A Csepel FC vezetősége elítéli az erőszakot

Csepelfc.hu

Kép a mérkőzést követő botrányról

Katona Csaba, a Csepel FC Kft. résztulajdonosának és a Csepel egyik legelkötelezettebb szurkolójának állásfoglalása a múlt szombati tököli eseményekről.

Kedves Szurkolók!

Ezúton szeretnék reagálni a múlt szombaton történtekre, és egyben állást foglalni a csepeli szurkolók viselkedésével kapcsolatban.

A Csepel FC vezetősége elzárkózik tőle, nem azonosul vele, és elítél minden nemű erőszakot a lelátón, és a futballpálya környékén. Elítéli az erőszakot és a provokációt. Ennek ellenére nem lesz szektorbezárás, és egyelőre nem lesz senki kitiltva a stadionból. Jómagam elfogadhatatlannak tartom, hogy bárkiben félelemérzet legyen egy Csepel-meccsen, vagy, hogy valaki ne jöjjön ki a mérkőzésre az ott történtek miatt. Amennyiben valakiben ilyen felmerül, azt kérem, nekem jelezze!

Szeretnénk, ha a szurkolók mellőznék minden oldalról a politikai megnyilvánulásokat. Kerülnék a konfliktusokat az ellenfél szurkolóival, és nem ülnének fel semmilyen provokációnak. A csapatot buzdítsák sportszerűen, a játékot nem megzavarva tárgyak bedobálásával és fölösleges jelenetekkel.

Minden rossz, és a futballhoz nem kapcsolható dolog ellenére meg kell, hogy védjem őket, és ki kell, hogy álljak a szurkolócsoport mellett. Ez a társaság elkíséri a csapatot az ország másik végébe is. Ott van és szurkol a csapatnak hóban, fagyban, sárban. Sajnos néha tarkítják a szurkolást olyan rigmusok, amik nem oda valók, de ez mostanában egyre kevesebb, és remélem, hogy még ennél is kevesebb lesz! Ezektől eltekintve az esetek többségében színvonalas, és látványos szurkolást produkál ez a maréknyi tábor. Tudomásom szerint ez a „támogatás” sokat jelent a csapatnak, sokszor erőt ad nekik, és ez a legfontosabb. Nem felejtendő el az sem, hogy Csepel hírét viszik Európa stadionjaiba a magyar válogatott szurkolóiként.

A szombati eseményeket testközelből éltem át. A médiában megjelentek csak alapjaiban fedik a valóságot. Igen erősen fel lett fújva, és egy ócska bulvár cikk készült belőle. Való igaz, hogy a csepelieknek semmi keresnivalójuk nem volt lelátó másik oldalán, Sajnos magukra vették a provokációt, és elégtételt akartak venni. Senki nem lett jól megverve, csak egy boros üveg okozott sérülést, és senkit nem vittek el bilincsben a rendőrök. Szerintem fölösleges különösebb jelentőséget tulajdonítani ennek az eseménynek.

Nagyon remélem, hogy mindenki átértékeli azt, hogy mi szolgálja a csapat érdekét, és levonja a kellő következtetéseket. Remélem, hogy a tököli események nem fognak megismétlődni.

Szeretném, ha mindenki jól szórakozna a Csepel mérkőzésein, és jövőre NB II-es csapatnak szurkolhatnánk együtt!

Minden kedves szurkolót várunk a szombati sorsdöntő Dabas elleni mérkőzésre.

Hajrá Csepel! Hajrá Szigetország!

Katona Csaba

csepelfc.hu

Itt lehet hozzászólni !