Őszi cserjeakció kertészkedőknek

csepel.hu

Az őszi cserjeprogram keretében az önkormányzat támogatásával kiültetésre szánt 7000 tő cserje közül többet is ingyenesen átvehettek a sikeres csepeli pályázók a Csepeli Városgazda telephelyén szeptember 29-én. Az érdeklődőknek a zöldterület-fenntartási osztály munkatársai segítettek az akcióban részt vevő 17 féle cserjefajok válogatásában.

Az ősz beköszöntével Csepel önkormányzata ismét meghirdette az Őszi Cserjeültetési Programot, amelynek keretében lakcímenként, társasházaknál lépcsőházanként, átlag tíz darab konténeres díszcserjét ajánlott fel cserjefoltok, sövények kialakítására. Idén újdonságnak számítottak a kínálatban a díszfüvek, a vörös alangfű és a tollborzfű, de kelendőek voltak a rózsaloncok, a fenyők, az angol kékszakáll, a japán gyöngyvessző, az örökzöld mirtuszlonc és az arany kúszó kecskerágó is.

A kertész szakemberek szerint a növények a közterület szépítését szolgálják, jól látható helyen mutatnak a legjobban. Társasházaknál a be nem kerített előkertbe, a bejáratok melletti területre vagy a járda melletti zöldsávra ajánlják, míg a kertes házaknál az ingatlan előtti járda és az úttest közötti zöldsáv alkalmas ültetésre.

A cserjeosztásra ellátogatott Morovik Attila alpolgármester, aki üdvözölte az épp 92. születésnapját ünneplő Farkas Józsefet. Az idős bácsi kék színű cserjét választott kertjükbe, mivel elmondása szerint feleségének is tetszhet, és szépen mutat majd királyerdei otthonukban.

AZS

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !