Gratuláltak a “mesekirálynak és az életmentő közterület-felügyelőnek

Királyerdőben többet nem lehet négy- és hatlakásos társasházakat építeni a családi házak helyén

Csepel.hu

Mr. Gabee képei a testületi ülésről itt tekinthetők meg

A 2011. április 28-i, csütörtöki testületi ülésen Németh Szilárd polgármester jutalmat adott át a hivatal nagytanácstermében olyan csepelieknek, akikre méltán büszke lehet a kerület.

Az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei Bukarestből, egy rangos nemzetközi jazz zenekari versenyről első díjat hoztak haza. A zenekar tagjai: Czegráff Benjamin, Fövenyi Máté, Rácz Roland és a verseny legjobb zenésze díjjal is büszkélkedő Balogh Tamás.

Március végén ”Budapest legeredményesebb zeneiskolájává” választották a csepeli Fasang Árpád Zeneiskolát, melynek növendékei a IV. Bántai Vilmos Budapesti Fuvolaversenyen vettek részt. Minden induló diák helyezést ért el saját korcsoportjában. A legkiemelkedőbb teljesítményt Scheuring Kata nyújtotta a 114 induló közül. Németh Szilárd megköszönte az ő, valamint az igazgatónő, Miskolcziné Hajtun Zsuzsa munkáját.

Csepeli diák, a Mátyás Király Általános Iskola harmadik osztályos tanulója, Tóth Krisztofer Bikalról elhozta a „Mesék királya” díjat. A kisfiú nyertes meséjét a kőlevesről a jelenlévők is meghallgathatták.

Április 21-én, a reggeli órákban a csepeli közterület-felügyelet a Deák térnél tartott ellenőrzést, ahol Tóth István Zsolt egy földön fekvő férfira lett figyelmes. A mentők kiérkezéséig szőlőcukrot adtak a segítségre szorulónak és értesítették a feleségét. Németh Szilárd egy üveg borral és pénzjutalommal köszönte meg az önkormányzat és a kerület nevében életmentő és példamutató cselekedetét.

Királyerdő: többet nem lehet négy- és hatlakásos társasházakat építeni

A testületi ülésen a legélénkebb vitát a Királyerdőt érintő városrendezési és építési szabályzatról szóló előterjesztés váltotta ki. Reznicsek Zoltán (Fidesz) városfejlesztési tanácsnok elmondta, hogy az utóbbi években sajnálatos módon elterjedt a 4-6 lakásból álló társasházak építése egy-egy telken. A befektetők jószerivel csak a profitot hajszolják, de nincsenek tekintettel sem a környezet kialakult rendjére, sem a minőségi, esztétikai szempontokra. Az infrastruktúra sem alkalmas arra, hogy több lakás épüljön egy telken. Az utcák ugyanis számos helyen szűkek, az autók nem tudnak közlekedni, parkolni. Előzetesen széleskörű felmérést végeztek, s egyeztetések is történtek az ügyben. Az önkormányzat korlátozni kívánja, hogy egy telken többlakásos társasházakat építsenek családi házas környezetben.

Gergely István (MSZP) kétségbe vonta, hogy valóban készültek-e felmérések, s szerinte bizonyára akadnak olyanok, akiket nem zavarnak a társasházak a Királyerdőben. Úgy vélte, hogy az önkormányzatnak nincsen átfogó városfejlesztési terve. Szerinte sérülhet a magántulajdonosi érdek, ha az önkormányzat beleavatkozik a magánjellegű építkezésekbe. Tenk András (LMP) védelmébe vette a Fidesz törekvését, mivel szerinte sem elfogadható az a vállalkozói magatartás, amely csak a profit hajszolását tartja szem előtt. Más kerületekben, városokban is hatóságilag védik a környezetet. Példaként említette a budai kerületeket, ahol a helyi képviselők már évekkel ezelőtt szigorú rendeleteket hoztak a tájkép megóvása érdekében. Borbély Lénárd (Fidesz) alpolgármester arra emlékeztetett, hogy a Fidesz választási ígéretei között szerepelt Királyerdő családi házas városképi jellegének megőrzése. Az önkormányzatnak mérlegelnie kell a vélt magánérdek és a jogos közérdek között.

A képviselő-testület többsége végül megszavazta a Fidesz előterjesztését.

Elfogadták Németh Szilárd javaslatát, miszerint a Csepeli Birkózó Clubot 100 ezer, a Csepeli Atlétikai Klub által rendezendő tehetségkutató versenysorozatot pedig 50 ezer forinttal támogassák. Megszavazták a Madarak és Fák Napja alkalmához kapcsolódó programsorozat támogatását, illetve a Házunk tája verseny lebonyolításához szükséges anyagi segítséget a Csepeli Helytörténeti és Városszépítő Egyesület részére. 3 és fél millió forintos kártérítési összegről, annak törvényes kamatáról és perköltség kifizetéséről döntött a testület egy ingatlan ügyében.

Borbély Lénárd előterjesztése nyomán döntés született az iskolák szükség szerinti felújításáról. Szintén az alpolgármester kérésére elfogadták a javaslatot a központi szennyvíztisztító környezetvédelmi engedélyével kapcsolatban, melynek lényege a szennyvíziszap elszállításának kérdése.

Pákozdi Józsefet (Jobbik) a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Tanács tagjának választották, aki ezt a feladatot társadalmi munkában végzi majd.

Németh Szilárd polgármester kérte a lakókat, hogy minél többen jöjjenek el az anyák napi ünnepségre, amelyet a Rákóczi-kertben rendeznek meg vasárnap délelőtt 9 órától. Színes programokkal, műsorokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket.

Bejelentette azt is, hogy pénteken, 29-én 14 órától fákat ültetnek, parkosítási munkákat végeznek a Béke téren, ahol bő egy héttel ezelőtt néhány fiatal vandál módon pusztította a környezetet. A tetteseket kézre kerítette a rendőrség, ellenük megindult az eljárás. Az akcióban az egész Fidesz frakció részt vesz, de várnak minden segítő kezet.

Forrás: Csepel.hu

15 hozzászólás “Gratuláltak a “mesekirálynak és az életmentő közterület-felügyelőnek” bejegyzésre

  1. csapos szerint:

    Lassúk vagytok fijjug! Az ebédszünetben láttam a hírt, és ti nem adjátok le, hogy megindulhasson az epeömlés itt is? Feddésben részesít majd benneteket a narancsuralmi rendszer és helyi helytartója. Segédanyagként:
    http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=375375

    Elkészülni! Vigyázz! Kész?!
    Rajt! (Azért csak óvatosan!!!)

  2. Tarjányi László szerint:

    Végre, hogy tesznek valamit a családiházak közé társasházakat építők ellen!
    Már engem is megkeresett egy ilyen “befektető”, hogy a házam helyére egy négylakásos házat építene! Volt pofája régi ismerősömnek hazudni magát, még jó hogy nem vagyok amnéziás!

  3. Mr. Gabee szerint:

    Admin_ küldtem levelet még tegnap este ezzel kapcsolatban.

  4. Királyerdei szerint:

    A következő lépés az önkormányzatban ücsörgélő arrogáns,szemtelen,hozzánemértő “ügyintéző” tisztviselők kirúgása lenne.
    Ha felét kirúgnák,észre se lehetne venni.A tapasztalt csepeliek amúgy Erzsébetre járnak az ügyeiket intézni,ahol gyors és udvarias ügyintézést kapnak,nem úgy mint Csepelen.

  5. Karl szerint:

    Tóth Krisztofer csak a Mesék Királyfia címet nyerhette el , mert a Mesék Királya vitathatatlanul az igazmondásáról elhíresült csepeli királyé!

  6. guriga szerint:

    Én azt nem értem,hogyan lehet 150-es telekre 2-3 lakásos társas házat építeni,Talán egy kis kenő pénzel????
    Soha nem lesz rend,Csepelen.

  7. nagyapó szerint:

    T. guriga! Azt hiszem félreért valamit! Javaslom beszéljen Reznicsek Zoltán tanácsnok úrral, ő majd elmondja miről van szó.

  8. guriga szerint:

    Ki az a Reznicsek Zoltán tanácsnok úr?

  9. Mr. Gabee szerint:

    Reznicsek Zoltán FIDESZ – KDNP képviselő. 12 -es választókerület tartozik hozzá.
    http://csepel.fidelitas.hu/wp-content/uploads/reznicsek-zoltan-726×1024.jpg

  10. Mr. Gabee szerint:

    Kedves ADMIN: Szeretném, ha reagálnátok az e-mail üzeneteimre. Üdv. Mr. Gabee

  11. Tarjányi László szerint:

    Aki kételkedik a rendelet jogosságában, nézze meg a Széchenyi utcán a Rákóczi Kert után a baloldalon épült két társasház-monstrumot, amelyek családiház telekre épültek.
    Nem irigylem a szomszédaikat. Vannak társasház építésre alkalmas területek is Csepelen, de oda nem üzlet építeni, mert döglött az ingatlanpiac. Bezzeg azon vastagon lehet keresni, hogy a családiházas övezetbe vágyókat bezsúfolják egy 4 vagy még több lakásos társasházba. Amúgy elképesztő dolgok vannak a családiházas övezetekben is, a beépíthető 25% helyett elképesztő %-ú beépítések is vannak, továbbá ha az épület maga nem is nagyobb, de szinte az egész telek le van betonozva!!! Erre is odafigyelhetne az építési hatóság! Csendre, jó levegőre vágynak, de azt biztosítsa a szomszéd, mert némelyek mindent lebetonoznak, hogy ne kelljen kertet művelni!
    Az ilyenek menjenek a Belvárosba lakni, ott nem kell kapálni sem locsolni!

  12. grün szerint:

    Megérjük még, hogy ebből a fiúcskából valaha miniszterelnök lesz?!
    Ha már a kőlevest a valóságban is el tudja készíteni?!

  13. Földhözragadva szerint:

    Azt gondolom, hogy az eddig megépült házak megfeleltek a beépítési százaléknak, azaz megkaphatták a jogerős építési engedélyt. Már ellenzékben is emlegette a NSZ, hogy ezt meg fogja változtatni. Más: “egytulajos” ingatlan esetén is lehet minősíthetetlen életkörülményeket kialakítani, aminek gondolom legalább annyira nem örülnek a szomszédok, mint az utcán parkoló sok autónak, stb. Mégmás: megígérte, hogy hoz rendeletet a mobiltornyok családi házakra telepítése ellen is…várjuk a rendeletet…

  14. Földhözragadva szerint:

    nem a végrendeletet…:)

  15. Márk szerint:

    Arról mindenki elfeledkezett, kedves kommentelők, hogy az előterjesztés a lakótelepekről is rendelkezett? Jellemzően háttérbe szorítjuk az ott élő embereket, ez nem lesz jó.

Itt lehet hozzászólni !