Liptai István-emlékdíj

Csepel.hu

Átadták a legtehetségesebb utánpótláskorú csepeli kosárlabdázónak járó Liptai István-emlékdíjat.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében, a Csepeli Bontó Kosárlabda Klub szakosztályi évzáróján Szabó Róbert, a csepeli kosárlabda-szakosztály vezetője értékelte a 2023/24-es szezont, majd a korosztályok legjobbjai különdíjakat vehettek át.

Szabó Róbert kérdésünkre elmondta, amióta Csepelen átvették a kosárlabda-szakosztályt, ezt tartja a legsikeresebb évének.

– Korábban is számos sikerrel büszkélkedhettünk. van olyan játékos, aki innen került az NBI-be, olyan is, aki korosztályos válogatott lett, és nyertünk NBII-es bajnokságot is. A most zárult szezonban viszont egyszerre jöttek a sikerek: utánpótlás- és felnőtt csapatunk is dobogós helyen végzett, és a magyar válogatott keretbe meghívtak egy csepeli játékost.

Idén már második alkalommal osztották ki a legendás csepeli kosárlabdázóról, Liptai Istvánról elnevezett emlékdíjat, amelyet Bányai Bence vehetett át Szabó Róberttől, az emlékdíj alapítójától és a 137-szeres válogatott kosaras özvegyétől, Liptai Istvánnétól. Bányai Bence kilenc éve, első osztályos kora óta kosárlabdázik. Lapunknak elmondta, az idei idényt tartja élete eddigi legjobb évének, hiszen az U-16-os csapattal sikerült a második helyen végezniük. Hozzátette, a Liptai István-emlékdíjat nagy megtiszteltetésnek tartja, amely a jövőben motiválni fogja őt a még jobb teljesítményre, hogy a sportágban elérhesse célját, és profi kosárlabdázó legyen. Az eseményen jelen volt Dr. Németh László, az 1983-ban MNK-győztes csepeli csapat edzője. Kérdésünkre elmondta, örömmel vesz részt egy olyan eseményen, ahol motiváló környezetben láthat fiatal kosarasokat. A csepeli kosarasoknak azt üzeni:„High goals, great rewards”, azaz ha magasak a céljaik, azért nagy jutalom jár.

Különdíjasok

Fiúk

U11: Bátori Áron

U14: Török Pál és Turzó Gábor

U16: Bányai Bence

U18: Dorner Péter

Legtöbbet fejlődött fiú: Csík Alex

Lányok

U12: Dukony Hanna

U14: Szabó Andrea

U16-U18: Szabó Anna

Legtöbbet fejlődött lány: Sporer Niki

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !