Élménynapok Csillagtelepen

Csepel.hu

Hétfőtől péntekig tartó ismeretterjesztő élménynapokat tartottak a Radnóti Miklós Művelődési Házban július 24-28-a között.

Az élménynapok finanszírozását az önkormányzat segítségével pályázat útján szerezték meg a szervezők. A színes programokról Ligeti Ágnes, a Radnóti Művelődési Ház intézményvezetője számolt be.

Hétfőn animációs filmeket tekintettek meg a gyerekek a Csepeli Kultik Moziban, majd a filmes élmények alapján képregényeket és bábokat készítettek, és bábjátékozással töltötték az időt. Kedden a két keréken való biztonságos közlekedés szerepelt a programban. Gyakorolták a forgalmi szabályokat és kerékpáros ügyességi versenyeket rendeztek a Csepeli KRESZ Parkban. Tanulmányozták a járművek ökolábnyomát és beszélgettek a fenntartható közlekedésről. Szerdán a medvék világával ismerkedtek. Busszal kirándultak el a Veresegyházi Medveotthonba, ahol csaknem harminc medvét, valamint oroszlánokat és farkasokat tekinthettek meg. A különféle medvéket képzett segítők mutatták be, majd játékos kérdez-felelek formában lehetett többet megtudni az állatokról. Csütörtökön a Kiserdőbe kalandoztak el, ahol a környezetet, a növényvilágot tanulmányozták. Terepfoglalkozások keretében csapatversenyt rendeztek. Térképen tájékozódva kellett előre haladni, közben feladatlapokat töltöttek ki. Délután állatbemutatót rendeztek, amelyen különféle hüllőkel, pókokkal és más kisebb állatokkal ismerkedtek meg a gyerekek. A péntek a szellemi és ügyességi vetélkedők napja volt. Szellemi és mozgással kapcsolatos vetélkedőket szerveztek a csapatok számára. A feladatok között szerepelt Csepel jó helyismerete, többek között az, hol találhatók a kerületben bizonyos nevezetesebb épületek, templomok. A földrajzi élővilág ismerete kiterjedt a Kis-Duna-parton élő állatok és növények felismerésére. A játékos csapatversenyen az győzött, aki a legjobb helyismerettel rendelkezett. Ebéd után a Meringa cukrászdában fagylaltoztak a gyerekek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !