Napi abszurd: nem lehet leírni, hogy korrupció miatt elítélték, mert az választási visszaélés

Csepel.info

Nem írhatta volna le a Csepeli Hírmondó, hogy Takács Krisztiánt hűtlen kezelés miatt elítélték, az igazsággal ugyanis rossz színben tüntette fel a politikust. Minden ehhez hasonló igazmondástól eltiltották az önkormányzati lapot, ráadásul több mint 10 millió forintot kellene fizetniük azért, mert nem hazudtak.

“Abszurd döntést hozott a Fővárosi Választási Bizottság” – állítja a Csepeli Hírmondó kiadója, amely fellebbezett az ítélet ellen.

Dukán András polgármesterjelölt valamint a Momentum-DK-MSZP koalíció folyamatosan azt állítja, hogy annak ellenére is fideszes Borbély Lénárd polgármester, hogy két éve nem az. Ennek megfelelően idézte a Csepeli Hírmondó szó szerint Dukán Andrást, az ellenzék polgármesterjelöltjét, amikor leírták a vádjait. Ezek után

az ellenzék megtámadta saját jelöltjének kijelentéseit, és elítélték érte a Csepeli Hírmondót.

“Ez önmagában abszurd. A FVB azért is elítélte a Csepeli Hírmondót, mert nem a jelölt egyik jelmondatát tette meg címnek. Ilyen előírás azonban semmilyen törvényben sincs. Ilyen joggyakorlat sincs” – állítja az önkormányzat. A döntés azért is nevetséges, mert maga a polgármesterjelölt csak esetenként használja állítólagos fő jelmondatát, de akkor sem címként, ahogy azt az önkormányzati laptól utólag követelték.

“Az is képtelenség, hogy ne lehessen leírni korrupciós bűncselekmény miatt jogerősen elítélt politikusokról, hogy jogerősen elítélték őket. Most ez szintén előfordult.” – fogalmaz a kerület közleménye. Információink szerint azt hiányolta a választási bizottság, hogy nem került a lapba a bűncselekményt bizonyító ítélet. Amivel az önkormányzati lap tartalma aránytalanná vált volna, vagyis a választási bizottság olyasmit hiányolt a laptól, ami miatt még jobban megbüntették volna. Mi az ítélet első oldalát mutatjuk be, amiről egyébként a kihirdetésekor be is számolt a sajtó.

Dukán András minden korrupciót elítél, amiben nincs benne valamelyik jelöltje

A korrupciót állítólag elítélő Dukán András jelöltje korrupciós bűncselekményt követett el, az önkormányzat vagyonát a sajátjaként adta el az önkormányzatnak, és – információink szerint – a mai napig nem fizette ki az önkormányzatnak okozott kárt. Ebben egyébként a csepeli baloldali ellenzék másik jelöltje, Losonci Róbert Takács üzlettársaként szintén érintett.

“Nonszensz elvárások, abszurd helyzet, érthetetlen elmarasztalás, megmagyarázhatatlanul magas, milliós bírság. Elfogadhatatlan” – áll a közleményben, ami miatt a csepeli önkormányzat fellebbezett a döntéssel szemben.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !