Egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma

Csepel.hu

Itthon is megjelentek a koronavírus BA4, a BA5 és X variánsai, melyek Európában már uralkodóvá váltak, fertőzőképességük pedig magas. Ahogy Európában, úgy Magyarországon is hétről hétre nő a megbetegedések száma. Sajnos egyre több a fertőzött, a tüntetek hasonlóak a korábbi omikron variánshoz.

A betegek főként lázat, száraz köhögést, torokfájást, fejfájást, levertséget tapasztalhatnak. A szakemberek azt javasolják, aki beteg, ne menjen közösségbe, mert a korábbi variánsoknál könnyebben terjed a fertőzés.

Az oltottak is elkaphatják a megbetegedést, de ők általában könnyebben vészelik át, nem kerülnek kórházba. „Eddig úgy tűnt, a koronavírus- járvány némi szezonalitást mutat, tavaly és azt megelőző nyáron nem okozott komolyabb problémát, de mivel RNS-vírusról van szó, könnyen mutálódik” – hangsúlyozta dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója. Kiemelte, az enyhébb tünetek miatt sokan nem mennek orvoshoz, így a valós megbetegedések száma jóval magasabb lehet a hivatalos adatoknál. Azoknak, akinek többféle alapbetegségük van, vagy hatvan év felettiek, javasolt a negyedik védőoltás is. „Zsúfolt helyeken, például tömegközlekedési eszközökön, üzletekben érdemes maszkot viselni, a kézfertőtlenítés továbbra is kiemelten fontos. Tünetek esetén érdemes a háziorvoshoz fordulni, aki a mentőktől kérheti a tesztelést. Bizonyos nagy kockázatú beavatkozás előtt magunk is tesztelünk. Ilyen például a laktózintolerancia kilégzéses vizsgálat és a gyomortükrözés is, mindkettőnél negatív PCRteszt szükséges” ‒ mondta.

Hogy haladnak a közbeszerzések?

A közbeszerzési eljárások kapcsán dr. Dobák András kiemelte: a fogászati közbeszerzés a végéhez közeledik, a fejlesztések őszre megvalósulhatnak, új fogászati székekkel és eszközökkel bővül a rendelő. Az Egészséges Budapest Program keretében a Vermes Miklós utcai épület felújítása két ütemben valósulhat meg, először a legszükségesebb felújításokat végzik el, bizonyos rendelések így is elindulhatnak majd. Ugyanakkor épül az egynapos sebészet is, a kivitelező szerint tartható a határidő, ami szeptember vége. Mint arról már korábban beszámoltunk, az egynapos sebészeten fül-orr-gégészeti, ortopédiai, kézsebészeti, szemészeti műtéteket, kisebb urológiai, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, érsebészeti műtéteket is terveznek, illetve vastagbéltükrözést és kisebb gasztroenterológiai beavatkozásokat is végeznek majd.

PE

Csepel.hu

 

10 hozzászólás “Egyre nagyobb arányban nő a fertőzöttek száma” bejegyzésre

  1. Fater trollja klón kapja be szerint:

    X? BA2.75 volt még tegnap a világon. Ja, az ott volt.
    Tegnap reggel az egyik agitprop rádió meg aszonta stagnál.
    Na, rakjátok már össze. 😁🤣😎
    A worldometers-en meg kilóg a lóláb! 😜

  2. PáLoS TReND szerint:

    VAJON dr. Dobák András MENNYIÉRT HAZUDJA TELE a MÉDIA CSATORNÁKAT!?
    Nyáron nincs járvány! De mégis, mert most így gondolják. Ja, hogy nincs beteg?
    Majd lesz az oltottak között, mert tesztelünk, és náluk biztos találunk valamit, mert ez így lett kitalálva. De azért vedd fel a harmadik negyedik “kitudjahányadikat” a valamelyik soron következő hullám okán, mert életet ment.

    Mint láthatjuk, a koronavírus igen hasznos „háziállat” azoknak a politikusoknak és más elmebetegeknek, akik saját érdekeiknek megfelelően használják. Lovas nemzet lévén a mi „hűbéruraink” bátran meglovagolták és ki is hajtják belőle (belőlünk) a maximumot. Milyen jó váltott lovakon – háború és járvány – száguldva a maradék józanságot, értelmet és természetesen pénzt kihúzni – nehogy véletlenül alattvalót mondjak – az állampolgárokból.
    Mi meg tüntetgetünk nagyjából békésen, van, aki szédülten, hátha csoda történik. Vagy várjuk a megmentő hőst, de végül szokás szerint feladjuk és hazaballagunk, ahogy tettük ezt az utóbbi évtizedekben. Nem sok megoldást látok, hacsak azt nem, hogy kiszállunk az ördögi körből, kidobjuk a TV-t és szervezett közösségekben leköltözünk vidékre. Mert így lehet esélyünk – de nem egyedül – túlélni az elkövetkező őrületet.

  3. apostolos szerint:

    MASZKOT ÉS KARANTÉNT AKARUNK! 😀

  4. László szerint:

    Sziget fesztivál előtt? Majd utána!

  5. kormánypárti szerint:

    Nagyon betenne a magyar gazdagságnak, ha visszatérnének a korlátozások, ezért én nem számolok ezzel. A háború poklában sajnos vannak veszteségek. Most elsősorban a béke megteremtésén kell dolgozni, minden más ezután következik. Azt hiszem, ebben társadalmi egyetértés van.

  6. Fater trollja klón kapja be szerint:

    Szólj a Kozákoknak, hogy adják fel a világ minden országa által is elismert területi integritásukat és engedjék be az orosz csapatokat. Így gondoltad?
    A Covid meg majd adja magát, persze nálunk majd valahogy lesz minden, ahogy eddig. Sehogy.

  7. kormánypárti szerint:

    Ahogy nézem, ma már nem csúsztattunk a számokkal?

  8. PáLoS TReND szerint:

    HALÁLVESZÉLYES PROPAGANDA és AGYMOSÁS!!!
    KILÓRA MEGVETT ORVOSOK MAGYARORSZÁGON IS!!!
    Tömegpszichózisba került ORVOSOK: A kardiológusok több szúrásra ösztönöznek a szívizom és más halálos szervek károsodásának bizonyítékai ellenére!!!
    https://twitter.com/BrainlessReborn/status/1558539748590985221

  9. Gyula szerint:

    A közölt adatokról tudjuk, hogy az igazolt esetek zöme nem kerül be a statba, mert tesztelés sincs. Talán a kórházi adatok egy része igaz, mert a halálozást sem közlik, tehát az a szám is relatív.

  10. PáLoS TReND szerint:

    ORBÁNIA = AUSCHWITZ a KÖBÖN!!!
    ZSICI-HITLER NYUNYÓKÁHOZ KÜLDI az ÁLTALUK MEGMÉRGEZETT ÁLDOZATOK HOZZÁTARTOZÓIT!!!

    Új „feladatot” kapott a felcsúti felbujtó és főkolompos Nyunyókája (Müller Cecília!!!), aki parancsra „önfeledt” oltakozásra buzdította a nemzetközi zsidó-maffia mérgeivel az egészséges embereket!!!
    Az ún. koronavírus-világjárvány által okozott megbetegedésben elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére létrehozott, közhasznú tevékenységet végző alapítvány tevékenységében segédkezik majd az eddig tiszti főorvosként szereplő halál-nagyi!!!
    Értitek a csíziót?
    A Rothschild szolga Olstein=Orsós=Orbán Viktor miniszterelnöknek mutatkozó lószerszám csütörtöktől új „haláli” elfoglaltságot biztosít a xanaxra rumpuncsozó vérmérgezőnek (Müller Cecília Terminátor Őnagyságának!!!) a Magyar Közlönyben megjelent új szabályozás alapján.
    Az Orbán rezsim még a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről szóló korábbi rendeletét is módosította.

    A javarészt Orbán ösztökélésére és zsarolására agyon oltatott áldozatokká lett hiszékenyek mára koronavírusban elhunytak hozzátartozói támogatást kérhetnek az alapítványtól, amely a kérelem megalapozottságának vizsgálatához a járványügyi feladatkörben eljáró egészségügyi államigazgatási szervtől, mostantól tehát magától „Mengelénétől” (Müller Cecíliától!!!) kérhet adatot.
    http://web.t-online.hu/apuska/media/12/04__Lelki_terror_mix.mp3

Itt lehet hozzászólni !