Katasztrofális állapotban van a Csepeli Munkásotthon

Csepel.info

A csepeli “Pártmunkás Otthon” a megszépítő távolból, és a jelenlegi állapota kicsit közelebbről

Már nem csak a vakolat potyog, hanem tégladarabok, betondarabok is hullanak a falakról a járókelők közé. Állagmegóvásra, fűtésre nincs pénz, a fagyok beálltával hónapokra bezárhat az intézmény – állítja az egyik alkalmazott. A csepeli MSZP és DK pártházaként, politikusaik kifizetőhelyeként elhíresült Csepeli Munkásotthon úgy tűnik a szétesés határához ért.

2010 előtt a csepeli önkormányzat határozta meg az alapítványi működtetésű intézmény kuratóriumát és ezzel a vezetését. Ám ezt a 2010-es választások óta megtagadják az intézmény élén álló MSZP-s politikusok, mondván: ők nem ismerik el a csepeli polgárok döntését. Nyolcadik éve nem hajlandók nyilvánosan elszámolni a működtetés költségeivel és az általuk közpénzből kötött szerződésekkel sem. Emiatt előbb az önkormányzat, majd az állam is megtagadta tőlük a támogatást.

Csak elszámolás nélkül kell a pénz

Lett volna kiút a leépülés elől. Évtizedekig biztosítva volt az intézmény működtetése, de jelentős felújításra, karbantartásra a színháztermen kívül nem költött az MSZP-s vezetés. 2010-2014 között még kaptak állami forrásokat – de jellemző, hogy az MSZP-s vezetők közben cinikusan azzal támadták a Fideszt, hogy ellehetetlenítik az intézmény működését. Borbély Lénárd, akit 2014-ben választottak Csepel polgármesterévé, szintén megpróbálta rendezni az intézménnyel kapcsolatot. Mivel ő sem szerette volna MSZP-s pártkasszába önteni a közpénzt, elsőként egy 30 millió forintos “próbatámogatást” javasolt a Munkásotthonnak. A feltétel, hogy minden forinttal számoljanak el a támogatás után, természetesen megmaradt.

Civil Mónika

Takács Mónika az egyik legvadabb MSZP-s politikus

Hatalmas hisztéria lett belőle. Takács Mónika MSZP-s politikus – aki akkor a Munkásotthon gazdasági vezetője volt – annyira megsértődött az üvegzseb feltételén, hogy MSZP-s párttársaival együtt nemmel szavazott a 30 milliós támogatásra. Az önkormányzat képviselő-testületében azonban többségben voltak a támogatást adni kívánó képviselők – köztük a fideszesek – és megszavazták azt. A végső elutasítást a szintén MSZP-hez kötődő Nagy József kuratóriumi elnök hozta meg: egyértelművé tette, hogy nem kérnek a támogatásból. Ez után a Munkásotthonnak felajánlott 30 millió forintot út- és járdaépítésekre használta fel az önkormányzat.

Essen szét a ház?

Egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról a járókelőről, akire csaknem rápottyant a Munkásotthont díszítő egyik pengefal ökölnyi betondarabja:

Nem haltam volna bele, de garantáltan orvosnál kellett volna töltenem a nap további részét, ha nem állok meg egy pillanattal előtte felvenni a telefont

mondta el élményéről a Csepel.info-nak.

A Munkásotthont díszítő pengefalak omladoznak, betondarabok hullanak a járókelők közé (további képek itt)

Úgy tudjuk, hogy az épület a legutóbbi nagy esőzések idején be is ázott. Egy ott dolgozó informátorunk szerint téli fűtésre sincs pénz, és az MSZP-s vezetésen kívül lassan mindenki másik állás után nézhet.

Van, ahol téglák is hiányoznak a falból (további képek itt)

Hazugság, hogy omladozik és pusztul a Munkásotthon épülete – állította ehhez képest Takács Mónika MSZP-s politikus, az intézmény gazdasági vezetője 2017-ben:

„A vakolatot a megváltozott időjárási körülményeket figyelembe véve, saját magunk verettük le ipari alpinistákkal, ahol egy kicsit is balesetveszélyesnek ítéltük, a közlekedő lakosság érdekében (számlával tudjuk bizonyítani). Nyílászáróink valóban régiek és az épület energetikailag nem korszerű, de az intézmény műszaki állapota megfelelő.”

írta akkor az MSZP-s politikus. Takács Mónika állítása már akkor sem volt igaz, de a nyári fényképeink alapján egyértelmű, hogy az épület mára akár életveszélyesé is válhatott.

Csepel.info

 

55 hozzászólás “Katasztrofális állapotban van a Csepeli Munkásotthon” bejegyzésre

  1. Werthan szerint:

    Ha ez így megy tovább, akkor a gyönyörű szecessziós színházterem is az enyészeté lesz!

  2. Dzsinácska szerint:

    Majd rájuk omlik és meghalnak alatta, addig várnak vele

  3. Lovas szerint:

    Előbb felgyújtják. Ezek nem adnak vissza lopott holmit 🙁

  4. propaganda szerint:

    Persze hazudik a cikk szokás szerint, hiszen ott van a Munkásotthon honlapján az összes pénzügyi beszámoló, melléklet, jelentés. Az önkormányzat viszont a saját embereit akarja a kuratóriumba ültetni, ezáltal lényegesen befolyásolni, hogy mi történjen a Munkásotthonban. Ezt utasítja el a Munkásotthon. Röviden szólva azt, hogy Németh Szilárdék lenyúlják.

  5. Lovas szerint:

    Lószar van ott propaganda, nem üvegzseb. Nézd meg mi az, utána gyere lódítani.

  6. Hozzászóló szerint:

    Lenyúlni ezt az épületet? Minek?!

  7. propaganda szerint:

    Lovas, minden törvény által előírt beszámoló, kimutatás, jelentés ott van. A Munkásotthon pedig külön is vállalta, hogy ha támogatást kap az önkormányzattól, annak felhasználásáról külön is részletesen elszámol. Csakhogy az önkorit nem ez érdekelte, hanem hogy további embereket ültethessen be a kuratóriumba, ezáltal nagyobb beleszólást szerezve magának a Munkásotthon irányításába. A Munkásotthon viszont kimondta, hogy csak 1 ember lehet a kuratóriumban az önkormányzattól. Ez nem volt elég Németh Szilárdéknak.

  8. Ábel Attila szerint:

    Kedves Propaganda, azért nem talál semmi konkrétumot a Munkásotthon honlapján, mert nem tettek ki semmit. Közérdekű adatkérésre sem válaszol Takács Mónika. Az önkormányzat átláthatóságot kért, cserében még így is kaptak volna pénzt, de elutasították.

  9. propaganda szerint:

    Ábel, látom, ismét bemutatod, milyen jól értesz a hazudozáshoz (máshoz nem is nagyon). Ott van minden konkrétum a Munkásotthon honlapján, történetesen még egy közérdekű adatkérés és arra adott részletes válasz is ott van.

  10. csak úgy ... szerint:

    Ábel, még nem olvastuk a fiumei beszámolót!

    Helyette a hazugságaidat írogatod! Ha betenném a Munkásotthon linkjét, nyilván moderálnád. De légy erős fent van, és mindenki olvashatja.

    Nektek nem a Munkásotthon kell, csak az piszkálja a csőrötöket, hogy nincs hozzáférésetek. Lehet, hogy rögtön lebontanátok, vagy baráti kör segítségével néhány milliárddal felújítva, párt székházat csinálnátok belőle. Lényeg, hogy akik eddig látogatták, oda többé be nem tehetnék oda a lábukat.

  11. Nagyapó szerint:

    propaganda! Jó lenne, ha eldöntené kit illet a Munkásotthon? Az MSZP-t, vagy a csepeli polgárokat?
    Az MSZP ugyanúgy lenyúlta a Munkásotthont, mint az SC-t. Nem illeti, de bitorolja, pénzt követel a csepeliektől, hogy felújítva többet érjen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. telepi szerint:

    Tisztelt helyi FIDESZ, MSZP, DK, Munkásotthon!

    A csepelieknek teljesen mindegy, hogy ki újítja fel az épületet, ki üzemelteti.
    Viszont a jelenlegi helyzet, hogy nincs egy tisztességes központi művelődési, közösségi központja Csepelnek nem más mint SZÉGYEN. Lassan egy kétezer fős alig-városnak is különb intézménye van.

  13. Kígyók kígyóznak szerint:

    A Munkásotthon is a tipikus maszopos lopás esete. 90-ben kellett volna minden vagyontól megfosztani őket, hiszen minden fillérjük, akarom mondani milliárdjuk, minden ingatlanuk, minden cégük lopott volt.

  14. csak úgy ... szerint:

    http://csepel.info/?p=62094

    Csepel az elsők között csatlakozhat a Modern Városok programhoz

    Németh Szilárd országgyűlési képviselő az Idősbarát Önkormányzat díj kapcsán kiemelte, a kerület vezetése szeretné, ha minden generáció jólétben élne, jól érezné magát ebben a közösségben. A kitüntetést sem a múltbéli eredményekért ítélték oda a díj alapítói, bíznak az önkormányzatban és abban, hogy az elkövetkezendő években még többet fognak tenni a nyugdíjasokért. Majd Németh Szilárd bejelentette: Csepel a fővárosi kerületek közül elsőként csatlakozhat a Modern városok programhoz. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkezendő 10 évre komoly, több mint 200 milliárd forintos fejlesztési programot dolgozott ki a kerület. „Ebben szerepel a Gubacsi híd teljes felújítása, a gerincút megépítése, az összes lakótelep, a Jedlik Ányos Gimnázium, valamint a Munkásotthon teljes felújítása is. A sportéletben is további beruházások várhatók, az összes út és a járda is megújul, de a gyárfejlesztési programok is idekapcsolódnak. A dunai hajózás megteremtése Csepel és egy metró központ között is fontos célkitűzés.” Az országgyűlési képviselő beszédében szót ejtett még többek között a Nők 40 program sikeréről, nyugdíjasszövetkezetek fontosságáról, a nyugdíjkorrekcióról, a nyugdíjprémiumról is.

  15. propaganda szerint:

    Nagyapó, te mégis milyen hülyeségeket hordasz itt össze? A Munkásotthon tulajdonosa nem az MSZP, hanem a Csepeli Munkásotthon Alapítvány. Ennek tudtommal se a kuratóriumában, se a felügyelőbizottságában nincs egy darab MSZP-tag sem. Akkor miről beszélünk? Ja hogy fideszes tagok kellenének bele, értem.

  16. paneltomi szerint:

    ezek az elvtársak ott fognak megpurcanni, figyeljetek meg, inkább magukra robbantják az épületet mint hogy átadják

  17. Horváth János szerint:

    Mint korábban írtam, Takács Mónika legalább kiállt a nyilvánosság elé, a kerület vezetése
    csak sunnyog, nem mellesleg igyekszik lejáratni a Munkásotthon vezetését.
    S miért is kellene átadni? Így is a csepelieket szolgálja, szolgálná, ha a kerület vezetése
    és elsősorban a Szilárd nem tenne keresztbe.

  18. Lovas szerint:

    Ha tudna olvasni, látná, hogy pont a komcsi igazgató nem mer a nyilvánosság elé állni. Titkolóznak, pártházzá alacsonyítottak egy több milliárd forintos művelődési házat.

  19. Horváth János szerint:

    Lovas!
    1-2 hónapja volt fórum a Munkásotthonban, Nagy József és Takács Mónika ott ült a
    hallgatóság előtt és minden kérdésre válaszoltak. Lehetősége lett volna a kerületi vezetésnek,
    hogy ott tényekkel sarokba szorítsa őket, nem tette, mert nincsenek tények.
    És mellesleg csak az agyhalott gondolja, hogy megéri pártházként üzemeltetni egy
    haldokló intézményt!

  20. Jobban szerint:

    Egy intézmény sorsáról a kerület vezetésének, a kerület vezetésével nem egy fórumon kell egyeztetni, ezt eléggé egyértelmű. 2010-ig ez volt a gyakorlat? Miután csőd közeli állapotba juttatták 2010-ig a kerületet, most a Munkásotthon is “haldoklik”? A “csepeli érdekek és értékek” ilyen hatékonyak? Választásokat sikerül nyerni, de hol az eredményes, előrevivő munka?

  21. Nagyapó szerint:

    propaganda! Csepel Önkormányzata több pártból áll, akik a választók bizalmából fakadóan őrzik/gyarapítják a kerület vagyonát. A Munkásotthon kuratóriumát ki választotta, kiknek tartozik elszámolással? Nagy József, Takács Mónika, Nemcsákné melyik párthoz tartoznak? Bizony az MSZP-hez, ezért hívják az épületet “Pártmunkásotthonnak”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. propaganda szerint:

    Nagyapó! Nagy József pártonkívüli, Nemcsákné pártonkívüli, Takács Mónika ugyan MSZP-s önkormányzati képviselő, de amúgy tudtommal ő is pártonkívüli.
    Azok hívják ezt az épületet Pártmunkásotthonnak, akik olyan idióták, mint te.

  23. Horváth János szerint:

    Hát pont ez a kérdés! Választást nyert a Fidesz, de csak a szájuk nagy.

  24. Pilsner Urquell szerint:

    1. Hogy volt az az elutasított támogatás, a 30 millió? Kinek s miért nem kell az ilyen, ha utána hajítanák?
    2. Horváth János, ezúttal Jobban helyesen megválaszolt. Az önkori nem lakossági fórumon veszekszik az önválasztott gittegylettel.
    3. “Pártonkívüli”… Hm. Voltak ilyenek a hőskorban is. Pl. Lukács György is párton kívül volt 57 és 67 között. Tanítványai sokan meg “ellenzékben”, pl. Heller anyó. De ők legalább valamelyes szellemi alappal. – Manapság azonban tiszta propaganda ez a pártonkívülieskedés: világszerte népszerű olcsó megoldás a primitív politikai taktikában. A szavazópolgárok egy része rendszerint jól megeszi a kefét. Egyébként is keresztbe-kasul párzanak egymással az ősellenség “más” pártok – fő, hogy “ellen” tegyék.

  25. Jobban szerint:

    Lehet más a politika…LMP? NEM LEHET MÁS A POLITIKA…csak névleg más…echte balliberális….

  26. Pilsner Urquell szerint:

    @csak úgy…! Szerintem is. Ami pártszékház volt az pártszékház is lesz. Tertium non datur.
    Viszont légy boldog! Minden kiskadétot elvisznek Fiuméba az országzászlót lobogtató fényes szelek, és Modern Városunkból féreglyukon át járnak majd dimenzióutazásra a nyuggerek.

  27. Pilsner Urquell szerint:

    @csak úgy…, látod, Jobban is megerősíti: nem lehet más, csak pártszékház. (viszont ezzel a ballibsizéssel el fog tévedni hamarosan a balfenéken).

  28. Pilsner Urquell szerint:

    Horváth János! Replikáid “logikájától” még az agyhalott is Kantnak érezheti magát. Csakugyan arra vágyol, hogy a választást nyert párt bemutassa végre rajtatok a “szájjártatáson” túl is vaskosan potens képességeit?

  29. Jobban szerint:

    Ha LMP, Lehet más a politika, akkor nem kell a csepeli jelöltnek Dr. Szabó Szabolcs javára visszalépni, mert “lehet más a politika”….viszont mivel a balliberális fél javára lépett vissza, nem lehet más a politika….csak “jó duma”, hogy lehet…. Akkor nem kell úgy hazudni, mintha nem hazudnának, mert átlátszó. És akkor “kár a gőzért”…meg nettó hiteltelenekké váltak.
    “A hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát.”

    Arról nem is beszélve, hogy a zseniális listavezető Szél Bernadett azt mondta anno a választások előtt, hogy “Index – Belföld – Orbán Viktor börtönbe zár, ha ő győz” – ismét egy vaskos “igazmondás”….már várjuk, hogy ez mikor következik be…vagy csak úgy nagyot mondott? Csak úgy?!?

  30. Pilsner Urquell szerint:

    Jobban! Már nem április van, hanem szeptember vége, október. Nem észleltél semmi változást?

  31. Jobban szerint:

    Pilsner Urquell nem kell a hozzászólásomba olyasmit is belemagyarázni amit nem írtam le.
    Thank’s.

  32. Jobban szerint:

    Nem tegeződünk. Észlelem a sok sírást, rívást, könnyhullatást, mellébeszélést…így billentyűzetet ragadok. OK?

  33. csak úgy ... szerint:

    Természetesen én is tudom, hogy nem a kormánypártiak állnak a Munkásotthon mögött.

    De a számtalan felesleges beruházás helyett, a meg nem valósított, és többször is újra és újra ígért mézesmadzagot helyett, lehetne valami értelmeset is csinálni.

    Többször tervbe vették a Szt. Imre téri buszvégállomás elköltöztetését. Ha megürülne a terület, kiváló helye lenne egy központi művelődési háznak. – nem sportlétesítménynek és szoborparknak.

    Az a rengeteg pénz, amit kitolnak Csepelről, plusz esetleg egy pályázati pénz elég lenne rá.
    Az üresen álló pavilonok, a piac liftje, a zászlók, szobrok teljesen felesleges kiadások voltak, nem beszélve a nehezen megközelíthető birkózó csarnokról.

    Jönnek az önkormányzati választások – már ha jönnek, és nem lesz választás helyett kinevezés – és további ígéretek.

  34. Qqriq szerint:

    Na most kérem szépen, itt vagy a leves görbe, vagy a tányér nem egyenes. Ha az épület homlokzata valóban omlásveszélyes, ami miatt a járókelők közvetlen balesetveszélynek vannak kitéve, az újabb és újabb cikkek megjelentetése helyett (vagy mellett) nem kéne értesíteni mondjuk az építési hatóságot? Odamenne egy mérnök egy emelőkosaras autóval és fél óra alatt megállapítaná, hogy mi a helyzet. Aztán azonnali intézkedésként le is lehetne záratni a járdát. Ezután pedig kötelezni a tulajt a balesetveszély elhárítására.

  35. Horváth János szerint:

    Pilsner Urquell!
    Mint csepeli lakos joggal várom el, hogy tisztázódjon a helyzet. A Csepeli Hírmondó minden
    háztartásba eljut, s mint tudjuk abba sok mindent le lehet írni, hasonló lehetősége a Mun-
    kásotthonnak nincs. Szerintem semmi ördögtől való nincs abban, ha egy fórumon ütköztetik
    az álláspontokat.
    A 16:13-s hozzászólás utolsó mondatára reagáltam.

  36. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Nézd meg az Adyn a Táncsiccsal szemközti ház tetejét, na az életveszélyes!
    Éveken keresztül próbáltam felhívni a figyelmet a Mátyás király iskola omladozó homlokzatára,
    mire vagy 3 év után kijavították és valami maradék festékkel lefestették. Pedig az az iskola ud-
    vara felé esett.

  37. Pilsner Urquell szerint:

    H. J.! A fórum ellen semmi kifogásom. Csak azt mondom – Jobbannal egyetértésben -, hogy az önkormányzat a munkásotthonnal nem folytathat tárgyalást egy lakossági fórumon. Méltóztassanak egymással hivatalos formában leülni, és papíron rögzíteni az érveket és az egyet nem értés pontos okait, adatait, dokumentumookkal alátámasztva, aztán ezt publikálni. A róka-fogta-csuka-csuka-fogta-róka helyzetre pedig kell lennie olyan hivatalos fórumnak, amelyen megoldás születhet. Amíg erre az útra nem hajlandók a felek rálépni (mert az eredmény mindenkinek fájni is fog valamelyest, addig az épület rohad szétfele, bizonyságául a közérdek szent szolgálatának.
    A szemközti háznak ehhez semmi köze; azt meg ismerjük, hogy szokás nálunk az életveszélyeket elodázással “elhárítani”. Ez is ősi módszer.

  38. Lovas szerint:

    Minden MSZP-s párton kívüli 🙂

  39. Pilsner Urquell szerint:

    Legalábbis jó részük.
    Egyáltalán: mi az, hogy MSzP? Ők tudják magukról? Hányféleképpen?

  40. Pilsner Urquell szerint:

    Horváth János! Még valami. Azt írod, hogy: “A Csepeli Hírmondó minden
    háztartásba eljut, s mint tudjuk abba sok mindent le lehet írni, hasonló lehetősége a Munkásotthonnak nincs.” – Való igaz, tévéjük, rádiójuk, országos és onkormányzati lapjaik nincsenek (ahol ők is bármit leírhatnának és hirdethetnének), de hát ez már csak így van. Ki is javallotta először, hogy csináljanak maguknak? És mi is kell ahhoz?
    Mellesleg a Munkásotthonnak van egy helyi ellen-lapja. Bárki számára hozzáférhető a neten. Ott is kommentelhetnél – szegény Tarjányi oly egyedül van benne…

  41. Horváth János szerint:

    Nem azt várom, hogy az orrom előtt tárgyaljanak, de az nem megoldás, hogy a kerület
    vezetése sunyi, lejárató stílusban /”a stílus maga az ember”/ bedob a köztudatba némi
    infót, valójában pedig nagy ívben szarik a véleményünkre.
    Az a társaság akarja elszámoltatni a Munkásotthon Alapítványt néhány millióért, akik gond
    nélkül támogatják a felcsúti vagy a Matolcsy féle alapítványok milliárdos pénzszórását.
    Qqriq vetette fel, hogy műszaki oldalról fojtsák meg az Alapítványt, erre írtam, hogy van még
    néhány hely, ahol lehet aggódni.
    Gondolom nem árulok el titkot, ha azt mondom, a kis jövedelműek, különösen a nyugdíjasok
    nem vesznek 100 ezerért pc-t, nem fizetnek havi 3-6 ezret, hogy a csepeli.blogot olvassák.
    Sokan nem tudják kezelni, nekik marad a Hírmondó, Lokál, Riposzt, és a hatalom pont erre
    alapoz. Sötétben tartani és megvezetni.

  42. Horváth János szerint:

    Tarjányit kitiltották innen, túl sokat tudott.

  43. Lovas szerint:

    Emlékszem rá, minden nap tízszer bemásolta ugyanazokat a baromságokat. Az ilyen ámokfutókat mindenhonnan kitiltják.

  44. Pilsner Urquell szerint:

    H. J. Többé-kevésbé egyet értünk abban, amit most kifejtettél. Én is utálom ezt ez egészet – a másik oldalról, de ugyanúgy.

  45. tegezés szerint:

    Jobban: “a tegeződés az alap az internetes kommunikációban.”

    PU szerintem idősebb, de ő már tudja használni az internetet.

    Egyébként az a baj, hogy mindkét oldal másra akarja használni a Munkásotthont,mint amire való. Egyébként mi lett a Tamariska házzal?

  46. Pilsner Urquell szerint:

    tegezés! Hát igen, így van.
    Szerintem is másra használják, mint amire való. De az egész pártpolitikát is. Ráadásul azt hiszik, hogy az EGÉSZ politika ebből áll.

  47. Jobban szerint:

    tegezés, hadd döntsem már el, hogy szeretnék-e és kivel tegeződni…

  48. Nagyapó szerint:

    Jellemző Horváth János megállapítása a csepeli lakosokról, akiket lehet “Sötétben tartani és megvezetni.”. Látszik a szocik lekezelő véleménye a “zemberekről”!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  49. Jobban szerint:

    Az önmaga által preferált pártja tapasztalatából indul ki Horváth János…ők igencsak igyekeztek, igyekeznek megvezetni az embereket…„Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.”

  50. Johnny szerint:

    Most mi van?
    Már a londoni meccsre a Travel Service-től, külön gépet béreltek a bérszurkolóknak? (TVS453p (privacy)) (HA-LKG) Az osztrák (OE-LEM) magángépnél meg az nem világos, hogy Londonig, mi a fasznak egy Global 6000-es gép, ami 3X is meg tudja tenni oda-vissza a távot? 😀
    De miért nem lehet venni egy saját gépet? Használtan, mint az A319-es lomot, (AirBerlin, majd a Eurowngs kidobta, máltai lajstrommal “kikalapálták” a csehek, azt’ idejött) amit a “haccsereg” kapott, csak pilóta nincs. 😀

  51. tegezés szerint:

    Jobban: magával én sem szeretnék tegeződni. 🙂

  52. Jobban szerint:

    Miért is kellene tegeződnünk tegezés?

  53. tegezés szerint:

    Ne törje rajta a fejét. Másolja csak tovább a dolgokat ide. 🙂

  54. […] abban a Munkásotthonban döntött kedden este, melynek ő a vezetője, és amit Csepelen csak Pártmunkás Otthonnak neveznek, mivel gyakorlatilag az MSZP pártházaként […]

  55. […] Takács Mónika omladozó pártháza nem csak az MSZP-t szolgálja ki, hanem bárkit, aki a Fidesz ellen kíván fellépni. Személye […]

Itt lehet hozzászólni !