A Föld napja Csepelen

Csepel.hu

Az Föld napja tavasznyitó rendezvényként is jó szórakozást, kikapcsolódást kínált a családoknak, gyerekeknek, hiszen a napsütéses időben bárki megtalálhatta a számára legérdekesebb műsort, bemutatót vagy játékot, amelyek mind a természettel, a Föld tiszteletével voltak kapcsolatosak.

Elsőként a népszerű Island Rock Csepel TSE tánccsoportja szórakoztatta a közönséget, majd a Bogárháton Alapítvány tagjai interaktív mesejátékot mutattak be azzal a címmel, hogy Gerzson, a ganajtúró házasodik. A gyerekek szívesen bekapcsolódtak a műsorba, és a színpadnak kinevezett pódiumon teljes átéléssel játszották el szerepeiket.

Rögtön ezután Vágási Szilvi zumbaoktató tartott fitneszperceket annak jegyében, hogy az egészségünkért meg kell mozdulni, nos, több tucatnyian pattantak fel a helyükről, és táncoltak zenére bő fél órán át. Aki viszont kényelmesebb volt, ezen közben szétnézhetett a sátrak között. Az egyiknél a természettel kapcsolatos közmondások mondatrészeit kellett összeilleszteni, így: „Ajándék lónak…, ne nézd a fogát”. Vagy: „Madarat tolláról…, embert barátjáról.” Odébb állatokat lehetett simogatni: nyulakat, kacsákat, kecskéket. Egy táblán a különféle gombákat sorolták fel és mutatták meg rajzokon. Aztán volt célba dobás és halászat mágnessel, egy terepasztalon játékvasút, másutt kézműves-foglalkozás. A bogaras bemutatón maketteken tették közszemlére a különféle fajtákat, de akadt egy igazi, jókora csótány is, de nem kellett félni tőle. Az érdeklődők egy másik sátorban az erdők élővilágával ismerkedhettek meg és vehettek részt öko kalandtúrákon.

A legtöbb gyerek láthatóan a virtuális valóság játékra volt kíváncsi, ami a következőket jelentette: a jelentkezőkre fekete fejfedőt, a szemükre pedig a virtuális látást biztosító szemüveget tettek, összességében úgy néztek ki, mint a kisördögök. Kezükben egy virtuális botot tartottak, amelyekkel virtuális kockákat kellett eltalálniuk; ezzel pontokat szerezhettek, úgyhogy nagy vidámság közepette csapkodtak a karjukkal, amikben valójában semmi nem volt, csak a virtuális szemüvegen keresztül láthattak kockákat.

Déltájban eljött a pillanat, amikor a Csepeli Galambtenyésztők Egyesületének jóvoltából galambokat röptettek a magasba. Ez is jó mulatság volt, mert aki nem bizonyult elég ügyesnek, annak a kezéből már akkor elszállt a galamb, amikor még nem hangzott el a rajtengedély. De mit bánták ezt a galambok! Érdemes volt kicsit tovább elidőzni a Csepeli Kertbarát Kör sátránál, ahol Géczi Tibor elnök és Zémann István adott alapos tájékoztatást a földdel és a növényekkel kapcsolatos tudnivalókról. „Egyetlen növény sem haszontalan, ami a kertben nő, mert ha kikel a földből, nyilvánvalóan jól érzi magát a helyén, tehát kár lenne elpusztítani. A gaznak ilyen értelemben nincsen jelentősége, mert az is növény. A tyúkhúr például kiváló talajtakaró, legfeljebb a tetejét kell néha letépni, és odaadni a tyúkoknak, kacsáknak. A csepeli talajviszonyokat szereti a közönséges ibolya, amely magától terem, és május közepéig virágzik. Az árvacsalán a méhek kedvence, a kövirózsa pedig végtelenül igénytelen és hálás növény” – tudtuk meg Géczi Tibortól.

És még mindig nem értünk a programok végére, mert koradélután bábjáték előadást tekinthettek meg a nézők. A Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület műsora szintén a környezetünk védelméről szólt. Utoljára maradt a szappankészítés bemutatása lépésről lépésre, hasznos tanácsokkal mindennapjainkra.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “A Föld napja Csepelen” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    …és, amikor VALÓJÁBAN ELJŐ a FÖLDANYA NAPJA: 2023. 05. 02.
    UGYANIS MÁJUS 2-án AMA JÓL BEHARANGOZOTT “PÁRBESZÉDEN” (TOROCZKAI LÁSZLÓ – UNGÁR PÉTER) ELÉRKEZETTNEK LÁTSZIK az “IDŐ”, HOGY UNGÁR PÉTERTŐL, MINT a “NEMZETKÖZI ZSIDÓ” HÁLÓZAT és a HOLOKAUSZT-IPAR EGYIK HAZAI MILLIÁRDOS FARIZEUSÁTÓL VÁLASZT KAPJUNK!!!…- HOGY KI is ÍRTA VALÓJÁBAN ANNE FRANK GOLYÓSTOLLAL PAPÍRRA VETETT HAZUGSÁG NAPLÓJÁT?!
    https://kuruc.info/r/4/258226/

Itt lehet hozzászólni !