Egészségügyi és diáksport-fejlesztésekben döntöttek a képviselők

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselő-testületének szeptemberi ülésén döntés született egy stég kialakításáról a Kis-Duna parton, továbbá megújulhat a Karácsony Sándor Általános Iskola tornaterme, valamint több tagóvodában műfüves sportpályák létesülhetnek.

A testületi ülés megkezdése előtt a közelmúltban kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntöttek.

DSC 0204

A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia növendékei a Jesolóban megrendezett kick-boksz utánpótlás-világbajnokságon 19 arany-, 17 ezüst- és 28 bronzérmet szereztek, ezzel Oroszország mögött a második helyen végeztek. A 19 aranyéremből 11-et csepeliek hoztak haza. Az elismerést a többszörös világbajnok Bálint Martin és a szintén többszörös világbajnok Román Nikolasz vehette át Borbély Lénárd polgármestertől. Az egri erőemelő és fekvenyomó világbajnokságon a többszörös világ-, Európa-, és magyar bajnok Balázs Ferenc a Masters II. korcsoport 110 kg-os súlycsoportjában első helyezést és abszolút első helyezést ért el. Az oroszországi súlyemelők Bajnokok Kupája integrált versenyén Magyarországot Sas Sándor képviselte, aki a 8. helyen végzett. A két sportoló szintén elismerő oklevelet vehetett át Csepel polgármesterétől.

A képviselők döntöttek a Gróf Széchenyi István Általános Iskola és a Spar üzlet közötti park elnevezéséről, amely ezentúl Brenner János nevét viseli. Brenner János ciszterci szerzetes és káplán az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés áldozata, akit a kommunisták öltek meg. A leendő Brenner János park a közeljövőben a Főváros által meghirdetett TÉR-KÖZ 2018 városrehabilitációs pályázatának köszönhetően újul meg.

A képviselő-testület úgy döntött, az önkormányzat biztosítja az Ovi-Sport pályák megépítéséhez szükséges önerő összegét. Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat tagja által alapított Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány az idén már 7. alkalommal hirdeti meg a Nemzeti Ovi-Sport Programot, amelynek keretében Ovi-Sport pályák – óvodások számára kifejlesztett műfüves sportpálya – létesítésére lehet támogatást nyerni. A döntés értelmében hat csepeli óvodában létesülhetnek 6×12 méteres sportpályák, amelyeken a legkisebbek számos labdajáték alapjait sajátíthatják el. A képviselők támogatták a Magyar Kézilabda Szövetség Tornaterem Felújítási Programjában való részvételt, amelynek köszönhetően megújulhat a Karácsony Sándor Általános Iskola tornaterme.

A városatyák elfogadták azt a polgármesteri előterjesztést, amely egy Kis-Duna parti stég kialakításáról szól. A soroksári rév közelében megvalósuló fejlesztés tovább növeli a Kis-Duna parti kikapcsolódási lehetőségeket.

A képviselők egyhangúlag jóváhagyták az Egészséges Budapest Program lebonyolításához szükséges szerződések, megállapodások megkötését és megszavazták az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetséggel való együttműködési megállapodást.

Az önkormányzat csatlakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjprogram 2019. évi fordulójához, amely a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási tanulmányait támogatja.

A testület döntött támogatásokról is. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére 1 millió, a Csepeli Jézus Szíve Egyházközség Alapítványa számára pedig 200 ezer forint támogatást szavaztak meg.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Egészségügyi és diáksport-fejlesztésekben döntöttek a képviselők” bejegyzésre

  1. propaganda szerint:

    Mi az, hogy kikapcsolódást szolgáló stég? Remélem, nem a horgászoknak.

  2. Strici2 szerint:

    Nagyapo kulon tamogatasban reszesult.
    Ezert az evek ota hordott zold pulcsit lecserelhette egy feketere.
    Gratulalok hozza.

Itt lehet hozzászólni !