Aranyvasárnap a szeretet gyertyájának lángja ég

Csepel.hu

Csepel adventi koszorúján a negyedik gyertyát Ábel Attila alpolgármester gyújtotta meg.

Az érdeklődőkkel Kertész Péter kanonok-plébános osztotta meg gondolatait.

Máté könyvéből Jézus születésének történetét olvasta fel. Az evangéliumi részletből az adventi időszak két jelentős személyiségéről, a gyermeket váró Máriáról és férjéről, Józsefről prédikált. Kiemelte aranyvasárnap nagy ajándékát, amely mindenki számára az Istentől való hit és bizalom. Hit abban, hogy akinek a születésére készülünk azon a szentestén, az az örökkévaló Isten egyszülött fia. A bizalmunkat próbáljuk először Isten felé, majd a házastársunk, családtagjaink, embertársaink, munkatársaink és barátaink irányába is megerősíteni. Velük összeköt bennünket a Mindenható – hangsúlyozta.

Advent utolsó vasárnapján a Classics Acapella együttes tagjai adtak zenés műsort.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “Aranyvasárnap a szeretet gyertyájának lángja ég” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    De nem gázról? 😁🤣🎄

  2. PáLoS TReND szerint:

    CIGÁNY ÚTON ORBÁNIA!!!
    A FELCSÚTI BRIGANTI KIZSIGERELT RABSZOLGÁVÁ TETTE a MAGYAR MUNKAVÁLLALÓKAT!!!…-TARTÓTISZTJE UKÁZÁRA…- MÁR a SZÁMÁRA OLY FÉNYES és VÉRGŐZÖS ún. HANUKÁRA!!!
    A cin-globalista Rothschild csicska a nemzetközi uzsorások parancsára a magyarországi Munka törvénykönyv sokadik módosításával, amit december elején át is vittek az Országgyűlésben a politikus-bűnözők, ami nyilván nem csoda, hiszen papíron kétharmada van az israhelli megszállóknak.
    Ebben többek között az állt, hogy adott esetben egyetlen szabadnapjáról sem rendelkezhet egy munkavállaló, de az is, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozókat – lényegében – végkielégítés nélkül el lehet küldeni!!!
    Nem sokat vártak a nemzet-veszejtő és forint-rontók, mit mondjak.
    Már érkeznek is a hírek az első ilyen esetről, és – alig meglepő módon – a makói Continental gumiipari gyárból, ahonnan már sok gazság került korábban is napvilágra.
    A pontosítás kedvéért ismételjük el: az eljárás az, hogy akinek egészségügyi állapota nem teszi lehetővé, hogy elássa korábbi munkakörét (akkor is, ha az egyenesen az adott munkából származik!), elküldhető fizetetlen szabadságra. Ezzel igazság szerint felmondásra kényszerítik, hiszen nincs fizetése, ha pedig ő maga mond fel “önként”, akkor nem is kell végkielégítést fizetni számára. Nos, úgy tűnik, ez történik Makón.
    „Meg sem várta, hogy a köztársasági elnök aláírja, úgy tűnik, máris alkalmazza a Munka törvénykönyve módosítását a makói gumigyár vezetése: kifárasztással felmondásra kényszeríti azokat a dolgozóit, akik idős koruk vagy megváltozott egészségi állapotuk miatt nem, vagy csak nagyon nehezen tudják ellátni korábbi munkakörüket” – írta közleményében a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség.
    A szakszervezet elnöke, Radics Gábor a Mércének elmondta: a cég egy munkavállalója megromlott egészségügyi állapota miatt – ami a szakszervezet szerint egyértelműen a munkakörülmények miatt állt be – már több mint egy éve nem tudott dolgozni.
    Első körben azonban nem foglalkoztatási megbetegedést, hanem egészségügyi alkalmatlanságot állapítottak meg nála.
    Ebben az esetben a munkáltató köteles más munkakört ajánlani a munkavállalónak, vagy felmondani és végkielégítést fizetni neki.
    Ahogy azonban korábban írtuk, a már megszavazott, de a köztársasági elnök által alá még nem írt módosítás értelmében ráutaló magatartással felmondásra kényszeríthetik az egészségügyileg alkalmatlanná nyilvánított munkavállalókat, akik így eleshetnek a végkielégítéstől.
    Szép kis karácsonyi ajándék, íme, hát a narancshéj kipások (Fidesz!?) holokauszt-szorzóval népszerűsített vér-verejtékes rabszolgasága…- időarányosan Európa legnyomorultabb éhbéréért!!!

  3. Gary Ridgway szerint:

    Gondolom, hogy karácsony alkalmából sem kíván semmi földi jót a csipet csapat? 🤣

    Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! 🙏🎄

  4. László szerint:

    A tettek számítanak, ezek már sokat tettek értünk…
    Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! 🙏🎄

  5. kormánypárti szerint:

    Boldog Karácsony Gergelyt! Lászlónak kellemetlen ünnepeket kívánok! 😀

  6. László szerint:

    Azok után hogy kicsit fényeztem a kormányt? Számomra nem létezik kellemetlen ünnep, van még söröm…🤣

  7. Gary Ridgway szerint:

    kormányos, te tényleg egy köcsög vagy.

  8. László szerint:

    Ne várj tőle sokat, és akkor nem fogsz benne csalódni. Én mindenkihez így viszonyulok 🤣

  9. Gary Ridgway szerint:

    …jajjj, dehogy várok én bármit is, legfőképp egy Fidernyáktól. 😜🤣
    Inkább állatot tartok. 😁✔

Itt lehet hozzászólni !