Így teszi tönkre a főváros Csepel egyik legjobb szabadidőparkját

Csepel.info

Az átadás óta eltelt idő több mint felében, kilenc hónapig nem volt, jelenleg sincs világítás (a teljes galéria itt látható)

2020. május 19-én adták át a csepeli Tejút parkot, ám Budapest vezetése mintha szándékosan hagyná azt tönkremenni. A virágok helyét átveszik a gyomnövények, nem kapcsolják fel a közvilágítást, a sötétben a berendezéseket így szétverik. A csepeli önkormányzat többszöri kérésére sem történik intézkedés, Karácsony Gergely és a fővárosi politikai vezetés – úgy tűnik – a kampány miatt nem érnek rá dolgozni.

Nem ez az egyetlen olyan közterület Csepelen, ami fővárosi kezelésben van, és minősíthetetlenül rossz állapotba került 2019 ősze óta. Noha Budapest belvárosában több helyen még ennél is rosszabb a helyzet, ez a csepelieket nem nyugtatja meg.

Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szentkirályi Alexandra sokat tettek azért, hogy Csillagtelepen új fitnesz park és játszótér létesüljön. Karácsony Gergely színre lépése után – részben a járvány miatt – már csak lépésben folyt a csepeli építkezés, de a park végül megépült, szép és jó lett. Megérdemelné a törődést. Karácsony Gergelyéknek egy forintba sem került a megépítése, csak a park fenntartását kellene megoldaniuk. De a jelek szerint az sem megy.

Eldobált csikkek tucatjával ott, ahol a legkisebb gyerekek játszanának (a teljes galéria itt látható)

Már közvetlenül a szabadidőpark átadása után gondok voltak a szemetes kukák ürítésével, az öntözőrendszerrel és a világítással. A szemétszállítást átvállalta az önkormányzat, de a lámpákat a főváros csak hét hónappal az átadás után helyezte működésbe. Két hónapja azonban ismét le van kapcsolva a villany, ami csak a vandáloknak kedvez. Az eszközök kezdenek tönkre menni, a virágágyások is tele vannak gyommal, parlagfűvel.

A világítás hiánya és a sötétség csak a vandáloknak kedvez (a teljes galéria itt látható)

A főváros az önkormányzat panaszára több mint egy hónappal ezelőtt azt írta, hogy a lámpák nagy része már működik, és csaknem készen állnak a javításokkal. Ám sem előtte, sem akkor, sem azóta nem működik a világítás. A parkban hétfőn Ábel Attila alpolgármester készített képeket, melyekből látható, hogy a park területén a csikkeket és a szemetet sem szedi fel a parkot működtető főváros.

A fitnesz parkot a futókörrel késő este is használnák… Az pedig különösen elkeserít, hogy nem javítják a tönkrement berendezéseket, nem tartják rendben a virágágyásokat

– mondta el a szomorú helyzetről Balogh Ernő, a körzet fideszes önkormányzati képviselője.

Tarlós kontra Karácsony: ég és föld a különbség Csepelen

Tarlós István főpolgármesteri megbízatása első két évében megépített 52 kilométer csepeli csatornarendszert, a gerincút első szakaszát, megépítette a Weiss Manfréd úti és az Ady Endre úti kerékpárutakat, és részben fővárosi forrásokból megkezdődött a csepeli Kis-Duna part megújulása is. Tarlós István főpolgármesterségének további hét éve hasonlóan termékeny volt a főváros és Csepel számára. Neki és Szentkirályi Alexandrának köszönhető a Tejút park megépítése is.

Karácsony Gergely főpolgármester nevéhez az elmúlt két év alatt mindössze egy Ady Endre úti, nyolc méteres gyalogátkelő, vagyis egyetlen egy zebra megépítése kapcsolódik Csepelen. Ezt is megörökölte, mivel a zebra már tervben volt. Karácsony nem megépítette, hanem megakadályozta a tervbe vett következő csepeli-soroksári kerékpárutat, lemondta a fővárosi utak, például a Táncsics Mihály utca felújítását, és a csepeli HÉV vonalak felújításáért cserében a főváros által vállalt P+R parkolók megépítését is. Ezeket a fejlesztési forrásokat balliberális kerületekbe csoportosította át, miközben azt állította, hogy tőle távol áll a politikai bosszúállás.

Összesítve: amíg Karácsony Gergely egyetlen zebrát épített két év alatt, addig Tarlós csak csatornából 6500-szor többet épített, mint amit Karácsony Gergely fel tud mutatni Csepelen.

Emellett eltörpülnek a szintén fővárosi kezelésű Csepeli Temetőben tapasztalt döbbenetes állapotok, a szemeteskukák leszerelése vagy hogy a fővárosi fenntartású Tejút parkban az átadás óta eltelt 15 hónapból kilenc hónapban nem működött a világítás, amit sajnos ki is használtak a vandálok.

Karácsony Gergely reggelente a munkahelye helyett a konyhájából jelentkezik be a Facebookon álmos szemekkel, de a főváros helyett akkor is csak a kampányával foglalkozik

Nem csak Csepelen, de Budapesten is oly mértékben nőtt a fővárosi önkormányzathoz kapcsolódó megoldatlan problémák száma és súlya, hogy a főpolgármester úrnak inkább a munkáját kellene végeznie. Ehelyett ő és a fővárosi vezetők a választási kampánnyal foglalkoznak, a főpolgármester lakása konyhájából, álmos szemekkel pislog ki reggelente a Facebook oldalán a munkanapokon.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját

Tejút park: nem kapcsolja fel a villanyt a főváros

És lőn világosság: kigyulladtak a fények a csepeli Tejút parkban

A főváros ismét lekapcsolta a villanyt a csepeli Tejút parkban

Tejút park világítás: válaszolt a főváros

35 hozzászólás “Így teszi tönkre a főváros Csepel egyik legjobb szabadidőparkját” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Kezdetnek a csikket összeszedhetné pl. Városgazda…

  2. Gary Ridgway szerint:

    Úgy is szerettek beruházni, telkeket venni (Szent István út), ezt ki kell sajátítani, vagy megvenni. Az áramszolgáltatás is állami kézben van és vissza lehet kapcsoltatni a villanyt. De nem messze, a Tejút utcában a méteres parlagfüvet le lehetne kaszálni.

  3. concept szerint:

    Miért nem veszi át a park üzemeltetését az önkormányzat ha ennyire nem elégedett a szolgáltatással?
    Ja,hogy az folyamatosan pénzbe kerülne mert a helyiek akkor is ugyanígy szétvernék és nem lehetne mást hibáztatni?
    P+R parkoló téma:látott már valaki utcaszintű terveket hogy a HÉV felújításhoz kapcsolódóan hol lenne az a nélkülözhetetlen parkoló?Úgy néz ki hogy még az önkormányzat sem tudja hol legyen,egyszer a mostani végállomásnál a fatelep helyén/a felszámolandó remíz helyén,máskor a Csepel művek területén,az új buszvégállomás helye is átvándorolt már az Erdősor utcához a Szent Imréről-és akkor a parkoló is az mellé kellene…
    De persze a Karácsonytól már tavalyra kellett volna a parkoló…

    “…a csepeli HÉV vonalak felújításáért cserében a főváros által vállalt P+R parkolók megépítését is.”Ez új infó,Ábel elmagyarázná?A Tarlós INGYEN átpasszolta a HÉVet az állami MÁVnak és “CSERÉBE” még parkolót is ígért mellé?

  4. Betke szerint:

    A Jedlik előtt kint maradt a tábla, felújítást igérve, EU-s támogatással, kivitelezés ideje 2013.06-2014. 12.31. Most 2021. augusztus vége és egy kapavágás nem történt. Legalább leszerelnék, hogy ne lehessen szembesiteni az önkorit! Vagy ez is lepereg?

  5. pl szerint:

    Tömegközlekedési hozzájárulás nincs kifizetve. a Lánchíd 6 milliárdja visszatartva, teljesen nyilvánvalóan a választásokig csődbe viszitek Budapestet, majd az ország Karácsonytól fog zengeni jövő tavaszig…
    Hát dögöljetek bele a játszótereitekbe, stadionjaitokba!!!

  6. Gary Ridgway szerint:

    Legfőképp, hogy a SAJÁT úthálózatból 1 métert fel nem újítottak a kerületben, egy parkolóhelyet nem létesítettek. Engem nem érdekel, hogy 11 évvel ezelőtt sem!
    DE van már több tucatnyi játszótér. Abban bizakodom, hogy Budapest “megköszöni” a “munkájukat”!

  7. Ábel Attila szerint:

    Gary Ridgway: valóban a kormánynak köszönhetően lesz csak útfelújítás a fővárosi utakból. Viszont 2019 előtt, Tarlós idején folyamatosan voltak fővárosi útfelújítások. A csepeli önkormányzat útépítési programja is minden évben milliárdokat kap, és ez meg is látszik. A fővárosnak csak egyetlen játszóteret kellene rendben tartania, de az sem megy.

    concept: azért nem veszi át a csepeli önkormányzat a parkfenntartást, mert nem a csepeli önkormányzat dolga. Karácsony milliárdokat vett el Csepeltől, ezt a keveset csinálja csak meg. A pénzt megkapták rá.

  8. Gary Ridgway szerint:

    Attila!
    Milliárdokat vett el Karácsony Csepeltől???
    Ti milliárdokat vettetek el Karácsonytól, nemde?
    Tehát egymás szívatása döntetlenre áll?
    Konkrétan nem érdekel a 123. játszótér sorsa, mikor az összes utca, ami az önkormányzaté, kátyúból áll. A Majorban egy parkolóhely nem létesült. Ezekre is lehetne már költeni.
    Az új utcákat ne vegyük ide, még mielőtt az jönne ki, hogy sajnálom tőlük, nem, örülök neki!

  9. Gratulálok szerint:

    Mást se csinált az önkormányzat 2010 óta, csak játszótereket épített vagy újított fel! A kalózhajós játszóteret már háromszor építette át!

    Vandálok? A nagy számok törvénye szerint fele részben Fidesz szavazók! Hát szóljon nekik Németh vagy Borbély, hogy ne rongáljanak!

    Amúgy meg a szemetelők is csepeliek! Balogh meg a többi képviselő semmit sem csinál a tiszteletdíjáért, hát neveljék a környezetükhöz tartozókat! S mint tudjuk, a legjobb nevelés a példamutatás!

    Ábel meg ne politizáljon, hanem a helyi ügyekről írjon/írasson! Ilyen egyszerű!

  10. concept szerint:

    Ábel Attila#Tarlós alatt milliárdokat kapott Csepel-ezalatt pl.a XV.kerület 2015-2019között nem kapott a Tarlóstól egy fillért sem útfelújításra ami nem fájt önnek.Most hogy 2019 óta fordult a kocka és azok kapnak akik addig nem-az már igen.

    Amúgy pedig egyre jobban az a látszat hogy az önkormányzat saját pénzből mindha egyre kevesebbet költene és mindig mástól várná a saját közterületei fejlesztését,kerékpárút kellene,építsen a főváros majd a kormány(az térkép szerint az 1/3-1/4-ét csak fel kellene festeni a kertvárosban)persze kéne a mellé járó ingyen játszótér,focipálya stb.a dunapartra,kellene az ingyen parkoló a fővárostól,az ingyen buszvégállomás a kormánytól,az új HÉV végállomás,megépítette a főváros azt a parkot láthatóan időtálló minőségben valami haverral aki még a Tarlós alatt elnyerte a melót-és akkor már üzemeltesse is ha hetente szétverik is a helyiek…
    Mostanában tűnt fel hogy a Kossuth Lajos utcában bár minden villanyoszlopokon 8 db virágtartó van,de virág csak sétáló utcai zebránál van 4 oszlopon-a növénykihelyezés kinek a feladata lenne,az önkormányzaté vagy a Főkerté és a Karácsony azt is letiltotta?Vagy csak erre sem telik már az önkormányzatnak?A szökőkút mögötti virágágyás is eléggé elhanyagoltnak és gyomosnak tűnik hiába gazolták a múlt héten is de látszat nélkül-már kertész közmunkásokra sem telik?

  11. Ábel Attila szerint:

    Tarlós alatt nem volt megkülönböztetve a ballib vagy kormánypárti vezetés. Mindenki kapott fejlesztési forrásokat. Tessék utánajárni. Demszky alatt sem volt pártállás alapján megkülönböztetés, viszont ő csak a belvárost preferálta. Ezért maradt ki Csepel mindenből. De Demszky még tudta hol van Csepel, Karácsonynak erről sincs fogalma. A mai napról is úgy fog otthon beszámolni, hogy Újpesten járt. Karácsony egy katasztrófa emberileg és szellemileg egyaránt.

  12. Betke szerint:

    Ábel Attila, a 16:41-es hozzászólásomhoz nincs érdemi mondandója?

  13. Gratulálok szerint:

    Neked a katasztrófa az lesz, ha Orbán megbukik!

  14. csepeli kerdezo szerint:

    A Csepeli városgazda a saját bevallása szerint a játszótér üzemeltetője, vagy tévedek?
    https://varosgazda.eu/jatszoterek-uzemeltetese/

  15. csepeli kerdezo szerint:

    Lénárd áradozása a parkról itt olvasható:
    https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/3471288172884749/

  16. Gary Ridgway szerint:

    Az nem a másik “játszótérnek látszó műtárgy”, a kis dombnál, a suli mellett? Ott is rémlik egy mászóka. 😁

  17. Ábel Attila szerint:

    A parkot a főkert üzemelteti, ők válaszoltak az önkormányzat megkeresésére is azzal, hogy már üzemelnek a lámpák. Nem üzemeltek. És azóta sincs világítás.

  18. Ábel Attila szerint:

    Látom fájó pont, hogy Karácsonyék az égegyadta világon nem csinálnak semmi érdemlegeset. Higgyék el, ez nekünk is fájó pont. Elvégre nincs kőbe vésve, hogy a balliberális politikusok munkakerülők, és csak a Facebookon meg a kampányban találhatók meg.

  19. Gary Ridgway szerint:

    Attila!
    Most nálatok van pénz, így ti tudtok valamit csinálni. Elvben ugyanúgy elvonják tőletek, mint mástól, az egyik kézzel, de a másikkal visszaadják, amig “KariGerinek” meg nem.
    Azért érezhető a különbség?

  20. kormánypárti szerint:

    A közvilágítás közszolgáltatás. KariGeri nem teljesíti a kötelezettségét, hanyag módon kezeli a rábízott közvagyont. Szabó pedig kussol, asszisztál a szándékos hanyagsághoz. Komjáthi is kussol, igaz ő nem is ismeri Csepelt. Nem lennék meglepve, ha az derülne ki, ők bérelték fel a rongálókat is.

  21. Feketelistas szerint:

    Ábel szerint Karácsony egy katasztrófa emberileg és szellemileg.
    Valószínű Szabó Szabolcs is.
    Mégis legyőzték Tarlost és Nemethet

  22. Etanolos Ferenc szerint:

    Mégis mit várunk egy dacos óvodás szintjén álló főpolgármester jellegű teszkó gazdaságos politikustól?

  23. Nagyapó szerint:

    Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. pl szerint:

    Stop OgV, te nyomorult!!!

  25. Gary Ridgway szerint:

    Feri!
    Gondolom, hogy te is annyit jársz arra a placcra mint én.
    Csak én veled ellentétben konkrétan leszarom, hogy nincs világítás.
    Itt a Majorban sincs, mert a regnáló nem építette ki. 😁

  26. Gerzson szerint:

    Hírtv mikor milyen a tulajdonos olyan az adás…

  27. Gyula szerint:

    Elbasztatok erre is egy lavor pénzt, mint kiderült. 👏👍
    Remélem, hogy jövőre meghálálják nektek. 😜

  28. Gerzson szerint:

    Nem kell félni kormányos, nem fog fájni. Csak egy kicsit kellemetlen, tudja mint a fogorvosnál…

  29. kormánypárti szerint:

    Álmodjatok csak… 🙂
    Az egyesült ellenzéknek pici az esélye a hatalomátvételre. Van szerencsém kicsit belelátni a kampánykoordinációba. Tűpontos felméréseink vannak. Szorult helyzet esetén könnyű lesz meghatározni, hogy a pártlistás szavazatokból hány voksot szükséges az MHM felé irányítani, vagyis annyit átdobni, amennyi biztosan elegendő a párt parlamentbe jutásához, ez a szavazatráfordítást levonva ~ 3-3,5% hozadékot eredményez. Ha így adódna, akkor szerintem nem lesz nehéz velük dűlőre jutni. Ugyanis a legitimitás megkérdőjelezése és egy szeletke hatalom között kell majd döntenek.

  30. Gyula szerint:

    kormánygéza!
    Te ennyire mongolfidióta vagy? Engem is kérdezett már meg az utcán egy ismert mongolfidióta, hogy jó-e nekem így? Hát, hogy a faszba ne lenne! Diktatúrákban nem mondanak az emberek ellent, ráadásul, ha ismerik. Baszdmeg Kádár alatt mertem nemet mondani, így nyugdíj előtt jobb kussolni. Ezért írok már ide is valamelyik barom nyitott wifi-jéről. Fasza egy országot építettetek (le).

  31. Gyula szerint:

    “A BalesetInfó egyik helyszínen tartózkodó munkatársától megtudtuk, hogy a kisbusz a baleset idején az Eucharisztikus Kongresszus hivatalos logóját viselte, amelyet később eltávolítottak róla, amikor egy odaérkező másik mikrobuszba pakoltak át belőle. ”
    Többek közt ilyenekről beszélek, kedves kormányos. 👏👍

  32. […] Így teszi tönkre a főváros Csepel egyik legjobb szabadidőparkját […]

  33. […] Így teszi tönkre a főváros Csepel egyik legjobb szabadidőparkját […]

Itt lehet hozzászólni !