Alex

Bayer Zsolt – Magyar Hírlap, Földes András – Index

Alex

Az alábbiakban két olyan véleményt olvashatnak a Gyöngyöspatán kialakult helyzetről, ahol a szerzők politikai értelemben és véleményüket tekintve is igen-igen távol állnak egymástól.

Ahogy a “vélemény” rovatban közölt írásoknál általában, most is fontosnak tartjuk közölni, hogy az idézett szerzők állásfoglalását elgondolkoztatónak tartjuk, de azok nem feltétlenül egyeznek a sajátunkkal. Természetesen kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is, de meg kell jegyeznünk: egymás lehülyézése (és akkor még finoman fogalmaztunk) nem éri el azt az értelmi színvonalat, amit ilyen súlyos problémák esetében el lehetne várni.

Alex

Áll egy férfi a bánatos gyöngyöspatai éjszakában. Farkát lóbálva pisál az utca kellős közepére. Részeg, mint a disznó. Miközben pisál az utca kellős közepére, önmaga mércéje szerint vicceseket ordibál. Az a legjobb vicce neki, hogy „gecik! Azt írtam ki, hogy Szálasi!” Mármint húggyal a porba…

Valahol, tőle nem tudni, hány méterre, cigányok állnak a bánatos gyöngyöspatai éjszakában. Azok is ordibálnak. Nem tudni, mennyien vannak. Csak az bizonyos, hogy többen, mint Alex. Sokkal többen.

Aztán Alex elindul a cigányok felé. Oroszlánra itta magát, már azt is belehugyozta a porba, hogy Szálasi, már minden rendben, már csak a cigányok vannak hátra. Elindul hát Alex, és kitántorog a térfigyelő kamera látómezejéből. Társai kisvártatva utána rohannak, megpróbálják visszatartani. „Alex, ne légy hülye, Alex, gyere vissza, Alex!” – ordibálják neki, de hiába.

S ezután már csak az üres utcát látjuk, és halljuk a háttérből az ordítozást. Halljuk, ahogy Alexéket agyba-főbe verik a cigányok.
Ennyi a film.

Kusturica zokogva könyörög a receptért.

Rövid kis film ez, és benne van az egész bánatos életünk. Mítoszok omlanak össze, miközben nézzük ezt a filmecskét.

Mindjárt az első mítosz: a rettegő cigányoké. A bánatos gyöngyöspatai éjszakában az utca porába Szálasit pisáló, tökrészeg Alextől egy leányiskola alsó tagozata sem rettegne. S hogy a több tucat cigány sem rettegett, az hallható, látható, tapintható, érezhető. Miképpen érezhető, hogy a világsajtót telesíró cigányok mindvégig hazudoznak. Nincsen egyetlen őszinte pillanatuk sem. Gajdolnak, meséket szőnek a fenyegetettségről, rettegésről, álmatlan éjszakákról – megannyi hófehér lelkületű szűz leány, kik egyedül állnak a gonosz, ellenséges, rasszista magyarokkal szemközt.
De most itt ez a film.

Rajta pedig a minden. Ahogy a karókkal meg mindenfélével felfegyverzett cigány horda várja Alexet, és agyba-főbe veri. A töb­biekkel együtt. Ordítva, vadállati módon, rengetegen a keveseket. A részeget, a Szálasit porba hugyozó szerencsétlen Isten barmát.

És látszik a filmen, ahogy rohannak még mindenfelől, a sok-sok rettegő cigány, jönnek, bújnak elő a bánatos gyöngyöspatai éjszakából, Alexet ölni, kéjjel. Mert semmi kétségünk ne legyen: ha a rendőrség nem jelenik meg a helyszínen pontosan egy perc alatt, akkor a Szálasit porba pisáló Alexék ma már nem élnének. Hallatszik, ahogy ordít a cigány horda: „Üsd! Rúgd! A kurva anyját!”

De a rendőrök szerencsére jönnek, a cigányok szétszaladnak, s közben már húzzák félre a szájukat, hogy a másnapi kamerák előtt megfelelően tudjanak majd rettegni.

Ennyit a rettegés mítoszáról.

A másik porba hulló mítosz: maga Alex. S véle sok minden. Áll Alex a bánatos gyöngyöspatai éjszakában. Farkát lóbálva pisál az utca kellős közepére. Részeg, mint a disznó. Miközben pisál az utca kellős közepére, önmaga mércéje szerint vicceseket ordibál.

Eddig az volt a mítosz, hogy ő fogja megvédeni a vidék Magyar­országát. Ők. Hát persze. Egy porba pisált Szálasival. Erről a Kustu­rica kamerájára illő kis filmről az Oroszlánkölykök jut az ember eszébe, Irwing Shaw zseniális regénye. Illetve annak egy mozzanata. Amikor a normandiai partraszállásnál az egyik teherhajó parancsnoka így fordul a legénységhez: „A motorjaimban annyi erő sincs, hogy egy beteg kurvát kirántsak a klozettról!”

Igen. Nagyjából ennyi.

A Szálasit porba pisáló Alex és a sötétben várakozó cigány horda kölcsönösen feltételezik egymást. Feltételezi, és meg is érdemli egyik a másikat.
Viszont valakinek rendet kell tenni végre. De azonnal!

Forrás: Bayer Zsolt – Magyar Hírlap

Hogyan kerül Pintér Sándor a cigánysorra?

Cigányok talán még sosem voltak ilyen fontosak Magyarországon, ami a nép évszázados mellőzöttségét tekintve hatalmas előrelépés is lehetne, ha történetesen nem lenne tragikus. Bárhogy is van, az biztos, hogy a cigányok mellőzöttségének vége, mostanra a nagypolitikai játéktér legfontosabb szereplőivé váltak, igaz, ebbe a játékba csak annyi beleszólásuk van, mint a labdának a fociba.

A játék szó emlegetése nem publicisztikai elem, ahogy a kisebbségi ombudsman egy nyilatkozatában írta, a vidéken végigsöprő szélsőjobbos akciósorozatnak kidolgozott forgatókönyve van. „A már kialakulni látszó menetrend szerint egy nem helyi civil szervezet járőrözésre kap meghívást egy – a politika által kiválasztott – településre, a »cigánybűnözésre« hivatkozva. Ezt követően a jogi szabályozás hézagait kihasználva felvonulásokat rendeznek, majd »polgárőri« járőrözést végeznek, ami félelmet kelt a helyi cigány közösségben.”

A sztorik, játszódjanak Hajdúhadházon, Gyöngyöspatán vagy Tiszavasváron, annyira egy kaptafára mennek, hogy nehéz nem észrevenni mögöttük a rendezőt. Bár a Jobbik tagadja, hogy minden egyes megmozduláshoz köze lenne, tudósítóink az összes balhés helyszínen a párthoz szegről-végről vagy egészen konkrétan kötődő szervezőkhöz jutottak el. A párt szerint semmi közük sem volt például a múlt hét végi gyöngyöspatai pánikhoz, de a Véderő táborában megszálló jobbikos alapszervezeti elnök, Tóth Csaba mégis bennfentesként nyilatkozott. „A jogászaink már elindultak, estére szabadlábon lesznek a véderősök” – mondta, és ha nem is estére, de két nappal később valóban szabadon távozhattak, pont mint a hajdúhadházi rohampolgárőrök. Bűncselekmény hiányában.

„Professzionális hátterük van azoknak a szervezeteknek, amelyek rendezik az ilyen típusú demonstrációkat. Olyan jogászaik vannak, akik naprakészek a joghézagok megtalálásában” – tárta fel a forgatókönyv részleteit az ombudsman, amit nem is idézünk tovább, olyan közhelyes. A lényeg: a pártnak szüksége van a cigányokra, mert annak, aki az országszerte tomboló elkedvetlenedés és anyagi lecsúszás közepette rá tud mutatni a lehangoló folyamat okára, nyert ügye van. Annyi a lényeg, hogy ennek az oknak nem szabad túl bonyolultnak lennie, a magyarázat lehetőleg ne legyen hosszabb egy mondatnál.

A cigányok hangosak, a cigányok máshogy élnek, a cigányok közt sokan bűnöznek. Ezzel nem lehet vitatkozni. Nyomorúságos helyzetünknek tehát a cigányok az okai. Ezzel meg már nem akar vitatkozni, akinek gyorsan van szüksége a magyarázatra, mert mondjuk egész nap keményen dolgozik, vagy inkább sörözik esténként, mint olvas, esetleg egyéb okokból nem szeret társadalmi ügyeken morfondírozni.

Az internet mellől nem látszik, ezért – mielőtt a slusszpoénra ugranánk – gyorsan leírjuk: a Jobbik stratégiája elsöprő siker. Sehol, értsd: egyetlen Gárda, Szebb Jövőért polgárőrök, Véderő, csendőrség által hiszterizált településen sem találkoztunk olyan nem cigánnyal, aki ne azt mondta volna: a cigányokkal nem lehet együtt élni, ha nem lennének, jobb lenne Magyarországnak. A spektrum persze széles: a mindent ellopnak és a terhes nők gumikalapáccsal verik a hasukat jellegű vélemények mellett beszéltünk összetettebben gondolkodókkal is.

Egy gyöngyöspatai vállalkozó például azt mesélte, hogy azokkal nőtt fel, akiket a Véderő most megfélemlít, és hülyeségnek tartja a felhajtást. Sőt szerinte tizenöt-húsz éve nem volt ennyi lopás a környéken. Amikor felvetettem, hogy eszerint mégsem a cigányokkal, hanem a megszűnő munkahelyekkel és az elszegényedéssel van probléma, a vállalkozó rázta a fejét. A cigányokkal nem lehet, sajnos.

A titokzatos cigánymentők

Új fordulat a darabban, hogy a cigányokat castingolta a másik oldal is. Nem mintha nem értenénk egyet azzal, hogy látványos eszközökkel kell rámutatni a helyzet abszurditására és veszélyére. Mégis árulkodó, ahogy a cigányokat elmenekítették pénteken a Véderő elől. Buszokba zsúfolt nők és gyerekek. Szétszakadó családok, síró csecsemők. És a sokkoló képek előbb jelennek meg a nemzetközi médiában, mint idehaza. Az akciót egy titokzatos amerikai üzletember szervezi, aki véletlenül értesült a Véderő hadgyakorlatáról, és sebtiben szervezte meg a kitelepítést.

Érthető, hogy Pintér Sándor és Szijjártó Péter egymást túlkiabálva szajkózták a bornírt megállapítást, miszerint a cigányokat húsvétolni vitték el Gyöngyöspatáról, szó sincs menekülésről. Magyarországon senkinek sem kell menekülni. Értsd: a Fidesz képes fenntartani a rendet, kezében a gyeplő. Sőt a belügyminiszter, aki eddig nem nagyon mutatkozott romák vagy akár roma vezetők társaságában, váratlanul egy lepukkant cigánysoron sétálgatott.

A kormány látványos gyöngyöspatai parádéja már nem a Jobbikkal gyalogolt szembe, hanem egy, a nemzetközi színtéren zajló támadást próbált kivédeni. A cigányok innen nézve pedig nem kimenekített polgárok, hanem megint csak statiszták egy alattomos kis darabban, amely a Fidesznek keresztbe tenni kívánó – talán külföldi, talán magyar – erő és a kormánypárt közt zajlik.

Mindazonáltal megnyugodhatunk: a cigányok nem lesznek mindig mellékszereplők. A Jobbik stratégiája az, hogy a cigánykérdéssel folyamatosan a címlapon legyen. Márpedig a legbutább valóságsó-szereplő is csak úgy maradhat címlapon, ha mindig rátesz az előző napi hülyeségére. Így alakul ez a szélsőjobbnál is. Kezdetben voltak a gárdás ünnepségek, aztán a masírozás, majd önkéntes rendteremtő kommandók keresték a „bűnözőket”. Most hétvégére már harcászati kiképzést hirdettek meg. Aztán amikor elcsitulni látszottak a dolgot, jött a kedd esti véres verekedés.

Ezután már tényleg csak egy látványos szélsőjobb–cigány paintballmérkőzés jöhet. Több most nem jut eszünkbe.

Forrás: Földes András – Index

35 hozzászólás “Alex” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Micsoda ocsmány kirekesztők ezek az angolok! Az esketést vezető lelkész az itt megjelent férfihez és nőhöz szól, akik az Isten rendelése szerinti házasságot kívánnak kötni. Kirekesztés az egynemű párokkal szemben. Mi az hogy egyetlen kaftános zsidót sem hívtak meg?

  2. csapos szerint:

    Tarjányi úr!
    Maga normális?

  3. Papi szerint:

    Csapos!
    Szerintem nem! A téma nem is erről szólt.

  4. Tarjányi László szerint:

    Vannak aktuális dolgok, a szerkesztők viszont lassúak, nincs topic a királyi esküvőről, ezért szokás szerint a legfelső topichoz írtam a hozzászólást! Mi az ti nem nézitek?

  5. Tarjányi László szerint:

    Igazán szép esküvő volt! S milyen szép volt a menyasszony uszályát vivő goj kishölgy!!!

  6. Királyerdei szerint:

    Mehetnek a francúzokhoz,mint a zámolyiak.A libsiknek meg segíteni kellene megint nekik az elhúzásban.(A pofára esésről mélyen hallgatnak.)

    „Tisztelt Miniszterelnök Úr!
    Március 8-án értesültünk arról, hogy az illetékes francia hatóság menekültként ismerte el a roma (cigány) kisebbséghez tartozó magyar állampolgárok egy csoportját, a Zámoly községből Franciaországba menekült roma közösség tagjait.
    Úgy véljük, ebben a döntésben a francia menedékjogi hatóság tárgyilagos munkája, megfontolt mérlegelése mellett jelentős szerepet játszott a francia társadalom szolidaritása, amely különböző szervezeteknek és közéleti személyiségeknek a kérelmezőket támogató akcióiban és nyilatkozataiban nyilvánult meg. A francia nemzet tiszteletreméltó hagyományai közé tartozik, hogy menedéket nyújt azoknak, akiket hazájukban politikai, faji vagy társadalmi okból üldöznek. Franciaország védelmében az évszázadok során – s legutóbb az 1956-os forradalom leverését követő időszakban – számos magyar részesült. E védelemért a magyar nemzet hálával tartozik Franciaországnak.

    Elkeserítőnek tartjuk, hogy ma, több mint tíz évvel a magyar demokratikus jogállam újjászületése után, még mindig vannak Magyarországon emberek, akiknek megalapozottan kell tartaniuk attól, hogy származásuk miatt hátrányos helyzetbe kerülnek, üldöztetés áldozatai lehetnek. Hisszük, hogy a francia társadalom szolidaritása a menedékkérőkkel és a francia hatóság döntése tanulság lesz a magyar társadalom számára. Az európai integráció folyamata nem zárulhat le addig, amíg az ország félmilliós roma népessége nem teljes értékű polgára a magyar társadalomnak. Amíg a mindenkori kormány nem tesz meg mindent a jogi és társadalmi egyenjogúság megteremtéséért. Amíg a rasszista kijelentéseket és a rasszista cselekedeteket – származzanak akár a közhatalom képviselőitől, akár magánszemélyektől – nem követi a társadalmi felháborodás kifejezése s indokolt esetben büntetés. Amíg a romákat következmények nélkül érhetik olyan jogsérelmek, amelyeket a többségi társadalom polgárai nem tűrnének el.

    Alulírottak levelükkel köszönetüket szeretnék kifejezni a zámolyi romák ügyét támogató személyeknek és szervezeteknek, s egyúttal az egész francia nemzetnek, amely ismét felkarolta azoknak az ügyét, akik menekülni kényszerültek.
    Budapest, 2001. március 9.

    Tisztelettel:
    Ascher Tamás főrendező; Bársony János kisebbségkutató; Bíró András alternatív Nobel-díjas; Daróczi Ágnes újságíró; Eörsi István író; Esterházy Péter író; Faludy György író; Ferge Zsuzsa szociológus, egyetemi tanár, az MTA és az Európai Akadémia tagja; Fischer Ádám, a Mannheimi Opera művészeti igazgatója; Fridli Judit, a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője; Furmann Imre ügyvéd, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda igazgatója; Gombár Csaba társadalomkutató; Grunwalsky Ferenc filmrendező, operatőr; Halmai Gábor alkotmányjogász, egyetemi tanár; Havas Gábor szociológus; Hegedűs B. András közgazdász, szociológus; Hell István újságíró; Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke; Jancsó Miklós filmrendező; Kemény István szociológus; Kende János operatőr; Kende Péter politológus, a C.N.R.S. volt kutatási igazgatója, az MTA tagja; Kenedi János kritikus; Kertesi Gábor közgazdász, egyetemi tanár; Kis János filozófus, egyetemi tanár, Közép-európai Egyetem; Kóczé Angéla, az emberi jogi oktatási program igazgatója, European Roma Rights Center, Budapest; Konrád György író; Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke; Lengyel László közgazdász, politológus; Ludassy Mária eszmetörténész, egyetemi tanár; Nádas Péter író; Nagy Boldizsár nemzetközi jogász, egyetemi oktató (ELTE, Közép-európai Egyetem); Orsós Éva, a Mediátor Alapítvány igazgatója, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal volt elnöke; Szikinger István ügyvéd; Tamás Gáspár Miklós filozófus; Ungváry Rudolf író; Vásárhelyi Miklós sajtótörténész.”

  7. Tarjányi László szerint:

    Fantasztikus ez a hintós menet, gyönyörűek a lovak is.
    Igazán szép goj leányt vett el Vilmos herceg!

  8. Tarjányi László szerint:

    – törölve –

  9. Királyerdei szerint:

    Nem vicc: katonai túlélőtábort szervez a Honvédelmi Minisztérium elsősorban cigány fiataloknak
    2011. április 29. – 08:10
    Akarod tudni milyen az élet angyalbőrben? Kíváncsi vagy a testi és pszichés kondíciódra? Akkor gyere velünk Tatára és a számlára se legyen gondod! – így kezdődik a pályázat szövege, mely szerint a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat várja mindazokat az elsősorban roma származású 17 és 25 év közötti középiskolás vagy középiskolát végzett fiúkat és lányokat, akik szívesen részt vennének egy különleges katonai túlélő táborban.
    2011. július 04-től július 11-ig nemcsak speciális katonai programokra, hanem szabadidős rendezvényekre is vendégül látja az érdeklődő fiatalokat a Honvédelmi Minisztérium. Számos “túlélési” gyakorlat- például fegyver és lövészeti bemutató mellett – a roma identitás és kultúra rejtelmeibe is betekinthetést nyerhetnek a jelentkezők. Nem titkolt célunk, hogy megismertessük – és megkedveltessük a roma fiatalokkal a katonaélet szépségeit, továbbá ismertessük a tiszti, tiszthelyettesi és szerződéses katonai pálya sajátosságait, lehetőségeit és előnyeit.

    Jelentkezni 2011. május 31-ig lehet az alábbi címen:
    Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály, Horváth Melitta főhadnagy, 1055 Budapest, Balaton utca 7-11.

    A pályázatot a szerepeljen néhány mondat arról, hogy miért szeretnél a túlélőtáborban részt venni. A sikeres pályázókat legkésőbb 2011. június 20-ig levélben értesítjük.

  10. Bugi szerint:

    Királyerdei; egyelõre könnyeben megy nektek az utcára hugyozás, mint a félrevezetés.

  11. Tarjányi László szerint:

    Afganisztánban is szükség lehet elővédre meg utóvédre is!

  12. Tarjányi László szerint:

    Pippa Middleton volt az a bombázó koszorúslány, Kate Middleton húga.

  13. Papi szerint:

    Tarjányi!
    Ha ilyen “nagy” tudással rendelkezel miből mentek a cigányok Csillebércre?

  14. Bugi szerint:

    Mondom; pisilni már tudtok, felvonulni is, rendet tenni, felelõsen, magyarként viselkedni nem. Szerencsére túl sok embert félrevezetni sem.

  15. Királyerdei szerint:

    Én is mondom:olyan magadfajta idiótákat lehet csak félrevezetni.
    Amúgy próbáld meg a homokba pisilni,hogy “szálasi”.Ha sikerül,akkor megkapod a snóbli díjat.

  16. Királyerdei szerint:

    Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken az Egri Városi Bíróság azt a három férfit, akit a keddi gyöngyöspatai verekedés miatt vettek őrizetbe – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A három gyöngyöspatai férfi ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyöngyösi rendőrkapitányság – közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

    MTI

    Ki is van akkor “félrevezetve”?

  17. paul szerint:

    A cigány hadsereget szét lehet oszlatni,két tacskó kutyával, úgy félnek a kutyáktól!!!

  18. Nemmondommeg szerint:

    “cigányok állnak a bánatos gyöngyöspatai éjszakában. ”
    Költözzetek közéjük mocskok.

  19. Nemmondommeg szerint:

    “A három gyöngyöspatai férfi ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyöngyösi rendőrkapitányság”
    Miért nincs benne az emberölési kísérlet aljas szándékból ????
    Hiszen ha nem lépnek közbe, a csorda megöli őket ahogy ez náluk szokás.
    Más:
    Örülök, hogy van pénz tereket utcákat átnevezni, örülök, hogy jut pénz az idióta többoldalas leveleiket kiküldeni(több milliárdért).
    Elgondolkoztam. Vajon az alja népet (mármint adófizető dolgozó embereket ) mikor fogja a királyunk átnevezni Jobbággyá ?
    Várjatok. Megvilágosodtam. Amiket most fognak életbe léptetni négy év múlva fogjuk érezni a hatását….

  20. Bugi szerint:

    Akkor az eddigiek röviden; a cigányok és a szélsõjobbosok provokációi után továbbra is csak az állam az, ami rendet tehet. Hisztériával, nemi szerv mutogatással, pisiléssel nem lett rend, így az LMP, MSZP valamint a Jobbik módszerei nem váltak be.

  21. Bugi szerint:

    Bayer Zsolt telibe talált. Sajnálom, hogy a kölcsönös hisztériakeltés miatt a rendõrök hetek óta nem tudnak a dolgukkal foglalkozni.

  22. Nemmondommeg szerint:

    Bugi
    Akkor az eddigiek röviden:
    Mivel az állam nem tesz rendet, magára hagyja a magyarokat, ezért beindul egy (még) békés önvédelmi reakció.
    Most még békés, de meg fogják unni az emberek, hogy nekik nincs joguk, csak kötelezettségük, az állandó sanyargatást, és azt, hogy több joga van egy bűnözőnek.

  23. Nemmondommeg szerint:

    “Lekapcsolták a tüntetést szervező iskola weboldalát”
    Szép új világ.

  24. Bugi szerint:

    Az állam rendet tenne, ha péniszlóbálók azt hagynák. Már lesznek tapasztalt rendõrök, mert nem mehetnek negyven évesen nyugdíjba, új rendõröket vesznek fel, képeznek ki, és ha nem pisis pöcslengetõ szélsõjobbosokat kell gergetniük, talán lesz idõ más bûnözõkre is.

  25. Nemmondommeg szerint:

    Bugi
    “Az állam rendet tenne, ha péniszlóbálók azt hagynák.”
    Ez több mint vicces.
    Nem ők gyilkolják, csonkítják meg a magyar embert a saját otthonukban….

  26. Nemmondommeg szerint:

    Hőn imádott index cikk részlet:
    “Állítják, hogy szép lassan mindenki feladta a kertje gondozását, mert mindent elloptak onnan a cigányok.”
    Állítják ! Miért kell úgy beállítani, mintha az összes falubeli hazudna a cigányokkal kapcsolatban ?
    Egyenlő jogokat mindenkinek !
    Félre a hátrányos megkülönböztetéssel!

    Az aláírásom meg ez lesz ezek után:
    “Lekapcsolták a tüntetést szervező iskola weboldalát”
    Mekkora !

  27. Tarjányi László szerint:

    Frankó, hogy lekapcsolták a Janikovszky Iskola weboldalát. Igaza van a VII. kerületi vezetésnek, hogy az említett iskolát zárják be, s nem a Baross Gábor Iskolát. Értse meg végre mindenki, nem lehet egy iskolának előnyöket kifeküdni! A megnevezett iskola igazgatónője Gál György szeretője volt, aki a Hunvald ügyben az egyes számú gyanúsított. Keressetek rá: erzsébetvárosi bugyipénz.
    Vegye mindenki tudomásul, tartson szeretőt vagy udvaroljon mindenki a saját zsebe terhére! Sajnos ezt örököltük a Kádár-rendszerből, akkor is hallottam olyanról, hogy valaki négyszer nősült, s mind a négyszer ott hagyta a lakást a volt feleségnek, ő meg jó elvtárs lévén, az államtól kapott újabb lakást.
    Remélem, az interneten sohasem fognak csepeli bugyipénzről írni!!!

  28. aggódó szerint:

    A megbízását teljesítette, megrendelői elégedetten dőlhetnek hátra.
    A magyarellenes honi bértollnokok is megdolgoztak a pénzükért. Lehet lapítani.
    http://www.magyarhirlap.hu/online/richard_field_nem_megy_el_a_meghallgatasra.html

  29. Manitu szerint:

    Ha figyelembe vesszük azt a romhalmazt, amit az MSZP maga után hagyott, azt, hogy egy év telt el a kormányváltás óta, azt, hogy minden gazdasági válság és a romhalmaz ellenére több rendőr tovább szolgálhat majd (lásd Bugi), akkor bizony a következőt kell röviden megjegyeznem:

    F@szlóbálással, masírozással nem lesz rend sehol. Úgyhogy menjetek haza, és hagyjátok dolgozni a rendőröket!

  30. aggódó szerint:

    Manitu!
    Amikor eligazítást kaptál, hogy hülyeségeket írogass, akkor elfelejtettek szólni neked, hogy az volt a fő gond, hogy a faluba csak vendégségbe jártak a rendőrök.

  31. Narancsvírus szerint:

    Az utolsó pillanatban vagyunk / Gyöngyöspata-Liberálisok /

  32. grün szerint:

    “Bográcsolással egybe kötött baráti összejövetelt szervez hétvégére Gyöngyöspatán a véderő!”
    Utána helyszínen beszerzett alapanyagból pecsenye-sütögetés?!

  33. Manitu szerint:

    F@szhimbáló és hugyozóverseny is lesz?

    – Mit mond az egyik véderős a másiknak Gyöngyöspata határában?
    – Most már felhúzhatod a sliccedet.

    😉

    – Miért nem tudott tökéletes horogkeresztet hugyozni Alex, az ősmagyar véderős?
    – Mert a cipője útban volt.

    🙂

    – Mit mond az egyik véderős a másiknak, amikor mérgében lezsidózza?
    – F@szkalap.

    😀

  34. grün szerint:

    Kezdetben élőzene volt, de később valaki rendelt egy cigánypecsenyét!!! 🙂

Itt lehet hozzászólni !