Sötétség délben: reagált az MSZP, de minek?

Orientpress, Csepel.info

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei nyilatkozatban közölték: nem érintettjei az MSZP-s lakásmutyiknak – A Fidesz arra kérte a többi ellenzéki pártot is, hogy írassák alá jelöltjeikkel a nyilatkozatot

Először reagált Tóth Mihály csepeli polgármester a Fidesz-KDNP hétfői közleményére, melyben Németh Szilárd és Borbély Lénárd országgyűlési képviselők azonnali lemondásra szólították fel, és szó szerint azt írták: “alapos a gyanúnk arra, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen.”

Az OrientPress hírügynökség szerint telefonon keresték meg Tóth Mihály polgármestert, aki semmit sem tudott mondani az ügyről. “Azt állította, hogy nem kapta meg az idézett levelet a Fidesz frakciótól, így nem is tud nyilatkozni annak tartalmát illetően. Ennek ellentmond az a tény, melyet Németh Szilárd állít, mégpedig az, hogy nyilatkozatukat és a polgármester érintettségére vonatkozó közleményüket eljuttatták e-mailben a politikusnak.” – számolt be az esetről a hírügynökség. A tényszerűség kedvéért meg kell jegyeznünk: a képviselők közleményéről még nyolc különböző hírportálon lehetett olvasni az elmúlt két napban.

– A Császár Mihály lakásvásárlási ügyével még tavasszal kirobbant botránysorozatban Tóth Mihály MSZP-s polgármester és Szenteczky János polgármester-jelölt valami se lát se hall Dömötörként viselkednek. Nem hajlandóak a nyilvános adatokat nyilvánosságra hozni, nem hajlandóak egyszerű kérdésekre – mint például, hogy ki és milyen alapon hozott döntéseket a lakáskiadásokról – választ adni. Csoda, hogy az országgyűlési képviselők ezek után már MSZP-s lakásmaffiáról beszélnek? Egyszerűen megdöbbentő, hogy a közlemény megint nem érte el az MSZP-s politikusok ingerküszöbét. És ez szerintem önmagában is mindent elmond – reagált a Csepel.info-nak Tóth Mihály válaszára Ábel Attila, a csepeli lakásbizottság Fidesz-KDNP-s elnöke.

Lapunk utánanézett: több mint egy nappal a Fidesz-KDNP közleménye után se a csepeli önkormányzat hivatalos honlapján, se a csepeli MSZP honlapján nincs válasz az országgyűlési képviselők kijelentéseire.

Csepel.info

Az OrientPress beszámolója:

Egyenlőbbek Csepelen

Egységes nyilatkozatot íratott alá képviselő-jelöltjeivel a Fidesz-KDNP csepeli frakciója, melyben a jelöltek kijelentik, hogy nem érintettek a „csepeli MSZP lakásmutyi-botrányában”. A pártszövetség helyi vezetői ugyanis azt állítják, valóságos lakásmaffia működött éveken át Csepelen. Konkrét tudomásuk öt olyan lakásról van, melyet szerintük jogosulatlanul kaptak meg az MSZP-s vezetés holdudvarából. Volt olyan otthon, ami 700 forintos négyzetméter-áron kelt el.

Immár hónapok óta húzódik Csepelen egyes gyanús ingatlanvásárlások ügye. Áprilisban pattant ki a botrány, amikor a Csepel.info megírta, szociális alapon kiutalt bérlakást vásárolt az önkormányzattól a volt kerületi rendőrkapitány. A vételár 3 millió forint volt, de a vagyonkezelő előtte 2,5 millió forintért felújíttatta az ingatlant.

A helyi Fidesz-KDNP frakció ezt követően többször, hivatalosan is tájékoztatást kért a Csepel szocialista polgármesterétől a hasonló ügyekről, ám elmondásuk szerint az MSZP mindent elhallgat.

A legújabb fejlemény a Fidesz állítása szerint, hogy a suttogó propaganda eszközeivel azt lebegteti a választásra készülő MSZP-s vezetés, hogy a gyanús lakásvásárlásokban egy fideszes képviselő is érintett, legalábbis valamely hozzátartozója.

Ezért a Fidesz-KDNP frakció olyan nyilatkozatot íratott alá jelöltjeivel, melyben azok kijelentik: semmilyen formában nem érintettek hasonló cselekményben.

A fideszes Németh Szilárd lapunk megkeresésére kijelentette: gyanújuk szerint valóságos lakásmaffia működött Csepelen 2006 és 2010 között. Úgy véljük – fogalmazott -, hogy Csepel MSZP-s vezetése hatáskörét túllépve, titokban és törvénytelenül olyan önkormányzati lakásokat utalt ki „piaci” vagy szociális bérleti jogviszonyba, melyeket több esetben előbb sok millió forint közpénzből felújítottak, majd jóval a piaci ár alatt kiárusítottak.

A képviselő hangsúlyozta: a lakások kiutalását a gyanújuk szerint Tóth Mihály polgármester nevében, a lakások felújítását és áron aluli értékesítését Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. akkori vezérigazgatójának (most ő az MSZP polgármester-jelöltje) engedélyével végezték el.

Németh leszögezte, feltehető, hogy a lakáskiutalások eleve nem a lakások bérlésére irányultak, hanem azok áron aluli megszerzésére.

Az ügymenet az volt, hogy egy adott lakásra szociális alapon jelentkezett bérlőnek a delikvens, majd miután megkapta a jogot, hat hónapig bérlőként használhatta az ingatlant. A hatályos rendelet értelmében ezt követően jogosulttá vált/válik a megvásárlásra. Előtte csak annyi a teendője, hogy a hat hónapra visszamenőleg „piaci” lakbért kell kifizetnie.

Így volt ez a volt csepeli rendőrkapitány esetében is, aki szociális alapon megkapta a lakást, majd 6 hónapra rá a vagyonkezelő 2,5 millióért felújította, a kapitány pedig 3 millió forintért megvásárolta.

Ehhez hasonló konkrét esetről – mondta Németh Szilárd – még négyről tudnak, de minden bizonnyal több is van, csakhogy nem kapnak semmiféle tájékoztatást a polgármestertől.

Volt olyan lakás, amely körülbelül 700 forintos négyzetméter-áron talált vevőre.

Az ügy esetleges fideszes érintettjéről Németh csupán annyit mondott el, feltehetően egy a frakcióból már korábban kizárt tag valamely rokonáról lehet szó, de azt hangsúlyozta, hogy egyetlen olyan jelöltjük sincs, aki bármilyen módon érintett lenne az ügyben.

Telefonos megkeresésünkre Tóth Mihály polgármester még ennyit sem tudott mondani az ügyről. Azt állította, hogy nem kapta meg az idézett levelet a Fidesz frakciótól, így nem is tud nyilatkozni annak tartalmát illetően. Ennek ellentmond az a tény, melyet Németh Szilárd állít, mégpedig az, hogy nyilatkozatukat és a polgármester érintettségére vonatkozó közleményüket eljuttatták e-mailben a politikusnak.

Csepelen, tudomásunk szerint hozzávetőleg 1300 bérlakás van, de ezek pontos számáról és kihasználtságáról Németh Szilárdnak nem volt pontos információja, azokat ugyanis – állítása szerint – nem nagyon osztja meg velük a városvezetés. Ez azonban – húzta alá – a kisebbik baj: nagyobb az, hogy testületi döntések nélkül több ingatlant mutyiztak el.

Forrás: OrientPress

A témához kapcsolódó cikkek:

“Minden egyes nappal, amit hallgatással tölt, törvényt sért”

“Csepel vezetésének távoznia kell!”

“Szenteczkynek mindenről tudnia kellett”

A börtön réme lebeg a csepeli MSZP felett

Németh Szilárd az Echo Tv Napi aktuális című műsorában

Botrány Csepelen: “piaci alapon” ment a mutyi?

Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?

Folytatódik a mutyivilág Csepelen?

Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása

Kettős gyilkosság és lakásmutyi: titkos találkán egyeztettek?

Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!

A volt csepeli rendőrkapitány a gyilkos patrónusa volt

49 hozzászólás “Sötétség délben: reagált az MSZP, de minek?” bejegyzésre

  1. Hugi szerint:

    Csepeli mindjárt közli, hogy eddig õ se olvasta a közleményt. 😉

  2. cseppetsem szerint:

    “Csepelen, tudomásunk szerint hozzávetőleg 1300 bérlakás van, de ezek pontos számáról és kihasználtságáról Németh Szilárdnak nem volt pontos információja, azokat ugyanis – állítása szerint – nem nagyon osztja meg velük a városvezetés.”

    Németh Szilárd ezek szerint nem figyelt az évente áprilisban megtartott kt-üléseken, amelyeken a Csevak beszámolóját és következő évi üzleti tervet tárgyalták. Az üzleti tervben ugyanis benne vannak a pontos számok. Konkrétan 1432 db szociális, 8 darab piaci és 116 darab költségelvű lakásbérlemény van. Ezek közül bérbe van adva 1355 szociális, mind a 8 piaci, és 115 költségelvű bérlemény. Picit jobban tessék odafigyelni, képviselő úr! Ha már felveszi a képviselői illetményét.

    “Ennek ellentmond az a tény, melyet Németh Szilárd állít, mégpedig az, hogy nyilatkozatukat és a polgármester érintettségére vonatkozó közleményüket eljuttatták e-mailben a politikusnak.”

    Biztos kiszűrte a spamszűrő 😀

  3. grün szerint:

    “nincs válasz az országgyűlési képviselők kijelentéseire”
    Ne nézzé, kérdezzé!!!

  4. Miska72 szerint:

    cseppetsem: hisszük el amit mondasz! 🙂 🙂 🙂
    Önkormányzati Mafia! 🙂 🙂 🙂 🙂

  5. Miska72 szerint:

    A 8 piaci bérlemény van a csepeli szociállis rászorulóknak kiadva, és 1355 szociális bérlakás van fenttarva a baráti körnek! Ebből kapodt Császár is! 🙂 🙂 🙂 MSZP! Igen igen!

  6. cseppetsem szerint:

    http://www.csepel.hu, testületi anyagok, 2010.04.20-i ülés, 7b napirendi ponthoz kapcsolódó, 84. sz. előterjesztés. Ott vannak benne az adatok. Minden képviselőnek ki lett osztva, a honlapról is letölthető. De Németh Szilárd az áprilisi ülésen annyira el volt foglalva a császározással, hogy az üzleti tervbe úgy látszik, bele se lapozott.

  7. cseppetsem szerint:

    http://www.csepel.hu -n olvasható Tóth Mihály válasza.

  8. Miska72 szerint:

    Pénteken hallgatják meg a vasprefektust
    Megjelent: 2010.08.31. 16:41
    Frissítve: 2010.08.31. 17:23

    Gergényi Péter a 2006-os őszi zavargások rendőri intézkedéseit vizsgáló parlamenti bizottság előtt adhat számot.
    Gulyás Gergely, a testület fideszes elnöke elmondta: az ülésén mindenképpen szembesítik Gergényit a keddi Magyar Nemzetben nyilvánosságra került titkos rendőrségi jelentéssel is, amely a volt főkapitány fegyelmi felelősségét is felveti az MTV székházának ostroma kapcsán.

    Hangsúlyozta, a jelentést a bizottság is megkapta még júniusban, és a dokumentum már nem titkos, de azt nem tudni, hogy ki titkosította, miért, illetve ki és mikor oldotta fel a titkosítást.

    A vizsgálóbizottság elnöke hangsúlyozta: az Árvai László és Volter Zsolt alezredesek és Molnár János őrnagy által készített jelentés az Ignácz-jelentés tartalmára épült és annál annyival tartalmazott többet, hogy az esetleges fegyelmi és büntetőjogi felelősségeket is tárgyalta. Ennek kapcsán összesen 8 esetet említ a jelentés.

    Az első szerint a rendőrség tévesen minősítette az őszödi beszéd kiszivárgása után kitört kormányellenes tüntetéseket választási gyűlésnek. A második szerint a Kossuth tér műveleti terve tartalmilag és felépítésileg sablonos volt, valamint valótlan adatokat tartalmazott, ennek kapcsán a jelentés szerint felmerül a terv készítőinek és jóváhagyóinak fegyelmi felelőssége.

    A harmadik eset, hogy az MTV székház parancsnoka kijelölése után nem tájékoztatta kijelöléséről a többi csapatparancsnokot. Ezért Mittó Gábor parancsnok ellen fegyelmi eljárás is indult, de ez enyhe büntetéssel zárult és nem került sor büntetőeljárásra. Negyedikként említi a jelentés azt, hogy Gergényi Péter késve, csak éjfél előtt 5 perccel rendelte el a főkapitányság személyi állományának riadóját, holott este 10 órakor már komoly volt a helyzet a Szabadság téren. A jelentés szerint ez közrejátszott a későbbi csapathiányban is.

    Az ötödik pont a vízágyú használatának szakmai hiányosságairól beszél, a hatodik pedig a Pest és a Bács-Kiskun megyei csapatok este 7 órakor történő leléptetését nevezi hibának, mert ezzel is orvosolható lett volna a csapathiány. A hetedik pont szerint bár a tüntetők kérték, mégsem kaptak rendőri kíséretet a Szabadság térre történő átvonulásukhoz. A nyolcadik pont szerint pedig nem biztosítottak szabad elvonulást az MTV székháznál a vízágyúnak.

    Gulyás Gergely szerint a jelentést készítő három rendőr nem végzett külön nyomozást, ezért azokban az esetekben, ahol nem volt megállapítható a konkrét személyi felelősség, ott csak egy indítványt készítettek, de ezek sorsáról nem tudni. A bizottsági elnök szerint összességében korrekt jelentés született, amelynek jelentősége, hogy az egyébként súlyos szakmai hibákat igen, de személyi felelősöket nem megállapító Ignácz-jelentésnek mégis lett következménye.

    Forrás: Független Hírügynökség

  9. anticsóka szerint:

    “cseppetsem-csepeli” ejj, ejj…!!!

  10. Kovács Ernő szerint:

    Gergényi, és bandájának műve!
    Köztörvényesek, érinthetetlenek???
    http://www.kommentalok.eoldal.hu/cikkek/bunugy/gergenyi_-es-bandajanak-muve_

  11. Felix szerint:

    Hol lehet elolvasni Német Szilárdnak ezekben az ügyekben irt feljelentését?

  12. csepeli szerint:

    Jól beégett Németh Szilárd, nem tudja a számokat, haha, és ő akar polgármester lenni. Beszarás!

    Egyébként Tóth Mihály válaszlevele hogyhogy nem érdekel senkit? Hogyhogy nincs még kihírezve? Eddig mindenkinek olyan sürgős volt, most meg hogy megvan, nagy hallgatás van róla? Na ez is jellemző. Mindegy, idemásolom az orrotok alá, ha már arra is lusták vagytok, hogy a csepel.hu-ra kattintsatok:

    Ábel Attila úr
    képviselő
    részére

    Tisztelt Képviselő Úr!

    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. augusztus 12. napján tartott rendkívüli ülésén Képviselő Úr szót kapott a napirend megtárgyalása közben. Az Ön által az Önkormányzat lakásgazdálkodással kapcsolatos tevékenysége kapcsán előadottak semmilyen tekintetben nem tartoztak a napirendhez, de az éppen érintett napirend tervezethez sem. A Képviselő Úr által elmondottak ennek okán nem minősülnek sem interpellációnak (SZMSZ 27. §) sem kérdezésnek (SZMSZ 28. §), sem pedig megjegyzésnek (SZMSZ 32. §) illetőleg a napirendhez való javaslatnak (SZMSZ 22. § (2) bek.) vagy a megvitatott napirendi ponthoz való kérdésnek, hozzászólásnak sem. Rendkívüli ülésen továbbá a kötött napirendre tekintettel az SZMSZ 52. § a) pontjában foglalt felvilágosítás kérésének is csak a napirend tárgyában van helye.

    Mindezekre tekintettel, a Képviselő Úr által elmondottak – függetlenül attól, hogy az ülés jegyzőkönyvében szerepelnek – nem minősülnek az ülésen elhangzott érdemi felszólalásnak, a polgármesterre, illetőleg a Polgármesteri Hivatalra nézve kötelező erővel nem bírnak. Ily módon határidőt sem keletkeztetnek.

    Képviselő Úr 2010. augusztus 24. napján fordult hozzám – részben nyílt levélnek tekintett – e-mailen megküldött beadványával, amelynek vonatkozásában a következőkről tájékoztatom:

    A levelében foglalt adatigénylés teljesítésére az Avtv. 15 napos határidőt ír elő, amely szerint a tárgyi adatigénylésre a tájékoztatás 2010. szeptember 8. napjáig adandó meg, feltéve, hogy az adatok a kezelő szerv rendelkezésére állnak.

    Tájékoztatom, hogy a kért dokumentummennyiség összeállítása jelentős terhet ró az illetékes önkormányzati szervezetre, amelynek napi munkája mellett számottevő többlettevékenységet okoz a közelmúltban több alkalommal igényelt, hasonló mennyiségű adat összegyűjtése, és rendszerezése. Az illetékes CSEVAK Zrt. korlátozott személyi állománya hozzávetőlegesen egy hónap alatt készül el az Ön által igényelt adatok összegyűjtésével és rendszerezésével, mivel azok túlnyomó része irattárban található, illetőleg egy részük az időmúlásra tekintettel selejtezésre került. Figyelembe kell venni, hogy az érintett időszakban a CSEVAK Zrt.-nél számítógépes nyilvántartás még nem, illetőleg csak az ügyek szűk szegmensére nézve működött, ezért az adatokat kézi erővel, egyenként kell megkeresni és feldolgozni, majd azokról másolatot készíteni.

    Mindezekre tekintettel tájékoztatom, hogy a fent részletezett technikai korlátok okán, 2010. szeptember 8. napjáig teljesített adatszolgáltatás várhatóan az Ön által igényelt adatkörnél szűkebb lesz. Kérem szíves türelmét, a fent részletezett munka elkészültével az igényelt adatokat és dokumentumokat teljes körűen, másolatban, haladéktalanul az Ön rendelkezésére bocsátom.

    Az igényelt adatokkal összefüggésben tájékoztatom továbbá, hogy a lakásfelújításokkal kapcsolatos – a felújítás tartalmát részletező dokumentumok, valamint a teljesítés alapján benyújtott számlák – nem minősülnek közérdekből nyilvános adatnak, ezért azok másolatainak kiadására a CSEVAK Zrt. nem kötelezhető. Mindazonáltal, a CSEVAK Zrt. székhelyén biztosítja e dokumentumok megtekintését az Ön, mint a kezelt ingatlanok, valamint a CSEVAK Zrt. tulajdonosa Képviselő-testülete tagjának részére. Erre tekintettel kérem, időpont egyeztetés végett keresse a CSEVAK Zrt. vezérigazgatói titkárságát a 278-5848 telefonszámon.

    Felhívom Képviselő Úr szíves figyelmét, hogy a 2010. augusztus 24-i elektronikus levelében leírtakkal ellentétben Kun Tamás nem kapott Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatától lakást. Az Ön által említett Budapest, X utca xy. számú lakásra vonatkozó adatokat rendelkezésére fogom bocsátani az azonos időszakban elidegenített további lakások adataival együtt.

    Tisztelt Képviselő Úr, bízom benne, hogy a nyújtandó adatszolgáltatás útján kielégítést nyer a tárgyban tanúsított érdeklődése, továbbá kérem, hogy betekintési igényét a CSEVAK Zrt. részére jelezze.

    Budapest, 2010. augusztus 31.
    Tisztelettel,

    Tóth Mihály

    Megjegyzés:
    A nyilvános válasz sem terjedhet ki a személyes adatokra, de azokat az Ábel Attila önkormányzati
    képviselőnek szóló levél tartalmazza.

  13. csepeli szerint:

    Azért jellemző tényleg, hogy áprilisban, amikor a Csevak éves beszámolóját tárgyalták, ugye át lehetett volna tekinteni a lakásgazdálkodást, több mint 1500 lakást kezel a Csevak, rengeteg gond van velük, rengeteg hátralék, kilakoltatások, dráguló távfűtés, 54 lakás áll üresen lepusztulva, amikről el kell dönteni, mi legyen velük, és így tovább, tehát lehetett volna lényegi kérdésekkel foglalkozni, akkor Németh Szilárdnak mi volt az egyetlen témája a testületi ülésen? Hogy mi van Császár lakásával! Ez volt neki a legfontosabb, a többi le van szarva, az üzleti tervbe bele se nézett. És ez az ember akar polgármester lenni! Kész röhej! Ábel Attila meg végig kussolt, szemlátomást őt se izgatták a lakásgazdálkodás kérdései, meg se mukkant az egész ülés alatt. Hogy akar ez a dilettáns, inkompetens társaság kerületet vezetni? Ahogy kormányoznak? Na, abban nem lesz sok köszönet!

  14. Gigi szerint:

    Hm, minthogy nem érdekem semmilyen szekértolás, próbálom ufóként nézni a legfrissebb közleményeket. Úgy tűnik, TM ezúttal kitér minden vádpontra, és nagy erénye a megfogalmazásának, hogy személyeskedéssel, hangulatkeltő szavakkal nem ellentüzel csípőből. Azt nem tudom, mennyire hihető a részletezése, és bennem is kérdés továbbra is, hogy ezt miért nem lehetett korábban válaszolnia, hogy a támadás ne dagályosodjon ennyire, de egy biztos, ha csak a kornak köszönhető is: bölcs ember válasza az ifjonti hévre.

  15. LB szerint:

    Gigi!

    Ezt úgy érted, hogy a sas nem kapkod legyek után?

  16. Gordon szerint:

    Tóth mellébeszél, és kitér a válaszadás alól. Bölcsességnek nyomát se látom a válaszában.

  17. Manitu szerint:

    Tóth egyetlen kérdésre sem válaszolt, a dokumentum kérést meg visszautasította. Ez nem bölcs dolog, hanem gyakorlatilag annak a bűncselekménynek a beismerése, amit még vagy ötvenszer elmond majd a Fidesz a médiában.

    Bár vehetjük ezt is bölcsességnek. Csak nem az MSZP-nek hoz majd a konyhára.

    Csak így tovább elvtársak!

    😀

  18. csepeli szerint:

    Azért milyen már, hogy a Fidesz polgármesterjelöltjét egy fórumozónak kell felvilágosítania arról, hogy hány bérlakás van a kerületben :D:D

  19. csepeli szerint:

    Manitu persze jó fideszes módjára ismét hazudik, hiszen Tóth Mihály nem utasította vissza a dokumentumkérést, hanem éppenséggel elfogadta. És miért hazudik Manitu? Mert ahogy Szolzsenyicin írta a fideszesekről… blabla, a többit majd ” ?! ” bemásolja 😀

  20. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Csepeli ha te ilyen bennfenntes (vezetői értekezleteken részt veszel) vagy és mindenről jól értesült, pl. Csevak döntésekről, lakásgazdálkodási számokról ill. az önkormányzati KT ülésekről akkor miért nem osztottad a jótanácsaidat, és az észt a baloldali vezető elvtársaidnak, akkor nem buktak volna ekkorát a kiábrándult csepeli polgárok szemében.
    Egyébként neked Németh Szilárd fóbiád van az tuti, ritka azon írásod, amiben nem szapulod, kritizálod, szidod pedig jó lesz ha megbarátkozol vele, mert úgyis ő lesz a polgármesterünk, és százszor különb lesz, mint a 16 éve baloldali csepeli maffia élén Tóth Mihály és tisztakezű társaival, akik igencsak meggazdagodtak ebből a kerületből

  21. Gigi szerint:

    Ezt azért előre nem lehet ám tudni, csak bízni benne. Már ha a józanság talaján maradunk.

  22. Gigi szerint:

    A bölcsesség pedig nemcsak a tartalomban jelentkezhet: a stílus maga az ember.

  23. Gordon szerint:

    Az üres fecsegés nem bölcsesség.

  24. Jeniszej szerint:

    ))))))))) 😀 (((((((((( Ejha!

  25. csepeli szerint:

    Anikó (Krizantém utcából): Baromira nem vagyok bennfentes, nem veszek én részt semmiféle értekezleten, semmi közöm nincsen se az önkormányzathoz, se a Csevakhoz, se az MSZP-hez! Egyszerűen csak a mindenki számára elérhető dokumentumokból tájékozódom, amelyek fenn vannak az önkormányzat honlapján, vagy épp megjelennek a sajtóban. Bárki megteheti!

  26. csepeli szerint:

    Az admin vajon miért nem rakja ki külön hírbe Tóth Mihály válaszlevelét? Most már nem érdekes az egész? Nem akarja égetni az SZMSZ-sértő Ábel Attilát? Vagy mi van?

  27. Gigi szerint:

    Minden szentnek maga felé hajlik a keze.

  28. Gigi szerint:

    Gordon,

    miért üres az, ha finoman figyelmeztet a szabályok ismeretére, és haladékot kér udvariasan és okkal?

  29. Utas szerint:

    csepeli !
    Idéznék tőled egy mondatot : “Ábel Attila meg végig kussolt, szemlátomást őt se izgatták a lakásgazdálkodás kérdései, meg se mukkant az egész ülés alatt. ”
    Ha nem voltál jelen, honnan tudod, hogy Ábel Attila kussolt és szemlátomást !!!! nem izgatták ezek a kérdések.
    Ezt is olvastad valahol? Vagy szemeddel láttad? Mert nem mindegy. Ha pedig olvastad nem mnidegy ki iírta le !

    Mellesleg nekem az a véleményem írhat itt bárki bármit. Ha valaki Fidesz párti, úgyis rájuk fog szavazni. Mert ők el fognak menni szavazni ! Lássuk meg mit tesznek majd ők az elkövetkezendő években.
    Mert azt láttuk, hogy az MSZP mit tett vagy inkább mi mindent nem tett ! Aki elvakult MSZP hívő, úgyis rájuk adja a voksát, de azt gondolom lassanként kinyílik az emberek szeme és a vörös narancssárgává változik.

    Csepeli ! Ha beleásnád magad a dolgok mélyébe, bizony igen hamar kiderülne mekkora csalások és sikkasztások mentek itt a XXI kerületben az MSZP vezetése alatt ! Az emberek nem hülyék ! Változást szeretnének!
    A hajó süllyed…. még elhagyhatod ! A döntés a tiéd!
    De tartsd tiszteletben más emberek véleményét is ! Nekem személy szerint Németh Szilárd megfelelő polgásmester jelöltnek tűnik. Én rá fogok szavazni !

    Hajrá!

  30. Manitu szerint:

    Gigi, te miről beszélsz? Kétszer kettő az mennyi? Tizenöt nap múlva megmondom?

    Normálisak vagytok, hogy egy ilyen kérdés után még Tóthot véditek? Nekik annyi, nem azért nem válaszolnak, mert nem tudnának, hanem mert a válasz a börtönbe visz.

  31. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves “UTAS” helyettem is válaszoltál Csepeli hozzászólónak és nagyon tetszik ahogyan !!!
    ” Idéznék tőled egy mondatot : “Ábel Attila meg végig kussolt, szemlátomást őt se izgatták a lakásgazdálkodás kérdései, meg se mukkant az egész ülés alatt. ”
    Ha nem voltál jelen, honnan tudod, hogy Ábel Attila kussolt és szemlátomást !!!! nem izgatták ezek a kérdések.
    Ezt is olvastad valahol? Vagy szemeddel láttad? Mert nem mindegy. Ha pedig olvastad nem mindegy ki iírta le ! ”
    ” Csepeli !….. utolsó bekezdésével is messzemenően egyetértek !!! Csak így tovább !
    A csepeli polgárok is jóirányú változást szeretnének elérni ebben a kerületben !! Elég volt a sunyizásból, mutyizásokból, hazugságokból !

  32. cseppetsem szerint:

    Kedves Utas és Anikó!

    Megelőzném “csepeli”-t válaszommal: A testületi ülés hivatalos jegyzőkönyve letölthető az önkormányzat honlapjáról. Innen lehet tudni, ki volt jelen, ki szólalt meg és ki nem, és ki mit mondott. Nem valami nagy titok!

  33. Ditte szerint:

    A jegyzőkönyvek kb. 1 hónap múlva olvashatóak a honlapon. Ez aztán a sebesség az információs társadalom korában. A mostani jegyzőkönyv kivétel.
    Miért kell mindenkinek elhatárolódni az mszp-től, meg a csevaktól? Honnan kerül ide ez a sok független szakértő az info-ra?

  34. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli megint talált valamit, majd rácsapott, mint tyúk a forró takonyra, most ezzel rohangál.
    Bunkó csepeli! Ha valaki végzi munkáját az rendben van (kedd 22:35-kor). Akkor van baj, ha jön a mutyi (Császár lakás)!
    Bunkó csepeli! Hazudik az OrientPress?
    Cseppetsem kedd 17:06-kor! Ön hisz Szenteckyéknek? Császárnak, Kunéknak, stb. adott lakások melyik számsorba tartoznak?
    A szocik, akik ellopták „fél” Csepelt, miért veszik fel képviselői illetményüket? Talán ez cseppetsem érdekes?
    Bunkó csepeli! Tóth válaszában van valami tény? Hacsak az nem, hogy a Csevak nem tud naprakész adatokat közölni. Talán kevés a penna, meg a tenta, ha már nincs számítógépes ügyvitelük. Tóth Misi még mindig, az általa hőn szeretett és támogatott kádári (brezsnyevi) rendszerben él, ahol a legfontosabb a párthatározat, meg a kollektív döntés.
    Ez elmúlt, jön az egyéni felelősség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. csepeli szerint:

    És még mindig kész röhej, hogy Németh Szilárd polgármesterjelölt nem tudta, hogy hány bérlakás van Csepelen, és egy fórumozónak kellett őt felvilágosítania erről! Ti komolyan azt gondoljátok, hogy ez az ember alkalmas polgármesternek? Ez a faszi semmihez sem ért, csak és kizárólag a botránykavaráshoz! Az pedig egy kerület vezetéséhez édeskevés!

    Ha Németh Szilárd eddigi életútját végignézzük, már sejthetjük, milyen lesz, ha ő lesz a polgármester: botrány botrány hátán, négy éven keresztül!

  36. ... szerint:

    hát bő 16 évnyi fosztogatás után ne óbégass, hogy borul a szaros bili, hanem várd meg csendben, míg elviszik azokat akik benne voltak. ha nem kiabálsz, talán nem vesznek észre.

  37. Gigi szerint:

    Manitu,

    ha figyelmesen olvastál volna, tudnád, hogy nem értem és nem védem az önkormányzati-vagyonkezelői válasz halogatását.
    Stílust elemeztem, nem tartalmat – és ebből a szempontból TM higgadtabb és logikusabb politizálás képét rajzolta meg, mint ahogyan a Fidesz ugrik, kapkod stb.
    Ez a megállapításom semmit nem mond az október 3-ai x-em sorsáról…

  38. Utas szerint:

    csepeli!
    Te komolyan leragadsz egy azaz egy darab témánál? Hogy NÉmeth Szilárd nem tudta pontosan a bérlakások számát? Lépjünk már túl ezen!

    Miért ne lenne alkalmas ez az ember polgármesternek? Mi az amiben ő botrányt kavar?

    Elmesélnéd Tóth Mihály úr miben is volt alkalmas a polgármesterséghez? Mihez is értett ő? Miért is vezette szerinted jól Csepelt? Mit is tett Csepelért?
    A fröcskölődés helyett inkább mesélj Tóth jótetteiről ! Kiváncsi vagyok mit tudsz felsorolni !

    Mellesleg teljesen mindegy miket írkálsz ! Mint mondtam aki támogatja Németh Szilárdot (például én is ) úgyis rá fog szavazni, nem tudsz a hülyeségeiddel eltántorítani.

    A szocik nem tettek semmit szinte Csepelért. Loptak, csaltak, hazudtak ! és még diszkréten fogalmazok !

    Tudod anno kiírták, hogy RUSZKI GO HAZA !
    éN meg azt mondom: SZOCIK TŰNÉS !

  39. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves “Cseppetsem” köszönöm az udvarias válaszodat !
    Csepelinek már megint Németh Szilárd fóbiája van, soha nem fog erről leszokni ? Ennyire utálja Szilárdot !
    Azért én megkérdezném Tóth Mihályt bizonyos adatokról aki 16 éve -bár nem vagyok csepeli, ha jól tudom vezető Csepelt- ül a polgármesteri székben, hogy ő minden feltett kérdésre, adatra pontosan tudna-e válaszolni ? ! Szerintem egyikre sem ! Akkor miért kellene Németh Szilárdnak pontosan minden adatot tudni, majd amikor a poziciót betölti biztosan fel lesz készülve arról, amire egy vezetőnek illik tudni !

  40. ... szerint:

    És még mindig kész röhej, hogy Tóth Mihály polgármester nem tudott választ adni arra, hogy ki és milyen jogszabály alapján, milyen hatáskörben döntött csepeli lakásmutyi botrányban érintett ingatlanok bérbeadásáról.

  41. csepeli szerint:

    Utas: Nemcsak hogy nem tudta a bérlakások számát, de azt állította, hogy azért nem tudja, mert a kerületvezetés ezt titkolja! Holott lófaszt titkolja, cseppetsem megmutatta, hogy benne van minden évben a Csevak üzleti tervében, amit kiosztanak a képviselőknek és fenn van a honlapon. Na ez a ciki! Németh Szilárdnak úgy látszik, nincs ideje a testületi ülésen tárgyalt előterjesztésekkel érdemben foglalkozni. Ő csak arra figyel, miből lehet botrányt csinálni. Botránypolitikus, az egyetlen éltető eleme a botrány, más témája nincs. Figyeld meg, akárhányszor megszólal, soha nem valami pozitív, konstruktív dolgot mond, hanem hogy a rohadt szocik már megint mit csináltak, mutyi, stb. Ha polgármester lesz, mivel fog foglalkozni? Négy éven keresztül visszafelé fog mutogatni, hogy a rohadt szocik így meg úgy? Ez a dolga egy polgármesternek szerinted? Ez az ember soha nem csinált mást életében, mint hogy a szocik körül kavart botrányokat, ez az egyetlen dolog, amihez ért.

  42. Felix szerint:

    Én is várok egy válaszra.
    Hol lehet elolvasni a csepeli lakás ügyekkel kapcsolatos fideszes feljelentést.

  43. ... szerint:

    a szocik 8 éven keresztül Orbánoztak, pedig csak jót tett az országnak.
    Csepelen bő 16 éve pusztítanak és lopnak a szocik. Szerintem simán beleférne, hogy egy-két gondolat erejéig néha visszaemlékezzen rájuk Szilárd is.

  44. Felix szerint:

    Lehet, hogy még nincs is feljelentés?

  45. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!
    Te olyan szerencsétlen vagy, hogy mindig pofára esel.

    A szerdán 23:45-kor feltett hozzászólásodban írtad az alábbiakat:

    “És még mindig kész röhej, hogy Németh Szilárd polgármesterjelölt nem tudta, hogy hány bérlakás van Csepelen, és egy fórumozónak kellett őt felvilágosítania erről! Ti komolyan azt gondoljátok, hogy ez az ember alkalmas polgármesternek? Ez a faszi semmihez sem ért, csak és kizárólag a botránykavaráshoz! Az pedig egy kerület vezetéséhez édeskevés!”

    Szerencsétlenségedre a Csepel-Hárossal kapcsolatos megbeszélés során, a beszélgető partnerem felhívta a figyelmemet, az önkormányzat honlapján a “szabályozási tervek” között megtekinthető “Integrált Városfejlesztési Stratégia” (IVS) anomáliáira.

    Az IVS az önkormányzat megrendelésére jelentős összegű közpénzért készült, és ahogy a nevéből is kitűnik Csepel városfejlesztési stratégiáját meghatározó irat.

    Az IVS címlapja bizonyítja, hogy annak készítésében a megbízott tervezők mellett a Csepeli Önkormányzat részéről részt vett egyebek között Szenteczky János a Csepeli MSZP polgármester-jelöltje, és az IVS-t, a képviselő-testület MSZP-s többsége által történt jóváhagyás után, Tóth Mihály jelenlegi polgármester írta alá.

    1.) Az IVS 81. oldalán olvasható:
    “Az Erdősor utcai lakótelepet elsősorban négyszintes, kisebb részben 10 emeletes épülettömbök jellemzik.”

    Ezzel szemben az Erdősor utcai lakótelepen nincsennek sem négyszintes, sem 10 emeletes épületek.
    A lakótelepet földszint+ 4 emeletes, azaz ötszintes épületek jellemzik.

    2.) Az IVS 82. oldalán olvasható:
    “A Cirmos sétány mentén általános iskola van, a Csikó sétány mentén pedig középiskola”.

    Ezzel szemben a Cirmos sétány mentén soha nem volt általános iskola.
    A Csikó sétány mentén pedig a volt Görgey Artur Általános Iskola épülete található, amelyet ez a szarházi önkormányzat bezárt és eladott.
    Az IVS-ben leírtakkal szemben, a 2700 lakásos Erdősor úti lakótelep jelenleg egyetlen gyermek-intézménnyel és közösségi létestménnyel sem rendelkezik.

    3.) Az IVS 82. oldalán olvasható:
    “A 213002/17-es és 213002/38-as nagy kiterjedésű szabad telek lakóépületek kialakítására, és kapcsolódó zöldfelület kialakítására alkalmas”.
    Majd az IVS 100. oldalán, a fenti helyrajzi számú telkeket “beépítetlen terület”-ként emlegetik.

    A fentiekkel szemben a valóság az, hogy ez a két telek sem nem “szabad telek”, sem nem “beépítetlen terület”, hanem mindkettő beépített telek.
    A 213002/17-es helyrajzi számú telken az eredetileg óvoda-bölcsődének épített, de a családbarát MSZP-s önkormányzat által bezárt, majd pedagógus szállónak használt épület található, a 213002/38-as helyrajzi számú telken pedig a 24 tantermes volt Görgey Artur általános iskola épülete látható teljes nagyságában.

    A fentiek ismeretében célszerű eldönteni, hogy alkalmas-e polgármesternek az a Szenteczky János polgármester-jelölt aki részt vett ennek a valósággal köszönő viszonyban nem lévő IVS-nek a kidolgozásában, és az a Tóth Mihály polgármester aki ezt förmedvényt Csepel városfejlesztési stratégiájaként az aláírásával jóváhagyta!

    A fentiekről az önkormányzat honlapján magam is meggyőződtem, ezért más itt fórumozóknak is javaslom, hogy tekintsék meg, hogy az IVS-ben mit állítanak a saját környezetükről ezek a kerület irányítására alkalmatlan MSZP-s vezetők!

  46. Dadus szerint:

    A Vénusz utcai lakás benne van a 8 db piaci alapúban?

  47. Dadus szerint:

    És mégis csak lehet tudni előre hogy melyik lakás szociális,melyik piaci,stb…?

  48. " ?! " szerint:

    Tisztelt fórumozók!

    Kezd felszállni a füst.

    Az Önkormányzat honlapján közzétették a polgármester 23 oldal terjedelmű 2010. 08. 31-i keltű részletes jelentését “Bp. XXI. Kerület Csepel Önkormányzata vagyoni helyzetéről, valamint a későbbi éveket terhelő kötelezettségekről”.

    A fent említett 23 oldalas jelentés az Önkormányzat honlapjáról letölthető.

    Ha első nekifutásra jól számoltam, akkor költségvetési hiány, plusz a következő éveket terhelő kötelezettségek összege együtt kb. 7 milliárd Ft.

  49. Ditte szerint:

    Az önkormányzat vagyongazdálkodásáról a mesebeli ember jut eszembe, aki a jégesőben kiszalad a baltájával, és neki esik ő is a szőlőnek: Lássuk, uramisten, mire megyünk ketten!
    Csak persze itt a szőlő nem saját, a haszon viszont garantált a baltásoknak.

Itt lehet hozzászólni !