Kipróbáltuk az új budapesti buszt

Index, Origo, Csepel.info

Ezek ma a legzöldebb és legmodernebb buszok

Az Index tudósítása

Sok és vadiúj

Az Origo tudósítása

A buszok voltak az abszolút sztárok

Ilyen a hangjuk és így mennek az Andrássy úton

Tolongás egy jó képért

(Majdnem) meghitt pillanat

Erzsébet híd: már nem a tüntetők állnak libasorban

Budapesten új szelek fújnak, vége a tompultságnak, pár éve még nokiás dobozokról beszéltünk, most pedig új buszokról – mondta Orbán Viktor a Mercedes Citaro típusú buszok ünnepélyes átadásakor. A kormányfő szerint a budapestiek megérdemlik, hogy az év buszának választott járművekkel utazzanak. Az első 50 buszt szerdán indítják el.

A kedd délelőtti “buszpróbán” számos újságíró mellett a kerületek képviselői is jelen lehettek, így Ábel Attila alpolgármestertől is kaptunk néhány fényképet és videót. Az Mno tudósítását itt olvashatják el.

29 hozzászólás “Kipróbáltuk az új budapesti buszt” bejegyzésre

  1. bélabá szerint:

    Miért nem volt jó az Ikarus, még a végén valódi (nem közmunka) munkahelyek is lettek volna?
    Talán nem elég “szélesek” ? 😉

  2. felix szerint:

    Kiszervezték a tömegközlekedés egy részét,
    Ennyi történt ebben a stratégiai ágazatban.

  3. Pitta szerint:

    Végre nem rohad le a busz a második megállónál. Lassan felért egy kalandtúráva a buszozás, mert vagy a kiégéstől vagy a lerobbanástól kellett tartai – ha éppen elindult a busz, mert télen az se ment.

  4. Katkaa szerint:

    Apád faszát, nokiás dobozok helyett, most kamionok te öntelt hólyag!

  5. VI. Grün szerint:

    Valaki azért elárulhatná a videón látható busz sofőrjének, hogy a “BUSZ” sáv direkt neki lett kitalálva!
    Vagy az a sárga buszoké és nem a tarlóskékeké?! ))) 😛 (((

  6. Bugi szerint:

    A sok nokiás most sír, mert a közpénzt arra költik amire való és nem horvátországi nyaraló lesz belőle. Sirassátok csak a húszéves buszokat!

  7. Tóth Kati szerint:

    Demszkájék hány db új buszt vettek uralkodásuk húsz éve alatt?

  8. felix szerint:

    Á Demszkájék azzal voltak elfoglalva, hogy csatornázni lehessen, pl. Csepelt. Hidat építettek, új villamosokat vettek stb.

  9. felix szerint:

    Akkor is tették a dolgukat amikor négy évig Orbán kiszárította Budapestet.
    Ugye emlékeztek még?

  10. VI. Grün szerint:

    Tóth Kati!
    Mivel egy busz kb. 15-20 évig használható megfelelő karbantartással MINDET ők vették! 😛

  11. felix szerint:

    VI. Grün.
    Nem tudja kiszámolni, mert csak 4 végtagja van és az egyikkel számolja a másik hármat.

  12. Mari nénye szerint:

    de szépek 😀

  13. Gordon szerint:

    Hát gratulálok a Fidesznek, hogy ezt is elérte. Sokat fog javulni a fővárosi tömegközlekedés. Szépek az új buszok, tetszik a tarlóskék szín is!

  14. hajós szerint:

    20 év alatt nem tudom, hány buszt vettek “Demszkájék”, de 2005 körül vettek 150 darab csuklós Volvót. Az azt megelőző években meg több száz Ikarust.

  15. felix szerint:

    És sehol egy szabotázs. Senki nem rongálja az ajtókat és nem cseszteti a fékrendszert.
    Gratulálok az ellenzéknek a kulturált hozzáállásához.

  16. "?!" szerint:

    Figyeljetek tetves hazug naranccsal pótolt agyúak! Ne más tollával ékeskedjetek!

    Buta Kata, Te ostoba gágogó háziszárnyas!
    Nem Tarlós és Orbán, vagy a Fidesz vásárolt új buszokat.
    Ezeket a járműveket a VT-Transman Kft. vásárolta, és a mindig más tollával ékeskedő fideszeseknek semmi közük ezeknek a buszoknak a beszerzéséhez!

    Ezeknek a buszoknak a forgalomba állításához csak a legpofátlanabb narancsagyú hazug gazemberek gratulálnak, és próbálják ezek beszerzését a fülkeforradalmárok eredményének hazudni!

    Olvassátok el tetves hazugládák a Napi Gazdaságnak a valóságot bemutató alábbi tudósítását és süljön le a bőr a hazug pofátokról!

    Idézet a Napi Gazdaság tudósításából:

    “Május 1-jétől állnak forgalomba Budapesten a Mercedes-Benz Citaro 2 típusú alacsony padlós autóbuszai.
    A közbeszerzési pályázat nyertese, a VT-Transman Kft. három ütemben: májusban, júniusban és júliusban helyezi üzembe a 150 járművet – mondta azon a mai eseményen, Tarlós István, főpolgármester, amelyen bemutatták az új járművek.
    A VT-Transman 75 szóló és 75 csuklós, teljesen alacsony padlós, klimatizált, Mercedes-Benz Citaro 2 típusú autóbuszt állít forgalomba, május 1-jétől 25-25 szóló és csuklós busz kerül az utakra.

    A járműveket a VT-Transman üzemelteti majd. Tarlós elmondta, hogy jelenleg mintegy száz busz, a járműpark 8 százalékát működteti magántulajdonban lévő cég, s ez idővel 21 százalék lesz.
    A főpolgármester szólt arról is, hogy a buszbeszerzés költségeit, a szükséges hiteleket a VT-Transman állja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A főváros nyolc évre szóló szerződést kötött a céggel, s a megállapodás két éves opciót is tartalmaz. (Ennek a cégnek a terhére adnak majd Orbánék 10 % díjcsökkentést azon a címen, hogy “Magyarország jobban teljesít!!!!!!!!!!!!!!!)
    A VT-Transaman a szóló buszok esetén kocsikilométerenként 663 forint, a csuklós buszoknál pedig 797 forintér vállalkozási díjért végzi a szolgáltatást.
    Az új járművek drágábban fognak üzemelni, mint az általuk kiváltott 23-27 éves Ikarus-buszok, hiszen azok működtetési költségeiben az amortizáció már nem jelenik meg, illetve az újabb járművek eleve drágában üzemeltethetőek.
    A főváros szerint a szakértői vizsgálatok alátámasztották, hogy ez az üzemeltetési modell olcsóbb, mint a régi buszok hosszú távon történő továbbüzemeltetése és felújítása, vagy akár a BKV általi új buszok beszerzése, ami azért is ütközne nehézségekbe, mert a BKV eladósodottsága hatalmas.”

    Remélem, hogy a fentiek alapján minden naranccsal pótolt agyú hazug tetű belátja, hogy ismét csak más tollával való ékeskedésről és hazudozásról van szó?!

  17. VI. Grün szerint:

    Senkinek nem hiányzik?!
    Hová lett a Vezír kis úttörő vasutasa a Vitézke?! A kiváló játékvonat menetrendszerkesztő, aki már három éves korában karambol nélkül közlekedtette a karácsonyi kisvasútját?!
    Arra gondolni sem merek, hogy kapott egy trafikot oszt’jónapot! ))) 😛 (((

  18. robi szerint:

    Gordonka azt hitte, ezt is a pártközpontban intézték, mint a trafik bizniszt.

    Úgy látszik, néha őt is félre informálják megbízói.

  19. Tóth Mária szerint:

    Örüljünk, hogy vannak új buszok, miért kell mindig mocskolódni? Hihetetlenek vagytok fröcsögők!

  20. VI. Grün szerint:

    Kapaszkoggyon Vezírem! Most nem Ön vezet!
    Bármikor jöhet egy váratlan fordulat és orcára teccik zuhanni! 😛
    http://img6.hvg.hu/image.aspx?id=2d1eb05d-987f-45c5-8882-72bb650100ab&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

  21. Bugi szerint:

    Olyan hülye vagy, te szegény írásjel. Ilyen alapon az őszödi beszédet meg a diktafon mondta el. Természetesen a fideszes kormánynak és fővárosi vezetésnek köszönhető az, hogy kezdünk túllépni a Medgyessy-Gyurcsány-Libás-Demszky kormányok és fővárosi vezetés pusztításán.

  22. felix szerint:

    Bugi!
    Háromszor kéne újjászületned és mindig sokkal okosabban ahhoz, hogy fele akkora eszed legyen, mint írásjelnek.

  23. Katkaa szerint:

    Bugi, meg Marcsa és a többi fideszes idióta, a talpnyalást még az átkosban tanulta, minden nap nyaltak Orbán párttitkár elvtársnak és komcsi Orbán anyanyanyának. Ja meg Kádár elvtársnak és a mszmp vezérkarának! Mára már jó vastag és hosszú a pofájukból kilógó nyelvük!

  24. "?!" szerint:

    Kedves Tóth Mária!

    Neked tényleg olyan kevés eszed van, hogy azt is képtelen vagy felfogni, hogy ennél a témánál is azok a más tollával ékeskedő hazugládák kezdték a mocskolódást és a fröcsögést, akik nemcsak az általuk emlegetett “nokiás doboz” méretben, hanem minimum centrifugás-doboz méretben és “koncessziós- trafik” méretben lopják a közpénzt, most pedig mindenkit hülyének nézve azt akarják elhitetni, hogy a narancsos bandának köszönhető ezeknek a buszoknak a beszerzése és forgalomba állítása?

    Tekintettel arra, hogy az arcátlan hazudozás ellen szót emelőket Te mocskolódva “fröcsögők”-nek nevezted, és ezzel bebizonyítottad, hogy olyan sötét van az agyadban mint egy elhagyott szénbányában, a nagyon sötét agyad megvilágítása érdekében megismétlem részedre a Napi Gazdaság tudósításának az alábbi mondatát:

    “A főpolgármester szólt arról is, hogy a buszbeszerzés költségeit, a szükséges hiteleket a VT-Transman Kft. állja.”

    Tehát nem a más tollával ékeskedő hazug fülkeforradalmároknak, hanem annak a “gaz multi” VT-Transman Kft.-nek köszönhetik a budapestiek az új buszokat, amely cégnek a költségére a választás előtt majd “utazási díjcsökkentetést” is meg fog szavazni a buszokon tegnap magát reklámozó fülkeforradalmár hazug banda, miután a fővárosi közgyűlésben olyan mértékű áremelést fognak végrehajtani, amelyből könnyen meg lehet adni a 10 %-os díjcsökkentést!

    (Úgy, ahogy a csatornadíj esetében tették, amely esetében a 2010. októberben érvényes díjat eddig 26 %-kal felemelték, és ebből akarnak július 1-től 10 %-ot elengedni!)

  25. "?!" szerint:

    Kedves bugris “Bugi”!

    Neked már rohad a fejedben az agyad helyére beültetett narancs, ezért Te már olyan reménytelenül hülye vagy, hogy az írásaidra felesleges érdemben válaszolni, mert nem vagy képes felfogni a mások által leírtakat!
    A fent vázolt állapotod miatt neked csak azt ajánlom, hogy olvasd el sokszor az általam tegnap 23:35-kor és ma 09:30-kor leírtakat, mert azok sokszori elolvasása talán még javíthat valamennyit a katasztrofális elmeállapotodon!

  26. nagyapó szerint:

    Eetásak! Mi történt? A munka ünnepe van, már kapható az egyen-hőfokú, nosztalgia virsli-sör páros. Lehet szűk et.-i körben zorbánozni, szidni a rezsi-, meg inflációcsökkentést.
    E gyönyörű program helyett ülnek a gépnél, gyűlölködnek, igyekeznek minél prolibb stílusban írni, meg szélső balos firkálmányokat másolgatni.
    Eetásak jó ez így?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. felix szerint:

    Szemétláda!
    Amint azt a példád is mutatja nem olyan rossz ez így.
    Te vén szamár, hát ennyire ostoba vagy, vagy csak fideszes módra a mások szemére hányod azt amit éppen csinálsz. 🙂 🙂 🙂

  28. Szkeptikus szerint:

    Szerintem Dávidka nem éri be egy vagy több trafikkal…

  29. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    A maszlag elolvasása után, nem a bölcs vezérünk iránti hallatlan hála tölti el a szívemet!

    Eszembe jut, hogy a ma futó 200-as Ikarusok lényegében a hatvanas évek végének magyar (világszínvonalú!) autóbuszgyártás zsenialitását bizonyítják. Tudjátok hány szuper csicsa Mercedes csodabusz tűnt el azóta a világból?
    Vajon ezek a nagyon szép, látványos szuper-buszok mennyi idő múlva pihennek majd a tárolótér félreeső sorában, alkatrész hiány miatt?

    Vagy netán a magán-vállalkozót kénytelen tisztességesen megfizetni a mi vitézvizfejű dávidkánk? Rosszul tudom, hogy a mercedesek üzemeltetése egy bizonyos életkor (6-7 év,nem 18-20!) felett már oly mértékben gazdaságtalan, hogy az olyan leselejtezett nyugati roncsokat már csak a bkv veszi meg? 🙂
    Üdv menyus

Itt lehet hozzászólni !