Sportos élménynapok Csepelen

Csepel.hu

Tarnay Zsuzsi elmondta, hogy a mostani héten huszonhat-huszonnyolc gyerek vesz részt a sportos élménynapokon, ugyanis nem minden nap ugyanazok jelennek meg a Rákóczi Kertben.

A következő héten harminckét-harmincnégy jelentkezőt várnak a helyszínen. A hétfőtől péntekig tartó eseményen minden alkalommal más-más programot állítottak össze, de a lényegük ugyanaz: sportosan, színesen, élményekben gazdagon teljen el az idő.

A hétfő ütős nap volt, mert minden az ütésről szólt, tehát tollaslabdáztak, pingpongoztak, teniszeztek a gyerekek. Kedden a labdázás játszotta a főszerepet. Lehetett focizni, röplabdázni, kosárlabdázni, s ki-ki tehetsége és hajlama szerint választhatott a sportágak közül. Mindez arra is jó volt, hogy a résztvevők eldöntsék, mi áll hozzájuk a legközelebb. A szerda exatlon napként telt el. A gyerekeket két csoportra, kékekre és pirosakra osztották, s különféle ügyességi versenyeken kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. Természetesen voltak győztesek és vesztesek, de a játék arra is megtanít, hogy a vereségből is lehet erőt meríteni. A sportszerűség is fontos szempont, hogy már kicsi korban értékelni tudják a fair playt, az ellenfél tiszteletét. A csütörtök a sportos kincskeresők napja volt. A Rákóczi Kertben különféle helyeken teniszlabdákat rejtettek el, amelyeket meg kellett találni. Igen ám, de keresés közben változatos feladatokat kellett megoldani. Így például fekvőtámaszokat kellett végezni, guggolni, futni, ugrálni. Az a csapat nyert, amely a legtöbb elrejtett tárgyat meglelte. A péntek a kihívás napja, vagyis azt kell bizonyítani, ki az ügyesebb, erősebb, gyorsabb. Játékos feladatok várnak a csapatokra, de az egyéni képességek is nagy hangsúllyal esnek latba.

Az élménynapokon az ebédet követően egy rövid pihenő következett, majd gyerekeknek szóló filmeket vetítettek le. A látottak alapján a résztvevők szerették a sportos programokat és a filmeket is.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Sportos élménynapok Csepelen” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Jó kezdeményezés. Ezekből a gyerekekből lesznek a jövő olimpikonjai, de ha nem, akkor is az “ép testben ép lélek” alapján kiegyensúlyozott felnőttek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. László szerint:

    Melyik országban vizionálta ezt fater?

Itt lehet hozzászólni !