Vezekelhet az MSZP a milliárdok eltűnése miatt

Csepel ismét a politikán takarékoskodik

Csepel.info

Nem várta meg a csepeli Fidesz-KDNP frakció az első büntetőperek kimenetelét: az elmúlt években elherdált közpénz-milliárdok miatt megfosztották a csepeli MSZP-s képviselőket az önkormányzati bizottsági tagságuktól. A döntés – Németh Szilárd polgármester közleménye szerint “politikai ítélet” – inkább csak pénzügyileg érinti az MSZP-s városatyákat. A Csepel.info információi szerint ugyanis többen amúgy se gyakran jártak el a bizottsági ülésekre, csak a honoráriumot vették fel érte.

A kormánypárti és ellenzéki képviselők aránya ugyanakkor nem változik, mivel a Fidesz és a KDNP több pozícióról lemondott. Az ellenzéki helyeken továbbra is közismert baloldaliak, valamint az LMP és a Jobbik képviselői osztoznak. A kerület is jól jár: éves szinten 8,5 millió forintot takarít meg így az önkormányzat – értesült a Csepel.info.

Iszonyatosan sok pénz tűnt el

A Csepel.info úgy tudja, hogy amikor a tavaly októberi választások után a Fidesz-KDNP átvette csepeli önkormányzat vezetését, az év végére várható hiány már 4,3 milliárd forint volt. Ezt tetézte egy öt év alatt elszenvedett 10,1 milliárd forintos vagyonvesztés, valamint az, hogy emellett a kerület még el is adósodott.

Mára ezt a hiányt az új vezetésnek 2,4 milliárd forintra sikerült leszorítania, miközben semmilyen szinten sem csökkentették az önkormányzat szolgáltatásait. Az azonban, hogy a Fidesz alig egy év alatt, az önkormányzati szolgáltatások csökkentése nélkül ilyen sok pénzt, kétezer millió forintot tudott megtakarítani, jól jelzi, hogy mi folyhatott az önkormányzatban az MSZP kormányzása idején – állítják egybehangzóan a Fidesz-KDNP-s képviselők.

A Csepel.info úgy tudja, hogy jelenleg is harmincnál több olyan ügyet vizsgálnak jogászok, melyekben százmilliók tűntek el gyanús körülmények között. Az eddig megtett büntető feljelentések között az országos botrányt kiváltó “csepeli lakásmutyin” kívül fiktív lakásfelújítások, csak papíron leigazolt, kifizetett, de soha meg nem épült utak is szerepelnek. A kerület jelenlegi vezetésének a gyanúja szerint a “legszeretettebb” MSZP-s és SZDSZ-es cégeknek közel egymilliárd forint közpénzt fizettek ki az elmúlt évek alatt úgy, hogy a teljesítés-igazolások sokszor hamisak voltak.

“Politikai ítélet” és Gyurcsány vágyálma

Németh Szilárd, Csepel Fidesz-KDNP-s polgármestere szerint a jelentős megtakarítást hozó döntés egyben politikai ítélet is. “Úgy érezzük, hogy egy olyan párt, melynek vezetése alatt lezüllesztették, széthordták és a csőd szélére sodorták Budapest XXI. kerületét, és amelynek vezetői eközben még szemérmetlenül tízmilliókat vettek fel jutalom címén, nem érdemli meg, hogy a maximálisan biztosított képviselői jogaikon és fizetésükön felül bármit is kapjon a csepeli adófizetők pénzéből” – áll a Fideszes polgármester közleményében.

Németh azonban arra is emlékeztet, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök éppen a napokban kérte párttársait arra, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot a Fidesszel. “Köztudott, hogy a csepeli MSZP-frakció nagy híve Gyurcsány Ferenc ex-kormányfőnek és a Demokratikus Koalíció Platformnak. És bár érthető módon mi egyáltalán nem vagyunk Gyurcsány tisztelői, ezzel a döntésünkkel egy helyen már segítettünk teljesíteni a volt kormányfő azon a kezdeményezését, hogy az MSZP szakítson meg az önkormányzatokban minden „intézményes együttműködést” a Fidesszel” – fogalmazott a polgármester.

Az MSZP szerint csak ők az ellenzék

A kerületi MSZP szervezet szerint “Csepelen nincs szükség ellenzéki véleményre.” A Szenteczky János pártelnök és Borka-Szász Tamás frakcióvezető által aláírt közlemény úgy fogalmaz: a képviselő-testület döntése antidemokratikus, hazug, elvtelen és álszent volt.

“20 év óta először vette a bátorságot egy párt, hogy a testületben egy Csepelen 30%-os támogatottságú pártot tényleges karanténba zárjon, a bizottsági delegálás lehetőségétől elzárjon. A Fidesz-KDNP a testületbe bejutott pártok közül három párt képviselőinek helyet és jogot biztosított a bizottságokban, ellenben mind az öt szocialista képviselőt ebből kollektíven kizárta. Ilyenre sem a fővárosban, sem az országban nincs élő példa.

Hazug volt a javaslat, mert az intézkedést kizárólag a kerület és a gazdaság igen súlyos helyzetével indokolták. A kerület pénzügyi egyensúlya azonban – elismerve a szigorú takarékosság eredményeit – fokozatosan javul. A csepeli Fidesz sorban vállal be a kerület számára nem kötelező feladatokat: csepeli strand átvétele, uszodaépítés, Tamariska domb kezelése, kórház visszavétele, Csepeli Munkásotthon átvétele stb. Ha ezekre van pénz, akkor nagy bajban biztosan nem lehet a kerület” – fogalmaztak a közleményben.

Az MSZP-sek eddig nem vitték túlzásba a munkát

Bármekkora is most a felháborodás a csepeli MSZP frakciójában, lapunk információi szerint aligha lehetne túl nagy szorgalommal vádolni a párt helyi képviselőit. Miközben ugyanis a bizottsági tagságukért járó honoráriumot zokszó nélkül felvették, az ülésekre többen már nem ilyen buzgalommal jártak el.

Információink szerint a csepeli önkormányzati bizottsági ülések két notórius hiányzója 2011-ben Szenteczky János és Takács Krisztián volt. Ők mindketten a csepeli MSZP-frakció tagjai, sőt, éppen Szenteczky János, a párt helyi elnöke az MSZP-s közlemény egyik aláírója. Kilenc bizottsági ülés volt eddig 2011-ben, mindketten négy ülésről hiányoztak, ami 44%-os hiányzást jelent.

– El lehet képzelni, hogy ha egy átlagember tíz munkanapból akár csak négyszer nem menne el dolgozni, mennyi ideig maradna a munkahelyén – jegyezte meg erről a Fidesz egyik képviselője.

Csepel.info

Németh Szilárd csepeli polgármester közleménye:

Újabb évi 8,5 millió forintot spórolunk a csepeli politikusokon

A Fidesz segített: Gyurcsány álma egy helyen már teljesült

Jelentősen csökken a politikusoknak fizetendő közpénz összege Csepelen, miután kevesebb lesz a bizottságok és a bizottsági helyek száma. Erről a csepeli önkormányzat csütörtöki testületi ülésén, a Fidesz-KDNP frakció által beterjesztett javaslat alapján született döntés.

Döntésünk értelmében a legtöbb bizottsági helyről a Fidesz-KDNP frakció mond le, így marad a tavaly őszi választásokon kialakult kormánypárti-ellenzéki arány. Az éves szinten megtakarított közpénz összege ugyanakkor 8,5 millió forint lesz.

Az új rendszerben az MSZP egyetlen bizottsági helyet sem kapott. Közismert csepeli baloldali közéleti szereplők, az LMP és a Jobbik képviselői foglalják el a bizottságok ellenzéki helyeit.

Ezzel politikai ítéletet is hoztunk az elmúlt egy évben feltárt döbbenetes gazdasági visszaélések felett. Úgy érezzük, hogy egy olyan párt, melynek vezetése alatt lezüllesztették, széthordták és a csőd szélére sodorták Budapest XXI. kerületét, és amelynek vezetői eközben még szemérmetlenül tízmilliókat vettek fel jutalom címén, nem érdemli meg, hogy a maximálisan biztosított képviselői jogaikon és fizetésükön felül bármit is kapjon a csepeli adófizetők pénzéből.

Köztudott, hogy a csepeli MSZP-frakció nagy híve Gyurcsány Ferenc ex-kormányfőnek és a Demokratikus Koalíció Platformnak. És bár érthető módon mi egyáltalán nem vagyunk Gyurcsány tisztelői, ezzel a döntésünkkel egy helyen már segítettünk teljesíteni a volt kormányfő azon a kezdeményezését, hogy az MSZP szakítson meg az önkormányzatokban minden „intézményes együttműködést” a Fidesszel.

Budapest, 2011. szeptember 29.

Németh Szilárd
Csepel polgármestere

Az MSZP Csepeli Szervezete elnökségének és képviselő-csoportjának közleménye:

Csepelen nincs szükség ellenzéki véleményre

A Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. szeptember 29-i ülésén – Borbély Lénárd alpolgármester javaslatára – kizárta az MSZP frakció tagjait a csepeli képviselő-testület bizottságaiból. A javaslat egyszerre volt antidemokratikus, hazug, elvtelen és álszent.

Antidemokratikus, mert 20 év óta először vette a bátorságot egy párt, hogy a testületben egy Csepelen 30%-os támogatottságú pártot tényleges karanténba zárjon, a bizottsági delegálás lehetőségétől elzárjon. A Fidesz-KDNP a testületbe bejutott pártok közül három párt képviselőinek helyet és jogot biztosított a bizottságokban, ellenben mind az öt szocialista képviselőt ebből kollektíven kizárta. Ilyenre sem a fővárosban, sem az országban nincs élő példa.

Hazug volt a javaslat, mert az intézkedést kizárólag a kerület és a gazdaság igen súlyos helyzetével indokolták. A kerület pénzügyi egyensúlya azonban – elismerve a szigorú takarékosság eredményeit – fokozatosan javul. A csepeli Fidesz sorban vállal be a kerület számára nem kötelező feladatokat: csepeli strand átvétele, uszodaépítés, Tamariska domb kezelése, kórház visszavétele, Csepeli Munkásotthon átvétele stb. Ha ezekre van pénz, akkor nagy bajban biztosan nem lehet a kerület.

Elvtelen volt az indítvány, mert a jelenlegi csepeli Fidesz-KDNP képviselők közül a következők tagjai voltak az előző ciklus testületének is: a polgármester, az alpolgármesterek, Balogh Ernő, Gárday Balázs, Noé László, Szuhai Erika, Zupkó János. Négy éven át mindannyian bizottsági tagok voltak, némelyikük – közte Borbély alpolgármester úr – pedig bizottsági elnökként, tanácsnokként (maximális tiszteletdíjat élvezve!) vészelték át a nehéz ellenzéki éveket. Soha nem tettek javaslatot az akkori bizottsági struktúra szűkítésére, nem mondtak le tisztségeikről, élvezték az azzal járó jogokat és tiszteletdíjat. Ez alapján mindenki megítélheti a javaslat mély erkölcsösségét.

Végezetül álszent a meghozott intézkedés, mivel a Fidesz-KDNP a takarékosság nevében kér áldozatokat másoktól. Arra azonban gondosan ügyeltek, hogy az átalakítás eredményeképpen egyetlen fideszes képviselőnek se csökkenjen egy fillérrel sem a tiszteletdíja. Mindegyik képviselőjük maradhatott bizottsági tag, Szuhai Erikát, Balogh Ernőt és Zupkó Jánost pedig felfelé, tanácsnokká buktatták. (Immáron heten tanácsnokok a 14 tagú Fidesz frakcióban, maximális díjazással.)

Az MSZP frakció az ülésen javaslatot tett a képviselői tiszteletdíjak valódi, minden pártot egyformán érintő, a javasolt összeg többszörösének megfelelő megtakarítást eredményező csökkentésére. Egyetlen önkormányzati bizottság létrehozását javasoltuk, egyben az összes tanácsnok megbízatásának megszüntetését kértük. A fülkeforradalmi szavazógép megfontolás nélkül elutasította a javaslatot.

A testület szintén lesöpörte és nem szavazta meg az MSZP frakciónak azon javaslatát, hogy a csepeli devizahitelesek megsegítésére pályázati rendszerű pénzügyi alapot hozzon létre a kerület.

A történtek értékelését a csepeliekre bízzuk.

Budapest, 2011. szeptember 29.

Szenteczky János
elnök

Borka-Szász Tamás
frakcióvezető

36 hozzászólás “Vezekelhet az MSZP a milliárdok eltűnése miatt” bejegyzésre

  1. aggódó szerint:

    30%? Lesz az még kevesebb is.
    Én azt sem tudtam, hogy működik- e még a csepeli kirendeltség?

    A sok sikert hozó évek után most elégedetten hátra lehet dőlni és élvezni a gyarapodást.

  2. grün szerint:

    “ezzel a döntésünkkel egy helyen már segítettünk teljesíteni a volt kormányfő azon a kezdeményezését, hogy az MSZP szakítson meg az önkormányzatokban minden „intézményes együttműködést” a Fidesszel”

    Szóljon már valaki ezeknek a szerencsétleneknek, majd egy éve nyertek és nem a volt miniszterelnök elvárásainak kell megfelelniük!
    Esetleg ez már tekinthető előjátéknak a következő aktushoz?! 🙂

  3. Manitu szerint:

    Remélem, hogy a bírósági döntések között lesz vagyonelkobzás is. Csak azt tudnám, hogy közben mit csinál az ügyészség? Eltelt másfél év a lakásmutyik feljelentése óta!

  4. zed szerint:

    Ez felháborító! Nem jutok szóhoz…

  5. grün szerint:

    Manitu!
    Miért nem lehetne esetleg egy előrehozott vagyonelkobzás is, amit majd ha mégsem sikerül a felelősségre vonás, visszamenőleg kamatostól, sűrű bocsánat kérések mellett kamataival együtt visszafizetnek?!
    Természetesen a helytelen döntést hozók elkobzott vagyonából! 🙂

  6. "?!" szerint:

    Vae victis!

  7. Manitu szerint:

    Grün, csak nem azt akarod mondani, hogy az volt rendben, hogy számolatlanul folyt ki a pénz az önkormányzatból az elmúlt években, és szőröstül-bőröstül eltűnt az Észak-Csepel pénz?

  8. zed szerint:

    Nem tűnt el a pénz, hanem fejlesztésekre fordítódott, és ez meg is látszik!

  9. grün szerint:

    Manitu!
    Meglepően éles elmédre vall, hogy észrevetted!
    Nem azt akarom mondani, ami Neked lejött belőle!
    Olvasd még el néhányszor és megérted mit akarok mondani! 🙂

  10. Manitu szerint:

    Zed! 10 milliárd forintos vagyonvesztése volt az önkormányzatnak. Nem tűnt el? Akkor mi az a tízmilliárdos luk?

  11. Manitu szerint:

    “- El lehet képzelni, hogy ha egy átlagember tíz munkanapból akár csak négyszer nem menne el dolgozni, mennyi ideig maradna a munkahelyén – jegyezte meg erről a Fidesz egyik képviselője.”

    Grün vagy Zed! Szerintetek rendben van az, hogy miközben el se mentek a szocik a bizottsági ülésekre, most nyavajognak? Nektek megengedték a munkahelyeteken, hogy minden második hetet ellógjátok?

  12. zed szerint:

    Egy hazugság. Amúgy hasonló a helyzet Belváros-Lipótvárosban is. Vagy szerinted ott is ellopták a hitelbe felvett pénzeket?

  13. Manitu szerint:

    Ott is csökkent tízmilliárddal az önkormányzat vagyona? Ha van mondjuk egy házad, és abból érthetetlen módon eltűnik a bútor vagy a családi ezüst – ez esetben többek között tízmilliárd forint -, talán nem lopásra gyanakodsz? Áruld már el, hogy te mire gondolnál?

  14. grün szerint:

    Manitu!
    Ne keverd az átlag embert f….lóbálókkal! 🙂

  15. Gordon szerint:

    Igazságos a döntés, mert pont annyi bizottsági helyet kapott a zemeszpé, mint amennyit megérdemel.

    Az ellenzék és a baloldal meg így is képviselve van a bizottságokban.

  16. Gordon szerint:

    “A kerület pénzügyi egyensúlya azonban – elismerve a szigorú takarékosság eredményeit – fokozatosan javul.”

    /Szenteczky János és Borka Tamás/

    Ez bizony dícséret a javából.

  17. Toth Kati szerint:

    Zed!Írd már meg légy szíves mit fejlesztettek az elvtársak az elmúlt tizenhat év alatt?Én csak a pusztítást,Csepel teljes lesüllyedését láttam.Örülök,hogy végre megszabadultunk ettől a mélységesen korrupt,züllött és igen-igen sötét bandától.Szerintem mindenkinek jó,hogy megszabadultunk az elvtársaktól,még neked is jobb Zed.

  18. "?!" szerint:

    Galli victi silere solent, canare victores.

  19. szigetország szerint:

    Határozott, világos lépésre szánta el magát a testület! Épp ideje, hogy a szocik megtanuljanak csöndben maradni. Épp ideje, hogy elkezdjenek vezekelni…

  20. CsepeliNo1 szerint:

    Ez erős túlzás: Mára ezt a hiányt az új vezetésnek 2,4 milliárd forintra sikerült leszorítania, miközben semmilyen szinten sem csökkentették az önkormányzat szolgáltatásait.

    Ezt a baromságot honnan veszik?
    “Köztudott, hogy a csepeli MSZP-frakció nagy híve Gyurcsány Ferenc ex-kormányfőnek és a Demokratikus Koalíció Platformnak.
    5 fős az MSZP frakció, és abból max. egy ember híve a Demokratikus Koalíció Platformnak! Ezt hívják erős csúsztatásnak!

    Írják a cikkben: És bár érthető módon mi egyáltalán nem vagyunk Gyurcsány tisztelői – MÉG SZERENCSE! Nagy bajban lennének a baloldali szavazók, ha jóban lennétek velük! Nem lenne, ki leváltson titeket! :-)))))

    A Szenteczky MÉG pártelnök?????? – ATYAÉG! Ezt a szégyent!
    De ezen sem lepődök meg, mert mindenkit kilóra megvett: Miközben ugyanis a bizottsági tagságukért járó honoráriumot zokszó nélkül felvették – Drága Fidesz. Ezek az ÁLmszp-sek már csak ezért vannak ott! És azért van már csak ennyi támogatójuk, mert Csepelen sokan ezt látják-érzik tőlük.

    De csak zárójelben teszem hozzá, hogy Én ismerek olyan Országgűlési képviselőt (még miniszterelnököt), aki a 4 éves ciklus alatt nem volt ideje bemenni a parlamenti ülésekre! A lóvét Ő is felvette! És lám, most meg az erkölcs és a becsület élharcosa. Még, jó, hogy csak a sajátjáé!

  21. Papi szerint:

    Zed!
    Az elején azt írtad, hogy “Nem jutok szóhoz”. Látod szoci módra Te sem tartod a szavad azóta többször is írtál. Vagyis hozzá szóltál. 🙂

  22. gyalog szerint:

    Vezekelhet az MSZP a milliárdok eltűnése miatt
    Ma ők, holnap ti. 🙂

  23. zed szerint:

    Papi! Talán hozzászóltam a konkrét hírhez? Mindössze a keserű felháborodásomat fejeztem ki. Az északi pénz és az állítólagos vagyonvesztés kapcsán szólaltam meg.

  24. Huba szerint:

    Nagyapóval szólva:
    Ha a kommunista kinyitja a száját, hazudik…………….

  25. grün szerint:

    Huba!
    A fityiszes már a száját sem nyitja ki!
    Elég a kezére figyelni! Az beszél helyettük!
    Legalábbis a Főnök szerint! 🙂

  26. Nemmondommeg szerint:

    “El lehet képzelni, hogy ha egy átlagember tíz munkanapból akár csak négyszer nem menne el dolgozni, mennyi ideig maradna a munkahelyén – jegyezte meg erről a Fidesz egyik képviselője.”

    Ez így rendben lenne, de nem emlékszünk amikor a Fidesz felállt és elhagyta a “munkahelyét” így tiltakozott, amikor ellenzékben volt ? Jó párszor előfordult.
    Érdekes fordulatot vett a Fidesz.
    Nagyon zavar, hogy tömegesen telepítik be a munkanélküli cigány családokat Csepelre nem igaz, hogy nem tudják a vezetők, hogy a Ferencváros mennyi lakást vesz itt és kiknek adja ki. Fényes nappal a lakótelepi ház betonjára vizel a bejárat elé….megszokták hogy ott lehet ahonnan jöttek.
    El fog gettósodni nagyon hamar Csepel.
    Gratulálok Fidesz.

  27. Narancsvírus szerint:

    Holnap eljött a mi napunk!!!!!
    Hungarica – Nemzeti dal (Varga Miklós, Kalapács József) – PeCsa koncert

  28. "?!" szerint:

    Néhány adat a vita tárgyilagosabb mederbe tereléséhez:

    ————————————————————————————————-
    Tóth Mihály polgármester jelentésében 2010. augusztus 31-én közölt adatok:

    Költségvetési hiány: 3,809 milliárd Ft. (Ebből 2,344 milliárd Ft 2009. évről áthúzódó).

    A fővárossal szemben fennálló adósság: 1 milliárd 556 millió Ft.

    Fejlesztési hiteltartozás: 1 milliárd 392 millió Ft.

    A 2010. év végéig esedékes kamat- és egyéb kötelezettség 425 millió Ft.

    Azaz, az új önkormányzatra hagyott összes tartozás 7 milliárd 182 millió Ft.

    Az északi bevételből még el nem költött banki betétben lévő összeg: 3,9 milliárd Ft.
    (Ezt a pénzt az mszp-s önkormányzat nem vonta be a költségvetésbe, hanem elkülönített számlán tartotta fejlesztések finanszírozása céljából.)

    —————————————————————————————————

    Borbély Lénárd alpolgármester nyilatkozta a Csepeli Hírmondó 8. számának 4 oldalán:

    4,3 milliárd forintos hiánnyal örököltük meg a kerület vezetését.

    Ráadásul 2021-ig 7,3 milliárd forinttal el is adósítottak bennünket az elődeink.

    Örökségül kaptuk, hogy 2005 és 2010 között 10,1 milliárd forint volt az önkormányzat vagyonvesztése. (Ennek döntő része az Észak-csepeli terület eladása miatt keletkezett.)

    Ha mindezt összeadjuk, akkor azt látjuk, hogy 21,7 milliárd forint kárt okoztak az elmúlt évek hibás döntései.

    Hivatalba lépésünk óta sikerült a 4,3 milliárdos hiányt 2,5 milliárd alá lefaragnunk.

    ————————————————————————————————-

    Adósság bemutatása az Önkormányzat 2011-2014. közötti Gazdasági Programjában (a 2010. év záró mérlege szerint):

    Lakásépítési hitel 265 millió 750 eFt.
    CHF Célhitel 591 millió 579 eFt.
    ÖKIF/1 hitel 218 millió 367 eFt.
    ÖKIF/2 hitel 295 millió 918 eFt.
    ———————————————————————————————-
    Beruházási és fejlesztési hitelek összesen 1 milliárd 371 millió 614 eFt.
    Egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek 1 milliárd 232 millió 110 eFt.
    Rövid lejáratú hitelek 1 milliárd 175 millió 249 eFt.
    ———————————————————————————————-
    Adósság összesen: 3 milliárd 778 millió 973 eFt.

    Az adósság megengedett felső határa 2010-ben az Önkormányzati törvény szerint: 4,9 milliárd Ft volt.
    —————————————————————————————————-

    Adatok 2011. évi költségvetés I. félévi teljesítéséről tegnap jóváhagyott beszámolóból:

    Záró költségvetési hiány 2010. december 31.-én: 3 milliárd 755 millió Ft.

    2010. évi pénzmaradvány (északi pénz): 3 milliárd 48 millió 791 eFt.
    Megjegyzés: A fideszes többségű képviselő testület engedélyezte a még rendelkezésre álló és az elkülönített számlákon lévő északi pénzek bevonását az ez évi gazdálkodás finanszírozásába. (28. old.)

    Például 2011. I. félévben északi pénzből lett felhasználva:
    intézmény felújításhoz (13. old.) 399 millió 807 eFt,
    útépítéshez (25. old) 107 millió 468 e Ft.

    2011. évre tervezett költségvetési hiány: 2 milliárd 697 millió Ft.
    —————————————————————————————————-

    A fentiek figyelembevételével érdemes vitatkozni! (Még “Manitu”-nak is.)

  29. nagyapó szerint:

    Nemmondommeg!
    Az időskorú emlékezetkiesés esete amikor nem emlékszik arra, hogy a Fidesz-KDNP frakció a hazug miniszterelnök, Gyurcsány(i) napirend előtti zagyvaléka alatt vonult ki.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  30. admin szerint:

    Kedves “?!”

    A cikkben szereplő számokról érdemes tudni, hogy a 2010. októberében év végére számított hiány nem költségvetési összeg volt, mivel a költségvetésben előirányzott összeget 2010 őszén már jóval meghaladta a hiány. A 4,3 milliárd tehát nem a költségvetésben szerepelt, hanem az akkori, időarányos számításokban.

  31. grün szerint:

    nagyapó!
    Viktor meg egyéb elfoglaltsága miatt nem járt be néhány hónapig?!
    Esetleg táppénzen vót?! 🙂

  32. miska72 szerint:

    Mi a faszt keres még ott s Dr Szélhámos Gábor Szilárd?

  33. CsepeliNo1 szerint:

    Zed-nek egy apró megvilágítást szeretnék adni.
    (de mivel, hogy volt képviselő, neki ezt nagyon jól kéne tudnia)

    Kedves Zed!
    Én egyet értek Németh Szilárd ezen rendelkezésével.
    Ugyanis, egy bizottsági ülés, ugyebár 1, 2, maximum 3 óra. Ők ezért felvették a pótlékukat. Vagyis, olyanra kaptak fizetést, amit nem teljesítettek. (Ez maga szerint helyes?)
    Ha ugyanezt egy dogozó teszi meg a munkahelyén, úgy vágják ki, hogy a lába nem éri a földet!
    9 alkalomból 5-ször elmenni, ez 55%-os eredmény. Ha ez egy egyetemen, vagy főiskolán ZH-n, vagy vizsgán teljesíti, ez még elégtelen teljesítmény!
    Akkor mire is vannak felháborodva a képviselő urak?

    Plussz, azért kapták a szavazatokat a választáson, hogy a választópolgárok érdekeit képviseljék a bizottsági üléseken, és a képviselő testületi üléseken. Ezt elmulasztották… MEGÉRDEMLIK! Előbb kellett volna gondolkozni. Éljen nekik a következő választáson a 8%!!!!!!
    Szenteczky Úr, jobb, ha lemond (és elhúz Csepelről), mert Csepelen, SOHA NEM LESZ BELŐLE POLGÁRMESTER!!!!! Hála az égnek! :-))))))
    Menjen el egy vidéki falucskába, ahol nem ismerik, ott talán lesz esélye!!!!!!

  34. Kohn (grün ismerőse) szerint:

    Na azért az is megér egy misét, milyen nagyképűen oktatja ki borka a képviselőtestületi ülésen az általa lenézett csepeli elöljáróságot. Azt gondolja ez a tetű, ha nála a pénz, akkor biztonságban van.
    Arcátlanul, az elcsórt 10 milliárd után még sztárgázsit kérnek a szocik. Semmi se elég ezeknek a tolvajoknak.
    Te grün mivel te egy agyalágyult idióta vagy, ezért felhomályosítlak: csak te nem vetted észre hogyan kell megfelelni a miniszterelnökök elvárásainak. Jelige: A gyurcsányi a javunkat akarja, ne adjuk neki!!!!

  35. CsepeliNo1 szerint:

    Az a legfőbb baj, hogy a Fideszesek mindenhol, ahova beették magukat, ott az ERKÖLCSÖSSÉG mintaképét próbálják bemutatni.
    De fiúk!
    Azt nem 1-2-3-4 év alatt kéne bemutatni.
    Nem vagytok Ti, olyan erkölcsösek, hiszen a NAGY főnökötök sem az, hiába ugrál a 110 centijével.

    :-))))))

Itt lehet hozzászólni !