Júniustól nem adnak igazolást a csepeli gyermekorvosok

Csepel.hu

A gyermekes családok bizonyára értesültek arról, hogy a csepeli gyermekorvosok júniustól a kerületi bölcsődések és óvodások betegség miatti hiányzását a továbbiakban nem szeretnék igazolni. Erről a szülőknek kell gondoskodnia egy megfelelő formanyomtatványon – hívta fel a csepeliek figyelmét Borbély Lénárd polgármester.

A céljuk – mondják -, hogy valódi, minőségi idő jusson a betegellátásra. Ezzel szerintük mindenki könnyebben, hamarabb tudja majd felvenni a rendelővel, saját orvosával a kapcsolatot, és jut tényleges orvosi ellátáshoz. Hangsúlyozzák, hogy nem az orvoshoz jutás rendjét, hanem az orvosi igazolások rendjét szeretnék megváltoztatni.

A jogszabály azonban mást mond – figyelmeztet a polgármester. E szerint a beteg gyermek az orvos által meghatározott időszakban nem látogathatja a nevelési-oktatási intézményt, vagyis az orvosnak kell igazolni a betegség időtartamát. Egyelőre a gyermekorvosok döntése az iskolásokra nem vonatkozik – itt ugyanis a bölcsődékkel és az óvodákkal ellentétben, orvosi igazolás nélkül, nem lehet akármennyit hiányozni.

Eközben az orvos-beteg találkozó eddig sem történt meg minden esetben és a gyermekorvosok telefonos konzultáció után is adtak igazolást a szülő bemondása alapján. Meggyógyult gyermeket éppen ezért nem is vitték be mindig a szülők a rendelőbe a betegek közé.

Mostantól viszont semmilyen igazolást nem adnak ki a csepeli gyermekorvosok – mondja a polgármester, aki a napokban kérte az illetékes minisztérium állásfoglalását, hogy a helyzet minél előbb megoldódjon. Borbély Lénárd Facebook oldalán a lakosság véleményét kéri a kialakult helyzetről.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !