu

A több mint negyvenéves ingatlanok tetőszigetelése elöregedett, így elérkezett az idő a felújításra. A tervezésbe a vízszigetelés cseréjén túl az épület homlokzatát, álmennyezetét és sétálótereit is bevontuk, a tervek előreláthatóan június végén készülnek el.

A tetőszigetelésre elkülönített fedezet a 2024-es költségvetésben rendelkezésre áll, ezért a kivitelezés még ebben az évben megkezdhető. A beruházásra két ütemben kerül majd sor. Első ütemben a térszín feletti beavatkozások valósulnak majd meg, amelyeknek legfontosabb eleme a tetőszigetelés cseréje és a villámvédelmi rendszer megújítása lesz.

A két épületet érintő munkálatok nagy előkészítést és szervezettséget igényelnek, hogy a szolgáltatói funkciók a lehető legkisebb kimaradással üzemelhessenek a kivitelezés ideje alatt.

A sétálóterek zöldítésével, az álmennyezet cseréjével, valamint a födémáttörések kibővítésével világosabb, tisztább környezet fogadja majd a csepelieket. A beruházásnak köszönhetően nem csupán egy közterületet épít újjá az önkormányzat, hanem egyúttal jelentős mértékben javul a közbiztonság is a Belvárosban.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !