Egyirányú a Vénusz utca egy szakasza

Csepel.hu

A Vénusz utca 1-11 házszámok előtti szakaszát egyirányúsították az Akácfa uta felé, erre azért volt szükség, mert az út túl szűk a biztonságos kétirányú forgalomhoz.

A megállni és várakozni tilos táblák kihelyezésével a probléma nem oldódott volna meg, csak a lakosok parkolását lehetetlenítette volna el. A többszöri lakossági megkereséseket követően a Budapest Közút Zrt. kivizsgálta a problémát és az egyirányúsítás mellett döntött.

Csepel.hu

8 hozzászólás “Egyirányú a Vénusz utca egy szakasza” bejegyzésre

 1. propaganda szerint:

  Viszont kint maradt a másik végén a megállni tilos tábla, aminek következtében most egyáltalán nem szabad az utcában parkolni, lévén a kresz kimondja, hogy egyirányú út bal oldalán csak akkor szabad parkolni, ha a jármű mellett legalább 5,5 méter marad az úttest jobb széléig.
  Amúgy szerintem a másik irányba kellett volna egyirányúsítani.

 2. Trucker szerint:

  Egyirányú uton a megállni tilos tábla csak arra az oldalra vonatkozik amelyik oldalon ki van téve!

 3. propaganda szerint:

  Trucker! Igen, arra vonatkozik, viszont bal oldalon csak akkor szabad parkolni egyirányú úton, ha 5,5 méter marad a jármű mellett az úttest jobb széléig. Annyi hely pedig nem marad a Vénusz utcában, tehát ott eleve tilos a bal oldalon parkolni, akár van a jobb oldalon megállni tilos tábla, akár nincs.

 4. Johnny szerint:

  …és ehhez ti mit tettetek hozzá? 🙂

 5. Trucker szerint:

  Valóban létezik ez az 5,5 méteres szabály. Jó nagy baromság, mert az említett úton max kukásautó közlekedik, és az is elfér bőven. Viszont tapasztalatból mondom, én eddig is megálltam a spárnál az egyirányú szakaszon baloldalt, rendőr, közteres nem szólt. De ettől még a szabály az szabály sajnos.

 6. vt szerint:

  Időnként garázsmeneti autóbusz is szokott közlekedni azon a szakaszon.

 7. egyirányúút szerint:

  Jupiter utcát is kéretik egyirányúsítani a tejúttól a mars utcáig a mars utca irányába.

 8. Trucker szerint:

  MR.Gabi.. esetleg megkeresnéd a rendőrséget, hogy lehet-e parkolni a Vénusz utcában a bal oldalon bünti nélkül?

Itt lehet hozzászólni !