Meghalt Babati Ferenc, a Csepel SC válogatott röplabdázója

Csepel.hu
Karácsony szentestén elhunyt „Babos” Babati Ferenc (1952-2022), a Csepel SC legendás röplabdacsapatának tagja, tizenhétszeres válogatott. A Csepel színeiben hatszor lett magyar bajnok és kilencszer nyerte el a Magyar Népköztársasági Kupát 1973 és 1982 között.
Legnagyobb sikerét akkor érte el, amikor a Csepel SC KEK ezüstérmet nyert a görögországi Athénban 1973-ban. Visszavonulása után, 1992-től nemzetközi minősítésű röplabda játékvezető lett.

Lapunk megkérdezte Buzek Lászlót, a csepeli együttes leghíresebb játékosát, aki Babati Ferenc csapattársa volt a klubban és a válogatottban: milyen emlékekkel gondol egykori játékostársára?
„Feri nagy vagány volt a pályán, jól ismerte az ellenfeleket, tudta, hogyan kell játszani ellenük. Irányító és feladó posztot töltött be, kiválóan mozgatta a csapatot. Többnyire ő volt az, aki feladta nekem a labdát, én pedig ütő játékosként lecsaptam azt. Jól összeszokott, nagyszerű gárdát alkottunk, ismertük egymás gondolatait. Sorra arattuk a sikereket a magyar bajnokságban és a hazai kupákon. A válogatottban is együtt játszottam Ferivel. Ő 1974 és 1978 között volt válogatott, és tagja annak az együttesnek, amely az olaszországi világbajnokságon tizennegyedik lett 1978-ban.”
cs. a.
Csepel.hu

Egy hozzászólás “Meghalt Babati Ferenc, a Csepel SC válogatott röplabdázója” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Nyugodj békében, Feri! 🙁

Itt lehet hozzászólni !