Németh: Szigorúan ellenőrzik a rezsicsökkentés végrehajtását

Hirado.hu

A hétfőn elfogadott törvény a földgáz, az áram és a távhő árának már megvalósult csökkentése mellett előírja a víz- és a szemétszállítási díjak tízszázalékos mérséklését is július 1-jével.

Az elfogadott törvény a víz-, a csatorna-, és a kommunális szemétszállítás díját 10 százalékkal csökkenti július 1-jei hatállyal a végszámlák tekintetében. A szemét esetében 2012. április 14-hez képest kell 10 százalékkal mérsékelni a lakossági díjakat – magyarázta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője a Duna Közbeszéd című hétfői műsorában.

Hozzátette: a kéményseprés, illetve a szennyvízszippantás díja még szakértői egyeztetés alatt áll, vélhetően mindkettőt valamilyen hatósági áras formában rendezik majd.

Elmondta, hogy hétfőn nyújtott be az Országgyűlésnek egy törvényjavaslatot, amely június 1-jei hatállyal, 10 százalékkal csökkentené hatósági árként meghatározva a tartályos, a vezetékes és a palackos PB-gáz árát mind a szolgáltatók, mind nagy- és kiskereskedők tekintetében.

A lépések betartásának ellenőrzésével kapcsolatban kifejtette: hétfőtől a szolgáltatóknak a kiküldött számlával együtt írásban kell tájékoztatniuk a fogyasztókat, hogy az adott háztartásban miként hajtották végre a 10 százalékos mérséklést. Ha bármilyen probléma felmerül, akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) lehet fordulni – húzta alá.

A szolgáltatóknak minden hónap 15-ig kell tájékoztatniuk az NFH-t, hogy hogyan hajtották végre a rezsicsökkentést. Amennyiben a hatóság egy számlával kapcsolatban szabálysértést állapít meg, akkor az a háztartás, ahol ez felmerül, 10 ezer forint kötbért kap majd a szolgáltatótól – hangsúlyozta.

Önköltségessé tennék a mezőgazdasági vízszolgáltatást

A mezőgazdaság területén az egész közszolgáltatást újra kell gondolni, amelyet egy új közszolgáltatási kódexben, egy törvénycsomagban kell majd szabályozni – váltott témát a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoport vezetője.

A közszolgáltatások tekintetében fontos, hogy többségében vagy teljes egészében közösségi tulajdonban legyenek a cégek, és non-profit tevékenységet folytassanak, hogy a fogyasztók ki tudják fizetni a szolgáltatás árát – szögezte le Németh Szilárd.

Forrás: Hirado.hu

24 hozzászólás “Németh: Szigorúan ellenőrzik a rezsicsökkentés végrehajtását” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Lebuktatok, fideszesek!

    “Kiállás: fideszes képviselő leplezi le a trafikmutyit

    Gyorsan eleget tett Lázár János felszólításának Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő, és a hvg.hu-nak adott interjúban névvel vállalja: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. ”
    http://hvg.hu/itthon/20130430_trafikmutyi_Szekszard_fideszes_kepviselo

  2. hajós szerint:

    És ez is:

    “Pofonegyszerű ukázt kaptak a trafikokról a fideszesek

    “a Fidesz választókerületi elnökei tettek javaslatot arra, hogy a pályázók közül kik nyerjék el a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére a koncessziós jogot.”

    “A véleményezés “faékegyszerűségű” szempontjait a megkérdezett választókerületi vezetők állítólag szóban kapták meg Lázár, illetve Rogán embereitől, az ukázt pedig így foglalták össze: lehetőség szerint fideszesek nyerjenek, jobbikosok és MSZP-sek pedig semmiképpen ne, és a megadott – mindenki szerint igen rövid – határidőn belül a javaslatokat is az említett közvetítőknek kellett visszajuttatni.”

    http://www.origo.hu/itthon/20130429-pofonegyszeru-ukazt-kaptak-a-trafikokrol-a-fideszesek.html

  3. Bugi szerint:

    Hajós, aki ellenzi a rezsicsökkentést, az a szegényektől venne el milliárdokat és adná azt milliárdosoknak. Ráadásul te és az elvtársak évi kétmilliárd forintot vettetek el a csepeliektől, ami tény, le lehet ellenőrizni. Te ne gyanúsítgass senkit.

  4. hajós szerint:

    Bugi, te agyalágyult! A rezsicsökkentés 100 milliárdos összegének a kétharmadát az emberek leggazdagabb 20%-a kapja. A legszegényebbek pedig szinte semmit. Pont ti vagytok azok, akik a leggazdagabbaknak osztogatnak milliárdokat.

    Ha a csepeli fidesz évi kétmilliárd Ft-t takarított meg, akkor ebből mára már 4 milliárd Ft-nak kellett összegyűlnie. Akkor miért mégis a szocik által felhalmozott északi pénzből építetek utakat? Hol a négymilliárd?

  5. Bugi szerint:

    Értem: és az MSZP élelmiszeráfa-csökkentését, amit a nyugdíjcsökkentésből, a fizetős egészségügyből meg a középiskolai tandíjból fedeznének, ki élvezné? Megmondom: a multicégek, akik ugyanúgy elnyelnék az áfacsökkentést, mint a Lopcsány első áfacsökkentési kampányánál, ami fél évig tartott, amíg a sok hülye rá szavazott.

    Ételt a szegények esznek sokat? Szerintem nem. A gazdagabbak. És a kaviárt ti a szegényekkel fizettetnétek meg, azaz semmit nem érne.

  6. hajós szerint:

    Idióta, az élelmiszerek áfájának csökkentésére vonatkozó javaslat csak az alapvető élelmiszerekre vonatkozik.

  7. a politika beépült a maffiába szerint:

    ádernek -amennyiben nem akar majd együtt ülni ezekkell- fel kell oszlatnia a parlamentet az alkotmányra hivatkozva, és elrendelni orbánc, roggyant, lézer, övgyáros és társaik letartóztatását, a fidesz feloszlatását, és kiírni az előrehozott választásokat.

    ezt jobboldaliként mondom.
    soha nem hittem, hogy van lejjebb mint az MSZP-SZDSZ, de van.
    a fideszt meg kell szüntetni, ez minden magyar ember érdeke.

  8. a politika beépült a maffiába szerint:

    bugi te undormány idióta fideszdriod: a szegények jövedelmük nagy részét költik megélhetésre, míg a gazdagoknál elenyésző hányadot képvisel ez.

    a jókurvaanyád

  9. jegenye szerint:

    Na végre! Új “kulturált” tag van az oldalon. Esetleg nem lehet, hogy hajós álnéven ír majd?

  10. hajós szerint:

    Itt a Fidesz újabb arcátlan húzása:

    “Megszavazták az átláthatóság korlátozását”

    “A Cser-Palkovics András és Vas Imre képviselők által benyújtott törvénymódosítás szerint csak a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kaphat teljeskörű betekintést a közpénzek felhasználásába, míg a szélesebb nyilvánosság csak korlátozottan juthat hozzá az adatokhoz.”

    “különösen az utal a trafikbotránnyal kapcsolatos összefüggésre, hogy a parlament a törvénymódosítási javaslatot két nappal annak benyújtása után, kivételes eljárásrendben tárgyalta.”

    http://index.hu/belfold/2013/04/30/megszavaztak_az_atlathatosag_korlatozasat/

  11. a politika beépült a maffiába szerint:

    hajós egy hülye MSZP-SZDSZ-es, ugyanolyan mint ti, csak vörösben.

    elég a bolsevikokból, mindegy hogy vörös vagy narancs.

    aki még mindig csápol orbánnak és a fidesznek, az ugyanolyan, mint aki még ma is is MSZP-SZDSZ-es.

  12. szuszo szerint:

    Bugyikán látszik, hogy nem matektagozatos volt.
    A kőgazdag, akinek mondjuk 70000 ft volt agázáltalánya, kap 7000 ft-ot.
    A csoringer 1 szobában nyomorgó akinek max 10000 ft volt az általánya kap 1000 ft-ot.
    A kőgazdag megkapja a sávos árképzésből származó veszteségét, plussz még egy kicsit pluszban is. Remekül ki van ez találva. Kormányunk a nép támogatója!!! 🙂

  13. hajós szerint:

    Te nyilván egy fasiszta jobbikos geci vagy. Húzz innen anyádba!

  14. hajós szerint:

    mármint “a politika beépült a maffiába”

  15. szuszo szerint:

    Itt a Fidesz újabb arcátlan húzása:

    “Megszavazták az átláthatóság korlátozását”

    Van egy olyan sanda gyanúm, hogy itt a kommancs pártlapban nem íródik majd cikk erről….:)

  16. a politika beépült a maffiába szerint:

    Hajós: fasiszta geci az anyád meg az apád…
    és belőlük nőttél, “mint fatörzsből gyönge ága…”

    ti ilyen vagy olyan oldali bolsevikok el sem tudjátok képzelni, hogy valaki egyik párthoz sem húz, mert nincs olyan Magyarországon, amelyikkel azonosulni tudna?

    Pedig ha belenéznél 1-2 közvéleménykutatásba, láthatnád, hogy mi vagyunk a legtöbben jelenleg.

  17. a politika beépült a maffiába szerint:

    szuszo: ezzel a fidesz már semmilyen értelemben nem jogállam, egy kormányváltáskor csak elég lesz annyit mondani, hogy ami 2010 óta történt, az semmis. alkotmányostul, földosztásostul, dohánybizniszestül.

  18. hajós szerint:

    “Pofon az autósoknak – nem várt drágulást hozhat a kormány lépése”

    “Az autógáz lehet a rezsicsökkentés következő “áldozata”, a beruházások visszafogása mellett spórolni is kényszerülő gázkereskedők számára itt adódhat keresztfinanszírozási lehetőség.

    A fejlesztések visszafogásával, illetve akár az autógáz áremelését jelentő keresztfinanszírozással reagálhatnak a pb-gáz-kereskedők a termék árának tízszázalékos csökkentésére. ”

    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/pofon_az_autosoknak_nem_vart_dragulast_hozhat_a_kormany_lepese.552231.html

  19. szuszo szerint:

    “zzel a fidesz már semmilyen értelemben nem jogállam, egy kormányváltáskor csak elég lesz annyit mondani, hogy ami 2010 óta történt, az semmis. alkotmányostul, földosztásostul, dohánybizniszestül.”

    Sajnos ezzel korántsem értek egyet.
    A két komcsi csapat vörös és narancs nem fog ilyen drasztikusan nekimenni a másiknak. Véleményem szerint kéz kezet mos, csend elhallgat alapon működik a két gengszter banda.
    Ha csak épp nem vág húsos érdekeikbe elsinkofálnak….

    “valaki egyik párthoz sem húz, mert nincs olyan Magyarországon, amelyikkel azonosulni tudna”

    🙂
    Ez tetszett, végre egy sorstárs!!!

  20. a politika beépült a maffiába szerint:

    “Ez tetszett, végre egy sorstárs!!!”
    10millió sorstárs van, csak magy részük még nem ismerte fel, hogy egy beteg társadalom tagja.

    én aztán nagy patrióta voltam/vagyok, de lassan tényleg nincs más választás, csak menni.

    pedig én aztán sok mindent megértettem, lenyeltem: értem én, hogy inkább simicska és csányi, mint külföldiek. értem én, hogy szükség van a hazai felső tízezer feltőkésítésére, és a felső középosztály helyzetbe hozására, az eredeti tőkefelhalmozásra, hogy egyátalán versenyezni tudjunk ny-európaiakkal, de ennyire gusztustalanul, gyurcsányt megszégyenítő pofátlansággal tenni mindezt, és bármely kritikára/kérdésre a társadalom pofánbaszása legyen a válasz, mint az imén elfogadott, 2 nap alatt gomhbhoz a kabátot elv alapján gyártott törvény…

    talán ha 2002ben maradhat a fidesz, akkor nem válik ilyenné, de már ezzel sem tudom őket mentegetni, pedig a 98-2002 közötti időszakot elismerem.

    hova jutottak? hova jutottunk?

  21. szuszo szerint:

    Nézd, én vallom, csodák nincsenek.
    A fiúk már első ciklusuk idején is megcsinálták a stiklijeiket, persze nem ilyen nagyban mint most, de már akkor is látszott, hogy ideológiájuk a mézes csuporban teljesedik ki, s akkor is pont ilyen arrogáns is bránerek voltak. Bevallom szinte minden pártra ikszeltem már (elsősorban kis polgáriakra), de a finyiszre sose. Én mindig ezt láttam bennük, ahogy most is viselkednek. Elvek nulla. talán emléxel, hogy szocdemszerűségként kezdték. Ahányszor látom kövérlacót aki az mszmp társadalomtudományi intézetében világraszóló munkát végzett, mindig eszembe jut ahogy jellemzi magát; tudod a kommenyista szalonna….
    Mindenestre a két nagynál leragadva, én még emlékszem amikor a horn féle koalició 2/3 birtokában milyen nagyvonalú volt az ellenzékkel sok esetben. Ez a mai siherehadnál nulla. Vajon melyiköjük is a nagyobb kommancs. törpikéék már a kádári soft kommunizmust elérték. Nyilvánvaló céljuk, hogy azt keményítsék. Igazi kommunista csürhe.
    Pont.

    …. s a 10 millió sajna elég bugyuta. Vidéki kis falvakban még csak-csak érthető. Külvilágtól józsi bácsi-juli néni elvágva, megnézik este a párthiradót s boldogok, hogy nekik is milyen klassz lesz.
    Városban már nehezebben értem, itt már egyértelműen a stupiditás az úr. Akik megették a nem lesz gázáremelés mesét, akik most tapsolnak a 10%nak (még nem is tudják, hogy a szolgáltatók a nagyfogyikra terhelik, akik egyből továbbadják.) ezek többsége sajna nem ésszerűen gondolkodó fazon. Nem nehéz belátni pedig a színfalak mögé. Nekik mégis nehezükre esik…..vagy lehet, hogy nem is akarnak…elvesztenék a reményt! 🙁

  22. csapajev szerint:

    Arra azért kíváncsi leszek,mekkora ???? kampány lesz akkor,amikor majd a szolgáltatók emelik az áraikat????
    És pontosan az “eszement” rezsicsökkentés miatt…

  23. szekér eperke szerint:

    Rezsicsökkentés: Május hónapra dupla villanyszámlát kaptam. Az egyik a május havi, a másik “nyilván” a többletfogyasztás, mivel átalányt fizetek. Ez így rendben is lenne. De: A FŐTÁV-tól is két számlát kaptam: az egyik jogos, – az aktuális – a másikat viszont nem értem ! 2012.01.01-2012.12.31-ig számláztak, valami baromi össze-visszasággal, pedig egyéni fűtésmérővel rendelkezem és 2012-ben az összes aktuális havi számlát befizettem. Nem értem mi az, amit még követelnek tőlem 2012-es évre. Na ezt magyarázza meg nekem a mi Németh Szilárdunk ! Megköszönném.

  24. admin szerint:

    Javasoljuk, hogy a FŐTÁV-ot keresse meg elsőként, hogy magyarázzák meg. Ha nem tudják vagy elfogadhatatlan, akkor a polgarmester@csepel.hu e-mail címre írjon!

Itt lehet hozzászólni !