A csepeli strandon jártunk

csepel.hu

Sok nehézséggel indult az idei szezon a Csepeli Strandfürdőben, először az élménymedence burkolatát kellett javítani, majd egy elromlott szűrő okozott gondot. Úgy tűnik, a hibákat sikerült orvosolni, a strand valamennyi medencéje most gond nélkül üzemel. A fürdő nyitása óta csaknem két hónap telt el, az elmúlt időszak tapasztalatairól kérdeztük Kovács Lajost, a Csepeli Strandfürdő vezetőjét.

A strandolás az egyik legkedveltebb családi program a szünidő alatt. A fürdőkkel kapcsolatban jogos elvárás, hogy az öltözők, mosdók, medencék kulturáltak, tiszták legyenek, a víz minősége a lehető legjobb legyen. „A Csepeli Strandfürdő medencéiben a víz minősége tízszer jobb, mint az ivóvízé, minden nap ellenőrzöm a víz tisztaságát. Gépészeink éjszaka is dolgoznak a strandon, annak érdekében, hogy a víz kifogástalan minőségű legyen” – mondja Kovács Lajos, a fürdő vezetője. A strandolók bőrén lévő szennyeződéseket ki kell szűrni a vízből, csakúgy, mint a naptejet, mely felúszik a víz felszínére. „A medencékhez három nagy homokszűrő csatlakozik, és ezek mellett klóros fertőtlenítőket is használunk. A szűrők a medence vizét három-négy óra alatt átforgatják, a víz lecserélődik, megtisztul. A ruhában való fürdés korábban sok gondot okozott, ezzel rengeteg szennyeződés kerülhet a vízbe, idén azonban sikerült ezt megszüntetnünk” ‒ teszi hozzá. A fürdő nyitvatartása az idei szezonban változott. „A reggeli úszást 6-tól 8-ig bérletrendszerrel oldjuk meg, úgy tapasztaltam, nem maradtak el emiatt a látogatók, sőt. A strand teljes területe 9-kor nyit. Sokan nehezményezték, miért a legnagyobb melegben nyitunk. Ennek egyszerű oka van, hisz egy korábbi nyitásnál nem lenne időnk a terület megfelelő karbantartására. A csepeli nyugdíjasok számára továbbra is a megszokott módon, hétfőn, kedden és szerdán biztosítjuk az ingyenes belépési lehetőséget” – hangsúlyozta a strandvezető. Egyúttal kiemelte, igyekeznek rendet tartani a fürdőben, de mindig akadnak problémák. „Van olyan látogató, aki rendszeresen összegyűri és beletömi a vécépapírtekercseket a WC-csészékbe, dugulást okozva ezzel. Szerencsére most hamar észrevettük a problémát, és gyorsan tudtunk intézkedni, de volt olyan eset is, amikor emiatt kellett lezárnunk a mosdókat a látogatók elől.”

Ottjártunkkor a mellékhelyiségek tiszták voltak, a világítás üzemelt, szappan és vécépapír is rendelkezésre állt, valamennyi medence és a csúszda tiszta volt és működött. „A mozgáskorlátozott illemhelyiségben valóban van gond a világítással, azaz a mozgásérzékelővel, de hamarosan javítjuk, kicseréljük. Az öltözőket szakaszosan nyitjuk meg, a forgalomtól függően, az öltözőszekrény kulcsát letét ellenében, már a pénztárnál megkapják a látogatók. Az öltözők koedukáltak, a fülkékben lehet átöltözni. Minden öltözőépület betűjelzést kap, a pénztárnál kiadott jegyen jelzik, melyik öltözőbe kell mennie a látogatónak”.

A lopásokról kérdezve Kovács Lajos elmondta, sajnos a medence szélén hagyott papucsokat előfordul, hogy ellopják, de ez ellen nehéz mit tenni. Súlyosabb bűncselekmény szerencsére eddig nem történt. A nyár folyamán a strand 19 óráig tart nyitva, hőségriadó esetén azonban este nyolcig. A legmelegebb napokon eddig 1800-1900 vendég látogatta a strandot, bár ezen a nagy területen akár 3-4000 ember is kényelmesen elférne. Az árak ugyan emelkedtek, de a csepeli strandra még mindig kedvezőbb a belépőjegyek ára, mint a többi budapesti fürdőben. A strand vezetője fontosnak tartja, hogy aki ellátogat ide, valóban jól érezze magát, a strandolás idejére kikapcsolódjon, kicsit kilépjen a hétköznapi rohanásból.

Potondi Eszter

csepel.hu

4 hozzászólás “A csepeli strandon jártunk” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    Alig vannak a csepeli strandon!

  2. kormánypárti szerint:

    Az a jó. Te tömegbe szeretsz strandolni?

  3. Fater trollja klón kapja be szerint:

    Tele van Orkkal, ki megy ki? 😁

  4. Gyula szerint:

    Ma alig volt kint ember, pedig nem gyengén van rohadt meleg, az Erzsébeti nyakig van, pedig más árkategória, igaz igény kérdése minden. Van aki beéri a Balaton nevű láppal is. 😁🤣

Itt lehet hozzászólni !