Semmelweis nap a Jahn Ferenc Kórházban

Csepel.hu

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház idén is megtartotta hagyományos Semmelweis napi ünnepségét.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester is.

Dr. Dobosi Zsolt főigazgató ünnepi beszédében kiemelte: … „a Semmelweis nap lehetőséget ad arra, hogy az egyik legelismertebb magyar orvos szellemi örökségéből erőt merítsünk. Mérlegre tegyük az elmúlt évi teljesítményünket, átgondoljuk az eddigi erőfeszítéseinket, kudarcainkat ugyanúgy, mint sikereinket. Semmelweis sem tett másként, amikor korát megelőző tudományos szemlélettel egyedülálló életművet hagyott hátra a következő generációk számára. Bár nézeteit a XIX. század tudósai, orvosai élesen bírálták, de ő hajthatatlan maradt kétségek és kételyek nélkül, ellentmondásokat nem ismerve hitt igazában. Következetessége és kitartása példaként állhat mindannyiunk előtt. Az elmúlt időszakban nekünk is számtalan kihívással kellett szembenéznünk. Örömmel mondhatom, hogy együttesen úrrá lettünk a nehézségeken, ami nem sikerült volna az ő együttműködése és erőn felüli teljesítménye nélkül.” A főigazgató kiemelte, büszkeséggel tölti el, hogy számos fejlesztés és pozitív változás is létrejött a kórházban. A cél a lehető leghatékonyabb betegellátás, a modern komfortos körülmények biztosítsa a betegnek és dolgozóknak egyaránt. Ahogy fogalmazott egy ilyen léptékű intézményben mindig lesznek fejlesztésre váró területek és kihívás, az előrelépés azonban nem működne, ha a dolgozók nem lennének partnerek ebben a folyamatban.

Ünnepi beszédet tartott Dr. Pozsár István, a Fül-Orr-Gégészet osztályvezető főorvosa is, aki Semmelweis Ignác nehézségekkel teli életét, munkásságát idézte fel.

Az ünnepi beszédeket követően elismeréseket adtak át. Több Csepelen élő és dolgozó szakembert is kitüntettek. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Budapesti Területi Szervezete a Nemzetközi Ápolók Napja alkalmából elismerést adományozott az egészségügyi intézmények ápolásvezetőinek, valamint azoknak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették az egészségügyi szakdolgozókat és hivatásukat. Elismerést vehetett át Szászné Bundy Erzsébet ápolási igazgató.

A MESZK helyi szervezete elnökének felterjesztésével, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház ápolási igazgatójának és főigazgatójának támogatásával a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis-napi elismerő okleveleket adott át: Kalauz Lászlónénak (II. Krónikus Belgyógyászati Osztály), Kató Évának (Központi Rehabilitációs Osztály) és Vincze Eszternek (I. Krónikus Belgyógyászati Osztály).

Semmelweis-nap alkalmából, példamutató hivatástudattal és kiemelkedő szakmai felkészültséggel végzett, lelkiismeretes munkájáért ÁPOLÁSI IGAZGATÓI dicséretben részesült: Balobás Jánosné (I. Krónikus Belgyógyászati Osztály), Buzás Gabriella (II. Krónikus Belgyógyászati Osztály), Kékesi Ildikó Julianna (Központi Gyógytorna), Kotnyekné Éger Krisztina (Központi Rehabilitációs Osztály), Molnárné Szabó Judit (I. Krónikus Belgyógyászati Osztály), Olexa Katalin (II. Krónikus Belgyógyászati Osztály).

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !