A titkosszolgálatok is vizsgálódnak Gyöngyöspatán

“Nincs még vége. A hétvége sem lesz nyugodt”

Index, Magyar Nemzet, Heti Válasz, TV2

Véderő-bűnözés? – A Szálasit éltető, karlengető csapat vezetője maga is többszörösen büntetett előéletű

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a polgári és a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálják a gyöngyöspatai események körülményeit.

A lap szerint az elhárítás és a hírszerzés feladata annak tisztázása, hogy ellenérdekelt titkosszolgálatok és különböző üzleti körök szerepet játszottak-e a romák evakuálásnak beállított utaztatása, illetve az ahhoz kapcsolódó lejárató nemzetközi médiakampány megszervezésében.

Nemzetbiztonsági források szerint annak nyomát keresik, hogy van-e közük “idegen hatalmaknak” a hisztériakeltéshez. Ellenőrzik azt is, hogy a térségben megjelenő félkatonai szervezetek milyen forrásból működnek.

A Fidesz csütörtökön parlamenti tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezte. A párt is kíváncsi arra, hogy a romák húsvéti utaztatásában kik és milyen céllal vettek részt, miért állították azt, hogy a Vöröskereszt által szervezett utaztatás helyett evakulásra került sor, és ebben milyen szerepet játszott Richard Field amerikai üzletember.

Forrás: Index

Újabb durvulás Gyöngyöspatán?

“Nincs még vége. A hétvége sem lesz nyugodt” – állította egy falubeli tegnap délután a Heti Válasz Gyöngyöspatán tartózkodó újságírójának.

„Nincs még vége. A hétvége sem lesz nyugodt” – állította egy falubeli tegnap délután a Heti Válasz Gyöngyöspatán tartózkodó újságírójának. Mint mondta: a „gárdisták” hétköznap általában dolgoznak, ezért a napközbeni nyugalom, de a hétvége újra erőszakot szülhet. A falu többsége egyébként egyértelműen hálás az egyenruhásoknak, akik állítólag – az új rendelet és a tegnapi Btk.-módosítás ellenére – szerdán is fekete, egyenruhának látszó ruhában jártak. „Hogy lehetne betiltani a terepszínű nadrágot? Lehet kapni a gyöngyösi piacon, a határba is abba járunk évek óta, most akkor nem hordhatjuk?” – mutatott rá egy falubéli a kormány „egyenruhásbűnözés” elleni törvénymódosításának a hétköznapokban abszurdba forduló voltára.

Csütörtökön egyébként munkatársunk semmilyen egyenruhással nem találkozott a faluban, ami nem is csoda, hiszen a rendőri jelenlét óriási – a falu határában majd’ minden autót megállítanak, felírják az összes adatot, a belső területeken is állandó a járőrözés. A főútról a cigánysorra vezető mellékút sarkán emellett egész nap egymást váltó roma őrszemek figyelik a környéket. A látszólagos nyugalom ellenére természetesen mindenki a történtekről beszél, szinte kérdezni sem kell. Többen tartanak a cigányok bosszújától és felhívják a figyelmet arra, hogy a húsvéti szervezett útról visszatérő nő, aki rögtön megérkeztekor fejbe verte a vele összeszólalkozó helyi asszonyt, tette előtt azzal fenyegetőzött: Miskolcról, Borsodról hívják majd a rokonokat, s azt megemlegetik majd a „magyarok”.

Szerdán állítólag egy cigány fiatalember hasonlókat közölt: ha elmennek a rendőrök, jönnek a borsodiak és házról házra végigjárják majd a magyarokat. Tudni való: a faluban „alapjáraton” egyetlen rendőr van, neki is elfogy a benzinpénze a hónap felénél, a hiányzó összeget sokszor a helyiek kalapozzák össze. Ha igaz a helyi pletyka, ha nem, sok falubeli úgy érzi, alappal tart a fent vázoltak bekövetkeztétől. „Miért, kedden nem ez történt? Elmentek a rendőrök, erre egy minimum nyolcvan fős, felfegyverkezett banda vert péppé négy »véderőst«. Ez nem verekedés. Ez lincselés.” A romák álláspontja szerint ugyanakkor a véderősök támadtak.

Többen is kikérik maguknak azt, ahogy a média beszámolt az eseményekről. Mint mondják, nem elhagyatott pincesort vett meg a Véderőt vezető Eszes Tamás a helyiektől, hanem azt a cigánysor fölötti hegyoldali részt (Kecske-kő), amely tizenöt éve még a falu üdülőövezete, dísze volt gyömölcsöseivel, hobbikertjeivel és pincéivel. Azóta az utolsó gerendáig lebontották, elhordták a helyi cigányok, milliós károkat okozva a családoknak – akik most, hogy Eszes megjelent, némi revansot vettek azzal, hogy bagóért eladták neki tönkretett, használhatatlan területüket. A lapunk által megkérdezett helyiek szerint Eszesnek egyébként bőven van esélye a polgármesteri poszt elnyerésére.

Forrás: Heti Válasz

3 hozzászólás “A titkosszolgálatok is vizsgálódnak Gyöngyöspatán” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Minden magyar felelős minden magyarért! Ez Szabó Dezsőtől származik, de Semjén Zsolt már nyilvánosság előtt már elmondta, tehát ha a Fidesz kormány cserbenhagyja a gyöngyöspatai magyarokat, akkor Orbán és a Fidesz is megérdemli a bukást.
    Számontartunk minden magyart, akit a cigányok megölnek, megvernek, kirabolnak, aki ezt megakadályozhatná, de nem teszi, előbb-utóbb felelni fog!

  2. balla bianka szerint:

    HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ GYÖNGYÖSPATA!

  3. Tarjányi László szerint:

    Nyilvánosságra hozták annak az LMP-s aktivistának a nevét, aki életveszélyesen megfenyegette Szegedi Csanád EP-képviselőt, az illetőt Radányi Lászlónak hívják, és a miskolci katolikus gimnáziumban dolgozik történelemtanárként. Kollégái előtt nyílt titok, hogy Radányi szabadidejében LMP-s aktivistaként dolgozik. Sokak elmondása szerint pedig kicsit defektes és bolond.

    http://csepel.info/?p=13680#comment-90742
    Tarjányi László szerint:
    2011. április 29., péntek – 00:02
    Az LMP nemcsak Gyöngyöspatán kavar:

    Merénylet készül Szegedi Csanád ellen? – Életveszélyesen megfenyegették a Jobbik alelnökét

    Ez év február 5-én egy középkorú férfi csöngetett be Szegedi Csanád Miskolcon élő szüleihez, akikkel közölte: fiukat politikai okok miatt le fogja lőni.
    A fenyegető a csendes őrültek nyugalmával fejtette ki, hogy mivel katonai kiképzésben részesült, ért a fegyverekhez, és adandó alkalommal a cigány-magyar polgárháború nyitányaként le fogja lőni a Jobbik elnökhelyettesét.
    A család ezek után megtette a feljelentést, bízva a magyar rendőrség szakmaiságában és elhivatottságában, ügyelve arra is, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel semmi se szivárogjon ki az esetről a nyilvánosság felé.
    Alig több mint másfél hónap (!!) után azonban a nyomozó hatóság felfüggesztette a vizsgálatot, mondván, az elkövető kiléte a nyomozás során nem volt megállapítható.
    Portálunknak a pintéri rendőrséggel szemben ez a másfél hónap is elegendő volt ahhoz, hogy alapos kutatómunkával, nyomozással kiderítse a fenyegető személyazonosságát, melynek eredményeként immár szerkesztőségünk birtokában van az elkövető neve, fényképe és elérhetősége.
    Portálunk ugyanakkor a lovagiasság jegyében felajánlja az önként vállalt bűnbánat lehetőségét R. L.-nek, lehetőséget biztosítva, hogy a Miskolcon LMP-s aktivistaként ismert politikai terrorista április 29. (péntek) este 22 óráig önként feladja magát a rendőrségen. Ellenkező esetben a rákövetkező nap nyilvánosságra hozzuk személyes adatait.

Itt lehet hozzászólni !