Dobrev Klára: a DK megszünteti a jogállamot, és háborúzni fog

ATV – Egyenes Beszéd, Mandiner

Dobrev Klára szerint az ellenzék ötven százalékkal is alkotmányozhat. Ők ugyanis elvi okból alkotmányellenesnek tartják a korábbi alkotmányokat, ezért nem érvényes sem a 2010 előtti, sem az az utáni Alaptörvény előírása a kétharmados törvényekről.

„Az, hogy lesz egy pár felbujtott tüntető, hát ezeket a 2002-es és 2006-os választások után már megszoktuk” – válaszolta Dobrev arra a kérdésre, hogy nem lenne-e káosz az egyszerű többséggel történő alkotmányozásból.

Dobrev Klára egyetért férjével, hogy háborúra kell készülni áprilisban, mert szerinte „el fog bukni” aki azt hiszi, hogy Orbán Viktor bele fog nyugodni a választási vereségbe, hátradől és majd „visszahívja az embereit a kétharmados intézmények éléről”.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz által elfogadott Alaptörvény „egész egyszerűen alkotmányellenes”

Dobrev Klára szerint a feles felhatalmazással az új kormány még költségvetést sem módosíthat, mert a Fidesz által elfogadott Alaptörvény ezt lehetővé teszi, valamint az új kormány azonnal szembetalálja magát a Fidesz által uralt intézményekkel. Épp ezért az új parlamentnek ki kell mondania, hogy az Alaptörvény alkotmányellenes, és a választáson kifejezésre juttatott népakaratból kell közjogi biztosítékokat alkotni.

Szöllősi Györgyi többször is rákérdezett, hogy amennyiben a népakarat feles többséget ad, akkor nem tehetik meg ezeket a lépéseket az ellenzéki kormány képviselői, akkor hogy kormányozna Dobrev Klára, de a DK miniszterelnöke csupán megismételte sokadjára is, hogy egyértelmű kampánnyal és egyértelmű üzenettel fognak kampányolni, miszerint akkor is, hogyha csak 50%+ 1 szavazattal győznek, akkor is neki fognak állni lebontani az Orbán-rendszert.

A műsorvezető felvetette, ha Dobrev Klára az elképzeléseit feles többséggel próbálná véghezvinni, tehát elmozdítaná a Kúria, az Alkotmánybíróság, a Legfőbb Ügyészség tagjait, akkor törne ki leginkább a káosz, akkor vinné a Fidesz igazán az utcára az embereket. Dobrev Klára azt válaszolta, hogy nagyon sok mindenre vannak felkészülve, nagyon sok forgatókönyvet tartanak lehetségesnek, de mégis úgy véli, 

„az, hogy lesz egy pár felbujtott tüntető, hát ezeket a 2002-es és 2006-os választások után már megszoktuk”.

Mindig, amikor a Fidesz elveszíti a választást, akkor ezzel bepróbálkozik. A rendőrség nagyon sokat tanult az elmúlt időszakból, és aki rendőrökkel találkozom, azoknak ugyanúgy tele van a hócipőjük.”

Dobrev Klára árnyékkormány felállítását is tervezi, bár konkrétumokat nem árult el.

A következő kormánynak nagyon erős, nagyon bátor politikusokból kell állnia. De ami a legfontosabb, hogy meg kell mutassuk, hogy teljesen más stílusú kormányzás lesz jövő áprilistól. El kell kezdeni intenzíven és folyamatosan tárgyalásokat folytatni. Az Orvosi Kamarával, a Pedagógus Szervezetekkel, a civilekkel, a szakértőkkel akiknek a véleményét be kell vonni.” Dobrev Klára úgy véli, a Demokratikus Koalíció mára a legerősebb ellenzéki párt lett, és megszabadult férje, Gyurcsány Ferenc népszerűtlen döntéseinek súlyától. „Biztos van olyan, aki Gyurcsány miatt nem szavaz az ellenzékre” – mondta Szöllősi Györgyi. „Már nincsen” – válaszolta Dobrev Klára.

„Az önkormányzati választásokon is láttuk, az embereket már régen nem érdekli, mit mondott a Jobbik pár évvel ezelőtt.

Az érdekli őket, hogy mit fog csinálni a jövőben. A DK kampányának is a legnagyobb ereje, hogy nem azzal foglalkozunk, ami elválasztott minket a múltban, hanem azzal foglalkozunk, ami össze fog kötni a jövőben.” Férje, Gyurcsány Ferenc kormányzásának sötét árnyékát szerinte az hessegeti el, hogy jövőre egy „sosem látott széles nemzeti koalíció fogja irányítani az országot, jobboldal, baloldal, liberálisok, zöldek. Ilyen még nem volt Magyarországon, és tizenkét év megrögzött orbáni rémálom után én híve is vagyok a koalíciós kormányzásnak.”

Forrás: ATV

8 hozzászólás “Dobrev Klára: a DK megszünteti a jogállamot, és háborúzni fog” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Gyurcsányné vagy nagyon buta, vagy nagyon hazudik (szerintem mindkettő jellemzője). A megválasztott politikusok először felesküdnek az Alaptörvényre, ha nem akkor nem jogosultak semmire. (Vigyori is felesküdött😀)
    “A műsorvezető felvetette, ha Dobrev Klára az elképzeléseit feles többséggel próbálná véghezvinni, tehát elmozdítaná a Kúria, az Alkotmánybíróság, a Legfőbb Ügyészség tagjait, akkor törne ki leginkább a káosz, akkor vinné a Fidesz igazán az utcára az embereket. Dobrev Klára azt válaszolta, hogy nagyon sok mindenre vannak felkészülve, nagyon sok forgatókönyvet tartanak lehetségesnek,…” ez esetben figyelmébe ajánlom a – moderációra várakozó – hozzászólásomat, a Ceaușescu házaspárt, bár Elena Ceaușescu nem volt migráns.
    Stop Gyurcsány, stop Karácsony!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Gyula szerint:

    Fater!
    Ez azért jó hír, mert aki sorkatona volt, azok közül már senkit nem lehet behívni! 😜👍

  3. Gratulálok szerint:

    Fel lehet esküdni a Tákolmányra, aztán kézbe venni a dolgokat. Például bebizonyítani hogy a Fidesz Tákolmány ellenesen alkotott törvényeket, s azokat eltörölni. Aztán lehet az utcára menni, majd haza mennek, ha elunják hogy ott vannak! Szerintem meg nem lesz aki a höbörgőket vezényelje, mert mind meglép az összelopott pénzzel külföldre, mielőtt visszakérnék tőlük!

  4. Gratulálok szerint:

    Amúgy meg nem az ellenzéktől kell félnetek, hanem a bűnbánó társaitoktól! Akik vádalkuval feldobják közületek a tolvajokat! Azon barátaitok, akiket kihagytatok a jóból! Hadházy is fideszes volt. Senki sem utál jobban, mint egy elvált házastárs! 😉

  5. Nagyapó szerint:

    Gratulálok! Jellemző a moslékkoalícióra és vezetőire, hogy nekik természetes, hogy hazudnak. Hamisan esküdnek, hogy hatalomra kerüljenek.
    Arról nem beszélnek Gyurcsányék, hogy a kormányzásuk alatt elsíbolt, külföldre juttatott pénzüket mikor hozzák haza Bécsből, Svájcból, Indonéziából.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Gyula szerint:

    Peti hazahozta Szingapúrból?
    Te ratyi! Amit itt összehazudoztatok is, mert bizonyítani nem tudtátok, a ti újításaitokhoz aprópénz volt. Ha igaz, ugyebár. 😜

  7. Gerzson szerint:

    Nagyapó. Van nektek egy jóképességű budai gyula elszámoltatási biztosotok vagy minek nevezzem. Akkora az arca mint Afrika. 2010-ben ígérte mindenkit börtönbe juttat. 4000 ügyet vizsgált, egyet talált. Lapostévé beszerzése túlárazottan. Ebből kiindulva a Gyurcsányok ma született bárányok.

  8. PáLoS TReND szerint:

    MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKE NEM LEHET ZSIDÓ és/vagy TÖBBES ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ IDEGENSZÍVŰ HAZAÁRULÓ!!!
    Milyen sokkhatás és mellbevágó információ kell még, hogy felébredjenek az eddig megvezetett és átvert szavazók?…- hogy a sorsközösséget felvállalni nem merő (szégyellő!!!) libsi-bibsi faj és tájidegen betolakodókat még véletlenül se juttassuk jól fizetett állásokba; – főként ne a nyakunkba?!

Itt lehet hozzászólni !