Rács mögé kerül az ujjtörő rendőrparancsnok + Videó

Mno.hu

Rendőrök által összevert 56-os emlékezők 2006. október 23-án

Megszületett a 2006-os rendőri túlkapások első jogerős ítélete: másodfokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Vágó Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla. Vágónak azért kellett bíróság elé állnia, mert 2006. október 23-án mint helyszíni rendőrparancsnok az Astoriánál egy tömegoszlatásnál eltörte az egyik járókelő ujját.

Az elsőfokú bíróság Vágó Lászlót első fokon 1 év 8 hónap börtönbüntetésre – három év próbaidőre felfüggesztve – és lefokozásra ítélte, amely ellen az ügyész a vádlott terhére, büntetésének súlyosbításáért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ítélőtábla mostani ítéletében mellőzte a próbaidő lehetőségét.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy Vágó rendőrként megvalósította a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettét. Emellett védekezésre képtelen személy elleni bűncselekményt követett el. Az ítélettel megszületett a 2006. őszi rendőri túlkapások kapcsán az első jogerős ítélet. Vágót a tömegoszlatás után alezredessé léptették elő. Később leszerelt, nyugdíjba vonult. A hírTV Célpont című műsora két éve az egyik fővárosi bevásárlóközpontban találta meg, ahol a biztonságiak főnökeként dolgozott.

Szükségszerűnek tartja Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök politikai és jogi felelősségének vizsgálatát a 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízott; Balsai István a parlamenti honlapon még hétfőn közzétett jelentésében úgy ítélte meg, az események kapcsán felvetődik a terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is. Mint ismert, az úgynevezett Balsai-jelentést várhatóan három bizottság is tárgyalja majd a jövő héten.

Forrás: Mno.hu

12 hozzászólás “Rács mögé kerül az ujjtörő rendőrparancsnok + Videó” bejegyzésre

  1. duplaxpluszegy szerint:

    Megérdemelte a (itt nyomdafestéket nem tűrő szöveg található) sün

  2. Vátesz szerint:

    Vágó=sakter

  3. nagyapó szerint:

    “Vágót a tömegoszlatás után alezredessé léptették elő. Később leszerelt, nyugdíjba vonult.” Nyugdíja 280 eFt, majd az et.ak elhelyezték biztonsági főnöknek. Szegény nyugdíjas rendőr így nem tüntethet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  4. hitetlen szerint:

    A ruhájuk ki van mosva ?

  5. zed szerint:

    Mint a mókus fenn a fán, az ujjtörő oly vidám! 😉

  6. zed szerint:

    A rendőrök elhozták a megemlékezők közé ’56 hangulatát. Ezért köszönet járna! 😉

  7. Toth Kati szerint:

    Zed!Te ugyanolyan állat vagy,mint ez az ujjtörő gyáva féreg.

  8. zed szerint:

    Dehogy vagyok én gyáva, ujjat húzok bárkivel, aztán az ujjam köré csavarom! 😉 Szerintem te csak irigykedsz, mert még nem ujjaztak meg téged, Katikám! 🙂

  9. Zoli049 szerint:

    Mostan ez a hír hogy a ferde péniszbe jön a csepeli bloghír portálra? Láthatta mindenki az összes médiában, naponta többször is, akár “hedlájn”-ként is…

    Nem is tudom, kint jártam én is, bevállaltam az állapotokat és mégdem törték kezem lábam, békén hagytak. Azért szenté nem avatom őket!!! :-I

  10. miska72 szerint:

    Rohadt terorosta! remélem valami cigány kan seggebe Qrja!
    http://youtu.be/kbdgc9hkNGM

Itt lehet hozzászólni !