Miért reklámozza a Fidesz alelnöke az ellenzéket?

Csepel.info

A grafikont a Hirveres.hu oldalról töltöttük le

Sokan felhúzták a szemöldöküket Csepelen, amikor látták, hogy a Németh Szilárd politikai üzeneteit hirdető Presonores Kft. Dukán András ellenzéki polgármesterjelöltet reklámozza a Facebookon.

A Fidesz alelnöke annyira gyűlöli Csepel polgármesterét, és annyira meg akarja szerezni a csepeliek vagyonát, hogy nem csak kiegyezett a balliberális ellenzékkel, de pénzelheti is őket.

Dukán András megegyezett Németh Szilárddal, hogy Borbély Lénárd kritizálására koncentrálnak

Németh Szilárd lapja, a Szigetorszag.info olyan interjút készített a DK és a Momentum vezetőjével, ahol ők Borbély Lénárdot szidhatták. A Fidesz alelnöke ennek fejében reklámozhatta a polgármesterjelölt interjúját. Belementek az alkuba: Dukán András szerint azért, mert minden lehetőséget meg kell ragadni. Vajon készpénzt is elfogadtak?

Németh Szilárd önti a mocskot

A pártok kétfajta kampányt folytatnak. Egy pozitívat, ahol ígérnek, és egy negatívat, ahol ellenfeleiket bírálják. Ennek megfelelően a „Csepeli Házmester” Facebook-oldalt 2017 augusztusában, Németh Szilárd utasítására hozták létre. Eredetileg Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Szabó Szabolcs kifigurázására készült, ami látszik is, ha a régebbi posztokat nézzük. Érdekesség, hogy az oldal reklámozóját, a Presonores Kft-t 2022-ben el is marasztalta a Nemzeti Választási Bizottság, mert úgy ítélték meg, hogy választási hirdetéseik törvénytelenül járatják le Szabó Szabolcsot, a rezsibiztos ellenfelét.

Ám amikor Németh nem kapta meg Csepel vagyonát, Borbély Lénárd lett az ellenség. Kizáratta párttársát és létrehozott egy kimondottan a csepeli polgármestert kifigurázó oldalt, ami most “Borbély Lénárd, Csepel Csődör Császára” címen fut, illetve a Mediaworks egyik munkatársával elindított egy internetes lapot, a Szigetorszag.info-t. Az „ellenségem ellensége a barátom” elv alapján aztán kibékült a csepeli Fidesz és az MSZP-DK-Momentum.

A Németh Szilárdhoz köthető Presonores reklámköltése a Facebook oldalakon az elmúlt 90 napban (forrás: Meta, Facebook)

Így történhetett, hogy ez a furcsa koalíció negyvenszer szavazott együtt a polgármester ellen, a Németh Szilárdhoz köthető reklámozó cég pedig több mint egymillió forintot költött az elmúlt 90 napban – többek között – a Szigetorszag.info, azon belül pedig Dukán András momentumos polgármesterjelölt reklámozására. Mindez természetesen nem gátolja abban a Fidesz alelnökét, hogy Facebook oldalán azt az általa kirúgatott Borbély Lénárdot árulózza, akit már 2019-ben is meg akart buktatni Csepelen.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !