Nekiestek Bajnainak az MSZP-s oroszlánbarlangban

Origo

Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a választmány ülése után

Több hónapos feszültségüket vezették le a szocialisták szombaton Bajnai Gordonon, mielőtt az MSZP és az Együtt 2014 megállapodott volna a szoros együttműködésben. Volt, aki az SZDSZ-hez hasonlította Bajnaiékat, mások azt sérelmezték, hogy az Együtt megpróbálja magához csábítani a szocialistákat. Az MSZP-sek ugyanakkor örülnek a közös jelöltállításról szóló megállapodásnak, mert szerintük a szocialisták helyben sokkal erősebbek. Bajnainak viszont az volt a legfontosabb, hogy az MSZP-sek ne kiáltsák ki Mesterházyt miniszterelnök-jelöltnek.

“Ismerőseim azt mondták, eljövök az oroszlánbarlangba. Pedig hazajöttem hozzátok” – több jelen lévő szocialista szerint Bajnai Gordon így kezdte majdnem félórás beszédét a szombati MSZP-választmányon. Az Együtt 2014 vezetője Mesterházy Attila MSZP-elnök meghívására vett részt a szocialisták zárt ajtós rendezvényén, amelyen szoros együttműködésben és közös jelöltállításbanállapodott meg a két párt vezetője.

A bejelentés előtt azonban az [origo]-nak nyilatkozó MSZP-sek szerint zárt ajtók mögött többen “alaposan nekiestek Gordonnak”, és levezették rajta a hónapok óta felgyűlt feszültséget. Pedig a választmányi ülésre egyedül érkező volt kormányfő a jelen lévők szerint nagyon baráti hangnemet ütött meg. Bajnai külön üdvözölte például a jelen lévő egykori minisztereit, barátainak nevezte Kiss Pétert, Hiller Istvánt és Szekeres Imrét, majd hosszan dicsérte a szocialistákkal közös kormányzását.

Bajnai a szocialistáknak ugyanazt ismételgette, mint amit nyilvános szereplésein is: mindenképp szükség van az összefogásra, az Orbán-kormány a közös ellenfelük, ezért az Együtt 2014-nek és az MSZP-nek nem szabad egymást támadnia és ócsárolnia. Az általa meghirdetett menetrendről pedig azt mondta, hogy nem kőbe vésett, és nem ragaszkodik ahhoz, hogy napra pontosan június 16-án kezdődjenek az egyeztetések. Öt hetet kért viszont arra, hogy az Együtt 2014-PM szövetség aktivistákat gyűjtsön, és összeállítsa a programját.

Nekiestek Bajnainak az MSZP-sek

Mivel Bajnai beszéde alatt egyszer sem volt taps, és többek szerint “elég fagyos volt a hangulat”, az Együtt 2014 vezetője már érezhette, hogy az MSZP-sek nem hasonló, udvariasan barátkozó beszédekkel készülnek. Több jelenlévő szerint Harangozó Tamás elnökségi tag, Mesterházy Attila egyik fő bizalmasa volt a “legharciasabb”. Harangozó sérelmezte, hogy míg az MSZP-sek az elmúlt három évben folyamatosan állták a jobboldali ütéseket és megaláztatásokat, Bajnai külföldre ment, és az “amerikai katedrát” választotta. Harangozó közölte, hogy az MSZP nem akar az Együttel úgy járni, mint az SZDSZ-szel, amely évekig élősködött a szocialistákon. Korábban szűkebb körben Mesterházy Attila is hasonlította az egykori koalíciós partnerhez Bajnaiékat, azt mondta, “olyanok, mint az SZDSZ-esek, nem kell szeretni őket, de szükség van rájuk”.

Harangozó beszélt arról is, hogy a szocialisták szerinte nem emlékeznek olyan pozitívan Bajnai kormányzására, mert kormányfőként Bajnai több ígéretét sem tartotta be. Bajnai később erre azzal vágott vissza, hogy mindenben közös döntést hozott az akkori frakcióvezetővel, Mesterházy Attilával, tehát Harangozó a problémáival forduljon a pártelnökéhez.

A jelenlévők szerint keményen támadta Bajnait Gúr Nándor alelnök és Király József Bács-Kiskun megyei elnök is amiatt, hogy az Együtt 2014-esek sorra próbálják átcsábítani magukhoz a szocialistákat. Király szerint például az Együtt 2014 az egyik alelnökénél is “bepróbálkozott”. Bajnai azzal nyugtatta a szocialistákat, hogy pártja nem az MSZP rovására szeretne terjeszkedni, és ha valahol ennek az ellenkezője történik, kivizsgáltatja. A választmányi ülésen felszólalt Baja Ferenc is, aki arra figyelmeztetett, hogy bár Bajnai ugyan egy párt nevében jött el az ülésre, az Együttnek formálisan nem a vezetője, és nincs mögötte pártszervezet. A felszólalók közül – a jelenlévők szerint – egyedül Lendvai Ildikó volt pártelnök tartott békülékenyebb beszédet, és mielőbbi összefogást kért.

Kivel váltják le a trafikkormányt?

Mesterházy Attila ezután ismertette a választmánnyal a később nyilvánosságra is hozott négy pontot, amely szerint a lehető legszorosabbra fűzi a kapcsolatát a két szervezet. Eszerint az  MSZP és az Együtt 2014-PM választókerületenként egy közös jelöltet fog állítani, az időközi választásokon is együttműködik, nem gyengíti egymást, és nem terjeszkedik a másik rovására. Információnk szerint a négy pontban még a választmány előtt négyszemközt állapodott meg Mesterházy és Bajnai. A volt kormányfő javaslatára később ehhez hozzáillesztették, hogy “forró drótot” építenek ki egymás között a két párt vezetői, hogy gyorsabban tudjanak kommunikálni egymással.

A megállapodást a szocialista forrásaink sikerként könyvelik el, mert szerintük a jelöltjeik helyben erősebbek, így az MSZP biztosan több közös jelöltet indíthat majd. A szocialisták szerint ezután már csak két nyitott kérdés maradt: közös listát állítanak-e a választásokon (a szocialisták ezt szeretnék), illetve ki lesz a miniszterelnök-jelölt.

Ugyanakkor Bajnai is elérte, amit akart. Az MSZP-vezetés ugyanis azt tervezte, hogy a választmány szombaton határozatot hoz arról, hogy a szövetségesekkel folytatott egyeztetéseken az MSZP-nek ragaszkodnia kell a szocialista miniszterelnök-jelölthöz. (Bár a kormányfőjelöltről a kongresszus dönt, ez lényegében Mesterházy bebetonozását jelentette volna.) Egy ilyen választmányi határozat jelentősen megnehezítené a két párt közötti tárgyalásokat. Bajnai információnk szerint azért akart részt venni az ülésen, hogy lebeszélje erről a szocialista vezetőket.

Még a választmány előtt sikerült is megállapodnia Mesterházyval, hogy egyelőre nem foglalkoznak a miniszterelnök-jelölttel, és közösen döntenek majd később arról, kit indít a két párt Orbánnal szemben. Vagyis így mindkét politikusnak megmaradt az esélye, hogy közös jelölt legyen. Bajnai távozása után azonban kiderült, hogy nem minden szocialista tudná elfogadni Bajnai kormányfőjelöltségét. Szanyi Tibor elnökségi tag például több jelenlévő szerint úgy fogalmazott, hogy “egy baloldali pártnak nem lehet tőkés miniszterelnöke”, mert így képtelenség lesz leváltani a “trafikkormányt”.

Forrás: Origo

37 hozzászólás “Nekiestek Bajnainak az MSZP-s oroszlánbarlangban” bejegyzésre

  1. Aniko (Krizantem u.) szerint:

    Madarat tollarol, embert baratjarol szol a közmondas es milyen igaz

  2. Katkaa szerint:

    Aniko (Krizantem u.) szerint: Így igaz. Orbán barátja a hazug, kiskorúakkal és qurvák seregével dugó, adócsaló Berlusconi! Bár lehet még az asszonyt is verte, mint a mi Orbán vajdánk!

  3. Tóth Kati szerint:

    Katka néha mosd ki a szád!
    A magyar kizsákmányolók koalíciója létrejött.Remélem értelmes ember még egyszer nem dől be nekik.Ha ezek valaha is visszatérhetnek az ország vezetésére,akkor vége a magyaroknak.Ezek mindent le fognak pusztítani és el fognak kótyavetyélni.Végtelenül sötétek,primitívek,és aljasok.

  4. felix szerint:

    Katika!
    A fidesz alatt alig épült valami.
    Nem tudom, hogy észre vetted e.

  5. Bugi szerint:

    Hívd el magatokhoz, és mutasd meg a villád. A Fidesz alatt ugyan alig épült valami, de az MSZP alatt évi kétmilliárdot gurigattatok ki csak Csepelen, és mindent megtehettetek, amit csak akartatok. Illetve majdnem mindent: a kettős gyilkosság már kiverte a biztosítékot.

  6. hajós szerint:

    Bugi, mit csináltatok a négymilliárd forinttal? Miért nem abból építitek az utakat, miért inkább az északi pénzből, amit még a szocik hagytak rátok?

  7. felix szerint:

    Bugi!
    Segíts már ki.
    Hol van a villám?
    Valahogy elfelejtettem a címet.

  8. Bugi szerint:

    Nem csodálom, akinek annyi van…

  9. felix szerint:

    Tudod Bugi az a baj, hogy össze-vissza hazudozol rólam, közben fogalmad sincs, hogy ki vagyok.
    Mond nem te vagy a szőke pókharapó fideszes csaj, aki nap mint nap hazudik?

  10. hajós szerint:

    felix! A villádat keresd a konyhában az evőeszköz-tartóban!

  11. Vátesz szerint:

    Van aki tudja kit fed a felix nicknév!

  12. felix szerint:

    Van!
    Kb. 4-5 ember.
    Akkor sem lennétek okosabbak, ha tudnátok, hogy ki vagyok.
    Megmondom egy átlag ember.

  13. Vátesz szerint:

    Semmi baj az átlagemberrel, nem ők tették zsebre az évi kétmilliárdot!

  14. felix szerint:

    Buginak nagyon nem jó az, hogy átlagember vagyok, mert a dohány maffiától nyakig szarosan nem tud beszarozni.
    Ez van bugicsiga.

  15. hajós szerint:

    Nekem van 12-13 villám is. Az egyik egy műanyag villa.

  16. großmutter szerint:

    Dicsák de csóró vagy more! Csak 13 villád van? Van akinek akad kanális! 🙂

  17. felix szerint:

    Dicsekedjetek csak.
    Bugi majd kiveti rájuk a luxusadót.

  18. großmutter szerint:

    Talajterhelési díj már van, tehát már nincs ingyen szarás.

  19. felix szerint:

    Már zajterhelési díj is van.
    Kb. évi 20-30 ezer forint.A vendéglátó helyek hűtő és egyéb elektromos berendezéseinek zajhatása miatt.
    Fideszes lelemény.

  20. VI. Grün szerint:

    “Itt van május elseje
    Ég a szívem belseje….!”
    Éljen és virágozzék a megbonthatatlan polgárok és trafikosok szövetsége! ))) 😛 (((
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/viktator-avagy-koszonjuk-neke-alcsut-diktator-felcsut-I09IE9NNvsxkjm7K

  21. VI. Grün szerint:

    großmutter!
    Egy igazi kisebbséginek nincs se kése, se villája, még a szalonnát is kanállal eszi!
    Gazsi! Hová lett a késed?!
    Elcseréltem erre a zsebórára!
    Ha valaki anyázni kezd előhúzod és azt mondod:
    Igen tesvír, má félnyóc?!

  22. Tóth Mária szerint:

    Katkát ezért a mocskos stílusáért már régen ki kellett volna tiltani!

  23. Doki szerint:

    Máriának igaza van.

    Admin! Azért néha kitörölhetnéd ezeket a mocskos szövegeket tartalmazó bejegyzéseket, mert vagyunk egy páran, akik nem azért járnak fel ide, mert erre a gusztustalan stílusra lennének kíváncsiak.

    Katka!
    Otthon így beszéltek előtted a szüleid, mikor apád részegen hazavergődött a kocsmából?
    Akkor gratulálok!

  24. robi szerint:

    Dokinak nem tűnik fel, hogy az infóban tudatosan összeválogatott cikkek épp a reagálók felcukkolására szolgálnak.

    Ha csavarja a pacák orrát néhány hozzászólás, lapozgasson egyházi sajtókat.
    Azokban minden a szeretetről és a megbékélésről szól.

  25. Doki szerint:

    Mindig meg tud nevettetni, mikor valaki (jelen esetben robi) okos próbál lenni, de lejáratja magát a hülyeségével és megveregeti a saját vállát, hogy mennyire igazat szólt. 😀

    Róbert Gida!
    A vita és a proli stílus között óriási különbség van.

  26. robi szerint:

    Aki prolizik, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.
    Én nem sértegetlek, inkább szánlak. Kínos nevetés a tiéd.

  27. VI. Grün szerint:

    “Nekiestek Bajnainak az MSZP-s oroszlánbarlangban”
    Vagy mint Terike a vakkomondornak! ))) 😛 (((
    .
    “A komondor az oka. Teri mostanában sokat szokott őgyelegni a kutya környékén, és a jószág meg nem tudja, hogy merre menjen, ugyanis vak, hát, valószínűleg belebotlott. Nem, nem a Teri vak, hanem a komondor. Nem, nem a komondor esett el, hanem a Teri. Nálunk ez úgy van, hogy négy lába van a kutyának, mégis a Teri botlik. Na, de ha még egyszer megbotlik, azt a látleletet még nem találták föl, amit azok után állítanak ki róla… he, he… nem úgy értettem, csak tudják, hogy van, ha az ember több napig éjszakázik, pláne, ha lakodalom is van közben, és hajnalban ér haza. Hallja, hogy a jószág vakkant, igen, a vak komondor vakkant, a Teri az meg állandóan ugat, egészen addig, amíg össze nem töröm a kenyérlesőjét, ezt csak úgy képletesen mondva persze, én a légynek se tudnék ártani, a fészbukra is csak a szeretetről meg a vidéki ízekről rakok ki képeket.”
    .
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130429_B_Jozsef_esete_a_vak_komondorral_es_a_nyo#rss

  28. nagyapó szerint:

    Igazi szoci kongresszus. Nincs jövőképük, a régi elaggott, kikopott veteránok hintik az igét. Nem “találnak” megfelelő embert miniszterelnök jelöltnek.
    Mi van a DC-vel, az LMP-vel? Velük milyen összefogás lesz?
    Közös jelölt? Hogyan 17%, 2 % arányban?
    Esetleg a libás megeteti a szocikkal, hogy ő lesz a miniszterelnök jelölt, a szocik meg szavaznak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Királyerdei szerint:

    Vádemelést javasol a rendőrség a csepeli önkormányzatot érintő hűtlen kezelés ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

    A BRFK hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást – szabadlábon hagyása mellett – Sz. J. ellen – olvasható a police.hu oldalon. Közölték: a rendelkezésre álló adatok szerint egy sportegyesület 1991. decemberétől ingatlan bérelt a csepeli önkormányzattól.

    A képviselő-testület 2006 decemberétől az ingatlant forgalomképes vagyoni körbe helyezte, a vagyonkezelői jogot pedig átadta egy zrt.-nek. A sportegyesület képviselője a bérleti szerződés lejárta – 2007. május 31. – előtt megkereste a zrt.-t az ingatlanbérlet meghosszabbítása céljából.

    Azonban annak ellenére nem jött létre újabb szerződés, hogy a vagyonkezelő illetékes osztálya elkészítette a feljegyzést az egyesület szerződéskötési szándékáról, továbbá a bérleti szerződés tervezetét is – olvasható. Az elkészült iratokat eljuttatták Sz. J. ügyvezetőhöz, aki azokat nem írta alá, de nem intézkedett arról, hogy a spotegyesület az épületet elhagyja, ezért az épületet 2007. május 31-től 2011. május hónapig használták bérleti díj fizetése nélkül. A bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány 1,2 millió forint – írták.

    A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Budapesti XX. XXI. és XXIII. kerületi ügyészség részére. Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület polgármestere 2012. augusztus 15-én közölte az MTI-vel: a csepeli önkormányzat kezdeményezte, hogy rendeljék el a helyi MSZP-frakció meggyanúsított tagjai magánvagyonának zár alá vételét.

    A polgármester akkor azt írta: Szenteczky Jánossal, a Csepeli Vagyonkezelő korábbi vezetőjével szemben – ő jelenleg a csepeli MSZP elnöke, frakcióvezetője és a fővárosi MSZP elnökségi tagja – eddig két ügyben, Takács Krisztián frakciótársával szemben pedig egy feljelentéssel kapcsolatban jelentette be a nyomozó hatóság, hogy alaposan gyanúsíthatók bűncselekmények elkövetésével.

  30. admin szerint:

    Köszönjük, éppen most akartunk erről írni, persze néhány dokumentummal. Hamarosan fogunk is.

  31. Katkaa szerint:

    Tóth Mária szerint: Persze neked, királyerdei, nagyapó meg a többi fideszes elvtársaidnak mindent szabad, az ő mocskolódásaikra nem vagy finnyás. Fideszes módi, más véleményűeknek kuss legyen!

  32. Katkaa szerint:

    Ja Bugit kifelejtettem, ő agyba-főbe zsidózhat, ő egész nap mocskolódhat, ti szidhatjátok mások anyját!

  33. Királyerdei szerint:

    Te csak segítsd a lebukott elvtársaidat.
    Amúgy a “testvéri felszabadító” szovjet csapatok már rég elhúztak a francba.
    Nélkülük meg egy nagy nullák vagytok.

  34. Királyerdei szerint:

    A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben azoffshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese -került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el. Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. A sokat szidott európai válságállamok – például Görögország – nincsenek az első húszban sem. Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része
    a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül.!!!! Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki. Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról.

  35. Doki szerint:

    Katkaa!
    Mitől vagy ennyire feszült? Elgurult a gyógyszered, vagy otthon nem elégít ki rendesen a férjed? 🙂

  36. Ez az időszakos szembeállás egy előre megkomponált politikai színjáték régen bevált elemei közé tartozó cselekvés sor, megtévesztő, elterelő hadművelet. nyilvánvaló és törvényszerű ez a rendezési forma, hiszen a megtévesztett és félre vezetett MSZP érzelmű sokaság igen nagy része ábrándult ki az apjuk módszerét elvető MSZMP-utódok kormányzási módszeréből.Elegük lett az ÁL-_BALOLDALISÁGBÓL,a hazugságokból a multi világ SZERVILIS kitartott LABANCAIBÓL. Ezért rövid távon osztódással hoztak létre különféle új párt formákat, civilnek álcázott szervezeteket, hogy a legutóbbi kiábrándult volt híveiknek ÚJ FORMÁCIÓKAT találjanak. Ez részben itt-ott sikerült is nekik. Tisztában vagyunk sokan azzal, hogy a kampány finise elŐtt, EZEK A FORMÁCIÓK ÚJRA EGYESÜLNEK, S LETAPINTHATÓ VÉGEREDMÉNYKÉNT ÚJRA FOGJÁK MEGVEZETNI SAJÁT HÍVEIKET IS.Így aztán a szög újra KIBÚJIK A ZSÁKBÓL.Előtérbe kerülnek a RÉGI_ÚJ ARCOK A VILLÁK PROLETÁRJAI ÚJRA EGYESÜLNEK!!!

Itt lehet hozzászólni !