Soroksári gyilkosság: összeomlott az özvegy a rendőrségen

Bors

Kardos Lajos

A gyanúsított elfogása után Kardos Lajos abban bizakodhatott: talán soha többé nem kell a rendőrségen megjelennie. Csütörtökön azonban újra eljött ez a pillanat és vele az összeomlás.

Öt év és két nap – egészen pontosan ennyi telt el Kardosné Gyurik Krisztina brutális meggyilkolása óta, amikor az asszony gyászoló özvegyének tegnap újra jelenése volt a rendőrségen.

Igazi tortúra volt a nyomozás kezdete

Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én szokásos délutáni kocogására indult 11 éves kisfia és férje mellől, de többé sosem térhetett haza. Holttestét órákkal később, a soroksári szigetdűlő menti bicikliút melletti bozótosban találták meg.

Kardos Lajost – főképp a nyomozás kezdeti szakaszában – jó néhányszor kihallgatták, eleinte a férfinak olyan érzése volt, mintha a vizsgálat elsődlegesen az ő szerepét igyekezne boncolgatni. Igazi tortúra volt ez az időszak számára, nyilvánvalóan hatalmas megkönnyebbülést érzett, amikor kizárták őt azok köréből, akiknek közük lehet a gyilkossághoz.

Hallgatnak a zsaruk a bizonyítékokról

Az összes kellemetlenség ellenére a családapa mindvégig együttműködött a rendőrséggel, így tegnap is a megadott időben megjelent az idézésre az ORFK István utcai objektumában. Kardos jogi képviselőjével, dr. Parti Ágnessel jelent meg, másfél óráig tartott a meghallgatása.

– Tulajdonképpen egyetlen kérdést jártunk körül, a nyomozók arról érdeklődtek, hogy ismertem-e a gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert, vagy a feleségem ismerhette-e ezt a férfit – mondta a Borsnak a meghallgatás után Kardos Lajos. – Akárcsak korábban Krisztina szülei, én is mindkét kérdésre nemleges választ tudtam adni. A sajtóból én is értesültem róla, hogy az elmúlt éveket börtönben töltő férfi letétjében megtalálhatták Krisztina telefonját és hogy R. Szilveszter állítólag egy cetlire felírta a feleségem nevét és meggyilkolásának dátumát. Erről azonban semmit sem árultak el nekem a nyomozók – tette hozzá Kardos.

Négy fénykép négy korszakból

Dr. Parti Ágnes is jelen volt a meghallgatáson, az ügyvédnő szerint Kardost nagyon felzaklatta ez a másfél óra.

– Arról kérdeztek, hogy ő vagy Krisztina ismerhette-e korábbról a gyanúsítottat. Mutattak képeket is R. Szilveszterről, ami borzasztóan felzaklatta ügyfelemet, rettenetesen kikészült, el is sírta magát, nagyon megható és emberi reakció ez. Összesen négy fotót mutattak a gyanúsítottról. Az első egy fiatalkori fekete-fehér kép, amely 1995 decemberében készült. Aztán egy 2012-est. Ezen még nem volt szakálla. Utána két 2018-as képet. A frissebbeken sem és a régieken sem ismerte fel semmilyen módon. Arról is kérdezték, hogy milyen barátai voltak Krisztinának. Nekik beszélhetett-e az elkövetőről, vagy a támadást megelőző napokról – mondta a Borsnak dr. Parti Ágnes, Kardos Lajos jogi képviselője.

Forrás: Bors

Itt lehet hozzászólni !