A csepelieknek ingyenes kell maradjon a parkolás Csepelen

Csepel.hu

A csepeli önkormányzattal való egyeztetés nélkül került napirendre a Fővárosi Közgyűlés ülésére Karácsony Gergelynek a budapesti parkolási rendszer változtatásával kapcsolatos előterjesztése, amely többek között azt is tartalmazta, hogy Csepelen a Szent Imre tér fizetős övezet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hiba volt, hogy a kerületünkkel nem egyeztettek. Ha így lett volna, jeleztük volna, hogy már foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudjuk a csepelieket megvédeni attól, hogy Csepel az agglomeráció P+R parkolója legyen – folytatta.

 

Az egyre növekedő gépjármű létszám miatt a kerületben megoldást kell találni arra, hogy ne autó lerakat legyünk. A csepeli képviselő-testület sok mindenben vitatkozik, de abban egyetértettünk, hogy a csepeli lakosok számára ingyenes kell legyen a Csepelen való parkolás. Ehhez ragaszkodom – figyelmeztet a polgármester.

„A budapesti parkolási helyzet pedig tarthatatlan, de az egyik legkomolyabb probléma jelenleg a kialakult káosz és folyamatos dugók, amit a Karácsony Gergelyék előidéztek. Gondoljunk csak a rakpart lezárására, az egyidejű lezárásokra, vagy a biciklisávok indokolatlan felfestésére.” – majd hozzátette: a budapesti Fidesz-KDNP frakció azt javasolja a Főpolgármesternek, hogy a fővárosban reggel 8 óra helyett 8.30-ig lehessen ingyenesen parkolni, hogy a szülők rövid várakozás mellett nyugodtan bekísérhessék bölcsődés, óvodás, iskolás gyermeküket az intézményekbe anélkül, hogy erre a csekély időre parkolási díjat kelljen fizessenek. Sajnos a Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége ezt elutasította.

Csepel.hu

28 hozzászólás “A csepelieknek ingyenes kell maradjon a parkolás Csepelen” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    ingyenesnek kell maradnia vagy:
    ingyenes kell, hogy maradjon

  2. Breor szerint:

    Azzal egyetértek, hogy lakásonként egy autóra járjon az ingyenes parkolás. Viszont a második autó után nyugodtan kérhetne az önkormányzat parkolási díjat, a cégautókért pedig emelt összeget. A befolyó pénzből lehetne javítani az utakat, parkolókat. Egyébként szánalmasnak tartom hogy ha egy kerülettel odébb van dolgom, akkor ott fizetek a parkolásért, de közben az aglomerációból ingázók ingyen parkolnak Csepelen és sokszor ezért nincs parkolóhely a lakásom közelében …

  3. Ibolya szerint:

    ….kicsit eltér a tartalom,amiről írok,de vérlázító,nagyon bosszantó.
    Főúton lakom,elképesztő a gépkocsiforgalom.Eddig is előfordult,de mostanában ebben az embert próbáló hőségben naponta többször is!!!!!!,hogy amikor az erre száguldó autós megissza az italát / a gépjármű vezetője-utasai /,nos akkor nemes egyszerűséggel kidobják a palackot,sörös fémdobozt,ilyesmiket a száguldó autók nyitott ablakain!!!Még szerencse,hogy nem találtak el eddig…..
    Ma,ameddig csak söprögettem a járdát,HÁROM vadbarom volt,aki csak úgy kidobta.
    EZEK otthon is az asztalukra-ételükbe köpnek ???? ,erkélyükről kidobják a göngyöleget ???

  4. László szerint:

    A közgyűlésen elhangzott, hogy Csepel és Soroksár is bevezetné a fizetős parkolást, mert „belefulladnak az agglomerációból érkező autók tömegébe”.

  5. Fakanál szerint:

    Pedig nagyon jó lenne már VÉGRE kitalálni valamit, mert borzasztó, hogy az ember a saját háza elé nem tud parkolni, mert sok trehány, lusta disznó leteszi az autóját, majd felszáll a HÉV-re vagy a buszra és ha nap végén végzett melóval akkor jön csak érte és viszi el… Ez már marhára unalmas és vérláztó igenis!

  6. kormánypárti szerint:

    Soros György adott utasítást a csepeli emberek megsarcolására! Gyurka bának nagyon a bögyében van Csepel.

  7. Qwert szerint:

    Négy éve nem néztem ide be. 😂
    Ugyanolyan hely maradt, mint volt az ország.😜
    De ez így is van rendjén…

  8. pl szerint:

    Kormánypárti sportot űz a hülyeségéből, v versenyre kelt a Demens Noéval…

  9. apostolos szerint:

    Már számtalan posztban leírtam: ha az építési szabályzat szerint továbbra is megengedik, hogy 200 négyszögöles vagy kisebb, egy család számára alkalmas telekre társasházat húznak fel, amelyben minimum két, de esetenként 4 család számára alakítanak ki lakásokat, addig csak tovább generálják a forgalmat. Átlagosan ma már két autó esik egy családra. Ezt duplázza, négyszerezi meg egy társasház.
    A másik az a 25 évvel elkezdődött, Amerikából (közvetlenül a Nyugatról) importált társadalmi jelenség, hogy a városban dolgozó, de a városi ingatlanárakat megfizetni nem tudó fiatalok az agglomerációba költöztek. Azonban, amíg az USA-ban vagy Nyugaton van megfelelő kötöttpályás agglomerációs közlekedés, ez nálunk teljesen hiányzik.
    A harmadik tényező az emberi önkorlátozás teljes hiánya. Az elérkezett jólét azt hozta, hogy hobbiból (ezt családi környezetemből tudom) utazgatnak nyugdíjasok a Fővám téri csarnokba nézelődni vagy éppen forrásvízért a Pilisbe vagy (ahogy ezt is már többször írtam) a szülők a gyereküket iskolába autóval viszik (mert ha már dolgozni úgy megy, akkor a gyereket is eldobja-ezzel plusz köröket generálva). De olyan is van, hogy nem is megy dolgozni, hanem csak elviszi a gyereket az iskolába (ahova a gyerek is vidáman el tud sétálni, hiszen azért többnyire körzeti iskolába járatják a szülők, ha meg nem, akkor ezt meg kellene szüntetni, vagy erősen korlátozni).
    A fővárosi vezetés által beharangozott intézkedésekre azt a választ hallottam az ellenzéktől indokként, hogy szegény gyerekeket nem fogják tudni a szülők bevinni az iskolába autóval a belvárosban. Margit! Nooóórmális? ha általános iskolás, akkor körzeti, ha középiskolás, akkor meg már elég nagy. Tényleg ez a megfelelő indok a tiltakozás alapjául?

  10. László szerint:

    Apostolos, …”Az elérkezett jólét azt hozta” utáni írása a 80-as évekre nem volt igaz? 200méterre volt az általános iskola, időnként autóval vitt apám. Lenne gyerekem én is kocsival vinném. Mennyi mocskos ember van szabadlábon?

  11. apostolos szerint:

    Az iskolába lehet menni gyalog vagy busszal is, csak az nem menő.
    Azt, hogy jólét van, a Niedermüller Péteről hallottam, akit utálok, de igaza van. Amerre nézek eszement módon szórják az emberek a pénzüket, amibe az autózás is beletartozik.
    A benzinár mesterségesen alacsonyan tartásával kifejezetten nem értek egyet, sőt, én 1000 Ft fölé emelném és utána addig, amíg le nem teszi az autót az, akinek nem szükséges autóval járnia.

  12. László szerint:

    Egy autó ne tartozzon már bele a jólétbe pláne aminek a 90%-a kintről behozott 15éven túli tragacs. Azt kellett volna szabályozni 6éven túl ne lehessen behozni. Nem lett volna hülyeség 2-3 hónapig az ársapka, nem jött be. A jólétet az egész kormány harsogta.

  13. Nagyapó szerint:

    Az eetásak újból felfedezték a marxizmust! Ne vágjuk le az aranytojó tyúkot! Építjük a szocializmust, lerakjuk a kommunizmus alapjait, mindenkinek azonos javakat és a többi marhaság. Közben az eetásak igyekeznek mindent ellopni!! Vigyoriék a parkolási sarc mellett fel akarnak venni 32 milliárdot, 4 év türelmi idővel, amit kiosztanak a cápáknak, azután fizet aki akar! Tudják, hogy a budapesti ellenzék sem eszi meg hazug szövegüket a következő választáson.
    Ha a kormány nem engedi, akkor megint lehet siránkozni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. László szerint:

    Orbán eetás meg várja az uniós pénzeket mert anélkül áll az ország mint a gerely. Tudja mint régen a szocializmusban. Habár maga akkor sem dolgozott…

  15. László szerint:

    Orbán eetás meg várja az uniós pénzeket mert anélkül áll az ország mint a gerely. Tudja mint régen a szocializmusban. Habár maga akkor sem dolgozott…

  16. Nagyapó szerint:

    László! “Hát maga megbolondult, Hát maga megbolondult, Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?”
    Próbáljon meg néha értelmeset is írni!!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. kormánypárti szerint:

    Nem szabad megengedni parkolóórák telepítését, mert elcsúfítják a városképet. A parkolási kérdés csepeli belügy, a csepeli lakosok illetve az általuk felhatalmazott képviselő testület jogosult döntést hozni ebben az ügyben. Milyen alapon avatkozik bele csepeli belügyekbe KariGeri? Csepel a csepelieké! Inkább a kukákat hozná vissza, amiket leszereltetett…

  18. László szerint:

    Értelmesen magával? Nem megy. Ha bégetnék jobban megértene? Amúgy képzelje új munkahelyem van! Magyar Posta. Teli van magyarul sem beszélő életerős nagypofájú front elől menekülő ukránnal, tudja orbán olcsó munkaereje. Jókat beszélgetek velük, nagyjából semmit. A WC-ben a piszoárra ki van írva ukránul ne ülj rá. Volt aki bele is xart. De gondolkodom elmegyek határvadásznak netto 172 ezerért, zimbabwei bér… Agyarország előre megy…😛

  19. Qwert szerint:

    Jut eszembe, 4 éve nem láttam Csepelt. Gondolom NULLA parkolóhely létesült azóta?!

  20. László szerint:

    Azért nem létesült parkolóhely mert Karácsony még a meglévőt is megszüntette.

  21. Qwert szerint:

    Beszántotta?
    Egyébként most ránéztem, frankón 410 az euró és 400 a dollár? 🙂
    Mondtam, hogy f…a egy hely letették?
    Remélem már idén állampolgár lehetek, a régit még vissza adom. :_P

  22. László szerint:

    Év végére 450 felett lesz. Nincs itt semmi látnivaló. A háború az oka meg a külső tényezők. A kedvenc Milkeria több féle ízesítésű körsajtom a Pennyben 450-ről, 3 hónap alatt 900 Ft-ra emelkedett. A csinovnyikok szerint ez az a bizonyos 10%-os infláció…

  23. kormánypárti szerint:

    Mármint a német tejipari infláció. Okai:
    Energiaköltségek megnőttek: a tejiparban szinte állandóan hűteni vagy melegíteni kell az alapanyagokat, ami energiaigényes;
    Logisztikai költségek növekedése: gázolaj beszerzési árának emelkedése miatt;
    Drága takarmányozás: az előző kettőből következően;
    Fertőtlenítőszerek, csomagolóanyagok költségemelkedése: az első kettő miatt;
    Újabb állatjóléti előírások költségei: hogy a többi ne legyen elég.

    Magyar üzletben kell vásárolni hazai termékeket, úgy olcsóbb a bevásárlás.

  24. László szerint:

    Sissy Natúr Ömlesztett sajt, 8db-os. Pár hónap alatt olyan kicsire zsugorodott a mérete hogy meg sem tudom hámozni, kiesik a kezemből. Persze olcsóbb. Hajrá hazai! Vegyél hazait a trükköző magyartól.

  25. kormánypárti szerint:

    Én továbbra is azt látom, hogy olyan életkorú emberek illetve párok, akik ingyen utazhatnak a békávén, többnyire autóval járnak bevásárolni és telerakják a bevásárlókocsit meg a csomagtartót, ahelyett, hogy többször fordulnának a busszal. Többek között ásványvizes kartonokat visznek. A bubisat még valahol megértem, na de a menteset?! Miközben a fővárosban és a környékén kiváló minőségű az ivóvíz és ~20 ezerért kapható szódagép patronnal együtt. Van elég pénze az embereknek, a multik mégis bért emelnek, mert ezzel akarják gerjeszteni az inflációt Gyurka bá utasításának eleget téve.

  26. László szerint:

    A csepeli vezetékes víz nekem mindig is ízlett, az útszéli ivókutaké is. Pl. a XVIII. kerületben nem ízlik a csapvíz, hypo íze van és fehér színű, még szörppel keverve is rossz. Mentes víz az igazi víz, minek szénsavasítani? A kormány a nyugdíjemeléssel nem gerjeszt inflációt? Csak a béremeléssel?

  27. Fater trollja szerint:

    Végre kinyírják a KATA-t? Rájöttetek, hogy legális adócsalás? Idióták…

Itt lehet hozzászólni !