Halálra gázolt egy férfit a csepeli HÉV

Népszabadság, Csepel.info

Fotó: Hampage.hu

Halálra gázolt egy férfit a HÉV a Lágymányosi hídnál csütörtök este – közölte a BKV fődiszpécsere és az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A 30 év körüli férfit a Lágymányosi híd megállójánál lévő átjáróban ütötte el a Csepeli HÉV egyik szerelvénye. A baleset miatt a HÉV egy ideig egy vágányon közlekedett, az utasok közlekedését buszokkal segítették.

nol.hu

483 hozzászólás “Halálra gázolt egy férfit a csepeli HÉV” bejegyzésre

  1. Csepel-sziget szerint:

    Veszélyes az átjáró, ugyanis a lámpa már akkor pirosra vált, amikor a HÉV még csak a szennyvíztisztítónál jár, gyakorlatilag senki sem veszi komolyan, amolyan tájékoztató jelleggel üzemel.

    A Csepel felől érkező szerelvény ráadásul jókora tempóval rongyol be az állomásra, viszonylag rosszul belátható szakaszon.

    Elképzelhetőnek tartom, hogy a Csepel felől érkező szerelvény gázolt, s a másik oldalán talán éppen bent állt a Boráros tér felől érkező vonat, s az áldozat azt szerette volna elérni, sietett, talán fülhallgatót is használt, a HÉV kürtjét nem hallotta, a lámpát figyelmen kívül hagyta…

    Persze ez csak teória, érdekelnének a pontos részletek.

    Iszonyú árat fizetett, kár egy fiatal életért. Nyugodjon békében!

  2. Robi szerint:

    Sajnos azon a héven voltam, igen a boráros fele menő hév gázolt. A csepel fele menő csak pár perce rá ért oda……sokkoló egy dolog volt 🙁

  3. cicka78 szerint:

    🙁
    sajnos én láttam is, igen, a csepel felől érkező vonat volt, én a hangos sípolásra lettem figyelmes, akkor fordultam a sínek felé, de a hévünk a szemközti oldalon még nem jött, messze járt.
    Aztán a következő pillanatban már a kerekek alatt pörgött..:-(
    Mindenkit nagyon megviselt…nyugodjon békében:-(

  4. ciluka szerint:

    3 kisgyermekkel mentem a barátnömmel,és egy fiatalember szolt hogy ne menjünk az átjárohoz mert halálra gázolt egy férfit a hév…barátnöm odasétált,sokkolo volt,én a hir hallatán is kiborultam…nyugodjon békében,nagyon sajnáljuk

  5. Robi szerint:

    Nyugodjon békében!

  6. Teri szerint:

    Én most este ott haladtam el, és gyertya égett a helyszínen!

  7. Csepel-sziget szerint:

    Tehát, tudjuk, hogy a Boráros térre tartó HÉV gázolt, ez mikor is történt? Délután, de mikor. Az úriember pedig a MűPa felől szeretett volna átkelni a Duna oldalára (gondolom én). Futott-e, elbambult-e, vajon hogy lehetséges, hogy nem reagált a HÉV sípolására? Szabály szerint úgy tudom kötelező ott hangjelzést adni, ha pedig valaki a síneken tartózkodik, a HÉV vezető ösztönösen tülköl. Őt is sajnálom, mert az áldozat valószínűleg nem szándékosan vetette magát a szerelvény elé, így sokkal nehezebb mindezt feldolgozni. Tudtok még valamit az esetről?

  8. Jeniszej szerint:

    Tragikus vég! – aminek nem kellett volna bekövetkeznie. Lehet, hogy a figyelmét a telefon vonta el a szerencsétlen fiatalembernek. Káros ez a mobil telefon így is, no meg úgy is.
    Sokan teszik ezt a zebrákon, és az autóban ülve vezetés közben is. Azt mondja Fater kis unokája, – hogy nagyon nagy szégyen gyalogosan meghalni az utakon. A gyerek valahol azt is tanulta elsőbbsége a közlekedésben csak akkor van, ha azt megkapja. Figyel is a gyerek a zebránál, mint a sas, mielőtt a lábát az útra teszi.
    Nyugodjon békében a szerencsétlen.

  9. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    …”Szabály szerint úgy tudom kötelező ott hangjelzést adni,”…

    Mi van, ha a szerencsétlen, aki figyelmetlen még süket is Tehát a HÉV vezetőjének nem adhat biztonságot a füttyögés, mert a szerencsétlen nem halja meg.
    Ilyen rossz fékezési tulajdonságokkal ellátott közlekedési eszközök pályáját mindenképen védeni kellene a gyalogos közlekedéstől. Ha a gyalogos előtt el van zárva a lehetőség, hogy a jármű elé lépjen figyelmetlenül, süketen vakon a baleset sem fog bekövetkezni nagy biztonsággal mondhatom.

  10. Jeniszej szerint:

    Hány szerencsétlen lelte halálát már azok közül, akik keresztezték a Csepeli HÉV utját!
    Ez így lesz addig, amíg a lehetőség meg lesz, annak hogy a gyalogos keresztezze az ilyen viszonylag rosszul fékezhető járművek vonalát.
    A megoldás a HÉV, mint gyorsvasút – tulajdonságai miatt – a kétszintű kereszteződés kialakítása.
    (Példák a modern Amérikában – láttam a filmekben) 😀 )))

  11. grün szerint:

    Jeniszej!
    Amerikában a vasúti átjáróban ki van írva: A síneken vonat közlekedik, akkor is ha Ön közöttük tartózkodik!

  12. Jeniszej szerint:

    grün:
    Az hülyeség, amit írtál. Azt mondja a Fater a figyelmetlen ember úgy sem látja meg a táblát főleg akkor, ha nem tud olvasni vagy nem jó látó. Te melyik vagy?

  13. Jeniszej szerint:

    Az mondja a Fater valami közöd, lehet a zöldségekhez, persze ezt minden bántó célzat mellőzésével mondja.
    Az Öregnek ilyen baromságok olvasása folyamán automatikusan ilyenek jutnak eszébe a zöld színről.

  14. Jeniszej szerint:

    Mit ér a kerítés a HÉV mellett, ha ott, ahol az emberek keresztezik az utját – nincs. Miért halad a HÉV a töltésen ott, ahol semmi szükség nincs rá, hogy ott a magasban haladjon. Vagy van? Akkor haladjon vagy lejjebb vagy, fent de mindenütt!
    Nagyon rég már meg kellett volna tiltani, hogy a gyorsvasutat (vasút) azonos szinten keresztezze gyalogos forgalom vagy bármely más közlekedési eszköz.
    A vasút miért lehet más? – azért mert a közlekedés biztonság a rossz fékezhetőségi tulajságok miatt ezt követeli meg.? Meg jósolható az a szomorú tény, hogy a közeljövőben is be fog következni ezeknél a kereszteződéseknél a tragédia, ha nem teszünk ellene semmit, és csak sopánkodunk a szerencsétlenül járt ember társainkon.

  15. Robi szerint:

    “ez mikor is történt?” 17:41-es hév volt…..mármint 41. kor volt a szentimrén…..vagy az eggyel utáni.. Igen, a Müpa felöl akart átkellni, többet én sem tudok. Én azon a héven ültem , arra lett mindenki figyelmes, hogy iszonyat nagy vészfékezés. Ezek után se kép, se hang. Egy úr kinézett az ablakon és mondta, hogy elütöttek egy embert. Kellett a hévnek egy jó 20-25 méter, hogy megálljon az átjáró után.

  16. kopitomi szerint:

    “gyakorlatilag senki sem veszi komolyan” – pont ezért történik a baleset!!!

    “amolyan tájékoztató jelleggel üzemel” – igen, csak épp a KRESZ alapján a villogó piros a fénysorompón TILOS jelzést jelent, tehát nem tájékoztat, hanem MEGTILT valamit (jelen esetben az áthaladást)

    “A Csepel felől érkező szerelvény ráadásul jókora tempóval rongyol be az állomásra, viszonylag rosszul belátható szakaszon.” – a megállóba megy be nem állomásra, és az átjárón engedélyezett sebesség 60 km/h, így 0-60-ig akármennyivel mehet ott, ezért van a fénysorompó!!!

    “s az áldozat azt szerette volna elérni, sietett” – mint később már olvashattad, az ellenvonat 1-2 percre rá jött, és a srác egyáltalán nem egy sietős tempót vett…

    “talán fülhallgatót is használt, a HÉV kürtjét nem hallotta” – és ez kinek a hibája??????

    “lámpát figyelmen kívül hagyta” – és itt el is mondtad a lényeget; ezért történt a baleset!!!!

    “Szabály szerint úgy tudom kötelező ott hangjelzést adni” – rosszul tudod…csak akkor kell, ha valaki a sínen van!!!

    “Mi van, ha a szerencsétlen, aki figyelmetlen még süket is Tehát a HÉV vezetőjének nem adhat biztonságot a füttyögés, mert a szerencsétlen nem halja meg.” – ilyenkor érdemes használni a két golyót a feje elején, amit szemnek hívnak, amivel könnyen észreveheti, hogy 2 lámpa felváltva PIROSAN villog az orra előtt!!!

    “Ilyen rossz fékezési tulajdonságokkal ellátott közlekedési eszközök” – nem rosszak a fékezi tulajdonságia, csak úgyhívják, hogy VASÚT!!!!

    “A megoldás a HÉV, mint gyorsvasút – tulajdonságai miatt – a kétszintű kereszteződés kialakítása.” – így igaz, mint ahogy nagyon sok országban is meg van oldva az elővárosi vasútnál (pl. Németország), persze ez Magyarország, ahol hiába van megoldva az aluljáró, úgysem azt használják az emberek, hanem keresztül mennek a vágányokon (lásd. Szabadkikötő mh.) vagy a vágányok megkerülése helyett átkelnek SZABÁLYTALANUL a vágányokon (lásd. Boráros tér állomás)

    “Mit ér a kerítés a HÉV mellett, ha ott, ahol az emberek keresztezik az utját – nincs.” – Mit ér a kerítés, amivel próbálják megakadályozni a szabálytalan helyen történő átkelést, ha az átjárók helyett inkább az emberek ott keresztezik a vasutat, ahol nem lehetne azzal, hogy kibontják/letapossák/megkerülik a kerítést??????

    “Nagyon rég már meg kellett volna tiltani, hogy a gyorsvasutat (vasút) azonos szinten keresztezze gyalogos forgalom vagy bármely más közlekedési eszköz.” – pontosan ezt kéne!!!

    “A vasút miért lehet más? – azért mert a közlekedés biztonság a rossz fékezhetőségi tulajságok miatt ezt követeli meg.?” – ugye azt azért sejted, hogy “púposra rakott” szerelvény esetén 250 tonna vas a vason gurulás esetén azért nem pár méter kell a megállításához…rosszul fékezhető??? találj ki jobbat, amivel ekkora tömeget pár méter alatt meg lehet állítani!!!!

    “Meg jósolható az a szomorú tény, hogy a közeljövőben is be fog következni ezeknél a kereszteződéseknél a tragédia, ha nem teszünk ellene semmit, és csak sopánkodunk a szerencsétlenül járt ember társainkon.” – tudom javasolni a figyelést és a szabályok betartását!

    “17:41-es hév volt” – 17:37kor indult Csepel állomásról

  17. xy szerint:

    A 2-esnél van az az idiótának tűnő korlát, biztos van oka, bár inkább a másik oldalról lenne, mert ott az ember háta mögül jön a villamos.
    A hévnél nincs, de lehet, hogy kellene. Az átfutást megakadályozza, ráadásul befordít mindkét irányba.

  18. Ditte szerint:

    Én naponta járok át ezen a kereszteződésen, és többször láttam már, hogy egy fiatalember az adrenalinszintjét úgy emelte, hogy az utolsó pillanatban szaladt át a HÉV előtt. Direkt. Lehet, hogy ő volt az áldozat, tegnap nem ő győzött? Azt hiszem borzalmas napot élt meg a HÉV vezetője is tegnap. És azok a vezetők is, akik előtt az utolsó pillanatban ugrott át a fent említett fiatalember.

  19. Csepel-sziget szerint:

    Kopitomi! Köszi az információkat, én a világért sem akartam sem védeni, sem hibáztatni senkit, sajnos megtörtént a baleset, egy ember az életével fizetett a figyelmetlenségéért.

    Amit Jeniszej ír, az azért nem reális, mert ennyi erővel a közutak mellé is szögesdrót kerítést kellene felhúzni, hogy minden figyelmetlen ember életét megóvhassuk, nehogy elüssék őket. Kellő körültekintéssel és a szabályok betartásával megelőzhető lett volna ebben az esetben (is!) a baleset. Feltételezem, hogy nem arról van szó, hogy a fénysorompó nem működött, s a beszámolókból tisztán látszik, hogy a HÉV vezetője használta a sípot. Tehát volt egy látható fényjelzés, egy hallható hangjelzés, s a szerelvény közeledtével enyhe rezonanciát is lehet tapasztalni. Az illetőt valóban csak egy betonfal védte volna meg ettől az esettől.

    Egyébiránt, ha figyeltétek már, pontosan ennél a megállónál biztosítva van a sínek felett egy átkelési lehetőség, mindkét oldalról lépcső vezet fel oda, s akkor még közvetlenül keresztezni sem kell a vágányt. Kicsivel több időbe kerül áthaladni, de ha már valaki említette ezt a módszert…

    Visszatérve az esetre, bukott a teóriám, hogy futott, mert itt írta valaki, hogy nagyon is kényelmes tempóban kelt át.
    Felmerül még az öngyilkosság lehetősége. Tényleg nem tudom elképzelni, hogy valaki véletlenül kerüljön pont ott a szerelvény alá.

  20. Csepel-sziget szerint:

    Sokkal veszélyesebb rész a Karácsony S. utcai átkelő, ahol még fénysorompó sincs, de ha lenne sem érne semmit, ugyanis a Boráros tér felől érkező szerelvény, miután beállt a megállóba és letette az utasokat, azok lazán átsétálnak előtte, sok esetben még akkor is megkísérelnek áthaladni, mikor a szerelvény már megindult. Nem egy hajszálon múló esetet láttam már itt, amikor tényleg a HÉV vezető lélekjelenlétén múlott, hogy nem lett fasírt az idióta gyalogosból.

    Extrém esetben, mikor a Boráros tér felől érkező szerelvény picit csúszásban volt, egyszerre érkezett az ellenvonattal a Karácsony S. utcához, s néhány rendkívül intelligens gyalogos megkezdte az átkelést, de az induló kifelé haladó vonat elzárta az útjukat, a vágányon ragadtak, de közben meg már indult volna a befelé haladó is. Szentségelt is rendesen a vezér, joggal!

  21. kopitomi szerint:

    Ne haragudj, egyáltalán nem akart offenzív vagy kioktató jellegű lenni a HSZ-em, csak nagyon dühítő, hogy az emberek a saját életükkel játszanak, és egyáltalán nincsenek tisztában (jelen esetben sem) a vasút veszélyével. Karácsony S. utcánál pedig az is megtéveszti az embereket, hogy a VASÚTI ÁTJÁRÓIG zebra van, hisz ott még közút, majd megszűnik a festés, mivel ott vasút keresztezi a közutat, majd ismét zebra. Ebből nem egyszer volt már vita “kedves” utasokkal, hogy a vonat hogy merészel elindulni, amikor épp a “kijelölt gyalogátkelőhelyen” kel át…Csak azt nem veszik tudomásul, hogy vasút-közút kereszteződésében NEM LEHET kijelölt gyalogátkelőhely!

  22. Csepel-sziget szerint:

    Semmi probléma. Egyébként vezető vagy a csepeli vonalon, ha szabad tudnom?

  23. kopitomi szerint:

    Igen…

  24. csepeli szerint:

    kopitomi: Nem logikus, amit mondasz, ugyanis a Karácsony Sándor utcánál nem a járda és a járdasziget, hanem a járda és a sín közé van felfestve a zebra. Akkor a sínre kell átkelni?

  25. kopitomi szerint:

    Igazad van, tényleg nagyon hülyén van megoldva…mert igazából tényleg nincs folytatása a zebrának, csak a sínen túl….és igen, sajnos a sínre kell átkelni :S Egyedül azon a tényen nem változtat, hogy a vasút-közút kereszteződésében viszont már ne követelje a gyalogos az elsőbbségét, mert NINCS!

  26. Csepel-sziget szerint:

    Csepeli! Tévedés, ugyanis a sín és az úttest között van körülbelül egy két méteres sáv, ahol lehet várakozni. Irreális, hogy a 5-600 ember szállító HÉV várja meg, amíg Mari néni a banyatankkal átevickél. Nonszensz. MO-n ha mágnesvasút lenne, ami 400-ig gyorsul, a hülye gyalogos az elé is lelépne, mondván, elsőbbsége van.

  27. Csepel-sziget szerint:

    Már csak abban bízom, hogy nem a kedvenc sofőröm gázolt. Bár mindegy, hogy ki volt, mert egyiknek sem kívánnék ilyet.

  28. csepeli szerint:

    Csepel-sziget: Nincsen ilyen sáv, a zebra egészen a sínig fel van festve.

    Pedig ha meghosszabbítanák a járdaszigetet, akkor ki lehetne alakítani várakozóhelyet. A járdasziget nyugodtan végigmehetne a kereszteződésen, hiszen gépjárművek úgysem keresztezhetik ott a síneket. Ha járdasziget lenne ott, senki sem gondolná, hogy a zebra a síneken is folytatódik.

  29. kopitomi szerint:

    Igaz, hogy meg lehetne hosszabítani, de az meg szélességében kevés lenne, hogy egy szerelvénnyi embert “tároljon”….bár ez a kevés is több lenne, mint a mostani semmi….

  30. Csepel-sziget szerint:

    Igazad van, csepeli, bocs!

  31. csepeli szerint:

    kopitomi: Nem teljesen egyértelmű ez a dolog, villamossal szemben zebrán elsőbbsége van a gyalogosnak, mert a villamos nem minősül vasútnak, hanem közúti járműnek. A HÉV vasútnak minősül, ott valóban nincs elsőbbség a zebrán, de az egyszeri ember számára a villamos és a HÉV között nincs érdemi különbség.

  32. Csepel-sziget szerint:

    Kopitomi! Mi a teendő ilyenkor a szerencsétlenül járt HÉV vezetővel? Mennyi a kényszerszabi? A metrósoknál úgy tudom, maximum 1 nap pihenő jár gázolás után+ természetesen az aznapi munkavégzés azonnal felfüggesztve.

    Ki viszi be az ominózust szerelvényt Csepelre takarításra? Elég morbid látvány lehet adott esetben a beszennyezett HÉV végiggördülése Csepel belvárosán.

  33. kopitomi szerint:

    Igen, sajnos már ezt is tapasztaltam, hogy sokan villamosnak nézik. Ezt kéne valahogy az embereknek tudatosítani, hogy a HÉV kifejezés, mint Helyi Érdekű Vasút nem villamost jelent, illetve egyéb árulkodó jelek is vannak (lásd fénysorompó) ami egyértelmű jele a vasútnak! Az előbb említett K. S. utca mh-nál sajnos nincs kirakva az andráskereszt, ami talán sokat lendítene az átkelő felfogásán! Ötletem is volt már, hogy a vonatok kihasználatlan belső plakát helyein 1-2 információt lehetne közölni, így az utazóközönség akarva-akaratlanul is elolvasná ezeket…dehát falra hányt borsó…. :S

  34. Mr. Gabee szerint:

    Én azt furcsáltam, hogy 6 óra magasságába láttam robogó csuklós Ikarust buszt HÉV Pótló felirattal a Szent István úton. Gondoltam, hátha a kijelzője megint rendetlenkedik.

    De Sajna nem.:(

  35. kopitomi szerint:

    Csepel-sziget!
    Hát pontosan nem tudom, hogy mennyi a kényszerpihenő, de aznap már tuti nem vezethet az illető. Másnaptól már szerintem igen. Amúgy szerintem ha nem könnyen dolgozza fel a járművezető, akkor talán elmehet betegállományba.
    Az adott szerelvényt másik járművezető, illetve adott esetben csoportvezető viszi/vitte be Csepelre. Maradványok meg igazából csak alul lehetnek a vonaton, amit kívülről nem lehet látni, csak ha lehajolna valaki és alánézne…Én biztos nem!

  36. Ditte szerint:

    Kedves kopitomi! Örülök, hogy a csepeli HÉV-en ilyen kedves, felelősségteljes fiatal vezető dolgozik, mint te. Vigyázz magadra és mindannyiunkra!
    ( Egy iskolába jártál a gyerekemmel, azért tudom, ki is vagy.)

  37. Csepel-sziget szerint:

    A tűzoltóság felvonult az esetnél, ugye?

  38. kopitomi szerint:

    Oh, köszönöm szépen a kedves szavakat, bár én nem tudom pontosan, hogy melyik iskola és melyik iskolatárs 🙂
    Egyébként ha az emberek egy kicsit kedvesebbek, figyelmesebbek, előzékenyebbek lennének (jelen esetben a közösségi közlekedésre gondolok), teljesen más hangulatban telne a mi munkánk is és az ő mindennapjaik is, nem csak a bosszúság, idegesség és rohanás lenne egész nap….lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim és álomvilágban élek….

  39. kopitomi szerint:

    Csepel-sziget!
    Nem figyeltem igazán, hogy kik vannak kint a helyszínen, de tűzoltókat talán nem láttam, bár lehet hogy voltak…(rendőr, mentős és helyszínelő biztos volt!)

  40. Ditte szerint:

    kopitomi, az iskola a Zeneiskola.
    Ha sokan, sokszor képviseljük azt az álláspontot, hogy kedvesnek és előzékenynek érdemes lenni, a világ változni fog. Akkor is, ha a cinikusoknak nem tetszik.

  41. grün szerint:

    Ditte!
    Jóságosatyaúristen! Kodály országában konzervatóriumot kell végezni, hogy valaki megnyomhassa a HÉV futyulóját?

  42. Ditte szerint:

    grün má’ megint bunkó vagy. A jól képzett, kedves tanárok meg biztosítási ügynökként dolgoznak, mert a hozzád hasonló bunkó, mszp közeli nyugdíjasok miatt nem kapnak állást.

  43. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Nem érted a lényeget, hogy mitől gyorsvasút a HÉV.
    Miért inkább az igazi vasúthoz hasonlít inkább a gyorsvasút. A lényeg a nevében van elásva.
    Írod:
    “Amit Jeniszej ír, az azért nem reális, mert ennyi erővel a közutak mellé is szögesdrótkerítést kellene felhúzni, hogy minden figyelmetlen ember életét megóvhassuk, nehogy elüssék őket. Kellő körültekintéssel és a szabályok betartásával megelőzhető lett volna ebben az esetben (is!) a baleset. Feltételezem, hogy nem arról van szó, hogy a fénysorompó nem működött, s a beszámolókból tisztán látszik, hogy a HÉV vezetője használta a sípot. Tehát volt egy látható fényjelzés, egy hallható hangjelzés, s a szerelvény közeledtével enyhe rezonanciát is lehet tapasztalni. Az illetőt valóban csak egy betonfal védte volna meg ettől az esettől.

    kopitomi:
    Mit gondolsz az autópályák, miért vannak bekerítve?
    Mit gondolsz a gyorsforgalmi utak miért nem, keresztezik egymást azonos szintben?
    Mit gondolsz mitől mások a közúti járművek a vasúti járművektől?
    Ha a válaszokat megtalálod rá, fogsz jönni, miért kell másoknak lenni egy vasútnál, gyorsvasútnál a biztonsági előírásoknak.
    Ha elolvasod a gyorsvasutak történetét a kérdésedre is, megkapod a választ, hogy miért nem jó ezeknél csak a tiltó szín. Miért kell a kerítés, sormpó, kétszintű kereszteződés. A modern világban ez mindenűt már így van.
    Sokkal szigorúbbnak kel ezeknél a biztonsági előírásoknak lenni. Mert mi van, ha a barmok a metró lyukaiba is betévednek? Na! – nem az emberek! 😀

  44. kopitomi szerint:

    De nem is tőlem idéztél… 🙂 Szívesen reagálok a feltett kérdésekre, de a HSZ-d elejét nem én állítottam! 🙂

  45. Csepel-sziget szerint:

    Tőlem idézett a “Fater”, csak kicsit belezavarodott a dolgokba. Én fenntartom az állításom, hogy minden egyes figyelmetlen embert nem lehet megóvni a saját gyarlóságuktól. Nem akarok kegyeletsértő lenni, nem is ez a célom, de ezt hívják természetes szelekciónak (már most bánom, hogy ezt leírtam).

  46. Jeniszej szerint:

    Bocsi!
    Kopitomi figyelmetlen voltam.
    A lényeg az marad annak akinek az inge! 😀

  47. Jeniszej szerint:

    Minden figyelmetlen embert meg lehet Óvni! Keritéssel!

  48. Csepel-sziget szerint:

    Ennyi erővel ketrecbe is zárhatnánk őket!

  49. grün szerint:

    Csepel-sziget!
    Akkor mi lenne az evolúciós törvénnyel, hogy aki hülye az haljon meg?

  50. delamole szerint:

    Az a rossz, hogy mindig akkor kapunk észbe, és akkor kapkodunk összevissza, keresünk (utólag) megoldásokat, mikor már megtörtént a baj.
    Emlékeztek még a pörbölyi tragédiára? 🙁

  51. Ditte szerint:

    “grün:
    2010. augusztus 20., péntek 16:00-kor

    Csepel-sziget!
    Akkor mi lenne az evolúciós törvénnyel, hogy aki hülye az haljon meg?”

    Ha létezne ilyen törvény, szegény “grün” már nem lenne közöttünk.

  52. Robi szerint:

    Kedves grün!

    Mi lenne ha lemennél a piacra és ott terjesztenéd a hülyeségeid? Eddig minden szépen és jól ment , míg ide nem tévedtél….. Fáj, hogy nem foglalkozik veled senki?

  53. Jeniszej szerint:

    Megfelelőn kialakítva a HÉV megállókat (állomásokat) a figyelmetlenségből bekövetkezett gázolásokat egytől egyig ki lehetett volna kerülni, meg lehetet, volna akadályozni. Csak a tervezéstől és az akarattól függ, a megállok biztonságos kialakítása.
    A hülyeség ellen nincs gyógyír.

  54. kopitomi szerint:

    Szívesen meghallgatnám akár a konkrét ötleteidet, hogy mit jelent pontosan az a “megfelelően kialakított” megálló/állomás (természetesen azon kívül, hogy ne legyen szintbeli kereszteződés, ami kétség kívül egy jó megoldás lenne)…

  55. grün szerint:

    Rőbi!
    A piac már foglalt, ott a Németh Szilárd az úr!

  56. Jeniszej szerint:

    “a HÉV kürtjét nem hallotta” – és ez kinek a hibája??????”
    kérdezik mások – nem én!

  57. Jeniszej szerint:

    Más:
    Van megoldás más is. A HÉV helyett a biztonságos olcsó sárga villamos.
    Mint például a kettes villamos, aminek a végállomása Csepelen vagy Királyerdőben lehetne. Ez volna az ott élő népeknek a fejlődés.
    Észak – keleti irányba az Erzsébeti- Kőbányai sárga villamos átvezetése Csepelre.
    Világvárosi közlekedése lenne Csepelnek. – Az biztos!
    Természetesen Unióban elfogadott normák alapján kialakítva a megállok.

  58. Jeniszej szerint:

    Alszik a széken a kabát,
    szunnyadozik a szakadás,
    máma már nem hasad tovább –
    aludj el szépen, kis Balázs.
    😀

  59. Jeniszej szerint:

    Már nem elővássa Csepel Budapestnek, hanem része. A titulust már mások vették át. 😛

  60. grün szerint:

    Jeniszej!
    A villamos is aluszik,
    – s mig szendereg a robogás –
    álmában csönget egy picit –
    aludj el szépen, kis Balázs.
    Máma már nem gázol tovább?

  61. Királyerdei szerint:

    Való igaz,hogy a gyorsvasút-HÉV már elavult.Annak idején Rákosi elvtárs építette,hogy a melósok gyorsan beérjenek a Rákosi Mátyás Vas és Fémművekbe,ami mára kifújt.
    Amúgy senkinek sem az érdeke,hogy ezt megoldják.Az a HÉV már vagy háromszor lefutott a sinekről a Boráross téren.Valami baj lehet a karbantartással is.

  62. Jeniszej szerint:

    He he! A lottóm volna ilyen biztos.

  63. Vica szerint:

    Kedves Jeniszej!

    Tetszik az ötleted a HÉV helyetti villamossal kapcsolatban. Jobban örülnék, ha az inkább a 2-es lenne, ami bevisz a Jászai Mari térig. Miért is ne?
    Csak hát nem vagyunk elég kedves része a fővárosnak ahhoz, hogy ehhez hozzájárulnának. Itt valami bűzlik Nekik. Talán a szargyár…

  64. Jeniszej szerint:

    Kedves Vica!
    Ma mai jó tettem megvan.
    A köbüki is üdvözöl!
    😉

  65. lolka szerint:

    Úgy emlékszem a lágymányosi híd megállónál van gyalogosoknak felüljáró kiépítve. A peron e végére labirintus korlát kellene, de szerintem a bringásoknak alakították ki ezt az átjárót, mert a Duna felőli oldalon vége a bringa útnak ill. ott kezdődik. Budafokon és Tétényben a vasúti átjárónál a gyalogosoknak ez a labirintus korlát van, ott pedig “pödretnek” a vonatok.

  66. Királyerdei szerint:

    Igen,van.

  67. laca62 szerint:

    Minden figyelmetlen embert meg lehet Óvni! Keritéssel!

  68. laca62 szerint:

    Jeniszejnek igazat adok,kerítést,korlátot a figyelmetlen embereknek!

  69. nagyapó szerint:

    Tisztelt Csepeliek!
    A HÉV gyorsvasút, azaz vasút. Féktávja kb. 300 méter. Ezért megy olyan lassan a lakott területen. Hiába van „füttyoszlop”, ahol jeleznie kell, nem tud megállni. Ezért kellene helyette villamos, egy elővárosi villamos, mint a hannoveri, vagy a Combino.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  70. Csepel-sziget szerint:

    A vicc az, hogy pontosan azon a napon, azaz csütörtökön a Combino is gázolt a Szondi utca közelében. Ne a HÉV hibája legyen már, hogy sok ember képtelen odafigyelni. Ennyi erővel a MÁV is cserélje le a vonatokat mézeskalács szerelvényekre, nehogy valaki meghaljon miatta. Nonszensz!

  71. kopitomi szerint:

    Ebben is van igazság!

  72. pierrepeter szerint:

    Királyerdei:
    2010. augusztus 20., péntek 18:35-kor
    Idézet:
    “Az a HÉV már vagy háromszor lefutott a sínekről a Boráros téren.”

    Kérlek áruld el,hogy 1978. április 13-án történt baleseten kívül mikor “lefutott” a vonat a sínekről?

    Bocsáss meg,de kissé fiatal vagyok és nem hallottam többről.

    Köszönöm.

  73. pierrepeter szerint:

    nagyapó!

    A csepeli HÉV egy hat kocsis szerelvénye 1000-1200 utast is szállít csúcsidőben.
    Kíváncsi lennék én arra a “COMBINO” villamosra, ami a reggeli hat perces követési távolsággal elbírná-e ezt a tömeget.
    Amennyiben a Csepeli HÉV villamossá lesz, nem változik meg az emberek hozzáállása a szabályok betartása szempontjából, sőt akkor majd ki sem kell írni az átjárókban, hogy

    ” EBBEN AZ ÁTJÁRÓBAN ÖNNEK VAN ELSŐBBSÉGE A VILLAMOSSAL SZEMBEN” ,
    mert ezt a jelenlegi státuszban is így gondolja az utas (tisztelet a kivételnek).

    nagyapó írja:

    “A HÉV gyorsvasút, azaz vasút. Féktávja kb. 300 méter”
    A vonatok általános fékúttávolsága 300m , ami a sebesség arányában változik.

    “Ezért megy olyan lassan a lakott területen.”

    Nem emiatt megy a vonat lassan a belső szakaszon. A közlekedési főfelügyelet rendelte el csakúgy, mint a közúti forgalom sebességkorlátozását, ami szintén 30km/h.

    “Hiába van „füttyoszlop”, ahol jeleznie kell, nem tud megállni”

    Nem a „füttyoszlop” állítja meg a vonatot. Ámbár ha lenne is ilyen „füttyoszlop” (nincs mert szabad szemmel jól átlátható szakaszról beszélünk) az biztos hogy az illetékes szerv olyan helyen állítaná fel ahol a járművezető időben és biztosan észreveheti a felmerülő akadályt. A vonatnál előírt és pályarészen alkalmazható sebesség arányában elhelyezett jelzés, sebességkorlátozás, hangjelzések a biztonságos közlekedés a balesetek elkerülése érdekében kerülnek kihelyezésre.

    Ajánlom mindenki figyelmébe a HÉV mániások fórumát.
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9070874
    Itt szabadon lehet beszélgetni ilyen és hasonló témakörökben, de azt hiszem itt nem erről kellene.
    Egy fiatalember tragikus halála nem szorulhat háttérbe.

    Őszinte részvétem a családjának, közeli hozzátartozóinak! Nyugodjék békében!

    Péter

  74. csepeli szerint:

    “A csepeli HÉV egy hat kocsis szerelvénye 1000-1200 utast is szállít csúcsidőben.”

    Hát ez az! Ezért járok én autóval. Fene akar szardíniás dobozban nyomorogni!

  75. Csepel-sziget szerint:

    Csepeli! S gondolod, hogy ezt mindenki megteheti? Pláne, hogy ha mindenki autóval járna, a belvárosiak már belefulladtak volna a szmogba.

  76. Jeniszej szerint:

    Ha az emberek tudják, hogy folyamatos Csepelről a közlekedés és nem szakaszos akkor nem torlódik a tömeg egy bizonyos időpontok köré. Nem utolsó szempont az sem, hogy az emberek sem rohangálnának a szakaszos járatok után.
    Drága és elavult a közlekedés már, ezeken az ósdi szerelvényeken.
    Nem beszélve a karbantartásról, biztonságról, amely többszörösét emészti fel a jobb modernebb eszközöknél.
    A vonatnak azért kell lassan haladni lakott területen, mert nem képes megállni. A Főfelügyelet véglegesen megtilthatta volna, hogy ezek a fél kilométeres távon is képtelen megállni, monstrumok közlekedjenek.
    A fiatalember tragikus halála nem szorult háttérben az itt szólók között. Sőt – mindenki sajnálatát fejezte ki.
    Nevetséges a megnevezés, hogy gyorsvasút. ( Harminc km/ó)

  77. Királyerdei szerint:

    Pierrepeter!
    Pontos évszámot nem tudok adni.De volt egy az 50-es és egy a 60-as években.

  78. kopitomi szerint:

    “fél kilométeres távon is képtelen megállni” – előbb írta valaki (nagyon helyesen), hogy az általános fékúttávolság 300 méter….alkalmazott matematika szerint a 300 méter az kevesebb a fél kilóméternél, nem több, mint ahogy említed….

  79. Királyerdei szerint:

    Ja,és úgy emlékszem,hogy nem volt haláleset azoknál.

  80. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Ezeket az öreg szerelvényeket már rég a múzeumba kellett volna vontatni. Még így megúszható lenne, hogy uniós támogatást keljen igénybe venni, hogy kiállítási darab válhassanak a monstrumokból.

  81. Csepel-sziget szerint:

    Nem azért megy 30-cal a HÉV, mert a szerelvény nem képes többre. Nézzétek már meg, hogy akár a csepeli szakasz egyes részei, akár a gödöllői vagy a ráckevei HÉV vágányai milyen állapotban vannak. Hiába vannak korlátozások, a szerelvények így is ugrálnak, rázkódnak rajtuk. Előbb talán fel kéne újítani a pályát, utána jöhet minden más.

    Mellesleg, ha villamosra cserélnéd a HÉV-eket, akkor rengeteg mellékes beruházás is szóba jön. Egyrészt a biztosító berendezések teljes cseréje, síncsere, HÉV vezetők átképzése stb.

  82. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Világos a matematika. Ha áll, akkor nulla! A sebesség arányában nő.
    Következtetés jobb ha nem jár gyorsvasúti sebességgel.
    Értem.
    😀

  83. kopitomi szerint:

    Jeniszej:
    Ez viszont kétségtelen…csak hát mindig a busz meg a villamos az öreg, és nem a 45 éves HÉV-szerelvény…ameddig gurul, addig valószínűleg ezek fognak menni…

  84. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Igaz!
    A modernizálásnak ára van!

  85. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Megértem én a nosztalgiát.

  86. Csepel-sziget szerint:

    Ahhoz képest, hogy némelyik szerelvény 40 év körül van, elég üzembiztosak, elenyésző az utasok számára észlelhető meghibásodás. Nem ez a legfőbb problémája a BKV-nak, előbb az áramzabáló ZIU-9-es troliktól kellene megszabadulni, méghozzá nagyon sürgősen, aztán ott van még a teljes 3-as metró felújítása, valamint az M2-n is járnia kellene valaminek, ha már Alstom nem lesz.

  87. Jeniszej szerint:

    HÉV vezetők átképzése. – Igen valóban, de biztosra veszem, hogy könnyedén elsajátítanák a modern, lékgondival is ellátott új technika kezelését. Ehhez nem fér kétség.

  88. kopitomi szerint:

    Nyugi, áramzabálásban ezek is otthon vannak 🙂

  89. Jeniszej szerint:

    Igen ritkán hibásodik meg, de akkor mindjárt a Körútra kívánkozik.

  90. kopitomi szerint:

    Jeniszej:
    ….és ezzel viszont most nem értek egyet, mert olyan meghibásodás (többszörös emberi mulasztás nélkül) már nem lehetséges, hogy ne lehessen megállítani a szerelvényt….

  91. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Csepel szempontjából a metró? – meg a troli? ))) 😀 (((

  92. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Fék nélkül miért tudta elindítani? Hozzá nem értő miért tudott belekotorni a rendszerbe?

  93. kopitomi szerint:

    Jeniszej:
    jó, ebbe most itt ne menjünk bele, mert az már tényleg nem ide tartozik….igazából a lényeg a mostani állapotokra, hogy már nem lehetséges ilyen… 😉

  94. csepeli szerint:

    Gyanítom, hogy 1000 vagy 1200 ember már meghaladja a szerelvények hivatalos férőhelyszámát. Ami azt jelenti, hogy szardíniákként préselődnek egymáshoz az emberek a kocsikban. Aki szereti, ha az oldalába könyökölnek és a nyakába fújtatnak, az utazzon ilyenkor hévvel.

  95. Csepel-sziget szerint:

    Demagógia egy komoly túlfutásos balesetet 30 évvel később elővenni és azzal dobálózni, hogy mennyire elavult a cucc. Elavult, de nem emiatt.

    Egyébként mivel a HÉV is a BKV-hoz tartozik, ezért írtam, hogy a metró-, meg a trolicsere preferáltabb BKV-s körökben tudtommal.

    Csepelre kár volt a Volvo buszokat is kihozni, mert a “remek” úthálózatnak hála úgy fognak járni, mint sorstársaik az anno kockaköves Thökölyn. Szarrá megy a lengéscsillapító, a futómű, a lengőkar, meg amit még el tudunk képzelni.

  96. Csepel-sziget szerint:

    Képzeljünk el egy olyan Budapestet, ahol a csepeli HÉV a Boráros térnél lebukik a föld alá és metróként folytatja útját, majd a Batthyány térnél tér vissza a felszínre, már mint szentendrei HÉV. Erre előreláthatólag mikor kerül sor? 2050-ben?

  97. Vica szerint:

    Kedves Csepel-sziget!
    Szerintem 3050-ben.

  98. B.I.P. szerint:

    Ezt egyszerűen nem hiszem el….Nem kellett volna szegény embernek így végeznie elötte volt az egész élet….
    Erre a dologra nem lehet mit mondani nincsen jo szó!
    és miért nincen sehol bitonsági korlátok a CSPELI HÉV SZAKASZÁN?????!!!!!!:@
    Az angyalok vigyázzanak Rád!
    Egy hozzátartozó

  99. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Nem demagógia! Az a fogalom más! Ez a történet igy egész.

  100. Jeniszej szerint:

    A volvok remek buszok (!) az Ikarus után! 😀

  101. Jeniszej szerint:

    A Fater is azt szeretné, hogy életében még megérje, hogy szép, gyors, kényelmes eszközökkel utazhasson napi tekergésére, szép fővárosunkba. 😀

  102. Csepel-sziget szerint:

    B.I.P! Fogadd őszinte részvétemet, megrendülve hallottam a tragédiáról, megértem, hogy hibást keresel, ez ilyenkor teljesen természetes, de ugyanakkor megjegyezném, hogy a biztonsági korlátot pont a megfelelő körültekintés és az óvatosság jelentené az átkeléskor. A fénysorompó (mivel ellentétes hírek nem láttak napvilágot) vélhetően megfelelően működött, azaz piros jelzést adott (ilyenkor már eleve tilos a sínre lépni, még körültekintéssel sem engedélyezett), ezenfelül a HÉV akkora zajjal jön, mintha egy komplett hadosztály érkezne Csepel felől. A szerelvény vezetője az elmondások alapján, amint észlelte, hogy valaki tartózkodik a sínen, azonnal tülkölt, vészfékezett, megadta az esélyt, ez is kevés volt. Értétlenül állok, nem értem, hogy hogyan következhetett ez be, azon sem lepődnék meg, ha nem véletlenül került volna a vonat alá… Logikátlan, sőt nem életszerű, hogy ennyi, az érzékszervekhez érkező jelzést figyelmen kívül hagyjon valaki.

    Kicsit egyébként úgy érzem magam, mint mikor az ominózus tilosban közlekedő motoros átbukott a kihajtó autón…

  103. Csepel-sziget szerint:

    Fater! Nem kellenek ide olyan eszközök… mikor Bécsben voltam az elővárosi vasút úgy suhant el a felüljárón, hogy szinte semmilyen hanghatást nem keltett. Most képzeld el, akkor mennyi baleset lenne, ha még a csattogást sem lehetne hallani, ahogy érkezik a vonat.

  104. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Irt a Fater erről a csepeli metróról már hónapokkal ezelőtt. Nagyon szeretné az Öreg is. – veled van! )))) 🙂 ((((

  105. Csepel-sziget szerint:

    Honnan van ez az öreg duma nálad? 😀

  106. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Jó ötletet adtál az Öregemnek úgy is nagy rajongója Bécs városának.
    Tervbe vette a hétvégén oda, kirándul. A fiákerek üzemelnek még?
    Felfogad az öregem egyet, és azzal járja be a császárvárost.
    😀

  107. lolka szerint:

    KEDVES KÖZLEKEDŐ EMBEREK! VIGYÁZZATOK, MERT A CSEPELI HÉV VONALÁN NINCSENEK VÉDŐKORLÁTOK! A JÁRMŰ CSAK AZON A KÉT VASDARABON TUD HALADNI. ÉRDEKES MÓDON SE LETÉRNI, VAGY HIRTELEN ELKANYARODNI, VAGY MELLETTE HALADNI NEM TUD. TEHÁT A JELZÉSEKET A SIN PÁROKAT A HANG JELZÉSEKET A VÉDŐ KERÍTÉSEKET ÉS MAGÁT A JÁRMŰVET TARTSUK TISZTELETBEN. A KÖZLEKEDÉS VESZÉLYES ÜZEM!
    “Erre a dologra nem lehet mit mondani nincsen jo szó!
    és miért nincen sehol bitonsági korlátok a CSPELI HÉV SZAKASZÁN?????!!!!!!:@”
    B.I.P.:
    2010. augusztus 21., szombat 14:34-kor
    ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A HOZZÁ TARTOZÓKNAK…

  108. Jeniszej szerint:

    Nem kell akkor kitalálni a dolgokat! Van jó példa az új Fideszes városvezetés előtt. Hajrá Fidesz! 😉

  109. Csepel-sziget szerint:

    Jeniszej! Amikor én ott voltam, üzemeltek. De mi ez a faterkodás? Válaszolj, kérlek!

  110. lolka szerint:

    Jeniszej:
    2010. augusztus 21., szombat 15:26-kor
    -Hát a fater Budafokra is csak sóvárog, kishajóra, HÉV-e meg erre-arra, hogy egy jó bort igyon most meg Bécsbe vágyik…vidd fel a várba a fatert, vagy a szigetre ott is kocsikázhat, ültesd be egy talicskába a fatert és tologasd egy kicsit, had lásson a fater világot…

  111. szerint:

    Tisztelt Hölgyek, Urak!

    2010. 08. 19. 17h 47′: csepeli vasútvonal, SR1-es vasúti átjáró a Lágymányosi híd megállóhelynél:

    A 3153-as számú vonat járművezetője jó magam voltam! A vonat műszakilag kifogástalanul működött! A vonatba sorozott személyvagonok hatóságilag engedélyezett maximális sebessége 70 km/h. A pályán engedélyezett sebesség azon a szakaszon 60 km/h. Az átjáró megközelítése előtt nem kötelező adni “Figyelj!” jelzést; biztosított vasúti átjáróról van szó, a fénysorompó felváltva villogó piros fénye a közúti közlekedés szabályairól szóló törvény szerinti elnevezése: Tilos! jelzés, ami azt jelenti, hogy a vasúti átjáró kezdete elnevezésű tábla előtt meg kell várni a villogó fehér fényt! Az SR1-es vasúti átjárón a vonat sebessége 35 km/h, a vészfékezéstől számított megtett út hossza a megállásig homokszóró berendezés folyamatos használata mellett kb. 60 méter volt.

    Az események leírása, járművezetői szemszögből nézve a találgatások, és a helytelen felvetések elkerülése érdekében:

    1. A fent említett, 3153-as számú vonattal Szabadkikötő megállóhelyről elindultam, felgyorsítottam a pályára engedélyezett sebesség mértékéig (60 km/h). Innentől a vonat csak gurult a Lágymányosi híd megállóhely felé, semmi újabb gyorsítás nem volt! A vonat elhaladt a Kvassay gépház mellett-ott “Figyelj!” jelzést kell adni-, áthaladt a Kvassay-hídon, innentől egy balos, majd egy jobbos ív következik. A jobbos ívből kiérve a vonat üzemi fékberendezésével elkezdtem a fékezést a megállóhelyre történő megállásának céljából, közben észleltem az SR1-es átjárótól jobbra, hogy egy fiatal férfi lassan sétál az átjáró felé. Még déli összekötő vasúti híd előtt “Figyelj! jelzést adtam, de a férfi nem reagált rá, ezért a vonatot kénytelen voltam vészfékezni, a homokszóró berendezést folyamatosan működtettem folyamatos “Figyelj!” jelzés adása mellett. A férfi továbbra is csak sétált, pedig már igen közel voltam hozzá. A vonat eleje az átjáró előtt kb. 5 méterre volt: ekkor sétált rá a vasúti pályára szerencsétlen ember! Kb. 1 méterre jártam Tőle, mikor felnézett a vonatra, de ekkor már esély sincs kiugrani! Csak egy nagy koppanást hallottam, a férfi eltűnt a vonat szemszögemből, rá 3-4 tized másodpercre hallottam csontjainak ropogását, ekkor már tudtam, hogy ennyi volt az élete!

    Sajnálom, de nem érzem magam hibásnak, mindent megtettem annak érdekében, hogy a balesetet a sérült elkerülje, illetve, hogy a vonat a lehető legrövidebb időn belül és megtett út alatt meg legyen állítva!

    Itt hívnám fel mindenkinek a figyelmét arra, hogy:

    – a közlekedés veszélyes üzem!
    – a fénysorompó berendezés nem dísznek van felállítva!
    – vonataink általános fékúttávolsága 300 méter!
    – vonataink jól működő fékberendezés esetén maximális sebességről vészfékszerűen, homokszóró berendezés használata mellett csúszásmentes pályán kb 130-150 méter fékúttávolsággal állnak meg!
    – kétvágányú pályán IS mindkét irányból jöhetnek vonatok!
    – az SR1-es átjáró megközelítésekor nem kötelező a “Figyelj!” jelzés adása!
    – a HÉV nem a jármű neve, hanem a vasúté, mint Helyi Érdekű Vasút! Járműveink típus szerint motorvonatok, és mivel vasúti pályán közlekedünk, ezért VONAT-nak nevezzük a vasúti közlekedés szabályairól szóló törvény szerint!

    És őszinte részvétemet szeretném kifejezni az elhunyt családtagjai és hozzátartozói felé!

  112. Teri szerint:

    Kedves Zó!

    Én most hogy elolvastam a történet leírását, már eléggé felfokozott érzelmi állapotban vagyok, nemhogy mit csak akár tanú is végigélni egy ilyet.
    Viszont az Ön írásából hiányolom az Ön érzelmi megközelítését… de mindjárt jobban kifejtem:
    Olyan furcsa ez számomra, hogy tárgyiklagosan leírja a történteket, majd felsorakoztat érveket, amik Önt védik, és a végén egy mondat, melyet kb. bárki írhatott volna.
    Én nem szeretnék ítélkezni, hiszen nem is az én tisztem és persze nem a történtek hitelességét szeretném kétségbe vonni, csak azt gondolom, hogy ha én lettem volna az Ön helyében, akkor biztos, hogy rosszul érezném magam… vagy biztos hogy valami olyan hozzászólást írnék, ami sokkal érzelemtelibb (remélem érthető, hogy pontosan mire célzok).

    De a kérdés az volna, hogy miért nem érzek az Ön hozzászólásán semmilyen érzelmi reakciót az eseményekre? Hiszen ha Ön azt írja le, hogy pontosan hogyan is történt, abban szerintem benne lenne némi személyesség is (a hitelesség szempontjából).

    Válaszát előre is köszönöm!
    Teri

  113. nagyapó szerint:

    T. Zó. Sajnálom Önt, mert ezt nehéz átélni. Nyugodjék békében a baleset áldozata.
    Viszont, ha villamos közlekedik, ez a baleset nem következik be, mert azt meg lehet állítani. Van sínféke.
    Csepel-sziget! A HÉV-villamos csere nem igényel nagy beruházást. A transzformátort kell cserélni, mert a többi azonos a villamossal (síntáv), valamint a villamos biztonsági berendezései egyszerűbbek.
    Azt el tudom képzelni, hogy a HÉV lebukik a Boráros téren, de szeretném tudni, hány csepeli jár Szentendrére?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  114. szerint:

    Tisztelt Teri!

    Engem a vasúti és a közúti közlekedés szabályairól szóló törvény véd, valamint a vonatom menetírója, amit még este letöltöttek, kiértékeltek!
    Nem én hibáztam, megtettem mindent, amit a vonattal meg lehet tenni!
    Érzelmi embereknek nem való ilyen munka, ezzel nem azt akarom írni, hogy érzéketlen vagyok, de nem tudok mit tenni! Sajnálom, főleg úgy, hogy még 24 éves sem volt, és előtte állhatott még az élet!
    Tisztelettel: Járművezető

  115. " ?! " szerint:

    Kedves “Teri”!

    “Zó” védelmében írom, hogy a beszámolója tökéletesen szakszerű és korrekt, továbbá tartalmazza az összes ilyenkor aktuális elemet. A tájékoztatás, mások figyelmeztetését, és a részvétnyilvánítást is.

    A beszámolóból megállapítható, hogy “Zó”minden tőle elvárhatót megtett a baleset elkerülése érdekében.
    Azt pedig el tudom képzelni, hogy mit érez a miatt, hogy nem tudta elkerülni egy figyelmetlen fiatalember halára gázolását.
    Ön teljesen indokolatlanul veti fel, hogy nem elég érzelmesen adta elő a beszámolót, mert biztos vagyok benne, hogy ha itt elkezdett volna meaculpázni és sápítozni, akkor egyesek Önhöz hasonlóan éppen azért rónák meg. Ráadásul egyesek még azon az alapon meg is gyanúsítanák, hogy biztos azért sápítozik, mert a saját mulasztása miatt rossz a lelkiismerete.

    Kedves “Zó”!
    Önnek pedi sok erőt kívánok a balesettel kapcsolatos lelki teher elviseléséhez és a nagy felelősséggel járó munkájának a további folytatásához!
    Bárhogy sajnáljuk az áldozatokat, ha Ők nem vigyáznak akkor nem minden esetben sikerül a figyelmetlenségükből, vagy hibájukból származó bajt helyettük elhárítani.

    Végül én is őszinte részvétemet fejezem ki az elhunyt családtagjai és hozzátartozói felé!
    Kár, hogy így történt. Még sok boldog órát tölthetek volna együtt.

  116. szerint:

    Tisztelt nagyapó!

    Villamost ne keverjük ide, annak semmi köze a vasúthoz! Ilyen erővel a MÁV-vonalakon is villamosokat kellene üzemeltetni!
    Amúgy hozzáteszem, nem csak a villamosoknak van sínféke, hanem a korszerű mávoknak is(Talent, Flirt)!
    De mivel a csepeli vasútvonalon vonatok közlekednek, ezért a vasúti átjárókat sorompó biztosítja, melyek egyértelmű jelzést adnak bármikor, még akkor is, amikor egy fény sem világít rajtuk! Ne a villamost hozzuk példának, az nem vasúti vágányon közlekedik, hanem a közútba épített sínszálakon, a gumikerekű járművekkel együtt, ezért van rajta sínfék!
    Hozzáteszem, a régi UV villamosoknak nem volt sínféke!

  117. szerint:

    Tisztelt ” ?! “!
    Köszönöm!
    Sajnos hogy ezt kell írnom, már várható volt egy katasztrófa, mert amit művelnek ott, és a többi helyen is az emberek, autósok, az nem normális jelenség!

  118. Teri szerint:

    Kedves Zó!

    Köszönöm válaszát, innen is látszik, hogy milyen különbözőek vagyunk mi emberek.
    Én egy részeg gyalogost ütöttem el autóval, aki körültekintés nélkül lépett le a járdáról. Bár nem lett egy lábszártörésen kívül semmi baja, mégis mai napig összeszorul a gyomrom, ha egy kiszámíthatatlan gyalogost közelítek meg. Arról meg nem is beszélek, hogy hány éjszakát sírtam végig emiatt. Megannyiszor pörgettem le magamban az eseményt, hogy mi hogy történt… no de nem is ez a lényeg.
    A lényeg, hogy máshogy éljük át a dolgokat és nem preferálnám az “ilyen munkát” kevésbé érzékeny embereknek, ugyanis ez gondolom nem mindennapi esemény és elég sok női vezetőt is látni, akik szerintem szintén érzékenyebben reagálnák ezt le.
    Üdvözlettel: Teri

  119. Teri szerint:

    Kedves ?! !

    Én nem a történet hitelességét és szakszerűségét kívántam kérdőre vonni, mint ahogy a legelső levelemben ezt szerintem elég világosan ki is fejtettem.

    Csupán mivel én általában emberi oldalról közelítem meg az életet és nem a jogszabályok felöl, így kíváncsi voltam a történet érzelmi vonatkozására is. Mivel egy hasonló, de kevésbé ilyen borzasztó dolgot éltem át és sokáig nem tudtam a történetről minimális érzelemmel beszélni, így nekem fura volt a tárgyilagosság. Ennyi!

    Sok erőt kívánok a történtek feldolgozásához mindenkinek!

    Teri

  120. " ?! " szerint:

    Kedves “Teri”!

    Javaslom, hogy szíveskedjen abbahagyni “Zó” cseszegetését! Van neki éppen elég baja.

    Ha “Zó” olyan gyenge idegzetű volna mint amilyennek Ön leírja saját magát, akkor nem volna szabad rá bízni a vonat vezetését, mert az Önhöz hasonló személyek kritikus helyzetekben begörcsölnek és nem tudnak cselekedni.
    Ugyanakkor egy ilyen eset óriási lelki terhet jelent egy erős idegzetű embernek is, ezért felesleges ezt a terhet Önnek tovább növelni!

  121. szerint:

    Tisztelt ” ?! “!

    Teri nem csesztet, csak leírja, Ő hogy élte át azt az eseményt!
    Sajnálom, de nem fogok befordulni olyan esemény kapcsán, amiért nem vagyok hibás, és nem vagyok felelős!

  122. Teri szerint:

    Kedves Zó!

    Remélem nem érzi úgy, hogy én az előző hozzászóló szavaival élve cseszegetném Önt! Amennyiben igen, akkor utólag is elnézést kérek, mert tényleg nem ez volt a szándékom, mint szerintem ahogy az előző leveleimből kiderült. De ha mégsem, akkor remélem most már világos, hogy nem ez volt a célom!

    Mésrészt pedig ?!! Azt gondolom, hogy személyeskedésnek helye nincs (nem őriztünk együtt libát), így ezt legyen kedves mellőzni, ugyanis fogalma sincs rólam, és véleményem szerint tanult ember feltételezésekbe nem merül, hiszen nagyot hibázhat.
    Másfelöl úgy gondolom, hogy Zó ki tud állni saját magáért is, ha félreértette volna a szándékomat!
    Üdvözlettel: Teri

  123. Teri szerint:

    Kedves Zó!

    Örülök, hogy nem értette félre írásomat!

    És tényleg sok erőt kívánok a következő napokhoz!

    Üdv.: Teri

  124. szerint:

    Köszönöm!

    De azért ezen nem kell összeveszni!
    Ki ilyen, ki olyan!

    És még egyszer: nem volt csesztető szándék, csak Ön szerint nem voltam elég érzelmes!
    Ez itt egy fórum, itt nincs helye szerintem az érzelmeskedésnek!
    Jó éjt!

  125. Pasi szerint:

    Kedves nagyapó!

    “Viszont, ha villamos közlekedik, ez a baleset nem következik be”

    Csepel és agglomerációja forgalmát a villamos nem bírná el.Ezt szakemberek istennek hála már megvizsgálták.

    Kedves nagyapó!

    Költözzön be a belvárosba,ott nagyon szép villamosokkal utazhat.

    Minden jót!

  126. Pasi szerint:

    Kedves Teri!

    Örömmel olvastam a hozzászólását.Mindamellett,hogy a vezető nem hibáztatható mégis megér egy gondolatot az a modor amit én tapasztaltam illetve hallottam a baleset bekövetkezte után.
    Folytatom, de egy mondat a zó vezetőnek!

    Nem hibáztatom,Ön mindent megtett!

    A vonaton utaztam és a stílusa “kemény legény” -é volt.Az első percben azt hajtogatta,hogy nem hibázott(ez természetes önvédelem) és figyeltem az arcát de semmi megrettenés esetleg megtörést nem láttam rajta.

    Kedves zó!

    Meglepett,hogy vállalta a szólást,és egyben megdöbbentem.
    Képzelje el a hozzátartózói most mit gondolnak?Ön mit gondolna?Ön nem szeretné felvenni a kapcsolatot azzal az emberrel akinek köze volt a gyermeke halálához?

    Őszintén remélem,hogy Ön nem ilyen ember,hanem ilyennek szeretne látszani!
    Higgye el nem áll jól magának!

    Minden jót!

  127. kopitomi szerint:

    Pasi:
    Én ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy egy ember figyelmetlensége (és sajnos hibája miatt) nem kell még egy ember életét tönkretenni. Mert sajnos sok kollégával előfordulhat, hogy ezután nem biztos, hogy tudna vezetni, illetve hogy könnyen feldolgozná (valószínűleg nekem sem lenne könnyű). Nagyon remélem, hogy zó belül is túl tud lépni ezen, és ez nem csak a látszat. Azonkívül amit mondtál, hogy “Ön nem szeretné felvenni a kapcsolatot azzal az emberrel akinek köze volt a gyermeke halálához?” úgy hangzott, mintha szándékosság lett volna az egész mögött…azért ezt ne keverjük!!!

  128. Pasi szerint:

    kopitomi!

    “Ön nem szeretné felvenni a kapcsolatot azzal az emberrel akinek köze volt a gyermeke halálához?”

    Ezzel csak a zo urat védeném,ugyanis számomra nem evidens,hogy neki nyilatkoznia kell.

    Elnézést,hogy beleszóltam.

  129. kopitomi szerint:

    Pasi:
    Ne kérj elnézést; azért van ez a fórum, hogy megosszuk egymással a gondolatainkat, érzéseinket és esetleges ötleteinket! 🙂

  130. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Nem tudott volna bekövetkezni a baleset, a szerencsétlenség, ha a megállók úgy vannak kialakítva, hogy mozgó vonat elé ember ne léphessen. Tehát amíg emberek tartózkodnak az átkelő rámpán a vonatok állnak nem, mozognak.
    A gyalogos közlekedésre az átjárót a síneken úgy kell kialakítani, hogy mind a két irányból érkező vonatok eleje a gyalogosok részére kialakított rámpa előtt álljon meg a megállóba érkezéskor.
    Igaz még így is neki mehet a gyalogos a megállóból kiinduló vonat oldalának.(!) Teljes biztonságot, ha a tömeges az átkelés a hátulról jövő tömeg alá lökheti a szerencsétleneket vonat alá.
    Szintem a vezető nem hibáztatható, ha úgy történt minden, mint ahogy leírták.
    De ennek ellenére egy jó ügyvéd a HÉV vállalattal szemben egy kártérítési perben nem vagyok biztos, hogy elvesztené pört.

    Nevemben és mellettem egy csomó senki mozog, dúl-fúl, harcol és ír, akikhez semmi közöm.
    Ady

  131. Jeniszej szerint:

    *Szintem* szerintem

  132. Jeniszej szerint:

    Ha a megállóba a vonat nem áll, meg akkor az ott áthaladó vonat sebességét 5 km/ó legyen, melynél a féktáv már megfelelő biztonságot ad, mindenkinek.
    Továbbra is állítom, hogy ezt a vasutat ilyen feltételek mellett nem szabadna üzemeltetni!

  133. kopitomi szerint:

    Jeniszej:
    Persze, nem tudott volna bekövetkezni akkor sem, HA zó késve jön, vagy 1 perccel korábban közlekedik, vagy szerencsétlen fiatalember otthon marad, mert lázas lett volna épp aznap………HA!!!!! Erre nem lehet alapozni, hogy “ha”!
    A megállók nincsenek úgy kialakítva, hogy fizikailag akadályt emeljen a figyelmetlen, szabályokat be nem tartó emberek elé, ezért mindenki részéről odafigyelést igényel!
    Valamint nem hiszem, hogy a vonatoknak kéne meghunyászkodni a gyalogosokkal (vagy akár az autósokkal) szemben!! (bár őszintén, ezt a rámpa dolgot a leírás alapján még nem tudom pontosan elképzelni, esetleg ha lenne valami képed vagy rajzod róla, belinkelhetnéd)

  134. Teri szerint:

    Kedves Pasi!

    Teljesen egyetértek, mert én is fel szeretném venni a kapcsolatot a történet másik résztvevőjével, ha az én családtagomról lenne szó!
    Érdemes megnézni az Egy éjszaka a parton című filmet, amelyben Richard Gere a főszereplő.
    Rőviden a film idevágó részéről mesélnék. A lényeg, hogy egy plasztikai sebész rutin műtétet végez egy páciensen, aki belehal, de az orvos hibáján kívül. Majd elmegy a családhoz és tárgyilagosan elmondja, hogy mi is történt, de a rokonokkal nem ért szót, sőt be is perelik. Illetve azt vetik a szemére, hogy csak magát akarja igazolni, magát akarja védeni és csak azért szólalt meg, holott legbelül tényleg emésztette az orvost a történet, csak nem éppen tudta ezt jól kifejezni. Majd a filmbéli más események hatására némi együttérzést tanusít, mikoris a halott nő férje és gyermeke megértik, hogy tényleg nem az orvos volt a hibás és az együttérzés hatására még a pert is megszüntetik.
    Nyílván vannak olyanok, akik nem tudják kimutatni a bennük lévő érzelmeket (én az előző hozzászólásaimmal pont ezt szerettem volna megtudni, hogy erről van-e szó), nekik sokkal nehezebb a feldolgozás.

    Mellesleg pedig tényleg nem biztos, hogy jó ötlet volt a nyilatkozat, mert abban, amit leír az ember fia, lehet hibát találni, de amit nem, abban biztosan nem. Ugyanis ha belőlünk laikusokból ezt váltja ki, akkor mi történik, ha egy hozzátartozó olvassa?!

    Üdv.: Teri

  135. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    A hirtelen felindultság nem jó tanácsadó. Feltételezem te is, észreveszed az ötletem nagyszerűségét.
    Nem véletlenül hívják a vas – utat vasútnak és nem közútnak!
    😀

  136. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    2010. augusztus 22., vasárnap 10:48-kor

    Persze, nem tudott volna bekövetkezni akkor sem, HA zó késve jön, vagy 1 perccel korábban közlekedik, vagy szerencsétlen fiatalember otthon marad, mert lázas lett volna épp aznap………HA!!!!! Erre nem lehet alapozni, hogy “ha”!
    * * *

    EZEKEN MÁR TUL VAGYUNK a megoldás keresése, lehet a cél DE CSAK SZÉP NYUGDTAN!

  137. Mónika szerint:

    Először is őszinte részvétem a fiatalember családjának, ami történt valóban tragikus!
    DE sajnos nem csodálkozom rajta hogy egyszer csak bekövetkezett. Én nap mint nap ott megyek el a Lágymányosi hídnál és sajnos azt látom, hogy az emberek felelőtlenül rohannak át a síneken, még a piros jelzés ellenére is. Nem érdekli őket a tiltás !

    Egyvalamit azonban mégsem értek és hátha lesz, aki ebben tud segíteni !
    Akik a fiatalember mögött jöttek a baleset bekövetkeztekor és látták ahogy a sínre lépett, MIÉRT NEM RÁNTOTTÁK VISSZA? Egy embernek nem volt annyi lélekjelenléte a sok közül, hogy nem csak kiabálok rá, hanem megragadom és visszarántom???????
    Voltam már ilyen esetnek is szemtanúja éppen a Lágymányosi híd ezen megállójánál, amikor is visszarántották a hölgyet, pedig még kicsit messzebb volt a vonat.

    ITT CSAK VÉGIGNÉZTÉK ahogy lelép? Pedig a vonat már nagyon közel volt !
    Nem ítélkezem, nem tudom ki állt mögötte, ki nem, de szeretném tudni volt-e rá lehetőség, hogy visszarántsák. VALAKI LÁTTA ESETLEG ???

    Kedves zó!
    Szerintem nem lett volna szabad nyilatkoznod ezen a fórumon ! Amit el kell mondanod a balesetről azt a rendőrségen úgy is meg kell tedd. Néha ha az ember nem mond semmit, az is több, mint ha mond !
    Mindenesetre sajnálom ami történt és bízom benne, hogy fel tudod dolgozni ezt a tragédiát !
    Figyeljünk egymásra, figyeljünk magunkra, embertársainkra !
    Köszönöm !
    Mónika

  138. Jeniszej szerint:

    EGYFÉLE KÉP NEM KÖVETKEZETT VOLNA BE a BALESET HA a HÉV MEGÁLLÓ AZ ÁTJÁRÓ RÁMPA ELÖTT VAN. MIÉRT IS?
    MERT A VONAT ADDIG ÁLT VOLNA EGY HELYBEN (0Km/ó) AMIG a SZERENCSÉTLEN FIATALEMBER ÁT NEM ÉRT ELŐTTE. – HA MÉGIS UGY DÖNTÖTT VONA a FIATALEMBER, HOGY a HÉV ELÉ ÁLL, – AKKOR MOST OTT ÁLLNÁNAK.
    éS EZ NEM VICC!

  139. kopitomi szerint:

    Jeniszej:
    Nem akartam túl indulatosan közölni a mondanivalómat, elnézést ha úgy jön le.
    Az esetleges megoldásokról meg amúgy is csak beszélni tudunk, történni valószínűleg úgysem fog semmi. Ezért mondtam olyan megoldást, aminek anyagi vonzata nincs illetve szerkezeti változást nem igényel: egyszerűen a szabályok betartását és odafigyelést.
    Ami nem vígasz senkinek, és az utas lehet felháborodva, hogy miért nem tesznek/teszünk meg mindent, hogy ilyen ne következzen be?! És most úgy tűnhet, hogy nagyon kötöm az ebet a karóhoz és korlátoltan gondolkodom, de én még most is azt mondom, hogy mi mindent megteszünk: Betartjuk a ránk vonatkozó szabályokat!!!!

  140. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Tévedsz! – Biztos lesz változás.
    Nem akarom ide bekopírozni, de láthatod a két macskaköröm közé szorult mondatjel hozzászólásaiban található felsorolásból, hogy milyen sok hiányosság van itt Csepelen, amit a szoci vezetés csak megígért.
    A biztonságos közlekedésért a pályatest karbantartása már elkerülhetetlen.
    A biztonság nem anyagi kérdés!
    (A csernobili katasztrófa után ez mindenkinek lejött.)

  141. Csepel-sziget szerint:

    A közlekedés társasjáték, Hölgyeim, Uraim, emelhetünk akár villanypásztort is, mindig lesznek, akik saját hibájukból vagy azon kívül lesz rosszkor rossz helyen.

    Szerintem egyébként a fazon öngyilkos lett, pláne abból következtetve, amit Zó írt. Nincs az az Isten, hogy valaki olyan hülye legyen, hogy ha akár bömböl is nála a zene, akkor nem néz körül különösen figyelmesen a HÉV sínekre lépve. Az ilyen az autó elé is lelép, s ha azt véletlenül túlélné, én tépném szét első dühömben.

    Zó! Köszönöm, hogy leírtad, amit láttál, ami történt, te annyira vagy hibás ebben a történetben, mint én, aki ott sem voltam. Nem szabad, hogy ez megtörjön téged!

  142. kopitomi szerint:

    Jeniszej:
    De ne haragudj, milyen biztonságról beszélsz???
    1. Ne keverjük ide a politikát, mert itt tényleg nem arról kell beszélni!!
    2. A “pályatest” ahogy nevezed teljesen biztonságos, nem tudom milyen karbantartásra gondolsz, légyszíves fejtsd ki!
    3. Sajnos 2010-ben már MINDEN anyagi kérdés!

  143. miska72 szerint:

    Ha a lámpa pirosat mutat akkor meg kell állni!
    Ez sem vicc, csak KRESZ!
    A fiatalember nem tartotta be e KRESZ szabályt ezért fizetett ilyan sújos árat.
    Nyugodjon békében.
    Ha egy kereszteződésben mész át mert nem jön senki, de neked piros van és elütnek mert sötét volt, és az autónak nem égett a lámpája akor is hibás vegy, mert pirosat mutatott a lámpa. Az autós is hibás, mert nem égett a lámpa, de ez akkor már nem igazán vigasztal senkit, ha megtörtént a tragédia.

  144. csepeli szerint:

    Nem értem, hogy zó miért érezte szükségét, hogy bemásolja ide a jegyzőkönyvbe tett vallomását. Vélhetően a hozzátartozók nem örömmel olvassák. Jó lenne törölni.

  145. miska72 szerint:

    Ha a piros villogó jelzést figyelembe veszi a szemaforon és megáll, még mindi él.
    No comment.
    A szemafor nem viccnek ven ott!
    INKÁBB KÉSSEN EL AZ EMBER MINT HOGY ÍGY VÉGEZZE.
    Nő után és busz után nem szabad szaladni.
    Milyan jók ezek a mondások? És van benne némi igezság.

  146. miska72 szerint:

    Úgy látom itt hosszú forumozás lesz.

  147. csepeli szerint:

    Szerintem át kéne gondolni a pálya mentén a gyalogosátkelők biztonságosságát, és változtatásokat tenni a biztonságosság növelése érdekében. Ez történhet a megállók áthelyezésével (lehetőleg a gyalogátkelő a megálló után legyen, hogy ne a megállóba érkező, hanem a megállóból induló vonat keresztezze a gyalogátkelőt), a gyalogosokat lassító korlátok kihelyezésével, a járdaszigetek meghosszabbításával (ne a sínre vezessen a zebra, hanem mindig járdaszigetre).

    Mivel nagy tömegek közlekednek a hévvel, sajnos mindig lesz egy-két ember, aki figyelmetlen, akármennyit is mondogatjuk, hogy figyelni kell. De ezeket az embereket is lehetőség szerint meg kell védeni.

  148. kopitomi szerint:

    Igen, pontosan azon vagyunk MIDEN EGYES NAPON!
    Nem magunkat fényezem és nekünk tényleg ez a dolgunk, de rengeteg eset volt már, hogy a mi lélekjelenlétünkön és nagyon gyors reakciónkon múlt, hogy emberek megúszták a hasonlóan súlyos balesetet. Sajnálatosan az emberek tudatosan vagy sem, de maguknak keresik a bajt, amikor olyan helyen is átmennek, ahol nem szabadna! És itt most nem a fénysorompó tilos jelzésére gondolok, mert azt már rongyosra rágtuk, hanem pl. a kerítések megkerülésével, kiszedésével, letaposásával!! (…és ott igenis az ő védelmükben VAN KERÍTÉS, mégis átmennek). Oda szerinted mi a megoldás, ha már a kerítés nem elég? Villanyt bele, vagy 30 centi betonból 5 méter magasan felhúzni??????????

  149. Csepel-sziget szerint:

    Csepeli! Én meg azt mondom, hogy nem kell megvédeni, mert nem is lehet. Az átkelőhely tökéletesen biztonságos, merem állítani. A fénysorompónak és veszély esetén a távolról tülkölő vonatnak elégnek kell lennie minden olyan ember számára, akit ki lehet engedni az utcára. Aki ennek ellenére se szó, se beszéd zavartalanul sétál tovább, annak maximum egy aknamező tudná útját állni.

    Ha meg nem figyelmetlenségből, akkor emberkedésből, vagy sietségből hagyják figyelmen kívül a szabályokat.

    A következő nagyobb balesetre a Nagykörút-Király utca kereszteződésében lehet számítani, ahol a körúti forgalmat szabálytalanul (piros jelzés hatálya alatt) keresztező gyalogosok rohangálnak a hatalmas forgalom dacára is.

  150. Csepel-sziget szerint:

    Amúgy Zó reakciója is érthető. Statisztikákból ki lehet mutatni, hogy egy átlagos metróvezető hány embert üt el egy 20 éves periódus alatt. S akkor most kösse fel magát, vagy legyen lelkibeteg, mert néhány ember szándékosan vagy sem a rövid távon megállíthatatlan szerelvény elé lép? Ugyanez igaz a hévesekre is. A csepeli vonalon is van évente átlag 2-3 halálos gázolás. Ha mindengyik sofőr, aki átélte, összeomlana, pár éven belül járhatnak a 179-essel a Vágóhídig, esetleg gyalog.

  151. Csepel-sziget szerint:

    *járhatnánk

  152. Jeniszej szerint:

    kopitomi:
    Kár, hogy még mindig nem érted de ez legyen a te bajod.
    Igazad van arról a biztonságról, ami nincs, nem lehet beszélni.
    Még egyszer a biztonság nem politika és nem lehet pénz kérdése!
    Ez biztos bologat a fater is!

  153. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget
    Válaszolj!
    Egy kerítés védi az embert, aki nem tud átmenni rajta? – és van alul vagy felül átjáró.
    A megálló az átkelő rámpa előtt van, – védi az embert?
    Védi az embert az átkelő, ha az álló hév elé ül amelyik a megállóban várakozik? – ha tegyük fel valamiért tiltakozni akar azzal, hogy feltartoztatja a „vasúton álló szerelvényt

  154. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Az aknamező jó példa csak ellenkező értelemben. Miért, mert csak egy körbekerítés ad biztos védelmet. – De az áthaladásra nem.

  155. csepeli szerint:

    Csepel-sziget: Nincs igazad. Ha például lassító korlát lett volna a Lágymányosi-hídi megállónál, akkor jó eséllyel a csütörtöki baleset nem következett volna be. Mert a korlát befordítja a gyalogost jobbra-balra, és akkor sokkal nagyobb eséllyel látja, hogy jön a hév. Ha meg megkerüli a korlátot, akkor is előtte jobban körülnéz, mert tudja, hogy elvileg nem lenne szabad megkerülni. Vagy ha a megálló az átjáró előtt lett volna, akkor sem következett volna be a baleset, hiszen akkor állt volna a hév az átjáró előtt.

    A megálló áthelyezése nagy költség, feltehetően nincs is rá hely. De egy korlát kihelyezése nem olyan sok pénz, mégis életeket menthet.

  156. Mónika szerint:

    “Ez történhet a megállók áthelyezésével (lehetőleg a gyalogátkelő a megálló után legyen, hogy ne a megállóba érkező, hanem a megállóból induló vonat keresztezze a gyalogátkelőt),”

    Nem tudod úgy megvalósitani, mert a Borárosról jövő HÉV eleje a mostani átkelőnél van. Viszont a Borárosra menő HÉV-nek pont a hátulja van ott. Annak ha az elejébe teszed az átkelőt, akkor a Borárosról jövő HÉV-nek nem lesz jó.

    Ennél biztonságosabbá nem lehet tenni. Van fényjelző, ami nem véletlen vált pirosra.
    Még akkor is körül kellene nézni, ha a fényjelző fehéren villog. Sokan nem teszik, pedig elromolhat. Én személy szerint akkor is körülnézek.

    Ezen kivűl a vonat szinte mindig sipol mielőtt a megállóba érkezik.

    Nyilván ha egy vonat és egy ember összetalálkozik, akkor az embernek van kevesebb esélye. ENNEK TUDATÁBAN KÖRÜLTEKINTŐEN KELLENE ÁTHALADNI AZ ÁTJÁRÓN ÉS NEM LENNE SEMMI BAJ!
    100 %-OSAN NEM LEHET KIVÉDENI A BALESETEKET. HA ALULJÁRÓ LENNE, AKKOR IS VOLNA OLYAN EMBER AKI A SÍNEKEN HALADNA ÁT MERT GYORSABB, MERT NEM AKAR AZ ALULJÁRÓBA MENNI.

    A villamos ugyanúgy tud gázolni, ahogy gázolt is néhány napja a Szondi utcánál. az is halálos gázolás volt ha jók az értesüléseim. Ott átszaladt előtte az ember…

    Ergo mindenki felelős saját életéért és ennek érdekében körültekintően kell közlekedni !
    nem várhatjuk el, hogy majd mások figyelnek helyettünk.

    Sajnálom ami történt , de ha a fiatalember körülnéz és nem lép le, még ma is élne !

    Illetve még mindig nem tudni akik mögötte voltak miért nem rántották vissza??? Talán akkor is élne !

    Mónika

  157. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Tévedsz a közlekedés nem társasjáték! Itt súlyos következményekkel jár a csalás a közlekedési szabályok semmibe vétele. Az előírásoknak a biztonsági szabályoknak itt fokozott értelme van.
    Itt maga az emberi élet kerül a serpenyő egyik felébe.

  158. Csepel-sziget szerint:

    Csepeli! Vannak információd azzal kapcsolatban, hogy “hősünk” süket volt? Mert én már mást nem tudok elképzelni. Különben meg engem úgy neveltek kiskoromban, hogy sínre lépéskor “jár a fejed, mint a motolla!”.

    S hiába mondod, Jeniszej, meg a fater is, de az ilyennek tényleg mindegy, hogy hol van a megálló, van-e aluljáró, felüljáró, tud-e teleportálni a HÉV. Ha van aluljáró, az ilyen nem megy le, inkább átvág a síneken, s ott leli halálát. Azt kéne felfogni, hogy ez nem a 17. század, amikor csukott szemmel, fütyörészve lehetett közlekedni az utcán. Itt komoly tömegek mozognak, viszonylag nagy sebességel. Ezt érdekes módon a napjában ott közlekedő tízezreknek sikerült felfogniuk, s ezzel együttélniük. “Hősünknek”, még mindig nem értem, hogyan, de ez nem ment.

  159. Mónika szerint:

    csepeli!ár

    Itt jó ideje arról megy a téma és a hozzászólások java hogy mit kellene tenni, hogy biztonságos legyen az átkelés.

    Elmegyünk egy nagyon fontos tény előtt ! Nem történt volna semmi probléma ha az illető körülnéz és nem lép a HÉV elé !

    Itt az embereknek , a gyalogosoknak kell figyelni !
    Ha sorompó lenne, ami lezár, akkor is átbújnának alatta, ebben biztos vagyok !
    Egy embert a figyelmessége, a közlekedési szabályok betartása menthet meg az ilyen esetektől !

    Ha reálisan nézzük a dolgokat sajnos a fiatalember hibázott akár tetszik akár nem !

    Mónika

  160. Csepel-sziget szerint:

    Társasjáték, biza. Mert több emberen és tényezőn múlik a “játék” kimenetele.

  161. Csepel-sziget szerint:

    Mónika! Minden eddig általad leírttal egyetértek.

  162. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a fater fiákeron, fogja bebarangolni a császárvárost, és ígéri, megnézi a sógorék modern elővárosi vasútját is. 😀 ))))

  163. csepeli szerint:

    Mónika: Nem értetted meg, amit írtam? A megálló áthelyezéséről írtam. Ezt próbálod cáfolni azzal, hogy elmagyarázod, hol van a megálló.

    Hogyne lehetne úgy megvalósítani, ahogy írtam? Ilyen kialakítás van a Karácsony Sándor utcánál is. Az átkelő van középen és annak két oldalán a megállók. Ha ezt meg lehetne csinálni a Lágymányosi-hídnál is, biztonságosabb lenne.

  164. Csepel-sziget szerint:

    Csepeli! Ennek dacára, ha az utasokon múlna, már ott is lenne egy-két koszorú. Ritka figyelmetlenek és bárgyúk az emberek sajnos.

  165. Jeniszej szerint:

    Mónika:
    Mónika:
    Van igazság abban, amit leírsz a biztos. De vajon elüti az álló szerelvény az embert, aki ha úgy tetszik, leül a megállóban álló hév elé?
    Mi lehet a válasz? – Nem! Akkor miértem az átjáró előtt áll meg az a fránya “HÉV”
    Hogy lehet mászni a megmászhatatlant…………………………….. Stb.

  166. xy szerint:

    Akkor én most megsz*rom a spanyolviaszt:
    a végállomásokon nagyon lassan megy be a vonat, nekem ez túlzás is, de biztos van oka.

    A megállókba, vagy legalább az ilyen ‘egymás melletti, átkelős’ megállókba (Szt. Imre, Lágymányosi) is már lelassítva érkezhessen be a vonat, és akkor most 2 emberrel több élne, mert ha jól tudom, az előző gázolás ennek mintájára a Sz. Imre téren történt.

    Sok idő nem veszne el, mert gyakorlatilag egy megállónyi távot menne a HÉV 35 helyett mondjuk 5-10-zel. Gondolom, valamelyik hatóság szabja meg és táblázza ki, hol, milyen helyzetben mennyivel mehet a vonat. Ezt kellene szerintem ezen a ponton módosítani.

  167. csepeli szerint:

    Mónika!

    Teljesen téves irány az, amit mondasz. Mindig lesz az emberek között néhány, aki nem figyel. Ez a megközelítés sehová sem vezet. Tudomásul kell venni, hogy mindig lesznek figyelmetlen emberek. Akkor ők haljanak meg? Szerintem amennyire lehet, olyan megoldásokat kell kialakítani, hogy az emberek a saját figyelmetlenségük ellen is védve legyenek.

    Egyébként is, ha folytatom a te gondolatmenetedet, akkor akár meg lehetne szüntetni a fénysorompókat is, a hangjelzéseket is, a kerítéseket is, mert hát mindenki nézzen körül és akkor nem lesz baj.

  168. Teri szerint:

    Szerintem az emberi figyelmetlenség, azaz az emberi tényező kikerülhetetlen, így a rendszer sosem lesz hibátlan.

  169. Jeniszej szerint:

    A Faterom azt mondja hajlandó bebizonyítani, hogy a megállóba álló Hév senkit nem fog elütni, amíg az átjárón tartózkodik valaki.

  170. Jeniszej szerint:

    Teri:
    Igazad van, miszerint “emberi figyelmetlenség, azaz az emberi tényező kikerülhetetlen.”
    Az akadályok – azok kellenek. pl. MIELŐTT a VONAT AZ ÁTKELŐHÖZ ÉR MEGÁLL a VONAT. Az álló vonat az már csak egy jó akadály – Nem?

  171. xy szerint:

    Még egy kiegészítés az előző hozzászólásomhoz, és főleg a HÉV-esek véleményére vagyok kíváncsi:

    nem lenne indokolt, hogy a szerelvény Szt. Imre térnél és a Lágymányosinál korlátozott sebességgel mehessen át (ezzel elérve, mintha a megállók csúsztatva lennének egymáshoz képest, mert olyankor ugye 0-ról indulva keresztezi az átkelőt)? Ezt a Lágymányosinál tetézi az S-kanyar miatti korlátozott beláthatóság (utas és vezető szemszögből is).
    Pl. olyan sebességre gondolok, hogy amikor az S-ből kijön a vonat és odalát a vezető, a vonat sebessége max. annyi lehessen (10,15,20 km/h?), hogy szükség esetén meg tudjon állni.

    Mert akármennyire is kell az áldozat figyelmetlensége, fogyatékossága, bármi a tragédiához, ekkora utaslétszámnál előfordul. Még azzal is, aki amúgy azt hiszi, hogy vele soha. Úgyhogy nem csak arra kell (jogosan) hivatkozni, hogy mért nem figyel a gyalogos, hanem ha statisztikailag látszik, hogy az emberek közül évente 2-3 elütteti magát, akkor fokozni kell a biztonságot, hogy még ha akarja, se sikerülhessen neki.

  172. Jeniszej szerint:

    Mónika:
    2010. augusztus 22., vasárnap 12:34-kor
    Itt, amit leírtál mind hibás!
    Próbáld mindig feltenni a kérdést, miét jobb az egyik, mint a másik. – és így jutni el a teljesség felé. A kérdés az legyen vajon hibázhat így ennél a megoldásnál valamelyik figyelmetlen vagy épp beteg ember.
    Milyen furcsa az a tábla is, hogy a “Turul” madárról leugrani, ugrálni a Dunába tilos. Nem, jó a tábla! Ne tudjon az a szerencsétlen felmenni és csak úgy szórakozásból, ugrálni.

  173. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    **2010. augusztus 22., vasárnap 12:38-kor
    Csepeli! Vannak információd azzal kapcsolatban, hogy “hősünk” süket volt? Mert én már mást nem tudok elképzelni. Különben meg engem úgy neveltek kiskoromban, hogy sínre lépéskor “jár a fejed, mint a motolla!”.

    S hiába mondod, Jeniszej, meg a fater is, de az ilyennek tényleg mindegy, hogy hol van a megálló, van-e aluljáró, felüljáró, tud-e teleportálni a HÉV. Ha van aluljáró, az ilyen nem megy le, inkább átvág a síneken, s ott leli halálát.
    **
    Valamit nagyon elkevertél azt mondja a Fater ilyet tőle nem idézhettél!

  174. Mónika szerint:

    Azt kell megérteni, hogy lehetne biztonságosabbá tenni az átkelőket, mert amit hangoztattok, hogy álló vonat nem üt el senkit, ez valóban igaz.
    De egy kicsit már túlzásnak tartom ezt a fene nagy biztonsági bevezetések mellett történő érveléseket !
    Én pont azt mondtam, hogy mivel van egy jelzőberendezés (annak ellenére, hogy milyen színben villog én körülnézek mindig ! ), a vonatot hallani is lehet (de ha süket az ember,nem feltétlen biztos, hogy vak is) ha nem hallja, akkor látni is lehet.
    Ezen kivűl ott van egy lépcsős megoldás híddal. ergo ott is át lehet kelni !

    A HÉV már gázolt Szabadkikötő és Lágymányosi között is ha jól tudom. Ott nem is tartózkodhatott volna ember a sínek között, mégis volt. Akkor ott hogy véded ki?

    Én azt mondom az emberek hozzáállásán kellene változtatni, mindenkinek a sajátján !
    Hogy tudatosuljon benne élete csak egy van és figyeljen oda.
    Ne haragudjatok de az olyan mentalitású ember, aki piros jelzés ellenére, hangos tülkölés, utaskiabálás ellenére átmegy úgy, hogy körül sem néz, mit vártok?
    az ilyen ember a leforgalmasabb úton is át fog menni anélkül, hogy körülnézne,, még akkor is ha nincs ott zebra, akkor is szabálytalanul átcammog. És ha ütközik egy autóssal akkor az lesz a téma, hogy ott miért nincs betonfal , szögesdrót stb.

    Ugyan már ! Írhatunk bármit, a tényen nem változtat ! Itt sajnos egyvalaki hibázott de nagyon nagyot. Aki átment a HÉV előtt.

    Mónika

  175. miska72 szerint:

    Akár mit is mondtok, nem fog feltámadni!
    A piros meg azt jelenti hogy TILOS!
    Igy járt!
    No comment.

  176. csepeli szerint:

    miska72: ” aki hülye haljon meg!” – akkor te miért nem vagy már rég a sírban?

  177. miska72 szerint:

    csepeli neked KUSS a neved!

  178. miska72 szerint:

    Vagy ez nem fordult meg a hülye fejetekben?

  179. csepeli szerint:

    Admin! Kérem, hogy miska72 kegyeletsértő hozzászólásait töröld!

  180. miska72 szerint:

    csepeli azért, mert te felvásároltad előlem a sirhelyet!
    🙂 🙂 🙂

  181. miska72 szerint:

    admin kérem hogy csepelit tilsd le az oldalról!
    a hülye szövegeit a maszop oldalán irogassa!
    🙂 🙂 🙂 🙂

  182. miska72 szerint:

    csepeli te nem akarod leolvasni a HÉV alvázszámát?

  183. miska72 szerint:

    A sírhelyet már úgy is felvásároltad előlem.

  184. Mónika szerint:

    Miska!

    akármi és akárhogy történt, nem tudhatod az áldozat érzéseit, gondolatait, hogy mi zajlott benne ! A kegyeletsértő megjegyzéseid kérlek tartsd meg magadnak !
    Egy ember volt ő is, akkor is ha hibázott ! Nincs jogod, hogy így írj Róla !
    Szégyellném magam a helyedben !

    Mónika

  185. miska72 szerint:

    Csak azért írtam mert már annyit foglelkoztok ezzel a szerencsétlen esettel. És az még senkinek nem jutot el a gondolatáig, hogy esetleg öngyilkos lett.

  186. Teri szerint:

    “Az vesse rá az első követ, aki… ”

    Ezek szerint Miska te sosem hibáztál?!

  187. miska72 szerint:

    Helyettem ne szégyeld magad.
    Ez is egy gondolat.

  188. miska72 szerint:

    A mai világban minden megtörténhet.

  189. Teri szerint:

    Én ha öngyilkos akarnék lenni, akkor nem közönség előtt próbálnám meg, mert nagy annak az esélye, hogy valaki megakadályozza az eseményt.
    Ha pedig csak egy kísérlet volt, akkor szerintem egy kevésbé veszélyes megoldást választott volna!
    Így én ezt kizárnám!

  190. miska72 szerint:

    Teri Ilyet nem hibáztam mert akkor nem lennék itt.

  191. Mónika szerint:

    Nem az a gond amit leírtál, hanem ahogy leírtad !
    Lehet gondolatod, de azt lehet normálisan is közvetíteni !
    M.

  192. Teri szerint:

    Nem az volt a kérdés, hogy ilyet vagy éppen másmilyet…

  193. miska72 szerint:

    Jaj nem akarok ebbe belemenni, de sz az ügyet már itt ügy kivesézte mindenki.
    Azok akik a hídra másznak fel és le kell zárni a fél várost, míg lekönyörgik őket, vagy leugranak?

    Baleset is lehetett. De ha müködött a fénysorompó, akkor a fiatalember hibája volt.
    Miért nem hallotta a sípot?
    Miért nem nézett szét?

  194. Mónika szerint:

    A fénysorompó működött ! a fórum pedig azért van, hogy az emberek megosszák egymással a gondolataikat, véleményeiket.
    Ha téged ez nem érdekel Miska akkor nem kell itt lenni és olvasni !
    Ha öngyilkos lett, ha nem, akkor is tragédia történt ! És mivel mi nem tudjuk mi zajlott le benne ezért nem szabad ítélkezni ! Lehet, hogy csak figyelmetlen volt. Persze akkor ez esetben súlyos árat fizetett érte…….

    M.

  195. miska72 szerint:

    Persze hibáztam már én is, csak nem ilyen helyen.
    Közlekedésben nem hibáztam.

  196. Mónika szerint:

    Teri !
    Sajna nem akadályozta meg senki.
    Azt még mindig nem értem akik mögötte álltak miért is nem rántották vissza???
    csak volt ott egy ép elméjű ember, akinek kellett legyen annyi lélekjelenléte !!!

  197. miska72 szerint:

    Mónika, ezt mondtam én is.

  198. csepeli szerint:

    Mónika, miből gondolod, hogy egyáltalán volt mögötte valaki?

  199. miska72 szerint:

    Mónika most meg azt mondod hogy elmebeteg volt?
    Mert “csak volt ott egy épp elmélyű ember aki visszarántsa”?

  200. miska72 szerint:

    csepeli ez nem kegyeletsértő?

  201. Teri szerint:

    Miska!
    Ne haragudj, de szőrszálhasogató vagy…. 😀

  202. miska72 szerint:

    Mónika, ha a fénysorompó működött akkor a fiatalember hibázott mer nem tartott be a KRESZ alapvető szabályát, hogy PIROS TILOS!
    Mit lehet akkor ezen még tárgyalni?

  203. Mónika szerint:

    Miska kedves ! Ha idézel pontosan idézz, én az épelméjűt sosem írnám Ly-vel !!!

    Azt nem mondtam, hogy elmebeteg volt, aranyos, hogy ki akarod fordítani amit írok, de tudjuk mindketten, hogy nem ez volt a mondanivalóm ! Itt a lélekjelenléten volt a hangsúly ha elolvasod a mondatot és megfelelően értelmezed !

    Voltak mögötte emberek, sőt volt aki kiabált is neki ! De kiabálás helyett inkább meg kellett volna ragadni és elrántani onnan !

  204. miska72 szerint:

    Szerencsétlen baleset volt. Azt hitte még át tud elötte futni, hogy elérje a másik szerelvényt.

  205. csepeli szerint:

    Persze hogy hibázott, de ezen már rég túl vagyunk. Az emberek hibáznak. A kérdés az, hogyan lehet csökkenteni az esélyét annak, hogy a hiba az életébe kerüljön valakinek. Az, hogy valaki elbambul, még nem ok arra, hogy az életével fizessen.

  206. Mónika szerint:

    Miska !
    Senki nem álltotta, hogy nem hibázott, ha elolvasod a fórumot le van írva, hogy figyelmen kívűl hagyta a fénysorompó tilos jelzését, hibázott, hogy nem nézett körül és lelépett ennek ellenére !
    Tudjuk, hogy a piros az TILOS ebben egyetértünk.
    De nem voltál ott, nem voltál a fiatalember helyében, nem tudhatod benne mi zajlott le.
    Lehet, hogy el volt bambulva olyannyira, hogy figyelmen kivűl hagyta a jelzést, egyszerűen máshol járt a gondolata és nem volt kellően körültekintő.
    Nem tudhatjuk. Lehet, hogy hallgatott valami zenét, ezáltal nem hallotta a sipolást.
    Mire ránézett a járműveeztőre, ergo észlelte mi történik,már késő volt……

  207. Mónika szerint:

    Miska.
    nem futott, komótosan gyalogolt

  208. Mónika szerint:

    a másik HÉV még bent sem állt a megállóban !

  209. miska72 szerint:

    Ja, hogy álltak mogötte? Akkor nem futhatott a szerelvény alá! Akkor csak ballra nézek, hogy jön-e valami!? Akkor csak nem indulok el ha mindenki áll mellettem!? Akkor csak meghallom hogy kiabálnak! Akkor csak meghallom ha fütyül a HÉV!?

  210. Mónika szerint:

    Nem futott, lelépett a HÉV előtt 5 méterre. De leírták már, csak végig kellene olvasnod.
    Nem ő volt az egyedüli aki akkor ott volt.
    Ezért nem is értem, akik mögötte álltak hogy számolnak el a lelkiismeretükkel?

    M.

  211. miska72 szerint:

    Ok. értem. ebben egyet is értünk Mónika

  212. csepeli szerint:

    Mónika, te ott voltál? Honnan veszed, hogy állt mögötte valaki?
    Egyébként tökmindegy. Nyilván ha volt mögötte valaki, az arra számított, hogy a fiatalember majd megáll a járdaszegélyen.

  213. Mónika szerint:

    De ha számított rá és nem áll meg, akkor ösztönösen utána kell nyúljon az ember ! főleg, hogy a HÉV már ott volt alig 5 méterre tőle !

    Nem voltam ott, de tudom a körülményeket. Volt aki látta és akit én is ismerek. Innen tudom

  214. miska72 szerint:

    Nem tudom minek a hatása alatt volt, hogy így elgondolkodott?

  215. miska72 szerint:

    Értem, Hát én lerángatam volna a sinekről.

  216. Mónika szerint:

    Nem tudhatjuk mi történt vele, miért történt, mitől gondolkodott így el?
    Nem túl valószínű, hogy szándékosan lépett a HÉV elé !

    Nyugodjon békében !

  217. csepeli szerint:

    miska72: Ja, persze. Oszt te is a hév alá kerülsz közben. Okos.

  218. lolka szerint:

    lolka:
    2010. augusztus 21., szombat 15:32-kor

    KEDVES KÖZLEKEDŐ EMBEREK! VIGYÁZZATOK, MERT A CSEPELI HÉV VONALÁN NINCSENEK VÉDŐKORLÁTOK! A JÁRMŰ CSAK AZON A KÉT VASDARABON TUD HALADNI. ÉRDEKES MÓDON SE LETÉRNI, VAGY HIRTELEN ELKANYARODNI, VAGY MELLETTE HALADNI NEM TUD. TEHÁT A JELZÉSEKET A SIN PÁROKAT A HANG JELZÉSEKET A VÉDŐ KERÍTÉSEKET ÉS MAGÁT A JÁRMŰVET TARTSUK TISZTELETBEN. A KÖZLEKEDÉS VESZÉLYES ÜZEM!
    “Erre a dologra nem lehet mit mondani nincsen jo szó!
    és miért nincen sehol bitonsági korlátok a CSPELI HÉV SZAKASZÁN?????!!!!!!:@”
    B.I.P.:
    2010. augusztus 21., szombat 14:34-kor
    ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A HOZZÁ TARTOZÓKNAK…

  219. xy szerint:

    Ha miska72 hozzászólásait nem törlik és nem tiltják ki innen 1 hétre legalább, az a csepel.info-t minősíti. Nem vagyok maszopos, nagyon nem.

  220. Csepel-sziget szerint:

    Nekem eszembe jutott már az öngyilkosság ebben az esetben. Vannak balesetek, ez nem annak tűnik. Egy valakit sajnálok igazán, az az adott szerelvény vezetője.

  221. miska72 szerint:

    xy nem muszály olvasnod. Ott a gépeden a POWER gomb, meg lehet nyomni. 😉

  222. miska72 szerint:

    xy idáig is megvolt az info nélküled.
    No comment.

  223. miska72 szerint:

    csepeli:
    2010. augusztus 22., vasárnap 15:01-kor
    miska72: Ja, persze. Oszt te is a hév alá kerülsz közben. Okos.

    Nem te vagyok!
    Ja te is csak néző lennél?

    Értem csak a szád jár.
    Na azek vegytok ti.
    Beszédből: ötös
    cselekvésből : nullás! Még az egyest se kapjátok meg, mert azért is kell tudni valamit!

  224. szerint:

    Tisztelt xy!

    Ez alapján a közúti járművek sebessége sem lehetne több 5 km/h-nál az útkereszteződésben, függetlenül attól, hogy védett, vagy nem védett az útvonal!

  225. szerint:

    Tisztelt Csepel-sziget!

    Köszi, de nem kell sajnálnod! Nem törtem össze, kicsit rossz érzésem volt addig, amíg meg nem álltam a vonattal! Igazából az lett volna megrendítő számomra, ha azt látom, hogy a maradék 60-x évét örök nyomorékan, tolókocsiban kell, hogy leélje szerencsétlen!

    Minden közúti és vasúti jelzés egyértelmű! Minden törvény megtalálható az internetes honlapokon, akit érdekel, tessék olvasgatni, sőt még a HÉV-es utasítások is fent vannak! A MÁV-os is!

  226. szerint:

    Ja!

    És még olvastam itt olyanokat, hogy miért nem nyúltak utána!
    Azért, hogy ne egy, hanem több ember végezze így? Gondolkodjon el ezen mindenki!

  227. xy szerint:

    @zó:

    nem ugyanaz, 2 okból:

    – a közúti járműveknek más a fékútjuk, fékezési képességük
    – és itt nem egyszerű kereszteződésről van szó, hanem olyanról, ami után úgyis meg kell állni, mert ott a megálló.

    Így csak annyiról lenne szó, hogy kb 50 m-rel előbb lassítana le a vonat (és nem feltétlenül 5-re.

    De persze egyértelmű, hogy nem a vasút a hibás, ezt nem vitatom, csak sokan peronáthelyezésben gondolkodnak, ez ahelyett lett volna egy szerintem nem rossz ötlet:)

  228. xy szerint:

    @miska72:
    sok mindent lehet egy fórumban, de nem mindent. VÉLEMÉNYEM szerint, aki ilyet ír, mint te, az magát minősíti és egy bugris. Nem az a lényeg, én mit olvasok, hanem az, hogy aki most élte meg élete tragédiáját, és esetleg ide téved, az mit olvas.

    Ja és nézz utána a muszáj-t én írom rosszul vagy te.:) no comment

  229. szerint:

    Ne HÉV-ezzünk!
    HÉV nem tud állni!
    Az a vasút neve, mint ahogy a MÁV és a metró is!
    Itt vonatok közlekednek, amelyek pályáját a szintbeli közúti átjáróknál 90 %-ban valamilyen sorompók biztosítják (fénysorompó, félsorompóval kiegészített fénysorompó, teljes sorompó)!
    Ez részben a BKV hibája, hogy azt írják ki pl. vágányzár ideje alatt, hogy a HÉV nem közlekedik, talán ezért is van az, hogy az emberek nem tartják tiszteletben a mi vonatainkat! Ez csak hév-mondják! Pedig személyek nélkül a 6 vagonos vonat 200-210 tonna típustól függően! + 1000 ember 68 kg-os tömeggel számítva még 68 tonna! = 270 tonnás vonatot kell fékeznünk! Pont ezért van az, hogy a közút alá van rendelve a vasútnak! MÁV-vonalakon közlekednek 2000-2500 tonnás vonatocskák is, 60 km/h-ás sebességről vészfékszerűen csak durván 1 km-es fékúttal állnak meg! Így tessék rohangálni, szaladgálni!
    Számtalanszor előfordul, hogy a 70 éves idős mamika rángatja át a fénysorompó “Tilos!” jelzésén keresztül a 7 éves kis unokáját akkor is, amikor a vonat már igencsak mozgásban van! Nyugodtan tessék ezt művelni, erre tanítani a gyermeket! Büntetése az ilyen gyilkosnak(mert másnak nem tudnám nevezni) az lehetne, hogy élete végéig börtönben csücsüljön, soha nem látva a kis unokáját! Erre talán meggondolná mindenki, hogy érdemes-e! Inkább késni 10 percet, vagy 70 évet? Melyik éri meg jobban? Szerintem a 10 perc, de ezek szerint nem mindenkinek!

    Nem kell semmi labirintus korlát, mert úgy is megkerülnék a taknyos 15-20 éves kis suhancok! Nem kell a vonattal 10-zel menni, mert azzal csak még jobban csalogatnánk az embereket!

    Itt a hatóságnak kell lépni elrettentő videókkal, amit a Mónika meg az ennél is idétlenebb műsorok helyett kellene leadni a TV-ben főműsoridőben!

  230. xy szerint:

    Ja és:
    ” miska72:
    2010. augusztus 22., vasárnap 14:01-kor

    csepeli neked KUSS a neved!”

    nem muszáj olvasnod. Ott a gépeden a POWER gomb, meg lehet nyomni. 😉

  231. xy szerint:

    @zo:
    időnként egy rendőr is odaállhatna, büntethetné a gyalogost is, meg legalább felfigyelnének. Meg a plakátos ötleted is jó a vonatokon, állomásokon.

  232. szerint:

    Tisztelt xy!

    Lágymányosi híd megállóhely: csak a személyvonatoknak kell a megállóhelyen megállni! Nem minden vonatnak van ott megállóhelye(pl tehervonat, szemlevonat, próbavonat nem áll ott meg egyi irányból sem, ha a figyelembe jövő főjelzőn továbbhaladást engedélyező jelzés van)!
    Ne arra számítson itt bárki is, hogy ott, vagy akárhol máshol minden vonat megáll!
    Nem biztos, hogy meg fog állni!
    Ez csak a személyvonatok megállóhelye, nem az összesé! Lágymányosi híd megállóhelynél a főjelzőkkel szerkezeti függésben lévő biztosított sorompó működik! Amikor a vonatnak a főjelzőn “Megállj!” jelzés van, akkor a fénysorompón vagy egy db fehér villogó fény, vagy semmi(nem működik, ez elég ritka)! Amikor a vonatnak a főjelzőn továbbhaladást engedélyező jelzési kép van, akkor a fénysorompó CSAK ÉS KIZÁRÓLAG FELVÁLTVA VILLOGÓ PIROS FÉNYT FOG MUTATNI, AMI TÖRVÉNY SZERINT AZT JELENTI, HOGY: TILOS

  233. szerint:

    Nem tudom ki az a @zo, de ha rám gondoltál, én nem írtam plakátokról semmit!
    Rendelet szabályozza a vasúti átjárón “Tilos!” jelzésen átkelők büntetését: 300.000 Ft/alkalom! Csak senki sem foglalkozik a dologgal! Annyi a szabálytalan ember, hogy egy év alatt ebből a pénzből ki lehet cserélni az összes járművet!

  234. Csepel-sziget szerint:

    Tilosban is át lehet menni úgy, hogy nem kerülsz veszélybe. Okosan kell, kellő körültekintéssel.

  235. csepeli szerint:

    zó, te csak vezesd a hévet, ne itt okoskodj. (És igenis hév!)

  236. lolka szerint:

    csepeli:
    2010. augusztus 22., vasárnap 21:25-kor
    -“ne itt okoskodj. (És igenis hév!)” Kicsit bővebben, ha lehetne, hogy én is értsem: hév= lendület, melegség, de ha rákeresnék még több is lenne
    HÉV.= Helyi Érdekű Vasút, vas út tehát egy út, ami vasból készült talpfákra szerelve, kőbe ágyazva.
    Vagy HÉV.= Helyi Érdekű Vonat, ami a helyi lakosok közlekedési érdekeit szolgálja. De mint említetted, autóval közlekedsz, hogy ne nyomják az oldaladat a vonaton, akkor most miért “fikázol”. Ha egy szakember elmagyaráz valamit(nem én) próbáld meg magadévá tenni annyival is több leszel, vagy nem….

  237. lolka szerint:

    Csepel-sziget:
    2010. augusztus 22., vasárnap 21:19-kor
    -És, ha lehet legyen a kezedben egy aktuális menetrend igaz…

  238. szerint:

    csepeli!

    Te vezesd a közutadat, ezen belül az autópályádat, főutadat, gyalogutadat!
    Az a baj, látod, hogy fogalmi zavarban van nagyon sok ember, köztük Te is!
    Pont ezek miatt van a tragédia!

  239. csepeli szerint:

    lolka: zó csak hév-vezető, a gyalogosátjárók kialakításának biztonsági vonatkozásairól nem az ő véleménye a mérvadó, és nem is kell figyelembe venni. A hévet meg kisbetűvel írom, mert lusta vagyok naggyal írni.

  240. csepeli szerint:

    zó: Fölösleges nyomatni ezt a hév-nemhév dumát, az emberek nem fogják a szakzsargont átvenni, nekik a hév a vonatot jelenti és kész, jobb, ha belenyugszol, ilyen a nyelv, nem a bkv-s hivatalnokok alakítják a köznyelvet.

  241. szerint:

    Még egy!
    A HÉV-et egy ember vezeti, mégpedig a Szakszolgálatvezető! Én csak sima vasúti járművezető vagyok, feladatom a vonatok továbbítása egyik állomásról a másikra, illetve a járművekkel, szerelvényekkel végzendő tolatási mozgások lebonyolítása!
    A HÉV vezetőnek ennél sokkal több dolga van sokkal több fizetésért!

  242. szerint:

    “csepeli:
    2010. augusztus 22., vasárnap 22:00-kor

    zó: Fölösleges nyomatni ezt a hév-nemhév dumát, az emberek nem fogják a szakzsargont átvenni, nekik a hév a vonatot jelenti és kész, jobb, ha belenyugszol, ilyen a nyelv, nem a bkv-s hivatalnokok alakítják a köznyelvet.”

    Én meg nem tudom az embereknek elmondani, ha kérdezik, hogy mikor indul a hév, mert nem értem a kérdést!
    Keleti Pályaudvaron sem azt kérdezik, mikor indul a máv Miskolcra!

  243. lolka szerint:

    csepeli:
    2010. augusztus 22., vasárnap 21:59-kor
    Csak, hogy tudd, (mert tudom, hogy ma ilyen heccelős napod van) a Lágymányosi-híd megállónál nem a gyalogosforgalomnak van kiépítve a fénysorompós átkelő, kerékpárosoké a gyalogosoknak kicsit arrébb van egy felüljáró, de te nem közlekedsz a Helyi Érdekű Vasúttal, mert nem szereted a tömegnyomort és azt sem ha az oldaladba könyökölnek…

  244. Teri szerint:

    ?!

    Most miért nem szólsz a tisztelt fórumozókra, hogy ne cseszegessék már zót? 😉 😀

  245. csepeli szerint:

    zó: Igen sajnálatos, hogy nem vagy képes elszakadni a hivatali bikkfanyelvtől! Jobb, ha nem érintkezel utasokkal.

    Az emberek a vonatot hévnek nevezik. Hévvel megyek, felszálltam a hévre, jön a hév, stb. Ez a normális nyelvhasználat, ha tetszik, ha nem. Az, hogy te a munkahelyeden egy más nyelvet beszélsz, senkit nem érdekel.

    Egyébként ha ilyen begyepesedett vagy, akkor miért írtad ezt: “nem csak a villamosoknak van sínféke, hanem a korszerű mávoknak is”? Mert ez végképp hülyeség, ezt senki nem így használja!

  246. csepeli szerint:

    lolka: Ez baromság, az az átjáró a gyalogosoké is.

  247. szerint:

    Direkt írtam Te félig értelmes, hogy Te is megértsd!

  248. Péter szerint:

    Kedves zo! Gondolom Zoltán!

    Ön nagyon okos értelmes embernek tűnik. De csak annak tűnik és nem az!
    Elhibázott bizonyos dolgokat! Amiket leírt az első hozzászólásában. Mégpedig: a vészfékezés megkezdése és az áldozat vágányok közé lépésének összefüggése nem érthető.
    “Még déli összekötő vasúti híd előtt

    “Figyelj! Jelzést adtam, de a férfi nem reagált rá, ezért a vonatot kénytelen voltam vészfékezni, a homokszóró berendezést folyamatosan működtettem folyamatos “Figyelj!” jelzés adása mellett. A férfi továbbra is csak sétált, pedig már igen közel voltam hozzá. A vonat eleje az átjáró előtt kb. 5 méterre volt: ekkor sétált rá a vasúti pályára szerencsétlen ember! Kb. 1 méterre jártam Tőle, mikor felnézett a vonatra, de ekkor már esély sincs kiugrani! ”

    1,Miért vészfékezett akkor, amikor nem állt fent a veszély? Ahol Ön a veszély fennállását jelzi, -és ha valóban megkezdte volna a fékezést- akkor a vonattal meg kellett volna tudni állnia a gyalogos előtt.

    2,Miből gondolta, hogy Ön elé fog lépni?

    Szerintem az Ön magatartásából ítélve legfeljebb normál módon fékezte a vonatot és nem is vette figyelembe a férfit, aki közeledett a vonat felé, hisz akkor még nem láthatta a szándékát majd csak az utolsó 5 méteren, ahogy ezt Ön le is írja észlelte a veszélyt és vészfékezett.
    Megjegyzem, helyesen.

    Amit az alábbiakban beidézve Ön ír szégyenteljes, ilyet ép elméjű ember nem ír és nem is gondol.

    “Igazából az lett volna megrendítő számomra, ha azt látom, hogy a maradék 60-x évét örök nyomorékan, tolókocsiban kell, hogy leélje szerencsétlen!

    Függetlenül attól, hogy Ön mindent megtett a baleset elkerülése érdekében, nem vélekedhet ily módon, mert Ön nem Isten, Ön nem ítélkezhet mások élete felett.
    Ha a fiatalember a 24 évével túlélte volna a balesetet ,a családja valószínű most boldog lenne.

    Ez gyalázat:

    “Azért, hogy ne egy, hanem több ember végezze így? Gondolkodjon el ezen mindenki!”

    Ezzel, ha jól értem azt akarja mondani, hogy ha a fiatal ember életét megmentik a mögötte jövők akkor elkerüli a balesetet, ezáltal Ön megsemmisül avagy nem tud elrettentő példát statuálni a HÉV-en közlekedő “taknyos 15-20 éves kis suhancok!” és más utas társaik számára?

    Kedves Zoltán!

    Ön nem alkalmas az emberek kiszolgálására.
    Ön nem szolgálhat ilyen elvek mellett. Ne feledje Ön az adófizetők pénzén él! Politika ide, politika oda a BKV Zrt. adósságát a nép fizeti meg.
    Mindent elkövetek, hogy Önt bocsánatkérésre kényszerítsem a végtisztesség jogán.
    Felszólítom ezennel, hogy itt -a fórumon- nyilvánosan kérjen elnézést a sértő szavaiért a modoráért!

    Üdvözlettel, Péter

  249. csepeli szerint:

    Péter!

    Szerintem félreértetted, zó arra gondolhatott, hogy aki utánanyúl, az is a szerelvény alá kerülhet.

  250. Zelena68 szerint:

    Tisztelt zo!

    Bár a hozzászólásaid egy nagyon “kemény” ember jellemét tükrözik, egyet azért ne felejtsünk el. Akármi és akárhogy történt, egy ember meghalt ! Bár nem vagy hibás, hiszen a dolgodat végezted és mindent megtettél a baleset elkerülése érdekében, de mégis a szemed előtt halt meg egy fiatalember. Te láttad utoljára, “felnézett” rád utoljára ! Nem lehetsz ennyire érzéketlen, mert ahogy erről az egész ügyről nyilatkozol, az nem életszerű. Még akkor is ha nem vagyok hibás, még akkor is meg kell rázzon egy haláleset, aminek közvetve részese voltam !
    És gondold csak végig. Ha te lennél az áldozat és a te édesanyád olvasná ezeket a sorokat amiket itt leírsz és ahogyan leírod, mondd csak a te édesanyádnak nem szakadna meg a szíve?
    Gondold végig a dolgokat légyszíves mielőtt bármit is leírsz !
    Holnap te így munkába mersz állni? Mindazok akik olvassák az írásaidat szerinted tisztelni fognak? Szerinted rá merik bízni magukat egy ilyen mentalitású emberre?
    Üdv.

  251. Teri szerint:

    Zelena68, sajnos egyet kell értsek! 🙁

  252. szerint:

    Tisztelt Péter!
    Senkinek sem tartozom bocsánat kéréssel! Önnek meg főleg nem! Sőt, Ön kérjen bocsánatot Tőlem ezért:
    Ez gyalázat:

    “Azért, hogy ne egy, hanem több ember végezze így? Gondolkodjon el ezen mindenki!”

    Ezzel, ha jól értem azt akarja mondani, hogy ha a fiatal ember életét megmentik a mögötte jövők akkor elkerüli a balesetet, ezáltal Ön megsemmisül avagy nem tud elrettentő példát statuálni a HÉV-en közlekedő “taknyos 15-20 éves kis suhancok!” és más utas társaik számára?

    Veszély akkor van, amikor valaki nem reagál bizonyos dolgokra! Ez kb. az átjáró előtt 40 méterre volt! Tessék végigolvasni, és értelmezni, még mielőtt gyalázkodna!

  253. szerint:

    Tisztelt Zelena68!

    Keménynek kell lenni, ez nem azt jelenti, hogy érzéketlen lennék! Nagyon nem!
    Igaz, valószínű, engem látott utoljára! Sajnálom, de nem tudok ellene tenni semmit, előtte sem tudtam, hiszen folyamatos jelzésadásra nem reagált, a vonat pedig vészfékszerűen ennyire képes!

  254. lolka szerint:

    Péter:
    2010. augusztus 22., vasárnap 22:28-kor
    ““Azért, hogy ne egy, hanem több ember végezze így? Gondolkodjon el ezen mindenki!”- Nem akartam nagyon belebonyolódni e témába, az elején el mondtam a véleményem, aztán később is. Sőt volt olyan, megírtam, de aztán töröltem. kérdeznék valamit: próbált fuldokló embert kimenteni vízből? Hát ez éppen olyan. Nem ismertük és nem tudhatjuk az illető szándékát, hogy miért volt figyelmetlen (ha szándékosan ment a jármű elé) gondoljunk bele valaki megragadja a karját, ruháját, ugrik egyet, vagy a karján lendít és a segítő szándékúval esik a vonat elé. De, ha nem a “szemtanuk” még azt is láthatták, hogy valaki a vonat elé lökött valakit…A másik, (ha nem ismer valakit) milyen meggondolásból mond véleményt:”Kedves Zoltán!

    Ön nem alkalmas az emberek kiszolgálására.” ehhez azért egy kicsit jobban kéne valakit ismerni…

  255. Péter szerint:

    Kedves zó!

    40 méterrel azelőtt hogy belépett a fiatal ember az átjáróra vészfékezett?
    Akkor mi az az 5 méter amiről ír?

    Ezt írta Ön:
    “A vonat eleje az átjáró előtt kb. 5 méterre volt: ekkor sétált rá a vasúti pályára”

    Össze-vissza beszél!

    Én értelmeztem amit írt higgye el,ezért vagyok ilyen véleményen.

    Nem válaszolt a fel tett kérdéseimre!Értelmezze az írásom és szedje össze a válaszait.
    Mindenki kíváncsian várja mivel rukkol elő.
    Tudja zo,senki sem kérte,hogy Ön itt nyilatkozzon!
    Elbeszélgettünk volna mi itt szépen a nagyapóval,Terivel, csepel-szigettel,csepelivel és a többiekkel nem kellett maga ide.

    A hozzászólásaiból kirajzolódik az Ön jelleme!

    Kívánom Önnek,hogy találjon megnyugvást mert hiszem és remélem,hogy őrlődik és nincs lelki békéje.

    Bizony tartozik egy bocsánat kéréssel!
    Nem felém és nem az itt megjelentek előtt,hanem a család részére,az alábbi módon:

    “Bocsánat ,én mindent megtettem,hogy elkerüljem a balesetet.”

    Tegye meg!

  256. Péter szerint:

    Lolka!

    Egy ember jelleme kirajzolódik az írásai alapján ! Lehet, hogy személyesen nem ismerem őt, de az alapján amiket és ahogy leírt azért lehet következtetni dolgokra !

    A visszarántással kapcsolatban ! Lehet, hogy a fiatalember egyszerűen csak figyelmetlen volt, elgondolkodott, nem hallotta a sípot valamiért ! Ekkor egy visszarántás az életét menthette volna meg ! Nem feltétlen biztos és állítom, mert kipróbáltam , ha visszarántok valakit az nem ránt magával. Hiszen nem számít rá. Ha én ott álltam volna és nem teszem meg ösztönösen ezt a mozdulatot, bizony a lelkiismeretem háborogna és nem nyugodna meg.
    Ha öngyilkos akart volna lenni és visszarántom, akkor megmentem és adok neki még egy esélyt ! Talán átgondolta volna és talán hálás lett volna nekem.
    Ha pedig csak elkalandozott és azért lépett a sínekre, akkor megintcsak emberi életet mentek.
    Azért tartunk ebben a világban ott ahol tartunk, mert az emberek így gondolkodnak. Ha valaki rosszul lesz az utcán nem megyünk oda segíteni, mert biztos részeg.
    Ha kilép a vonat elé nem segítünk, mert biztos öngyilkos.
    Ilyen egyszerű lenne ez az egész?
    Ugyan már ! Ugye nem gondolja komolyan???????

    Üdv.

  257. Robi szerint:

    Kedves zó!

    Nem nagyon hiszem, hogy kicsit sem érintett meg ez a dolog….Én aki csak utaztam a vonattal aznap, engem megrendített a dolog és a mai napon is kicsit rosszul éreztem magam a vonaton…
    Most próbáld meg lerendezni magadba ezeket a dolgokat, mert később problémáid lehetnek emiatt…..

  258. lolka szerint:

    Péter:
    2010. augusztus 22., vasárnap 23:13-kor
    Ezt így nem lehet…az ember mond minden félét, ítélkezik és amikor adódik egy szituáció olyan dolgokra képes és olyan cselekedeteket megcsinál, hogy utána még saját maga sem hiszi el, hogy az ő volt. Nagyon sok mindent a körülmények határoznak meg és sokszor másodperc töredékei alatt dönt sokszor reflex szerűen így vagyunk “kodolva”. Nem lehet pálcát törni, mert aki itt bölcsnek tűnik, vagy ellenkezőleg az egy adódó helyzetben egész másképp viselkedik…Egy kicsit nekem úgy tűnik lelkileg nagyon megviselte az eset és hogy itt kiírta magát ez egy kényszer volt a belsőjének megnyugvására, de szerintem nem igazán tett jót a hozzászólásaival, de annyi mindent olvasott itt, hogy talán muszáj volt. A lelkével mindenkinek magának kell rendbe rakni a dolgokat, ezen kívülről nem lehet segíteni…

  259. Csepel-sziget szerint:

    Hölgyeim, Uraim, kéérem! Mi előtt szétszednétek már szerencsétlen Zó-t, nem ártana gondolkodni egy csöppet. Az indulati alapon történő megnyilvánulásoknak nem igazán látom értelmét jelen esetben.

    Egy ember meghalt, méghozzá igen fiatalon, ez egy tragédia, legfőképp a családjának. Zó tette a dolgát, amikor bekövetkezett a vészhelyzet, megtette, ami tőle telik (meghúzza a vészféket és onnantól ő is ugyanolyan utas, mint én vagy bárki más), nem volt elég.

    Volt olyan kedves és megosztotta velünk a gondolatait, még ha olykor kicsit keményebben is fogalmazott, mint szeretett volna.

    Kérdezem, volt már itt közülünk más is hasonló helyzetben? Hogy kvázi “miattatok” (közvetve, vagy közvetlenül) hunyt ki emberélet. Mert a MÁV vonatvezetői, a BKV villamos-, HÉV- és leginkább metróvezetői közül bizony nem keveseknek ezzel a csöppet sem kellemes tudattal kell együtt élnie. Lényeges különbség persze, hogy öngyilkosságról vagy balesetről van szó, de a tényeken nem változtat.

    Csúnya lesz, amit írok, de nekik ezzel együtt kell élniük, kvázi “megszokják”, hogy az ilyen jellegű, elkerülhetetlen balesetek kellemetlen részét képezik a munkájuknak (aki nem hiszi, a BKV Figyelő blogon volt erről szó a metrós topicban).

    A mentősökéhez hasonlítanám ebben a tekintetben a munkájukat, ahol szintén adódik olyan szituáció, mikor a legjobb tudásod is kevés, hogy életet ments.

  260. " ?! " szerint:

    Most, hogy belenéztem ebbe 266. hozzászólásnál tartó cikkbe, döbbenettel látom, hogy egyes unatkozó és álmatlanságban szenvedő idióta gazemberek, a névtelenséget kihasználva, érzelmekre -, humánumra-, és emberségre hivatkozva, a hogyan kritizálják és sértegetik a balesetben vétlen járművezetőt “zó”-t.

    Nem szégyelitek magatokat azért, hogy egy a saját biztonságával akármilyen okból nem törődő és a közlekedési szabályokat a saját kárára durván megsértő és ezzel másoknak súlyos problémákat okozó ember helyett, egy olyan embert hibáztattok, aki lehetőségein belül megtette azt amit megtehetett, majd arra is vállalkozott, hogy korrektül tájékoztassa az ügyről az itt vitatkozó fórumozókat?

    Miért jó nektek a felelőtlenül és szabálytalanul közlekedő áldozat halála miatt, az óriási felelősséggel naponta több ezer embert szállító, a kötelezettségeit szabályosan teljesítő járművezetőt molesztálni?

    Térjetek már észhez, és állítsátok le magatokat! (Akinek nem inge ne vegye magára!)

    Éppen elég bajt okozott “zó”-nak a saját hibájából áldozattá vált szabálytalankodó fiatal.

  261. Jeniszej szerint:

    MEGTÖRTÉNHETETT VOLNA A BALESET, HA A „GYORS” VASÚTON TÖRTÉNŐ ÁTHALADÁS LEHETŐSÉGE MÁSKÉPP VAN KIALAKÍTVA? (sokadszor a kérdés)
    Például úgy, hogy az érkező vonat megállója a gyalogátkelő közvetlen közelében a HÉV szerelvényét vezető előtt van. Ebből következően, – Mozdulatlan, nyugvó 0km/ó sebességű szerelvény alá kerülhetett volna így az a szerencsétlen ember?
    AZT MONDJA A FATER, HOGY NEM!
    Azt is mondja az Öregem, hogy bízik benne, hogy a SZABÁLYZAT SZERINT JÁRT EL A VONAT VEZETŐJE, – de akkor nem is járhatott volna el másképp, HA A JAVASOLT MÓDON VAN KIALAKÍTVA.
    Javasolt módon itt a HÉV SZERELVÉNYEINEK MÉG LEHETŐSÉGE SEM NYÍLHATNA, HOGY A GYALOGÁTKELŐ HELYEN GÁZOLJANAK.
    Régen a vasút készítő mérnökök tudhattak valamit, – mondja a Fater.
    Képesek voltak a megátalkodottak ezekhez a vasúti átjárókhoz külön – külön bakterházat építeni baktert, alkalmazni, aki a sorompót kezeli. (szép megmaradt példánya ezeknek a bakterházaknak Pesterzsébeten még látható. Igaz utoljára hajléktalanok laktak benne, mint a „45-ös bevándorlók”)
    Tudták ezek a nagy tudású mérnök emberek, hogy a régmúlt viszonylag lassú jármű szerkezeteinek vasúti pályáit védeni kell sorompóval.
    Felmerül az emberben a kérdés, miszerint régen gyorsabbak voltak a vasúti járművek? Vagy talán felelőtlenebbek voltak az emberek?
    Emlékezeteiben kutat az öreg.
    Úgy rémlik neki itt a balesetszínhelyének közelében is volt egy bakterház.

  262. Jeniszej szerint:

    Macskaköröm közé szorult mondatjel (!)
    Ki hatalmazott fel, hogy az ide szokott embereket ordenálé módon, ilyen szavakkal bíráld a késő esti órákban.
    Elgurult az altatód, vagy kitiltottak a családi ágyból?
    😀 )))

  263. Jeniszej szerint:

    Elgondolkodtató, hogy régen mennyi családnak biztosított biztos megélhetést a vasút. Bakterok meg szolgálattevők. Igaz akkor még nem lopták szét az országot a szocik az ilyen hagyó félék. – az biztos mondja az Öregem.

  264. Jeniszej szerint:

    Majd elfelejtette megjegyezni a Fater. A szakszervezeti vezetőknek sem volt régen ilyen hivalkodóan magas a fizetésük az egyszerű, de felelősségteljes munkát végző vasúti szolgálattevők fizetéséhez viszonyítva.

  265. Jeniszej szerint:

    Tisztelt Admin!
    Az illemszabály alapvető dolgait, szabályát sem ismerő fórumozókat, mint a macskaköröm közé gondolatjelet, légy szíves korlátozni. )))) 😀 ((((

  266. Jeniszej szerint:

    Helyesbítek!

    Tisztelt Admin!
    Az illemszabály alapvető dolgait, szabályát sem ismerő fórumozókat, mint a macskaköröm közé mondatjelet, légy szíves korlátozni.

  267. Jeniszej szerint:

    Emlékeztető:
    Régebben, ha a Csepeli HÉV vonalán tragédia történt volt, hogy rögtön megvizsgálták és megszüntették a veszélyforrás helyét.
    Ilyen tragédia miatt szűnt meg az Ady E. úti átjáró is.

  268. " ?! " szerint:

    Kedves “Jeniszej”!

    Nem gondolod, hogy mérhetetlen pofátlanság az, ha olyan ember kéri mások korlátozását, aki a helyett, hogy hagyná lenyugodni a vita tárgyát képező balesetben érintettek érzelmeit, péntek 06:27 és hétfő 09:08 között 54 (azaz: ötvennégy) hozzászólást küldött ehhez a cikkhez és élvezettel dagonyázik a részben saját maga által provokált vitában?

    Ha annyira tudod a hasonló baleseteket kizáró “tuti” megoldást, akkor ne itt játszd meg a nagyokost, hanem menj be az illetékes hivatalokba és ott add elő a javaslataidat!

  269. xy szerint:

    @admin:
    Miska72 sértő hozzászólásait mért nem törlitek? Azt hittem, ez egy színvonalas site.
    Én helyreraknám őt is.

  270. " ?! " szerint:

    A mai napon a ORFK közölte, hogy a hétvégén:

    15 fő halt meg közúti balesetben,

    4 fő vízbe fulladt,

    83 fő súlyosan megsérült,

    143 fő könnyebb sérülést szenvedett.

    A fenti adatok bizonyítják, hogy milyen veszélyes üzem a közlekedés.

    De egyben azt is bizonyítják, hogy nem lehet minden felelőtlenségre és szabálytalankodásra hajlamos személy mellé rendőrt állítani, és nem lehet minden figyelmetlen “szórakozott professzor” mellé a testi épségére vigyázó kísérőt rendelni.

    A fenti adatok szolgáljanak intő figyelmeztetésként mindenki számára!

  271. admin szerint:

    Tisztelt xy!

    Átnéztük a hozzászólásokat, nem tudjuk, hogy melyikre gondolsz. Sértő hozzászólások egyébként rendszeresen előfordulnak, de mindenkinek más a határ, amit elvisel.

    Mi akkor avatkozunk közbe, ha nagyon eldurvul egy vita, és elszabadulnak az indulatok. Ha valaki nem ér el addig a határig, még csak önmagát minősíti, amennyiben mások is durvának vagy sértőnek tartják a beszólásait.

  272. csepeli szerint:

    xy: “Azt hittem, ez egy színvonalas site.”

    Kiíváncsi lennék: ugyan miből következtettél erre? Mert színvonalnak itt a legcsekélyebb jele sincs, semmilyen szempontból.

  273. admin szerint:

    Tisztelt Csepeli!

    A leginkább mocskolódó és etikátlan hozzászólások, melyeket nem egyszer törölnünk kellett, éppen tőled származtak.

    Legalább lenne egy kevés önkritikád.

  274. csepeli szerint:

    admin: Mivel nektek a cikkeitek nagy többsége mocskolódó és etikátlan, a helyedben inkább befognám a számat. Szégyelld magad!

  275. Jeniszej szerint:

    Macskaköröm közé szorult mondatjel (!) A frankot, – vedd tudomásul mások sárba döngölésével nem, tudod megdönteni, mert magad is sáros leszel.
    Igaz téged minősít alpári hangvételed, amit másokkal (Már mindenkivel) szemben megengedsz magadnak. Senki nem kért rá, hogy te legyél a szoci mintára kulturális cenzor.
    Mit képzelsz magadról?
    Azt mondja a Fater, – gyere Fiam, igyunk egy jó pohár vörösbort, a tuloldalon – majd megnyugszik a mondatjeles Kisbarátunk, közben.
    Majd rájönnek, hogy lehet balesetmentes hévmegállókat kreálni. mert az álló szerelvénynek nincs energiája, – természetesen mozgási energiája.
    🙂

  276. Jeniszej szerint:

    Kedves szoci mintájú főcenzor vedd már észre, hogy rossz hangulatot egymagad csak te próbálsz meg szítani, azáltal, hogy álságos módon hivatkozol a szerencsétlenül járt fiatalember hozzátartozóira. A fórum résztvevői megdöbbenésük mellett keresik az okokat, ami a tragédiához vezetett. Itt mindenki részvétett nyilvánított és együttérzését fejezte ki a hozzátartozókkal.
    Az igazság keresése sokféleképen történő ütköztetése kiderítése nem sérthet senkit. Ezt hívják úgy az okok keresésének.

  277. Jeniszej szerint:

    Alapvető hiba azt gondolni, hogy az előzőkben bármelyik forumozó társunk a hozzátartozók érzelmeiről vitatkozott volna.

  278. Jeniszej szerint:

    Itt ezen a fórumon mindenki annyiszor szól hozzá ahányszor, csak akar úgy, hogy mások érveit is tiszteletben tartja.
    Ez már nem a szoci világ!
    Ha korlátozni akarsz másokat, akkor a folyamatos piszkálással, – ezt kezd magadon.
    Ezt kívánja neked a Faterom is!

  279. xy szerint:

    @admin: vasárnap 13:43, 44, 14:01, 02. Szerintem ez sok.

  280. Gigi szerint:

    Szerintem is.

  281. admin szerint:

    Igen. Töröltük.

  282. xy szerint:

    bocs, vasárnap 14:02-t is kellene

  283. Gigi szerint:

    Bizony…

  284. miska72 szerint:

    Még mindig ezzem a szerencsétlen esettel vagytok elfoglalva?
    Kolonics Györgyel nem foglelkoztatok ennyit!
    Akor se xy se a többi barom nem volt itt!
    Ne erről ennyit!
    No comment!

  285. miska72 szerint:

    Akkor se volt sértő! Mi van ha öngyilkos lett?
    Ez még mindig kérdés!

  286. miska72 szerint:

    Ez is benne van a pakliban! ha sértő, ha nem sértő!
    Müködött minden!

  287. miska72 szerint:

    Ha batartják a közlekedési szabályokat, akkor nem történik baleset!

  288. miska72 szerint:

    Az embernek nem azért ven a feje, hogy fodrászhoz menjen, hanem azért, hogy gondolkodjon vele!

  289. Gigi szerint:

    Nem szimplán sértő volt, hanem kegyeletsértő, azaz a hozzátartozókkal szemben unfair.
    És nem a felvetésed ténye, hanem az alpári stílusa. 🙁

  290. Ditte szerint:

    Ha én lennék az áldozat hozzátartozója biztos nem böngészném itt a hozzászólásokat.
    Te meg Miska72 biztos nem vagy már tizenéves, hát ne legyél már ilyen megátalkodottan konok!

  291. szerint:

    Tisztelt miska72!

    Nem az számít, hogy kit hogy hívnak, és ismert, vagy nem, hanem az, hogy akár egy általatok ismeretlen is lehet IGEN ÉRTÉKES ÉS JÓ EMBER!
    NYUGODJON BÉKÉBEN!

  292. xy szerint:

    @admin: még 1x kérem, hogy távolítsátok el miska72 vasárnap 14:02-es hozzászólását.

    @miska72: olvasd el a hozzászólásodat, és ha úgy gondolod, hogy rendben, kérd ki magadnak. A helyedben én kérném, hogy szedjék le… Olyan szinten járattad ezzel itt le magad, hogy arra szavak nincsenek.

    Kolonics Györgyöt nagyon sajnáltam, de egyáltalán nem jön ide. Amúgy helyesen Györggyel, és nem Györgyel (György + vel teljes hasonulása miatt)

  293. szerint:

    Tisztelt Jeniszej és társai!

    Biztonságos megállóhely nem létezik! Fizikailag lehetetlen megvalósítani!
    Nézzük a metróállomásokat: ott nincs vasúti átjáró, meg semmi más átjárási lehetőség a vágányon! Mégis hallani szinte hetente, hogy a vonatok nem közlekednek gázolás miatt!

    Csepel lakott részén a vágányok között ki van építve a kerítés! Időnként a leszaggatott, letaposott drótot újra cserélik, másnap megint ki van bontva! Mi lenne a megoldás? Kamera mindenfelé, büntetés minden törvényt, rendeletet, szabályt sértőnek!
    Tudomásul kell venni, hogy a vonatnak az átjárókban a közúti közlekedés összes(még a megkülönböztetést használó valamennyi) résztvevőivel szemben úgymond elsőbbsége van! Ezért vannak kihelyezve a közút felé a különböző sorompók, melyek mindig valamilyen jelzést adnak(ha sötét, az is egy jelzési kép)! Lágymányosi hídnál gyalogos és kerékpáros forgalom részére lett kialakítva vasúti átjáró, fedezését fénysorompó biztosítja! Ezért nem kell nekünk ott 5-10-30 km/h-s sebességgel közlekednünk! Ez a lényege a vasúti közlekedésnek: védett pályán történik a vonatközlekedés, illetve a tolatási mozgás! Hatóságilag a pálya 60 km/h sebességgel járható! Ha jön a vonat, akkor a közúti közlekedésben résztvevőknek a sebessége 0 km/h kell, hogy legyen, és nem fordítva!
    Nézzünk egy-két példát a közúti közlekedésre:
    1: egyenrangú útkereszteződésben jobbkéz-szabály van.
    2: védett útvonalon közlekedőknek elsőbbségük van a nem védett útvonalon közlekedőkkel szemben. Itt érdekes lenne, ha fordítva lenne. Pont ilyen, vagy ehhez hasonló a vasút-közút kapcsolata: vasúti közlekedés résztvevőinek elsőbbsége van a közúti közlekedésben résztvevőivel szemben!

    Tényleg sajnálom a történteket, már megszoktuk a MÁV-osokkal együtt, hogy a sorompóknál az emberek szabálytalanok, figyelmen kívül hagyják azt, ezért írtam szándékosan az elején, hogy a vonat-szerintem eléggé hangos-“Figyelj!” jelzését nem vette figyelembe!

  294. szerint:

    Felejtsük már el azt, hogyan van kialakítva a megállóhely!
    Induló vonat elé is belépnek!
    5 km/h sebességről vészfékszerűen 5-7 méter a fékúttávolság!
    Pont elég ahhoz, hogy a kerekek alá kerüljön, ráadásul még rosszabb, mintha nagyobb a tempó, tovább tart a fájdalom!

  295. szerint:

    “Csepel-sziget:
    2010. augusztus 22., vasárnap 23:54-kor

    Hölgyeim, Uraim, kéérem! Mi előtt szétszednétek már szerencsétlen Zó-t, nem ártana gondolkodni egy csöppet. Az indulati alapon történő megnyilvánulásoknak nem igazán látom értelmét jelen esetben.

    Egy ember meghalt, méghozzá igen fiatalon, ez egy tragédia, legfőképp a családjának. Zó tette a dolgát, amikor bekövetkezett a vészhelyzet, megtette, ami tőle telik (meghúzza a vészféket és onnantól ő is ugyanolyan utas, mint én vagy bárki más), nem volt elég.

    Volt olyan kedves és megosztotta velünk a gondolatait, még ha olykor kicsit keményebben is fogalmazott, mint szeretett volna.

    Kérdezem, volt már itt közülünk más is hasonló helyzetben? Hogy kvázi “miattatok” (közvetve, vagy közvetlenül) hunyt ki emberélet. Mert a MÁV vonatvezetői, a BKV villamos-, HÉV- és leginkább metróvezetői közül bizony nem keveseknek ezzel a csöppet sem kellemes tudattal kell együtt élnie. Lényeges különbség persze, hogy öngyilkosságról vagy balesetről van szó, de a tényeken nem változtat.

    Csúnya lesz, amit írok, de nekik ezzel együtt kell élniük, kvázi “megszokják”, hogy az ilyen jellegű, elkerülhetetlen balesetek kellemetlen részét képezik a munkájuknak (aki nem hiszi, a BKV Figyelő blogon volt erről szó a metrós topicban).

    A mentősökéhez hasonlítanám ebben a tekintetben a munkájukat, ahol szintén adódik olyan szituáció, mikor a legjobb tudásod is kevés, hogy életet ments.”

    Nem mindenki ilyen, nekem valamelyest sikerült túl tennem magam ezen a szörnyűséges napon, ismerek több munkatársat, aki nem biztos, hogy fel tudja dolgozni így, ahogy nekem sikerült!
    Ez nem azt jelenti, hogy robot vagyok érzelmek nélkül!

  296. xy szerint:

    Akkor viszont figyelemfelhívás kellene. Megállókban, vonatokon, be is lehetne mondani, kijelzőre kiírni, hogy az embereknek benne legyen a fejében. Úgy is lenne, aki nem törődik vele, de mégis érne valamit.

    Én is láttam már zöld vonat elé belépő utast, csak úgy repült az avar a sínek alól, gondolom, a fék miatt. Szegény néni majd összeszarta magát, de én is. Na ő megtanulta és szerencséje volt.

  297. Ditte szerint:

    Az biztos, hogy lehetne biztonságosabbá tenni ezt az átjárót. Nem kéne elfelejteni, hogy nagyobb gyerekek is közlekednek már egyedül. A sínekre festeni egy fekvő embert talán morbid lenne, de a maga egyszerűségében figyelemfelkeltő. Ártani nem ártana legalábbis.

  298. szerint:

    Milyen figyelemfelhívás?
    Másnapra összefirkálnák, letépnék, összetörnék!
    Az avar repkedése az 5 bar nyomású főlégvezeték sűrített levegőjének kiáramlásakor történt!

  299. miska72 szerint:

    Igen xy figyelemfelhívás?

    Megkérjük tisztelt utasanikat, hogy ne gyalogoljanak a HÉV szerelvény alá!

    Nem a megállóval van a baj!

    Azzal van a baj, hogy nem tartják be a közlekedési szabályokat!

  300. miska72 szerint:

    Járjon mindenki LÓVAL!
    Ha veszélyt érez MEGÁLL!
    Az részegen is hazavisz!
    Kikerüli az akadályokat!
    Környezetbarát!
    Különben is, lovas nemzet vagyunk!

  301. miska72 szerint:

    És ennyi koccanásos baleset se lenne!
    TILTSUK BE AZ AUTÓT IS!

  302. szerint:

    miska72!

    Ne! Ez badarság!

  303. miska72 szerint:

    Javaslom, hogy csináljanak oda egy aluljárót!
    De most meg a kismamák fognak szídni a babakicsival.

    Meg a Szent Imrer térre is!
    Meg a Sétálóútcához is!

    Az aluljáróban lehet szaladgálni!

  304. Ditte szerint:

    Sok embernek kellett meghalnia, amíg elkészült az SZTK előtti középszigetes átkelő. Ezt tartom az mszp-s vezetés egyetlen abszolút pozitív cselekedetének. Persze megelőzően a lakosság panaszaira mindig azt mondták: nem lehet tenni semmit.
    A közlekedési mérnökök biztosan több megoldást tudnának ajánlani a Hév-megálló biztonságosabbá tételéhez. Csak akarat kérdése.

  305. miska72 szerint:

    Vagy tegünk ki egy táblát, hogy 30 év alati személyek csak szülői felügyelettel kézenfogva használhatják a vasuti átjárót?
    Komolyan már nm tudom mire gondoltatok?

    Ott a szemafor ami pirosan villiog!
    Ha személyautóval érsz vasuti átjáróba, és fehéren villog, az nem azt jelenti, hogy, szabad! VALÓSZÍNŰLEG NEM JÖN VONAT! Akkor is úgy kell megközelítened, az átjárót, hogy meg tudj állni. Mert a vonat, a villamos csak előbb fütyül, és az után fékez!
    Nekem a rokonom mindíg ezt mondta.

  306. xy szerint:

    De akkor minden lehetőséget kizártunk:)
    -megállót nem érdemes átalakítani
    -vonatot nem érdemes lassítani
    -figyelemfelhívás nem működik.

    Pedig Európában is ezzel próbálkoznak, van ahol durvábban is, akár fekvő embert is felfestenének, egyébként nem rossz ötlet..

    De mért tépnék le?? Ha 3 napig egyben marad, addig is láthatja több 1000 ember. Pl. a szerelvényekben is vannak ilyen reklám táblák, nescafé stb., azokat is nem vágták annyira tönkre. Csak annyit kell beleírni, hogy hány gázolás volt az elmúlt 5 évben, mekkora a fékút, ne menjenek pirosnál át, vagy ha igen, nézzenek szét. Nem lehet, hogy van, akinek ennyi is elég, hogy tudatosuljon benne?

  307. miska72 szerint:

    Ditte ha olyan sokan járkálnak az SZTK-ba.
    Akkor JELZŐLÁMPA kellett volna oda.

    Igaz nekem is az a tapasztalatom, hogy azért az autósok most elég sűrűn elsőbbséget adnak a gyalogosoknak az SZTK elött.

  308. miska72 szerint:

    És ez az autósoknak egy jó pont!

  309. xy szerint:

    Ditte-nek igaza van, szerintem. Nem lehet minden lehetőséget kizárni, és legyinteni, hogy hiába minden.

  310. miska72 szerint:

    De különben aki meg akarja szegni a szabályokat, annak mindegy, hogy mit találtok ki.

  311. admin szerint:

    Tekintettel a kegyeleti okokra, a másodjára kért bejegyzést töröltük.

    Kérünk mindenkit, hogy legyenek tekintettel a tényre: egy szörnyű balesetben meghalt egy fiatalember. Ott a koszorú az átjárónál a gyertyákkal. Akárhogy is történt a baleset, biztosan sokan és nagyon mélyen szerették. Kár lenne bántani akár a figyelmetlenségért akár másért, hiszen ő az életét veszítette el.

  312. Ditte szerint:

    A középsziget kiváló “találmány”, nem fogyaszt áramot, ritkán romlik el.

  313. miska72 szerint:

    Én amúgy normálissan gondolkodok.
    Működött a szemafor?
    Ha megáll a szemafor jelzésére, még most is él a fiatalember.
    tehát emberi hiba miatt történt a baleset!
    Ennyi erővel a két út közé, is beton pilért kell építeni mindenhól, mert akkor a szembejövö autós nem tud átjönni a sávomba ha elalszik. mert a szaggatott felfestés nem fogjameg! Ebből is mennyi beleset történt? Ma is volt egy a híradóban! Kamion ment át a szemközti sávba, és eltrafált egy mikróbuszt.

  314. szerint:

    miska72:
    2010. augusztus 23., hétfő 21:25-kor

    Vagy tegünk ki egy táblát, hogy 30 év alati személyek csak szülői felügyelettel kézenfogva használhatják a vasuti átjárót?
    Komolyan már nm tudom mire gondoltatok?

    Ott a szemafor ami pirosan villiog!
    Ha személyautóval érsz vasuti átjáróba, és fehéren villog, az nem azt jelenti, hogy, szabad! VALÓSZÍNŰLEG NEM JÖN VONAT! Akkor is úgy kell megközelítened, az átjárót, hogy meg tudj állni. Mert a vonat, a villamos csak előbb fütyül, és az után fékez!
    Nekem a rokonom mindíg ezt mondta.

    Vészhelyzetet látva fordítva kell!

    Síppal nem áll meg a vonat, fékkel nagyobb a valószínűsége!

  315. szerint:

    Admin!
    Igazad van! Már nem Róla van szó, hanem az általánosságról!

  316. miska72 szerint:

    Az a baj, hogy az emberek többsége azt hiszi, hogy vele nem történhet meg a baleset.
    Miért pont engem ütne el?
    Vannak itt mások is!
    Azt mikor megtörténik a baj, utánna már késő.

    Biztos emlékeztek a motorosra aki 300 Km/ órát ment és frontálissan ütközött egy másik motorossal. Ő nyomorék lett, a vétlem motoros meghalt. Azt mondta, ha ezt tudja, nem ül motorra. Bocsánatot is kért az áldozat berátnőjétől, meg a szüleitől, de az nem adja vissza nekik akit elvesztettek. Ő meg most ezzel a lelkiismerettel nyomorékon ülhet a börtönben. A fél oldala lebénult. Hhúzza az egyik lábát, és az egyik kezét nem tudja mozgatni.

  317. Ditte szerint:

    Aki minden nap jár arra, az tudja, hogy senki nem veszi komolyan a pirosat. Meglehetősen komolytalan a fényereje, és igen hosszú ideig tart a piros jelzés, vonat sehol.
    Drágán fizetett szegény fiatalember, ha hibázott.
    miska72 te sosem hibázol, de vajon mindenki ilyen tökéletes a szeretteid közül?
    “zó”, vannak közlekedésbiztonsági mérnökök, ez az ő dolguk lenne.

  318. miska72 szerint:

    Zó tudom, csak ezt mondják, mert NEM TUD MEGÁLLNI!

  319. miska72 szerint:

    Ditte én is hibázom, de alapossan szétnézek.

  320. miska72 szerint:

    Ennyi erővel a hév végálomásnál is átmehetnének az autók, mert ott egy fényév mire átvált a lámpa zöldre ha jön a vonat. Aki közlekedik arra az megmondjatja.

  321. miska72 szerint:

    Ja tényleg! Régen még olyan tábla is volt kitéve a Szent Imre téren,
    ” VIGYÁZZ HA JÖN A VONAT!”

  322. szerint:

    Hosszú ideig tart, tehát hosszú ideig kell ott állni, és várni! Kiürítési időt megint csak a hatóság szabja meg!
    60 km/h-s pályán hosszabb a kiürítési idő kell!

  323. szerint:

    Ja tényleg! Régen még olyan tábla is volt kitéve a Szent Imre téren,
    ” VIGYÁZZ HA JÖN A VONAT!”

    Volt, csak a rongálók eltávolították, éljen!

  324. miska72 szerint:

    Hol volt a rendőrség?

  325. miska72 szerint:

    A táblát pótolni kell!
    Amerikában ezzel pert nyernének!
    Nem volt kitéve, “VIGYÁZZ HA JÖN A VONAT!”

  326. szerint:

    Rendőrségtől kell kérdezni!

    Vigyázz, ha jön a vonat: ezt jelenti a két villogó piros!
    És ez ott van, erre nem lehet fogni!

  327. miska72 szerint:

    Tudod a mikróhullámuta se volt ráírva, hogy macska szárítására nem alkalmas!
    Azt a pert is megnyerték!
    Azért van annyi hülyeség a használati utasításban.

  328. miska72 szerint:

    Akkor még nem tudom, hogy mit tárgyal itt ilyen serényen még mindenki.

  329. Ditte szerint:

    Aztán mennyi a “kiürítési idő” a Lágymányosinál?
    Én változatlanul azt gondolom, hogy ha lehet biztonságosabbá kell tenni az átjárókat Talán egy-két tanulmányt megért volna, van olyan fontos, mint a fénymásolók ügye bkv központban. Ez nem felelősségkeresés, hanem emberség kérdése.

  330. xy szerint:

    De akkor mégis oda lyukadunk ki, miska72 is meg zó is meg én is, hogy az embereknek benne kell lennie a fejében, hogy miről van szó. Ehhez kell tábla, fénysorompó, meg az, hogy figyeljenek is rá és be is tartsák. Ezt valahogy el kell érni. Tájékoztatással, kampánnyal, elrettentéssel, szankcióval.

    A végállomásnál van a lámpa, a kereszteződésnél a pláza előtt. Én még nem láttam autóst (pedig biztos volt, de elenyésző) átteperni rajta. Mert autóban csak jobban betartja az ember a szabályt, mint gyalog. Jöhet a rendőr, van rendszám, vagy nem tudom, mi tartja vissza.

    Ami szerintem kellene, én ehhez nem is tudok többet hozzászólni:
    vmi figyelemfelkeltő kampány konkrétan a HÉV-re vonatkozóan.
    -hogy ez ugyanúgy vonat
    -nem tud megállni
    -túl sokakat ér baleset
    -mi okozza

    Lehetne plakát, szórólap, rendőr (nem büntetni, csak, felfigyelnének, hogy mit ellenőriz), cikk itt-ott, hogy téma legyen, felfestés az átkelőnél. Jobbat nem tudok.

  331. csepeli szerint:

    Tök egyértelmű, hogy labirintuskorlátot kéne tenni az átjáróba. Ez megmenthette volna a most meghalt fiatalember életét. zó-ra meg nem kell figyelni, nem ért hozzá. Az ő dolga a hév vezetése, közlekedésbiztonsági szakembernek nincs kiképezve.

  332. xy szerint:

    Még egy utolsó:)
    Szerintem a Lágymányosinál vakon jön be a vonat olyan értelemben, hogy mire a vezető észlel valamit (mert kiér a kanyarból), már nem tud megállni. De lehet, hogy tévedek.
    Például mi van, ha kifordulva a kanyarból azt veszi észre, hogy ott valaki elesett és nem tud felállni, vagy ott egy cementeszsák. Meg tud állni? Ha igen, nem szóltam.

  333. kopitomi szerint:

    xy!

    Persze, ha napjában kétszer (reggel és este) járnánk arra, akkor valószínűleg mi is csak elenyésző mennyiségű szabálytalanságot látnánk a Pláza előtt…De ha napjában elmész ott 2X10szer (vagyis 20-szor) legalább, akkor ne félj, jut elég egy napra…és ez még csak egy járművezető….szóval ezt nem tudom honnan vetted….(kedvencem a Szt. Imre felől jövő autós, párhuzamosan a HÉV-vágánnyal, majd egy jó szabálytalan balos – kötelező haladási irány egyenes – a piros fénysorompón át!). És akkor nem beszéltem még a Tanácsház utcai és a Koltói Anna utcai átjáróról….jéééééééé, pedig nekik ha minden igaz még oktatták is, hogy ne menjen át a fénysorompó Tilos! jelzésén…..

  334. kopitomi szerint:

    csepeli:

    “zó-ra meg nem kell figyelni, nem ért hozzá” – de fura billentyűzeted van: a “csepeli” szó helyett véletlenül “zó”-t írt be….mert barátom egyelőre úgy tűnik, hogy te vagy az, akinek a közlekedésről, vasútról halvány lila gőze nincs, csak ontod magadból a hülyeséget!

  335. xy szerint:

    @kopitomi: igen, hülyén fogalmaztam, el tudom képzelni, mikkel találkoztok. De arányaiban talán csak lényegesen több a szabálytalan gyalogos. Megmondom őszintén, én is át szoktam menni gyalog, ha piros a lámpa, de nagyon szétnézek ilyenkor. Autóval viszont nem megyek át, mert akkor jobban bennem van, hogy ne.

  336. csepeli szerint:

    -törölve-

  337. kopitomi szerint:

    xy:

    Pedig ez ugyanakkora tévhit, mint hogy az emberek félnek a 15 tonnás busztól, mert jaaaaj, az egy busz, vagy a kamiontól…és amikor a 200 tonnás vonat jön, az úgyis megáll……….vagy nem!!!!!!

  338. kopitomi szerint:

    csepeli:

    Na, akkor te valami egyetemet végzett okostóni lehetsz, mert azok vannak ennyire elszállva maguktól….HÉV-vezető még mindig nem vagyok (sajnos), dehát látom, nehéz felfogni ezt neked, pedig nem egyszer mondta már zó is…vagy ahogy már az egyik kedvencem megénekelte (mintha csak rólad szólna): “…ez magas neked, a lépést figyeld” 🙂

  339. xy szerint:

    Félnének azok attól is, csak ha jól emlékszem, van vmi észlelési különbség. Oldalról jön, nem előre terjed a hangja ( a hangjelzésé igen, az igaz), egy vonalban közeledik, emiatt rosszul mérhető fel a távolsága, ilyenek rémlenek. Egy biztos, valamit nagyon sokan elrontanak, és legtöbben nem veszik észre valamiért, hogy mi fog történni. A piroson nem átmenés megoldás lenne, lehet, hogy az lenne az egyetlen rendes.

  340. szerint:

    Idefigyelj csepeli barátom!
    Jó, ha tudod, közlekedésmérnök vagyok, és a vasúti szakirány a fő területem!
    Ebben benne van a közlekedésbiztonság is!
    Fejezd be a hévezést, vonatok közlekednek még mindig !

  341. csepeli szerint:

    kopitomi: De bizony hév-vezető vagy, jobb, ha beletörődsz. Vagy változtass pályát, ha nem tetszik.

  342. csepeli szerint:

    zó: Mindegy. Most HÉV-sofőr vagy, nem mérnökként dolgozol, úgyhogy ne ártsd bele magad közlekedésbiztonsági kérdésekbe. Remélhetőleg arra vannak jobban kiképzett szakemberek a BKV-nál. Bár jobban belegondolva, persze miért lennének? A BKV sem éppen a remek szakembereiről híres.

  343. kopitomi szerint:

    -törölve-

  344. szerint:

    Nem tudom, honnan jött ez a hév-vezetősdi, de igen igénytelen lehetsz, ha már nem tudod megérteni, hogy vonatokat vezetünk, úgy, mint a mávosok és a metrósok!

  345. csepeli szerint:

    Most jövök rá, ezeknek a hév-sofőröknek kisebbrendűségi érzésük van. Igazából a MÁV-nál akartak volna mozdonyvezetők lenni, de csak a HÉV-vezetőségig vitték. Ezért irritálja őket, ha lehévezik az ő “vonat”-jukat, amin ők szerintük MOZDONYVEZETŐK, ha-ha-ha!

  346. szerint:

    Számodra mit jelent mérnökként dolgozni?

    Igenis nagyon sok jó mérnök szakember dolgozik a békávénál és a mávnál A vasutas főnökeim igenis jó szakemberek!
    Nem azt kell nézni, hogy demszky elvtárs és klikkje kilopta a lóvét, hanem azt, hogy szarból is megpróbálnak várat csinálni!
    Ha jól tudom akkor igen ritkán van 1978-hoz hasonló vasutas baleset a bkv-hévnél!

  347. szerint:

    Ez a muki katasztrófa!
    Ilyenek kellenek a közutakra!
    Jó sokan!

  348. csepeli szerint:

    zó: Ja, kurva jó szakember lehetett az is, aki a zebrát a járda és a sín közé festette föl, hihihi. Keljen át a gyalogos szépen a sínre, oszt ácsorogjon rajta 😀

  349. kopitomi szerint:

    csepeli:

    Nem veszed észre, hogy egyre jobban lejáratod magad a primitívebbnél primitívebb hozzászólásaiddal? 🙂 Gőzöd nincs ezekről a fogalmakról amiket leírsz itt a fórumon, majd kijelented egy végzett közlekedésmérnökről, hogy nem ért hozzá. BRÁVÓ! 🙂

  350. szerint:

    Szerinted miért lenne jobb a MÁV-nál?
    Hogy ne legyen egy kis szabadidőd sem?
    Menj oda, majd megtudod milyen!
    Sok sikert
    Ha még nem aláztak le rendesen, akkor majd ott lefognak!

  351. Jobb Csepelért szerint:

    Hagyd Kopitomi!

    Szegényke elmebajt kapott, mert érzi, hogy október 3-án végleg megszűnik Vörös Csepel. 😀

  352. csepeli szerint:

    zó: Hát ez aztán nagy találós kérdés! Mérnökként dolgozni talán annyit jelent, hogy mérnöki diplomát igénylő munkakörben dolgozni, nem gondolod? A járművezetés nem tartozik ebbe a körbe.

  353. csepeli szerint:

    kopitomi: zó a hozzászólásaival bebizonyította, hogy nem ért a közlekedésbiztonsághoz. Olyan ember, baszki, akinek a labirintuskorlátról az a véleménye, hogy fölösleges, mert úgyis megkerülik a taknyos tinédzserek. Hát az ilyen lehetőleg ne lobogtassa a mérnöki diplomáját, hanem gyújtson be vele a kályhába! Még szerencse, hogy nem erre az emberre bízzák a döntéseket a BKV-nál.

  354. kopitomi szerint:

    Jobb Csepelért:

    Igazad van, kár koptatni ilyenért a billentyűzetet… 🙂

  355. szerint:

    csepeli!
    Neked mi számít vonatnak?

  356. szerint:

    Aminek az elején mozdony van?

  357. szerint:

    Kopitomi!

    Ugye milyen jó lenne az SR1-hez egy labirintuskorlát?
    Kerékpárútra korlátot tenni?
    Ezzel az erővel a csepeli barátunknak mindenhova azt kellene tenni, ahol sorompó van
    Hadd kerülgesse!

  358. csepeli szerint:

    zó:

    1. Kerékpárútra is tesznek labirintuskorlátot. Zarándokoljál el Budafokra a Növény utcába, ahol a Növény utca keresztezi vasutat! Kerékpárút, labirintuskorlát! Szépen leszállnak a kerékpárosok és áttolják a biciklijüket.

    2. A Lágymányosi-hídnál az átjáró keleti oldalán a kerékpárútnak nincs folytatása. Ott helyben véget ér! Azért az 5 méteres szakaszért mi a nyavalyának kerékpáros átjáró?

  359. Péter szerint:

    Figyelem!

    A “nép” mint csepeli és jó magam is ezt a zöld jószágot HÉV-nek fogjuk nevezni!Még akkor is ha vonat!
    csepelinek mindenben igaza van!

    zo!Fogja már fel,hogy fogalom kérdése az egész,ugyan arról beszélnek!

    zo!Maga mérnők?És miért vezet vonatot?
    Okoskodó!Itt, ezen a fórumon -ahol csupa olyan ember van aki nem ért a vasúthoz-olyan szavakat használ amivel felvág.Nem ettől lesz számomra tiszteletre méltó,hanem attól ha

    VÉGRE BOCSÁNATOT KÉR!

    PÉTER

  360. Péter szerint:

    Zó az nem csak kerékpár út!

  361. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-pofa, Te csodálatos észlény!

    A mai napon az ORFK azt közölte, hogy a hétvégén:

    15 fő halt meg közúti balesetben,

    4 fő vízbe fulladt,

    83 fő súlyosan megsérült,

    143 fő könnyebb sérülést szenvedett.
    ———————————————–

    Balesetet szenvedett összesen 245 fő.

    Tekintve, hogy te mindenre mindenkinél jobban tudod a megoldást, légy szíves elmagyarázni az itt fórumozóknak, hogy milyen intézkedésekkel lehetett volna megakadályozni, hogy a fent összesített 245 fő ne váljon baleset áldozatává!

    Ha kitaláltad a megoldást, akkor engem is szíveskedj értesíteni!

  362. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-pofa, Te csodálatos észlény!

    Mielőtt megoldod a “HÉV” átjárók biztonsági problémáját, előtte ne feledkezz el az alábbi eddig nem teljesített választási ígéretek pótlásáról!

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 40 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 40 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 40 naptári nap (a 29 munkanap)!

  363. csepeli szerint:

    -törölve-

  364. Jobb Csepelért szerint:

    Érdemtelen reagálni csepelire…

  365. Jobb Csepelért szerint:

    -törölve-

  366. Gigi szerint:

    … és bicskanyitogató, ahogyan lenéz fontos szakmákat, amik nélkül ő sem élne kényelemben… 🙁

  367. csepeli szerint:

    Gigi: Látom, nem ismered a nagy klasszikust, Hofi Gézát! Ő mutatta be így a hülyeség fokozatait: “hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas”. Kell egy pici műveltség ahhoz, hogy megértsd a finom utalásokat.

  368. Utas szerint:

    Tisztelt Fórumozók !

    Észrevettétek hova jut ez a fórum? Értelmetlen vitatkozás, aminek sem eleje sem vége nincsen.
    Pedig az alaptörténet az, hogy történt egy baleset, amiben egy fiatalember életét vesztette !
    Ebből kikerekedett Hofi Géza paródiája meg az MSZP be nem tartott ígérete és sorolhatnám.

    Laikusként a HÉV-et a csepeliek HÉV-nek nevezik. Nem vonatnak, nem mozdonynak, nem vasútnak.
    Nyilván a szakemberek tudják, hogy ez a monstrum szörnyeteg minek számít hivatalosan. Nem busz, nem villamos. Csak azt döntsük el végre, hogy a Helyi Érdekeltségű Vasút azaz HÉV végülis minek számít? Mozdonynak? Vonatnak?
    Mert úgy elvitatkozgattok rajta, hogy csuda, csak azt nem értem mi a célja ennek a vitának !

    Csepeli ! Lehet lehülyézni bárkit, de gondolj bele, a járművezetőknek mekkora felelősség nyugszik a vállukon. Úgy vezetni, hogy a hátuk mögött 1000-1500 utasért is felelősek. Egyszer Csepeltől Borárosig, majd vissza. És ezt naponta sokszor. Nem csak ücsörögnek abba a fülkébe, hanem azt az x. perc menetidőt bizony keményen figyelve vezetik végig ! Figyelve, hogy a baleseteket elkerüljék. Ha meghibásodik a vonat sietve megtalálni a hibát, hogy ne legyen fennakadás a közlekedésben.
    Teszik a dolgokat, kiszolgálják az utasokat. Nem hiszem, hogy le kellene nézni bárkit is, történetesen a járművezetőket.
    Ha belegondolsz a csepeli HÉV-nél jóval kevesebb gázolásról hallasz vagy balesetről. Nem fejtegetem ennek okát, de biztos vagyok benne (sőt jómagam is voltam szemtanúja) amikor bizony az odafigyelésüknek köszönhetően kerülnek el egy-egy veszélyes helyzetet, potenciális balesetet.

    Úgyhogy kicsit gondolkodj el csepeli mielőtt tényleg mindenkibe belekötsz !

    Szép napot kívánok mindenkinek !
    Egy utas

  369. kollegákom szerint:

    Tisztelt fórumozók!

    Én a zo kollégája vagyok!Már a kezdetek óta olvasom a bejegyzéseket.
    Ne vitatkozzatok!
    Aki nem ért a “szakmához” az legfeljebb kérdezhet és nem találgathat mit ahogy azt teszik egyesek.zo de bárki aki szakmabéli választ ad a kérdésekre.
    Ne bántsátok a zo-t de még a csepelit sem,ja és a nagyapót sem!:)
    A balesetben elhunyt srác hozzátartozóinak ezúton részvétem szeretném kifejezni.
    Biztosan nehéz feldolgozni egy ilyen tragédiát de el kell “engedni”.Nyugodjék békében!

    Elhallgattak a virágok,
    már nem sír por illatuk.
    járnak az árva családok,
    s zengve száll Istenhez imájuk.

    szerző: Németh Renáta (Yellis)

  370. Gigi szerint:

    csepeli kedves,
    Hofira hivatkozni nem műveltség kérdése, különösen akkor nem, ha megalázó a hangneme…

  371. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Szerintem itt egy pár ember nagyon nem kíváncsi Hofi Gézára, köztük én sem. “Sajnos” a kommunista múltja miatt és provokatív, olykor botrányos poénjai valahogy nem fognak meg. (Pl. Horthy Miklós 1993-as újratemetésének kiparodizálása)

  372. csepeli szerint:

    Jobb Csepelért: Te semmit sem tudsz a világról, az előző rendszerről, a történelemről.

  373. Tünde szerint:

    Döbbenet, ami itt folyik.

  374. Vica szerint:

    Kedves admin!
    Újra javasolnám – ha meg nem sértelek -, hogy a primitív, ocsmány hozzászólásokat töröld a fórumról, ugyanis az egész fórum színvonalát zülleszted le azzal, ha engeded ezt az ócska stílust elhatalmasodni. Ezért pedig Te vagy a felelős!

  375. miska72 szerint:

    HÉV= Helyi Éedekü Vasút!

  376. grün szerint:

    Tünde:
    2010. augusztus 24., kedd 16:23-kor

    Döbbenet, ami itt folyik.

    Csak amit a Macerátor megenged!
    “Minden állat egyenlo, de vannak köztük egyenlőbbek!”

  377. Némethi Zsolt szerint:

    Az utóbbi két nap érintett hozzászólóitól kérdem: Miért várjuk el a 3153 sz. vonat vezetőjétől, hogy jobb, toleránsabb, nagyobb empátiával rendelkező személy legyen, mint amilyenek mi vagyunk?

    A 2010. augusztus 21., szombat 22:59-kor közzétett hozzászólás alább idézett mondatában rögzített eseménynek én is szemtanúja voltam: “Csak egy nagy koppanást hallottam, a férfi eltűnt a vonat szemszögemből, rá 3-4 tized másodpercre hallottam csontjainak ropogását, ekkor már tudtam, hogy ennyi volt az élete.”

    A Csepelre menő HÉV-et vártam, a Duna- parti korlátnál állva telefonon beszéltem, és amikor megláttam a Csepel felől érkező vonatot, akkor indultam el, szokásom szerint, a megállóhely felé.

    A Csepel felől érkező HÉV Lágymányosi híd megállóból való indulása és a Csepelre menő HÉV ugyanabból a megállóból való indulása között általában kb. 2 perc telik el. Az első kocsiba szoktam felülni és ezért az ominózus gyalogátjáró legközelebbi pontjától kb. 10 m-re lehettem.

    Nem figyeltem a villamosmegállóból érkező gyalogosokat, el voltam foglalva a telefonnal. Csak az tűnt fel, de ez is már utólag, hogy hosszasabban sípol a vonat, mint amennyit – akár veszélyhelyzetben – szokott, és már előttem volt az első kocsi, amikor felértem a peronra. Egy emberi alakot láttam, ahogy rongybabaként, forogva nekicsapódik a kocsi oldalának, és utána a testének egy része eltűnik a kocsi alatt.

    A vonat úgy állt meg, hogy az utolsó két, három kocsija kilógott a megállóból. Halk, enyhe sikoltozások, a borzalom – szintén enyhe – egyéb hangjainak megszűnése után egyes utasok leengedték az ablakot és kinéztek a vonat mellé. Kinézett a vonatvezető is egyik lábát a sínpárokat elválasztó kerítésen tartva. Azt látták, amit én is. Nem írom le.

    Legalább egy ember a másik oldalon várakozók közül egészen közel ment ahhoz a helyhez.

    Közben megérkezett -menetrend szerint – az én vonatom. Felültünk, és elindult. A mellettem álló két suhanc a szerencsétlen áldozatot szidta. Olyan hangnemben, ahogy az a magyar focimeccseken szokás. Egy másik arra tippelt, hogy ez biztos benne lesz a tévében!

    Eddig a tények.

    A magam részéről amondó vagyok, hogy a menetidő 2-3 perces meghosszabbodása árán is változtatásokat kellene eszközölni. Tudom, hogy minden mindennel összefügg. A menetrend egy komplex rendszer, ha valamelyik eleméhez hozzányúlnak, az még nagyon sok egyéb összetevőre is hatással van. De akkor is, meg kellene próbálni, közvetlen kiadással nem jár. Pl. ha csekély, 10 km/h-s sebességgel közelítene a HÉV a kanyar utántól, nagyobb reakcióideje maradna a vezetőnek. Nem beszélve arról, hogy az átkelni készülő, átkelő személyről is több ideje maradna az információszerzésre. Pl. a mozgásából, pillantásából, egyéb viselkedésjegyeiből talán tájékozódni lehetne az ott tartózkodó, leendő utasoknak is a potenciális áldozat szándékairól, vagy arról, hogy egyáltalán észleli-e az érkező vonatot.

    Végül a vonatvezetőnek: ez év elején történt egy vonatbaleset. Az áldozatot gyermekmentővel vitték el. Lebénult, és egyéb problémái is vannak. Eldöntheti-e bárki is, hogy jobb lett volna számára ez a változat?

  378. Jobb Csepelért szerint:

    Csepeli!

    Csak ennyire vagy képes te szerencsétlen? 😀

  379. Ditte szerint:

    Attól, hogy esetleg kitörlik a hozzászólásokat, csak a tükör lesz tisztább, a valóság ugyanaz marad. Azok, akik a primitív beszólásokat teszik, köztünk maradnak.
    Nagyon türelmes az admin, nem lehet könnyű dolga.

  380. xy szerint:

    @Némethi Zsolt: nekem is ugyanez jutott eszembe, esetleg keresd vissza. A HÉV-esek nem értettek egyet vele, de szerintem nem hülyeség.

  381. admin szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Moderáltunk néhány hozzászólást. A jövőben mindenki tartózkodjon a másik sértegetésétől.

  382. Csepel-sziget szerint:

    Némethi Zsolt! Köszönjük a részletes beszámolót, az áldozat állapotáról pedig határtalan képzelőerőnk ad megfelelő képet, van róla sejtése a többségnek, hogyan nézhet ki az, akinek átcsorog ez a pár száz tonna. Egyébként pedig tényleg csak és kizárólag ő (tehát az áldozat hibáztatható az esetért, többszörösen figyelmetlen és szabálytalan is volt). Annyi esze a kutyának is van, hogy ha tülköl a vonat, megpróbál elszaladni. Béke poraira!

    Kérdésem. Hogyan szedték ki a szerelvény alól a testet? Nem hallottam, hogy a tűzoltók jelen lettek volna az esetnél.

    Jah egyébként rengeteg ember életét meg lehetne óvni, ha a HÉV 5 km/h-val közlekedne a teljes vonalon, sőt, talán jobb lenne, ha a bliccelők kiszállnának és tolnák. Annyian vannak, hogy haladna a vonat úgy is. Remélem érzitek az iróniát.

  383. Csepel-sziget szerint:

    Admin! Talán ezt a csepeli nevűt kellene már megregulázni egy kicsit. Hihetetlen ez a hozzáállás, amit tanúsít, képtelen vagyok tolerálni!

  384. Jeniszej szerint:

    Kedves!
    zó:
    MÉGEGYSZER!
    Ez a baleset nem következett volna be, még akkor, sem ha ez a szerencsétlen ember kész akarva a gyalog átkelőn járgány elé ült volna, vagy odafeküdt volna, vagy éppen ott vert volna sátrat.
    DE! CSAK AKKOR, ha az állomásra beérkező járgány megállója a gyalogosok, kerékpárosok átkelő helye előtt van.
    Lehet másról beszélni, de a tények mellett elbeszélni nem ildomos.
    Ha a vasút, vagy a járgányút mentén bármelyik védő felszerelés meghibásodik, ez legyen kerítés korlát. szemafor, cicka szem vagy bármi más azt a HÉV, VASÚT vagy járgány üzemeltetőjének az észleléstől számítva a lehető legrövidebb idő alatt rendbe kell hoznia. Ha megismétlődik a biztonsági berendezések rongálása azért a feljelentést meg kel tenni a rendőrség felé egyúttal a hiba kijavításáról is, azonnal gondoskodni kell.

  385. csepeli szerint:

    Az átjáró biztonsági szempontból meglehetősen gyengén van kialakítva, odabasztak egy fénysorompót, oszt annyi. Pedig hát itt sűrű a vonatforgalom, nagy a gyalogosforgalom, és mindenki tudja, hogy a gyalogosok jelentős része nem is tudja, mire való a fénysorompó – sokan azt hiszik, hogy az csak a járműveknek szól. Hiszen a Szent Imre téren is egyből átmegy a vágányokon a HÉV-ről leszálló tömeg, és a HÉV-vezető ezt szépen meg is várja, holott a fénysorompó folyamatosan tilosat jelez a gyalogosoknak. Az embereket arra dresszírozta a BKV, hogy a fénysorompót le lehet szarni! És egyébként is a gyalogos csak a pici piros álló emberkét meg a pici zöld sétáló emberkét ismeri, azt érti, egy háromszög alakú izét, amin két piros vacak villog, azt nem tudja mire vélni. A gyalogosok jó része sohasem kapott KRESZ-oktatást, vagy ha kapott, rég elfelejtette!

    Fejlettebb országokban számtalan, nagyobb biztonságot jelentő, bevált megoldást alkalmaznak. Az automata, csapórudas sorompó a legfeljettebb, de vannak lengőkapuk, cikk-cakk korlátok, csörömpölő-kolompoló fénysorompók kurva nagy lámpákkal, bazi nagy figyelmeztető feliratok, “mindkét irányba nézz szét” felszólítások, stb.

    És mivel a Lágymányosi-hídnál megálló van, nyilván van hangosbeszélő, tehát mi az akadálya, hogy ott mindig bemondják, hogy “Csepel felől HÉV-szerelvény közeledik, kérjük, az átjárót hagyják el, a vágányokon átjárni szigorúan tilos és életveszélyes”, vagy valami effélét? És ezt folyamatosan mondani, amíg meg nem érkezik a vonat!

    Igen, az emberek hülyék, bambák, nem ismerik a szabályokat! És ez mindig így lesz, ez nem fog változni! A képükbe kell nyomni a figyelmeztetést, a felszólítást minden egyes alkalommal! Csak ez működik! Abban nem lehet bízni, hogy “de hát piros a fénysorompó” – a kutya nem törődik vele!

  386. Jeniszej szerint:

    Tessék kitiltani a hévet, gyorsvasútat, vasútat, járgányokat, ilyen meg olyan monstrumokat a közutjainkrol ami nagy tehetetlenségénél fogva nem biztos, hogy a közuti jármüvekkel azonos fékuton tudnak megállni.
    Tegyük ezeknek a különleges vasszörnyetegnek az utját lezártá elzártá az emberek elől.
    Akkor férjenek hozzá ezek a tudatlan emberek amikor ezeknek a sebessége 0km/óra.
    Hiszem, hogy sok figyelmetlen embertársunk megmenekül a biztos haláltol
    “A CSONTJAINAK ROPOGÁSÁTÓL”!

  387. Jeniszej szerint:

    Tessék kitiltani a hévet, gyorsvasutat, vasutat, járgányokat, ilyen meg olyan monstrumokat a közutjainkról, ami nagy tehetetlenségénél fogva nem biztos, hogy a közúti járművekkel azonos fékúton tudnak megállni. – Cseréljük le villamosokra, valódi modern elővárosi járgányokra.
    A lényeg, hogy tegyünk valamit. Embertársaink érdekében. Ez a fontos.
    Tegyük ezeknek a különleges vasszörnyetegnek az utját zárttá elzárttá az emberek elől, sorompókkal kerítésekkel, korlátokkal
    Csak akkor és csak is akkor férjenek hozzá ezek a tudatlan emberek ezekhez a monstrumokhoz, amikor ezeknek a sebessége 0km/óra. – magyarul állnak.
    Hiszem, hogy sok figyelmetlen embertársunk megmenekül a biztos haláltól – Idézet:”A CSONTJAINAK ROPOGÁSÁTÓL”!
    😀

  388. Gordon szerint:

    Jeniszejnek is elmentek otthonról.

  389. Jeniszej szerint:

    Admin!
    légyszives a 22: 37-est törölni. kösz

  390. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Nem! Én jöttem meg. 🙂

  391. Csepel-sziget szerint:

    Jeniszej! Nevetséges, ahogyan vélekedsz erről a témáról! Nem lehet mindenkit megóvni, aki korlátlanul figyelmetlen!

    csepeli! A HÉV egyáltalán nem várja meg, míg a Szent Imrén, vagy a Karácsonyon átér a tömeg. Arra vár, hogy megtörténjen az utascsere és már indul is tovább, nem kevésszer sípolva, mert a hülye birkája még az utolsó pillanatban is lelép a HÉV elé. Én meg azt mondom, némelyik megérdemelné, ha felborítaná a vonat.

  392. Jeniszej szerint:

    Tisztelt!
    Csepel-sziget:
    Igen lehet nevetni! Egy biztos ez a téma nem nevetséges.
    Tessék kipróbálni, ha nem megy, akkor nevess!

  393. Jeniszej szerint:

    A Szent Imre téren nem tudom, hogy mi van.
    De egészen biztosan ezt is meg lehet oldani, már ha valakinek ez fontos.
    A Fateromat holnap majd megkérdezem. 🙂
    A hév szerű vasút biztonságért egy egész kereszteződést szüntettek meg az Ady E. utcánál, – már Csepelen.
    Ha a biztonság úgy kívánta.

  394. Jeniszej szerint:

    Egyszerűbb dolgokat is már az ember rácsal, védő birkalattal zár el saját maga elől.
    Ez pedig még csak nem is közlekedés!
    Fegyvergyártásnál a hüvelyhúzó gépeket is kétkezes biztonsági indító gombokkal látták el.
    Fogaskerék, ékszíjhajtásokat védőburkolattal kel lezárni elzárni az emberek elől.
    Belátható az embereknek a szemafor, cickaszem veszélyt jelző tábla kevés! – Az biztos!
    A faterom is bólogatna, hogy milyen igaz az állításom.
    🙂

  395. Csepel-sziget szerint:

    A Faterod húzzon Bécsbe várost nézni 😀

  396. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Felcsaptál forgalomirányítónak?

  397. Jeniszej szerint:

    Egy egész utcát zártak le Csillagtelepen, hogy a NAGY TESÓHÓZ biztonságosabb legyen a közlekedés. Azzal már nem törődve, hogy így a forgalom a másik utcán az elemi iskolára és a lakótelepre zúdult.

  398. Jeniszej szerint:

    Tisztelt!
    zó:
    Elő kell írni majd, a tehervonatoknak, szellemvonatoknak, monstrumoknak az új közlekedési biztonságnak is megfelelő megállók kialakítása után, hogy ezeket a megállókat csak úgy közelíthetik meg, hogy előtte megállnak, és nem “rongyolnak” keresztül rajta.

  399. Jeniszej szerint:

    Szatymaz – Azonnal meghalt az a két szatymazi tanyagondnok, aki a pirosan villogó lámpa és a közeledő vonat dudálása ellenére egy kisteherautóval hajtott az intercity elé kedden kora délután. A helyiek szerint a kereszteződésben nagy szükség lenne sorompóra.

  400. Utas szerint:

    Tisztelt Fórumozók !

    Leírjuk ugyan, hogy mit, hogy kellene tenni, de egyvalamit figyelmen kívűl hagyunk.
    Minden ember felelős magáért, minden embernek egy élete van és valamilyen szinten a sorsa a saját kezében van. Van amikor a halál elkerülhetetlen, de van amikor igenis, hogy elkerülhető.
    Sajnos ilyen volt ez a baleset is ! Ez a baleset megelőzhető lett volna és elnézést, hogy leírom, ha a fiatalember NEM lép le. Ha NEM hagyja figyelmen kivűl, hogy a lámpa piros, ha a dudálásra , sipolásra, hangjelzésre REAGÁL !
    Ilyen egyszerű. Ha a szabályokat a gyalogosan közlekedők betartják, akkor nem lesz semmi baj. Ha nem tartja be akkor az életével is fizethet érte, ami ebben az esetben meg is történt.
    Ha sorompó lenne és lezárna, egészen biztos vagyok benne, hogy átbújna alatta aki akar. Nem érdekelné. Lehet, hogy gátolná egy bizonyos fokig, de ez sem lenne visszatartó erő.

    Könyörgöm a KRESZ nem ismerete semmi alól nem ment fel. Bocsika, átmentem, mert nem tudtam, hogy a piros nem nekem villog. Hát azért emberek a 21. században ilyen nincs.
    Igenis tudvalévő, mert sínek vannak, hogy itt ezen a pályán HÉV, vonat, monstrum akárminek nevezzük közlekedik. Van egy lámpa ami jelzi, ha átkelhetek a vasúti átjárón. Emelllett van két szemem, amivel körülnézek, mielőtt lelépek.

    Ezen a vonalon viszonylag csekély baleset történik. Talán ha utánanéznénk az eddigi gázolásoknak, kiderülne, hogy az esetek (szándékosan nem irok konkrét számadatot) szinte majdnem egészében a gyalogos volt a hibás ezért vagy azért.
    Nem csak a járművezetőnek kell árgus szemmel figyelnie, nem csak neki kötelessége minden balesetet elkerülnie, hanem a gyalogosnak is ! Ez egy oda-vissza működő dolog.

    Egyenesen pofátlanságnak tartom, hogy Karácsonyon vagy Szt. Imrén is a HÉV előtt (aki már becsukta az ajtót és indulna) sokszor !!!! körülnézés nélkül átsétál, átbattyog. Pedig nem lehetne. Igen, a sofőr kivárja, erre apellálnak.
    Ott kezdeném, hogy nem csak a dohányzást büntetném az aluljárókban, hanem aki megsérti ezeket a szabályokat azt is.
    Mindjárt begyűlne egy kis pénz a kasszába, ha büntiből mindenki csak egy ezrest fizetne !
    Ugye-ugye?

    Ma reggel jött a vonat. És azt látom, hogy a nő még átfut. a vonat közel járt, én már nem léptem le, nem mentem át. Átfut, mert úgy mérte fel, hogy éppen átér. És ha elesett volna például? A HÉV nem tudott volna megállni, már nagyon közel volt.

    És még egy szösszenet:
    LÁgymányosinál leszállva mögöttem egy hölgy jött és egy úr. A hölgy éppen azt magyarázta, hogy a koszorú azért van ott, mert egy embert elütöttek.
    A férfi megkérdezte mi történt?
    A nő csak ennyit mondott (és ezek nem az én szavaim, csak idézek, elnézést) ” hülye volt, átment a HÉV előtt ”

    Tényleg nem szabadott volna lelépnie !
    Figyeljen mindenki oda magára és akkor nem lesz semmi gond, akárhol van is a megálló ! Ha nem lépek le, nem üt el a vonat , ilyen egyszerű !

    Utas

  401. regata szerint:

    Őszinte részvétem a sértett családtagjainak és hozzátartozóinak!

    Tisztelt Fórumozók, okoskodók!

    Pétertől kérdezném, hogy hány ezer kilómétert vezetett vasúti járművel?

    Csepelitől kérdezném, hogy mi az oka az értetlenségének? Miért nem fogja fel mindenki, hogy a vasúti közlekedés alapegysége a VONAT! Nem hév, nem máv, nem metró, nem kisföldalatti, nem öbb stb. Ezt olyan nehéz felfogni? Hogy sikerült így letenni a KRESZ-t?

    Tisztelt Jeniszejtől kérdezném, hogy ha Ön közúti járművet vezet, akkor minden kereszteződésben megáll? Akkor is, ha Önnek szabad jelzés van? Vonatnak miért kellene megállnia akkor, ha neki a főjelző továbbhaladást engedélyező jelzést mutat, és a fénysorompón felváltva villogó piros fény van? Miért nem a gyalogos, közúti járművezető áll meg? Mellesleg törvényt sért, melyet büntetni kell!

    A vasúti átjárókban lévő sorompók az ÖNÖK BIZTONSÁGÁT SZOLGÁLJÁK!

    Tisztelettel: közlekedés-igazságügyi szakértő, volt mozdonyvezető, mellesleg HÉV-vonatokat is vezettem

  402. Ditte szerint:

    Tisztelt regata!
    A vonat vezetőjét tudtommal senki nem hibáztatta. Az átjáró átalakítása szükséges lenne néhányunk szerint. Erre voltak ötletek. Ön szerint ez a mostani állapota az átjárónak a létező megoldások legjobbika?

  403. regata szerint:

    Tisztelt xy, Némethi Zsolt!

    A sebesség csökkentése csak csalogató hatású! Szent Imre tér vasúti megállóhelynél 2 évvel ezelőtt még a vonatoknak 15 km/h sebességre kellett lassítaniuk! Ezt megszüntettük, mert a vonatot így jobban “tisztelik”. Lassítással az érhető csak el, hogy a járókelő azt hiszi, hogy őt fogja átengedni a vonat! Ez nem engedhető meg!

    Zó írta egyszer, hogy a megállóhelyről induló vonat elé is belépnek, 5 km/h-s sebességről a vonat tényleg 5-7 méter alatt áll meg, ami azt jelenti, hogy szépen lassan a vonat kerekei alá kerül, a fájdalom sokkal nagyobb mértékű, mint nagyobb sebességnél! Tökéletesen igaza van a járművezetőnek!

    A sorompók az Önök biztonságát szolgálják! Ha valaki tiltott módon próbál átkelni, az az Ő, és senki más felelőssége! Nem hibáztatható senki rajta kívül, főleg nem az a járművezető, aki mindent megtett a baleset elkerülése érdekében!

    Lemerném fogadni, hogy az intézkedő rendőrök első kérdése mi volt: milyen volt a sorompó? Zó, mit kérdeztek a rendőrök?

  404. regata szerint:

    Tisztelt Ditte!

    Biztosított vasúti átjáró, fénysorompó utasítja jelzéseivel a közúti közlekedés résztvevőit!
    A közlekedés sem más, mint a törvények tiszteletben tartása! Lopást is büntetik, mert törvényt sért! A tiloson történő áthaladás is törvényt sértő tett, tehát büntetni kell!

  405. donquijote szerint:

    Hú micsoda komment áradat, egy-kettő “troll” visszafoghatná magát.

    Először is részvétem az áldozat hozzátartozóinak, bárkivel előfordulhat hogy elbambul, más jár az eszében stb., mindig szomorú az ilyen értelmetlen halál 🙁
    A konkrét átkelőt lehetne biztonságosabbá tenni, én is a kerengőt jó ötletnek tartanám mert akkor csak felfigyel a vonatra, és ott talán megfelelő kialakítással nem is okozna olyan “dugót” mint a 2 villamosnál a Boráros-téren, a fénysorompó sajnos nem elég, lehetne, hogy valami hangjelzés is figyelmeztetne nemcsak a vonat “füttye”.
    (az autóknál sem elég már sokszor volt róla szó hogy a vasúti átkelőkbe is legalább visszarakják a félsorompókat, azért azon már szándékosan kell áttörni, megkerülni, egy fizikai akadályt jobban észrevesz egy fáradt sofőr is, de ez most nem ide tartozik).

  406. regata szerint:

    Kerékpáros és gyalogos vasúti átjárókhoz egyáltalán nincs értelme a félsorompónak!
    Legyen záróvonal is, mint a közúti járművek átjáróinál? Azt nem lépné át, nem kerülné meg?

  407. donquijote szerint:

    regata:
    azért írtam hogy nem ide tartozik

  408. csepeli szerint:

    regata: De igen, van értelme gyalogosátjárónál is a félsorompónak, sőt, teljes sorompónak. Nálunk fejlettebb országokban gyakran alkalmazzák! Nem nehéz belátni, hogy a most elhunyt fiatalember életét ez megmentette volna. Hiszen ő csak elbambult és semerre se nézve rásétált a sínekre. Ha egy lezárt sorompó lett volna előtte, ezt nem tehette volna meg. Beleütközött volna a sorompóba, és rájött volna, hogy jobb lesz megállni.

  409. csepeli szerint:

    Tessék, itt egy gyalogátjáró Kanadában:
    http://i34.tinypic.com/2e1doae.jpg

  410. Jobb Csepelért szerint:

    Tudod csepeli, ezt vesd fel Demszkynél, hogy a fővárosban miért nincs biztonságos átkelő a hévnél… Budapestnek ő a főpolgármestere (szerencsére már nem sokáig), a BKV pedig (hivatalosan) a fővárosé! Persze azt is szétlopta a balliberális “elit”!

  411. regata szerint:

    Ne politizáljunk!
    Nem itt van a helye!
    A teljes sorompónak nagy hátránya a közbezárás! Félsorompó biztonságosabb ilyen szempontból, de nem a gyalogosok részére!

  412. A Kedvese szerint:

    Tisztelt egybegyültek!

    Nagyon örülök, hogy ekkora vitatémát adott Önöknek ez a helyzet….. de kérem, ha egy kicsit el tudnának gondolkodni a dolgokon rájönnének, hogy ami itt folyik az puszta GYALÁZAT!!! Én annak a szerencsétlen fiúnak a szerelme, az élettársa voltam…. a jövő héten az eljegyzésünket ünnepeltük volna….. Gondoljanak már abba bele egy kicsit,hogy amit itt írnak azzal megsértenek egy gyászoló családot, és nem utolsó sorban egy hallott férfi emlékét! Mert nekünk már csak emlék az ami belőle maradt!
    Undorító, hogy egy ember halála ilyen jó pletykatéma!!!

    Én nem gyanusítgatok senkit. Egyszerűen undorítónak tartom ezt az egészet!

    Sajnos péntek reggel mikor kimentem a helyszínre borzalmas dolgokat láttam…. én is, és a párom is sokszor jöttünk arra haza…. el nem tudom képzelni, mi volt az ami ennyire elvonta a figyelmét, és hogy most miért nem jöhet már haza hozzám…..:(((
    De amíg kint voltam a sínek mellett majdnem 2 baleset történt…. Viszont a vonat vezető lélekjelenlétének köszönhetően mind a 2en életben vannak ( nem gyanusítgatok senkit!!!) de leírom, hogy csak annak a hölgynek a lélekjelenlétén mulott minden! Elésétáltak elötte mind a 2 írányból, úgy ahogy a párom, beragadt a tolokocsi kere és nem tudtak tovább menni…. viszont a hölgy SATU féket húzott, és méterekkel a szenvedő emberek elött megállt!!!!!!! Ha a vonatvezető akkor is megáll, és nem csak, ahogy írja: előírásszerűen lassít, hanem fékez!, mert látta,hogy a párom nem áll meg……. most még mindig boldogan élhetnénk, Ön pedig csak szídna egy hülye gyalogost….. de élne a kedvesem, 2 hét múlva mennyasszonyként utaznék nyaralni, és nem gyászruhában zokognék otthon….!!! Mégegyszer leírom,hogy nem gyanusítgatni akarok senkit, viszont láttam, hogy meg lehet állni azon a szakaszon, és ahogy írták többen, már messziről látszott, hogy nem figyel semmire az a fiú, és hogy nem fog megállni…… tudom,hogy már sajnos mindegy a “ha”, de ha akkor inkább fékez és nem csak lassít,akkor meg tudott volna állni az a vonat!

    A vonatvezetőknek csak annyit mondanék, saját tragédiából tanulva, hogy nem az számít amit tanulnak, hanem amit látnak. Ha látja hogy valaki át akar menni a sínen, akkor előbb megáll,ha teheti, és maximum szídja az embert, nem pedig tovább hajt, hogy majd megáll a barom, vagy úgy is a saját baja… Egy autóvezető is fékez,ha kigurul egy labda,nem pedig tovább megy,hogy vagy jön a gyermek, vagy nem. Tudom, hogy itt nem tud kitérni az útból, viszont FÉK itt is VAN!!!

    Remélem arra jó lesz a kiírásom, hogy felfogja itt mindenki, hogy egy ember életét gyalázzák, és egy család gyászát teszik tönkre!

    Szerelmem, búcsúzom Tőled örök szerelemmel. Tudom, hogy nagyon szerettél, és boldog voltál mellettem. Sajog a szívem, hogy csak ennyi jutott nekünk. Remélem, Te is tudtad, hogy mennyire szeretlek, és hogy a világ legboldogabb asszonya voltam melletted! Köszönöm Neked az együtt töltött időt Szívem! Szerelmem örökre a Tiéd!
    Te mondtad nekem: “Egyetlen boldogság van az életben: Szeretni és tudni, hogy szeretnek!” Most értettem meg igazán,hogy ez mit is jelent….
    Fájó szívvel mondom: Isten Veled, Ég áldjon Szerelmem! Örökké emlékezni fogok Rád, csak Rád, és a sok szépre ami kettőnké volt, és szeretni foglak amíg csak élek!
    Isten Veled Kedvesem!

  413. Gigi szerint:

    Admin,

    kérlek, legyen a fenti méltó végszó!…
    (Zárd le a témát, ezt az enyémet is törölve…)

  414. Péter szerint:

    Tisztelt regata!(közlekedés-igazságügyi szakértő!

    Amennyiben a titulusa valóban az amit Ön állít,akkor az alábbiakat nem írja le!

    “A sebesség csökkentése csak csalogató hatású!”
    “Ezt megszüntettük, mert a vonatot így jobban “tisztelik”.
    “Lassítással az érhető csak el, hogy a járókelő azt hiszi, hogy őt fogja átengedni a vonat!
    Ez nem engedhető meg!”
    Ezek a mondatok egy demagóg,HÉV-mániás,esetleg HÉV-vezető szájából hangozhatnak el.

    Egy közlekedés-igazságügyi szakértő nem hiszem,hogy felelőtlenül ilyen pimaszul kimondja az igazságot,már ha ez igaz. És ha igaz is ráfogják a menetidőre,vagy egyéb okokra.

    Íme a jogszabály! -amit Önnek szakemberként a hozzászólásában meg kellett volna tennie helyettem-
    http://www.autosiskolainfo.hu/jogszabalyok/kresz.htm
    Üdv.

    Közlekedés vasúti átjáróban

    39. § (1) A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A közúti jármű vezetője köteles a jármű sebességét a vasúti átjáró előtt elhelyezett – 90., 91., 92. vagy 95. ábra szerint – veszélyt jelző táblánál lakott területen legfeljebb 30 km/órára, lakott területen kívül legfeljebb 40 km/órára csökkenteni, és a vasúti átjáróig ezzel a csökkentett sebességgel kell haladni.

    (2) A vasúti átjárón csak folyamatosan – megállás nélkül – legalább 5 km/óra átlagsebességgel szabad áthaladni.

    (3) A vasúti átjáró előtt a 98., 99., 99/a. vagy 99/b. ábra szerinti jelzésnél, vagy a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt meg kell állni, ha

    a) bármely irányból vasúti jármű közeledik,

    b) a teljes sorompó vagy a félsorompó sorompó rúdja nem teljesen nyitott helyzetben áll vagy mozog,

    c) a teljes sorompót kiegészítő fényjelző berendezés, illetőleg a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad,

    d) a teljes sorompót kiegészítő berendezés hangjelzést ad,

    e) fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést nem ad,

    f) vasúti jelzőőr “Megállj” jelzést ad,

    g) a (2) bekezdésben meghatározott folyamatos áthaladásra nincs lehetőség,

    h) ott “Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van.

    (4) Biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik, és a (2) bekezdésben meghatározott folyamatos áthaladásra lehetőség van.

    (5) Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha

    a) a teljes sorompó mindként sorompó rúdja nyitott véghelyzetben áll, és esetleges fényjelző és/vagy hangjelző berendezése jelzést nem ad,

    b) a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad,

    c) a vasúti jelzőőr “Megállj” jelzést nem ad,

    d) a (2) bekezdésben meghatározott folyamatos áthaladásra lehetőség van.

    (6) A vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés üzemzavara esetén járművel a vasúti átjáróra – a (3) bekezdésben említett megállást követően – abban az esetben szabad ráhajtani, ha

    a) a vasúti átjáró olyan kialakítású, hogy a megállás helyéről a vasúti pálya mindkét irányban kellő távolságra belátható és a jármű vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű nem közeledik, vagy

    b) a vasúti átjáró forgalmát vasúti jelzőőr irányítja és a jelzőőr “Megállj” jelzést nem ad,

    feltéve – mindkét esetben – hogy a (2) bekezdésben említett folyamatos áthaladás lehetséges.

    (7) Ha a vasúti átjáróban a jármű elakad, és vezetője azt bármilyen módszerrel vagy eszközzel azonnal eltávolítani nem képes, köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy a közeledő vasúti jármű vezetője vagy a vasút más alkalmazottja a veszélyhelyzetről a lehető legrövidebb időn belül tudomást szerezzen.

  415. Péter szerint:

    Kedves regata!
    A fent beillesztett jogszabályt a gyalogosokra vonatkozó szabályokkal egészíteném ki!

    Üdvözletem.

    KRESZ III. RÉSZ – A gyalogosokra és a járművek utasaira vonatkozó szabályok
    http://www.kreszdoktor.hu/gyalogosok_kozlekedese.php

    (10) Vasúti pályán (vasúti átjárón vagy más kiépített átkelőhelyen) a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Nem haladhat át a gyalogos, ha a jelzőberendezés a továbbhaladás tilalmát jelzi.

  416. Péter szerint:

    Kedves gyászoló hozzátartozó!

    A Kedvese:
    2010. augusztus 25., szerda 23:18-kor

    Kérem nézze el,hogy nem az Ön beírására reagáltam elsőként.

    Őszintén megrendített a tragédia.
    Kívánom Önnek,hogy tudja feldolgozni a történteket.

    Egyetértek önnel.Kérem az admint,hogy a fórumot zárja le.A további beszélgetéseket pedig egy másik fórumon tessék folytatni más témában.
    Nem hiszem,hogy a tragédia elrettentésül kell,hogy szolgáljon!
    Itt a hatóságoknak kellene olyan megoldásokat találnia amivel a hasonló balesetek elkerülhetőek lennének.

    Őszinte részvétem,Isten óvja!

    Péter

  417. Jeniszej szerint:

    Egyszerűbb dolgokat is már az ember rácsal, védő burkolattal zár el saját maga elől.
    Ez pedig még csak nem is közlekedés!
    Repetitio est mater studiorum. Ismétlés a tudás anyja.
    Vasúti átjárók biztonsága.
    Idézet egy vasut mérnöktől:
    Külön figyelmet fordítunk a vasúti átjárók kockázatainak minimalizálására, mert a balesetek meghatározó arányban e helyszíneken történnek. Sajnos folyamatos korszerűsítési és biztosítási munkálataink ellenére sem csökkent a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek száma. Elsősorban a szemléletformálás szükségességét jelzi, hogy a balesetek mintegy háromnegyede biztosított átjáróban történt.

  418. Jeniszej szerint:

    Kedves gyászolók!
    Itt már rég nem a szerencsétlenül járt fiatalemberről szólnak az emberek, hanem a jelenség foglalkoztatja inkább az őket, Magamat és a Fateromat is beleértve.
    Az érdekli az embereket, hogy szép időben jó látási körülmények között látszólag jól biztosított átjárókban miért növekednek az ilyen jellegű balesetek száma.
    Igaz a közmondás!
    „Tilos!” jelzésnél soha nincs esély, legfeljebb szerencse!
    A közút-vasút szintben kereszteződések a közlekedés egyik legveszélyesebb helyszínei. Aki a vasúti átjáróba a szabálytalanul hajt be, annak csak szerencséje lehet, esélye nem! – ORFK-OBB

  419. Csepel-sziget szerint:

    Ez a baleseti fórum is rávilágított arra, hogy mennyi “okos” ember él ebben az országban és ez alól Csepel sem kivétel.

    Falazzuk be a HÉV-átjárót, nehogy valaki véletlenül elé kerüljön, csökkentsük a sebességét lépés lassúságúra, mert úgy biztosan meg tud állni a vonat, sőt állítsuk le a közlekedést, mert balesetveszélyes, ezenfelül a HÉV vezetője már akkor vészfékezzen, mikor embereket lát a kijelöl vasút átjáróhoz közeledni (tilos jelzés hatálya alatt). 2-300 tonnás vasat azért, mert valaki közeledik az átjáróhoz, nem fognak lefékezni senkinek a kedvéért sem. Fel kéne már fogni, hogy kettőn áll a vásár. Odafigyelés, odafigyelés, odafigyelés. Teljes mértékben a hévvezető pártján állok ebben az esetben.

  420. Csepel-sziget szerint:

    A HÉV-nek ebben az átjáróban feltétlenül elsőbbsége van, ha nem adod meg neki, akkor is. Ha stop táblánál kihajtasz féktávon belül a kamion elé, akkor…

  421. Gigi szerint:

    Kedves admin,

    a 2010. augusztus 26., csütörtök 02:29-kor
    és 2010. augusztus 26., csütörtök 07:35-kor
    tett hozzászólásokra tekintettel kérem a téma lezárását.

    Indokul felhozom: a jelenség kibeszélése fontos és hasznos, de más formában folytatandó, mert sokan rendre visszakanyarodnak a konkrét tragédia elemzéséhez, kegyeletsértő módon hibáztatva a szereplőket.

  422. Utas szerint:

    A fiatalember Kedvesének szeretném üzenni, hogy nagyon sok erőt kívánok Neki a továbbiakban és azt gondolom az ő hozzászólásával valóban ezt a fórumot szükséges lenne lezárni.

    A gyertyalang.hu oldalon lehetne emlékezni az ismeretlen embereknek is és gyertyát gyújtani, így leróhatnák a kegyeletüket mindazok akik ismerték és mindazok akik részvétet szeretnének nyilvánítani !

    A Jóisten adjon nagyon sok erőt és lelki békét !

    Utas

  423. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Ez a baleseti fórum is rávilágított arra, hogy mennyi olyan ember él ebben az országban és ez alól Csepel sem kivétel, hogy nem tud elmenni szótlanul ilyen súlyos balesetek mellet, amelyek előtt látszólag a tanult okos közlekedési mérnök emberek is értetlenül állnak.
    Tegyük könnyebbé a Hév monstrumait vezetők munkáját, hogy ne keljen nekik a vasúti pályán a biztosító lámpák tiltása ellenére, tiltó színre fittyet hányó nemtörődöm emberek miatt vészfékezni, akkor is, amikor biztosan tudják, hogy már a monstrumot, melyet vezetnek, (tömege 200-300 tonna) már lehetetlenség megállítani.
    A Fater még egyszer felteszi a kérdést, mert azt mondja az ismétlés a tudás anyja. Képes valaki az átkelőn a vonat alá kerülni, ha a Hév monstrumainak megállói úgy vannak kialakítva, hogy a gyalog átkelő előtt állnak meg?
    Csak egy válasz lehet nem. …………………………..itt töröltem valamit.

  424. Csepel-sziget szerint:

    Fater! A Szent Imrén ugyanezt hogy oldanád meg? Itt pontosan két kereszteződés van egymás után…

  425. lolka szerint:

    Végig követtem az összes hozzászólást.
    Ez úton szeretném szívből jövő őszinte részvétemet kifejezni.

    De szerény véleményem szerint a szakembereknek át kéne gondolni komolyabban ezt a kérdést: Vasúti átjárónál, ahol 99%-ban gyalogosok közlekednek 1% bringás (inkább tolják) Olyan szabványos jelző berendezés van kiépítve, amit olyan speciális prizmával szereltek amit a közúton közlekedő járművek “X” távolságról, rossz látási viszonyok (sűrű eső, szembe sütő lemenő nap, köd, hó esés stb). Ezt a fényt a gyalogosok általában utolsó pár lépésnél nézik, ha nézik, de ebből a távolságból nem tudom, hogy a fényerő elegendő e a figyelem felhívásra.( PL. a repülőtereken a leszálló fény ami a pálya szélén van azt is megfelelő távról és magasságból lehet látni). Itt lehet hogy egy kicsit alacsonyabbra, vagy enyhe előre döntéssel a figyelem felhívást nagyban növelni lehetne…Hátha kevesebb ember kerülne veszélybe…(a többi rajtunk múlik közlekedőkön)…

  426. Kapor szerint:

    Kedves ZO!
    Az a srác a barátom volt!
    Nem volt se őrült se drogos van videó róla ha kell elküldöm akinek kell!
    Ott voltam amikor a Kedvese és az Anyukája átvette a holmiját egy táska volt és kész!
    Rettenetes volt míg élek nem felejtem el ha a te gyereked lenne az akkor is ilyen közönyösen beszélnél róla?Korlát és a megálló helye a gond érdekes máshol miért tudják megoldani azt hogy az átjáró a két megálló között legyen?Ha látta a rsácot miért nem fékezett előbb?Ha van egy kis vér a pucájába a szülei elé kéne állnia és a szemükbe mondani az igazat mert totál tönkretett mindent ma lenne az eljegyzése a srácnak én totál ki vagyok ennyi.Köszönjük Zo vagy akárki vagy.Pancser

  427. Jeniszej szerint:

    Csepel-sziget:
    Ha kettő átjáró van, akkor az egyik felesleges, ami meg is fog szűnni nemsokára.
    Mert semmi nem indokolja, hogy ott átjáró legyen.
    😀

  428. miska72 szerint:

    Kapor a vonat nem tud mindjárt megállni a tehetetlenségi erő miatt. Még az autóknál is magvan mekkora Km/óránál mekkora a fékút. Na ez a vasuti szerelvényeknél nagyobb.

  429. miska72 szerint:

    azért a HÉV vezetőnek se semmi, hogy látta, hogy nem tud megállni. Neki is meglehat a lelki baja. Plána ha tudja, hogy nem ő hibázott.

  430. miska72 szerint:

    Sajnálatos az eset.

  431. Gigi szerint:

    El kell a fiút engedni, hadd nyugodjon békében……………………..

  432. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Szíveskedjetek elolvasni, az áldozat jegyese által 2010. augusztus 25., szerda 23:18-kor feltett írását, és annak elolvasása után lépjetek ki ebből a cikkből!

    Vegyétek figyelembe a gyászoló hölgy alábbi jogos véleményét:

    “…. ami itt folyik az puszta GYALÁZAT!!!

    Undorító, hogy egy ember halála ilyen jó pletykatéma!!!

    Remélem …….., hogy felfogja itt mindenki, hogy egy ember életét gyalázzák, és egy család gyászát teszik tönkre!”

    Tisztelt Fórumozók! Legyen bennetek emberség!

  433. Jeniszej szerint:

    435 🙂

  434. hlajos szerint:

    Zó: szeretném megjegyezni, hogy az UV-knak volt elektromágneses sínfékük. (a legelső modelleknek lehet, hogy nem, de amelyik szerelvénnyel én találkoztam, azokon minden volt).

    Abban az átjáróban amúgy bosszantóan sokáig van piros jelzés a HÉV érkezése előtt, ezt rövidíteni kellene, mert a várakozás helyett szinte mindenki átmegy a piroson, én is. Talán egy sorompó sem lenne akkora kiadás.
    Esetleg érdemes lenne megfontolni a vasúti pálya bekerítését, és gyalogos aluljáró építését (amit igaz, hogy rendbe kell tartani, és néha a hajléktalanokat kitessékelni belőle, viszont ott biztosan nem ütne el senkit a vonat). 3-4 napos vágányzár alatt kivitelezhető lenne.

    A hozzátartozóknak őszinte részvétem!

  435. J szerint:

    Jól csináltátok, hogy az új hírt nem lehet kommentelni.

  436. lali szerint:

    Őszinte részvétem a hozzátartozóknak!

    Kapornak:

    Sajnos szemtanuja voltam a balesetnek. A vonat vezetője már akkor elkezdett fütyülni, amikor a szegény fiatalember még csak 8-10 méterre volt az átjárótól! Tényleg nem figyelt fel, se jobbra, se balra! A sípolás folyamatosan szólt, közben lehetett még azt is hallani, amit fékezés közben szoktak ilyenkor a járművek: mormogott a kerekek felől valami, lehet, hogy a motorok?, nem tudom, nem értek hozzá. Egy valamit biztosan tudok írni, hogy a vonat sebessége rohamosan lassul, nem szokványos módon! Sajnos a sértett annak ellenére, hogy a hév-szerelvény az átjárótól alig 4-5 méterre volt, besétált elé, közben fülhallgató volt a fülében! Még ekkor sem hallotta a már messziről fülsüketítő sípolást? Ennyire nem lehet elbambulni!

    Ne a vezetőt szidják, ő megtett mindent, fékezett, sípolt, és valami porfelhő is kijött a kerekek alól, itt a fórumban azt olvastam, hogy valami homok.

    hlajosnak: ott van a peron közepén a felüljáró, alig használja valaki!

  437. picke szerint:

    Nem “Zó” kérte meg, (más esetben sem a járművezető kéri meg) hogy sétáljon elé a gyalogos, had menjen már át rajta egy kicsit, mert most olyan kedve van.
    Jó, hogy nem aljas indokból előre kitervelt szándékkal elkövetett emberöléssel vádolják már meg itt egyesek őt! Vagy bármilyen jármű vezetőjét, aki figyelmetlen embert üt el.
    ———

    Az áldozat Párja hiába írja, hogy megállt volna, téved. 🙁 Figyelmetlenül, úgy és akkor lépett le elé, hogy esélye sem volt arra, hogy ne történjen meg a tragédia. 🙁 🙁 Szerencsétlen most várja haza, hiába, de nem csak ő, hanem a család. És mint olvastam, pont a legrosszabbkor. Szomorú! Nagyon szomorú! 🙁
    Őszinte részvétem az egész családnak!!
    Picke

  438. hlajos szerint:

    lali: az a felüljáró azoknak “ideális”, akik a Milleniumi Kult. Kzp-ból vagy a a 2-es és 24-es villamosról jönnek (nem túl sokan). Akik a Közvágóhíd illetve a 103-as busz vagy 1-es villamos felől jönnek (ők vannak többségben), azoknak a fénysorompós átjáró marad.

  439. Jeniszej szerint:

    000442.
    Engem és a Fateromat csak az egyre növekvő balesetek számának miértje érdekel ezekben a „túlbiztosított” átjárókba.
    Az átjárok közül is most csak ez az átjáró itt a híd alatti, melletti érdekel és még mindig nem hagy nyugodni, hogy ilyen szarul, balesetveszélyesen van kialakítva ez az átjáró.
    Hangsúlyozom ez az átjáró!
    Ha megfelelően van ez az átjáró kialakítva itt soha senkinek nem, eshet baja.
    Értsük meg végre! Az átjáró előtt álljanak meg a szerelvények. (beleértve a teher és egyéb járatokat, melyeknek itt kötelező legyen a megállás.)
    Tehát amíg ezen az átjárón ember tartózkodik vagy közeledik feléje féktáv stb. figyelembe vételével köteles, legyen a vezetőnek megvárni, elhalasztani az indulást gyalogos elhaladtáig.
    Fura, hogy mindenütt a zebrán haladó gyalogosnak elsőbbsége van. De itt nincs!

  440. Jeniszej szerint:

    000444
    Nem nehéz megjósolni, hogy itt ezen a huzatos helyen, ahol az embereket néha majdnem elsodorja a szél nem elég körültekintőek, mivel a saját egyensúlyukra figyelnek. 😀
    Ha itt kötelezően a gyalogátkelőhely előtt állnak meg a monstrumok a szerencsétlenség soha nem fog bekövetkezni.
    Ha csak egy ember életét is sikerül megmenteni ezekkel a folyamatos ismételgetéseimmel, azzal, hogy megálló balesetveszélyességére hívom fel a figyelmet, már megérte!
    Homo sum, nihil humani a me alienum puto.

  441. anemo szerint:

    Üdv! Az utasok 90%-a, akik már többször is igénybe vették a Lágymányos mh-t, azok tudják, hogy az SR1 sorompó vörösre váltása jó pár perccel korábban megtörténik a vonat érkezése előtt (Csepel felől), így rengetegen nem veszik figyelembe, mert “még kilométerekre jár, szar az egész!”. Ez így igaz. Én a hév bizberét nem ismerem, de a behatási pontot tényleg nagyon távolra helyezték el. Csak mivel van egy pályasebesség, így a szabványt kötelező betartani.
    De ha talán a sorompó mondjuk a vonat érkezése előtt 1 perccel váltana át, többen figyelembe vennék. Még is csak egy gyalogos átkelő.
    Boráros felől a kijárati jelző élesíti a sorompót?

  442. xy szerint:

    Ahol fontos, ott ilyet tesznek egy erdei úthoz is, gyalogosoknak!:

  443. VampireGirl szerint:

    Én ismertem ezt az embert. Még most is sírok amikor rágondolok. Láttam olyan hozzászólásokat, hogy süket volt, de nem volt az. Nagyon nyugodt természete volt, és lehet, hogy ez volt a legnagyobb baj. -Nyugodjon békében.-

  444. Lina szerint:

    Szerintem zo csak szerepel itt, nem Ő volt a a HÉV vezető ! 🙁 Vagy ha igen elég szomorú hogy ilyen emberek felelnek nap mint nap több ezer ember életért !!

  445. Péter szerint:

    Lina !

    Kérem ne használjon ilyen szavakat! Nem mindegyik ilyen:)Van normális is.
    Különben igaza van!
    Péter.

  446. Lina szerint:

    Igazad van Péter, akkor helyesbítek :

    “Vagy ha igen elég szomorú hogy ilyen emberek IS felelnek nap mint nap több ezer ember életért !!”

    Persze hogy van normális is !! SŐT !!
    Szerintem az adott szerelvény vezetőjét is megviselte az eset, és nem azzal tölti az idejét hogy ide írogasson !!
    Csak az a szomorú hogy sokan elhiszik hogy Zó az 🙁

    Megjegyzem a rendőrségi vizsgálat végéig az érintettek nem is nyilatkozhatnak !!

  447. Lali szerint:

    Hát kedves (?) Lina, úgy látom, hogy inkább te vagy az, aki csak szerepelni akar itt, mert a te hozzászólásodban tényleg semmi mondanivaló nincs 😉

  448. Lina szerint:

    Hát kedves Lali ha ez neked örömet okoz biztos így van 🙂 De azért én azt hiszem van aki érti amit leírtam 🙂 És nekem, ez a fontos 🙂

  449. Lali szerint:

    Most akkor nagyon okosnak képzeled magad! 🙂 Mert én, buta Lali nem értem, hogy mit akartál ezzel a nagyon összetett mondattal leírni…elnézést kérek, hogy beleszóltam az okosok (főleg rád gondolok) beszélgetésébe! Bár ahogy én buta elnézem, semmi tényt, információt nem közöltél, csak benéztél ide, leszóltad Zó-t, hogy nem is ő vezette a vonatot, és ennyi! Bár én ezt nem érthetem…..

  450. era szerint:

    Mi van ha a szerencsétlen “csak” elgondolkozott ? Ha tele volt a feje gondokkal és elmélázott ? Sokan vagyunk mostanság így ezzel 🙁

  451. kapor szerint:

    én sem hiszem hogy Zó volt a gázoló… ilyen tárgyilagosan nem beszélne, hacsak nem egy hidegvérű gyilkos. ne ítéljétek el a HÉV vezetőt egy ilyen idióta miatt

  452. Lali szerint:

    Így van kapor, nem a Zó volt…azért tud minden adatot ilyen pontosan (meg ugyanott dolgozunk)…tényleg nem ő volt!!!
    Amúgy nem értem, hogy miért kell, hogy egy másik ember élete is tönkremenjen…miért vagytok Zó ellen? Nem hibázott, és most emiatt omoljon össze, és hagyja ott az állását, adja fel azt a munkát, amit szeret csinálni???

  453. Péter szerint:

    Kedves Lali!

    Nem értem a hozzászólását! Állítja,hogy nem zo vezette a vonatot,mert a munkatársa,vagy tudja,hogy Ö vezette de nem hibás?

    Én kapor hozzászólásával egyet értek!Vélek benne felfedezni némi iróniát:
    “ilyen tárgyilagosan nem beszélne, hacsak nem egy hidegvérű gyilkos.”
    Kapor tudja,ki az a zo és ismeri a jellemét.

    EGY DOLGOT AZÉRT TISZTÁZZUNK!

    zo VEZETTE A VONATOT!NINCS OLYAN BAROM AKI EZT ÍGY,ITT PUSZTÁN ÖNREKLÁMOZÁS MIATT LEÍRNÁ!HA MÉGIS AKKOR EGY LELKETLEN ÁLLAT!

    Kedves era!

    “Mi van ha a szerencsétlen “csak” elgondolkozott ? Ha tele volt a feje gondokkal és elmélázott ? Sokan vagyunk mostanság így ezzel”

    Én magam is szoktam mélázni.Nem kell ehhez gazdasági válság sem családi gond,elég egy pillanatnyi szórakozottság,kalandozás.
    A fiatal srác lehet,hogy gondolatban a leendő menyasszonyával volt elfoglalva és tervezte a jövőjüket.
    Abban a pillanat amikor észlelte a vonatot leblokkolt és mint tudjuk már késő volt bármit is tennie (de nem is tehetett volna semmit)….

    Nyugodjék békében!

  454. Lali szerint:

    Péter…igen, tényleg nehéz dolog az iróniát értelmezni; kérdezze Linát, ő okosnak tartja (saját)magát! Majd az iróniát befejezve komolyan mondtam, hogy Zó a munkatársam, ő vezette a vonatot, elmondta itt, hogy mi történt, mert előtte csak találgatások mentek, és azt hiszem hogy nálánál jobban senki nem tudja, hogy történt az eset. Erről ennyit, én nem fogok senkit győzködni, hogy ő volt: aki elhiszi, az elhiszi, aki nem, az nem!

  455. kapor szerint:

    Péter !

    Egyetértek veled, de sajnos nagyon sok barom van a neten 🙁
    Talán Zó csak sok horror filmet nézett és most beleképzeli magát a szerepbe 🙁

    Ez pl egyenesen szőrnyű:

    “rá 3-4 tized másodpercre hallottam csontjainak ropogását”

    ISZONYAT, ÉS NEM TUDOM EZT MIÉRT IS KELLETT LEÍRNIA !! MINTHA MÉG ÉLVEZNÉ IS !!!
    REMÉLEM A HOZZÁTARTOZÓK NEM OLVASSÁK MÁR A FÓRUMOT !!

    Egyébként az írás nem csak ezen a fórumon szerepel. Nem hiszem hogy egy normális embernek egy ilyen baleset után az töltené ki az idejét hogy fórumokba írogasson.

    NORMÁLIS EMBER MÉG AKKOR IS ÖSSZEREZZEN ÉS ELGONDOLKODIK HA CSAK LÁT EGY BALESETET ÉS NEM RÉSZESE !

  456. Jeniszej szerint:

    kapor:
    Irogatása: 🙂
    “Nem hiszem hogy egy normális embernek egy ilyen baleset után az töltené ki az idejét hogy fórumokba írogasson……
    ……. 3-4 tized másodpercre hallottam csontjainak ropogását
    ISZONYAT, ÉS NEM TUDOM EZT MIÉRT IS KELLETT LEÍRNIA !! MINTHA MÉG ÉLVEZNÉ IS !!

  457. lali szerint:

    Tisztelt fórumozók!

    Sajnos itt olyan hozzászólások vannak, amik már nem ide valók!

    Nem hinném, hogy Önök ott voltak-e a helyszínen, amikor a baleset megtörtént, de én, mint szemtanú sajnos láttam az egészet. Igenis megviselte a vonat vezetőjét a dolog.
    Továbbá azt sem értem, hogy miért a vonat vezetőjét kell hibáztatni egy olyan dologért, amit nem szándékosan követett el! Ő csak leírta az eseményt, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy igenis veszélyes játék a sorompó figyelmen kívül hagyása. Amióta megtörtént a tragédia, mindig megvárom (mert sajnos előtte én is átmentem a piroson) a fehér fényt! Önök is ezt tegyék!

  458. lali szerint:

    Tisztelt Péter!
    Mielőtt írna valami rágalmazást, legalább helyesírásilag nézzen már ki valahogy, mégis csak egy fórum, ez Önt minősíti, vagy ha nem képes helyesen írni, akkor irány az első osztály! Ma kezdődött a tanítás!

  459. grün szerint:

    lali!
    A fehér fény a fénysorompón nem az áthaladás veszélytelenségét jelenti!
    Pusztán arrúl tájékoztat, hogy mükszik!
    Átkelés előtt tájékozódni és utána futás!

  460. lali szerint:

    Igen!

    Megkerestem a törvényt, pontosan így van, és zó-nak igaza van ebben, hogy inkább 10 perc késés, mint 50-60 év rokkantság, esetleg még rosszabb!

  461. Péter szerint:

    Lali(kám)!Tegeződjünk te édes!

    Te drága!Mond hol hibáztam?Ha te tanítanál akkor be is iratkoznék!:)Tudod,tetszik a stílusod!
    Imádom az ilyen kemény,okoskodó legényeket!
    Csak áruld el kérlek mit hibáztam el!Hol rontottam el?
    Nem szeretnék a szemedben egy primitív seggnyaló (bocsánat) lenni!
    Vagy az a baj,hogy nem olyat írtam ami neked tetszene?
    Ó,ezért ne vesszünk össze! A zo-val kapcsolatosan a véleményem nem változott.
    Ha a munkatársam lenne akkor is megmondanám a véleményem.

    Csá!

  462. kapor szerint:

    Véleményem szerint meg kéne mutatni Zó leírását a BKV-nak ahol 100%-ig tudják ki volt az igazi vezető, és meg tudják kérdezni hogy Ő írkált-e ide ilyen stílusban !!
    Azt is el tudják dönteni, helyes-e ilyen nyilatkozatot tennie vagy sem egy felelősségteljes beosztást ellátó embernek.
    Amennyiben a beírás nem a valós személytől származik, nyilván megteszik a lépéseket a megkeresésére.
    Valamint a hozzátartozók is tehetnek feljelentést….

  463. Utas szerint:

    kapor !
    Nem ismerjük a másik embertársunk lelkét, legfeljebb csak találgathatunk. Ezért nem is értem miből gondolod, hogy nem Zó volt a járművezető?
    De kérdezze csak meg Lalit, állítólag ő Zó munkatársa ! Ha valóban igaz, amit állít !

    Utas

  464. Utas szerint:

    Lali !
    Te most szemtanú voltál vagy kolléga vagy vagy mind a kettő? Visszaolvasva az írásodat, nem tudom mi az igazság !

    Nem értem helyesírásilag mit kifogásolsz Péter hozzászólásában (egy hibát eltekintve nincs benne több) és a külleme is megfelel a fórumozás íratlan szabályainak! MErt úgy tudom írott szabály nincs a külalakot tekintve.

    Utas aki tökéletesen tud helyesen írni !

  465. kapor szerint:

    lali !!

    Senki sem hibáztatta a vezetőt !!
    Mindösszesen az a véleményem, hogy ha valóban megviselte az esemény akkor nem nyilatkozna ilyen tárgyilagosan és ridegen !!

    Na most 2 eset lehetséges !!
    Vagy nem Zó volt a vezető és a valódi sofőrt igenis megviselte az eset és nem is írogat ide, vagy ha Zó volt a vezető, akkor egy mérhetetlen hidegvérű érzéketlen ember !!

  466. Lali szerint:

    Nem tudom feltűnt-e, de a lali (kisbetűvel írva a nevét) nem én vagyok! 🙂
    Csak úgy jelzésképp mondtam! 😉

  467. Péter szerint:

    Kedves Lali és lali!

    A hozzászólásom tárgya tükrözi melyik bejegyzéshez tartozik a kommentem.

    Ahelyett,hogy itt vitatkozunk a realitás talaján kellene valamit tenni!
    Mondjuk,egy petíció az illetékesekhez.Vagy várjunk a választásokig,netán amíg bekövetkezik egy újabb tragédia?
    Kérem szépen,inkább erről vitatkozzunk és ne a kisbetűs zo vagy lali illetve a nagybetűs Lali bejegyzésein,rágalmain.
    Köszönöm.

  468. Lali szerint:

    Péter: hogyne számítana, mert nem egy ember összekeverte:
    “Lali !
    Te most szemtanú voltál vagy kolléga vagy vagy mind a kettő? Visszaolvasva az írásodat, nem tudom mi az igazság !” : lali szemtanú én Lali pedig kolléga
    “Lali(kám)!Tegeződjünk te édes!

    Te drága!Mond hol hibáztam?Ha te tanítanál akkor be is iratkoznék!:)Tudod,tetszik a stílusod!” : egy rossz szót nem szóltam a helyesírásodra….
    Szóval nem kéne keverni!!!!

  469. csillagtelep szerint:

    Zó, sokmindenben igazad van, több dologban egyetértek veled, de azért azt ne mondd már magadról, hogy közlekedés mérnök vagy, barátnőm azt mondta az első félévet sem bírtad elvégezni a főiskolán…igaz ez?
    bár csepeli amilyen buta, nem lepődök már meg semmilyen hozzáazóláson itt…

  470. Miska72 szerint:

    Hagyjátok már békén ezt a szerencsétlen embert.

  471. Péter szerint:

    Miért?
    Végre valaki megkérdezte ezt is!
    Persze erre sem kapunk választ ahogy az általam feltett kérdésekre sem.
    Ugye zo?

  472. Kiváncsi szerint:

    Kép nem készült erről a kis incidensről?

  473. homokiné szerint:

    KEDVESKÉIM!!! AKIK EGY ISKOLÁBA JÁRNAK VAGY SEM JÓ VEZETŐ A HÉV VEZETŐ VAGY SEM. AZ ÉN GYEREKEMET GÁZOLTA HALÁLRA A KEDVES ISMERŐS. SEM FELELŐTLEN, SEM DROGOS, SEM ALKOHOLOS NEM VOLT. LEHET HOGY A FÜLÉBE VOLT A DUGÓ ÉS NEM HALLOTTA AZ ISZONYATOS TÜLKÖLÉST… DE TALÁN AMIKOR ÉSZLELTE”30″ -m-NÉL HOGY NEM FOG MEGÁLLNI JOBBAN FÉKEZETT VOLNA,VAGY UGY KÖZELÍTENÉ MEG AZ ÁTJÁRÓT MINDEGYIK VEZETŐ HOGY OTT GÁZ IS LEHET TALÁN MÁSOKKAL EZ NEM TÖRTÉNNE MEG. ELÉG SZOMORÚ HOGY A GYALOGOS ÁTJÁRÓNÁL NEKIK 60-km A MEGENGEDETT SEBESSÉG. AZ AUTÓSOKAT EGY ILYEN ESETNÉL IGEN CSAK MEGHURCOLJÁK.NEM TUDHATOM HOGYAN SIKERÜLT A VEZETŐNEK FELDOLGOZNIA AZ ESETET, DE MINT ÉDESANYA NEKÜNK NEM SIKERÜL. ELJEGYZÉSRE KÉSZÜLTÜNK NEM TEMETÉSRE. SZORGALMAS ,DOLGOS , GYEREKEM VOLT. SOHA TÖBBET NEM LÁTOM.. MOST LENNE 24 ÉVES. IGAZ BARÁT VOLT. SOKAN GYÁSZOLJÁK. HA IRTOK AZÉRT GONDOLJÁTOK ÁT HOGY HA A TI SZÜLEITEK JÁRTAK VOLNA IGY NEKIK HOGY FÁJHATNA ILYENEKET OLVASNI.. MIKOR NEM IS ISMERTÉTEK.

  474. homokiné szerint:

    KÖSZÖNET A SOK ÉRZÉKENY EMBERNEK AKIK ŐSZINTE RÉSZVÉTET KÍVÁNTAK.HA UGY GONDOLJÁK ÉS SZERETNÉNEK GYERTYÁT GYUJTANI AKÁR A GYERTYALÁNG.HU-N AKÁR OTT A HELYSZÍNEN MEGTEHETIK. KÖSZÖNJÜK A GYÁSZOLÓ SZÜLŐK

  475. homokiné szerint:

    VÉGIG OLVASTAM AZ ÖSSZES HOZZÁSZÓLÁST, ÉS A HÉV VEZETŐJÉNEK ITTENI ÉS A RENDŐRSÉGEN ELMONDOTT VALLOMÁSÁT IS. NEM IGAZÁN EGYÉRTELMŰ AZ Ő FELELŐSSÉGÉNEK KIZÁRÁSA.SZÖGEZZÜK LE MOST MÁR TELJESEN MINDEGY HOGY MI VOLT ,MERT VISSZAKAPNI NEM FOGOM A FIAMAT. MINDEN POCSKONDIÁZÓNAK UZENEM NEM VOLT SÜKET, SEM VAK, SEM ITTAS ,SEM NARKÓS, SEM ÖNGYILKOS JELÖLT. AZ ÉLETRE KÉSZÜLT, ELJEGYZÉSRE/ SZÁMUNKRA TALÁN NEM A MEGFELELŐVEL/ DE NEKI KELLETT VOLNA VELE ÉLNI. A SOK “HA” -RA REAGÁLLVA HA AKKOR NEM CSEPELRE INDUL A BARÁTNŐJÉHEZ HANEM HAZA…. HA NEM A HAVERJÁVAL MENTEK VOLNA BULIZNI,HA ELEGET ALUDT VOLNA,MERT NEM HAGYTA A CSAJA, HA ..HA ..HA… MIN VOLT ENNYIRE ELGONDOLKOZVA??? MEGMONDOM LEGALÁBBIS PRÓBÁLOM HA NEM A 80-EZRES TELEFON ZENÉIT HALLGATJA NINCS A FÜLE BEDUGVA ÉRZÉKELTE VOLNA A KÖZELEDŐ HÉVET, HA MEGÁLL RÁGYUJTANI EGY CIGIRE ELMEGY A CSEPELI HÉV. VAGY NEM TUDTA HOGY ADJA ELŐ OTTHON HOGY ELJEGYZI A BARÁTNŐJÉT MERT TUDTA HOGY BOTRÁNY LESZ BELŐLE.HIVATALOS VOLT 20-ÁN EGY SZÜLETÉSNAPRA. EZT SAJNOS MÁR CSAK Ő TUDNÁ MEGMONDANI. HA A HAVERJÁVAL ELŐBB TALÁLKOZIK… ANNYIT SZERETNÉK KÉRNI MINDENKITŐL AKI HOZZÁSZÓL VAGY EGYÁLTALÁN ELOLVASSA EZEKET ,GONDOLKOZZON EL HA Ő VAGY A CSALÁDJÁBAN ILYEN TRAGÉDIA TÖRTÉNNE NORMÁLIS LELKÜLETTEL MIT VETNE PAPIRRA. EZT SZÜLŐKÉNT FELDOLGOZNI NAP MINT NAP NEM LEHET. A BARÁTNŐNEK 2-3 ÉV MULVA LESZ MÁSIK PASIJA, FÉRJHEZ MEGY ELFELEJTI , DE EGY SZÜLŐ AZ CSAK AMIKOR MEGHAL. TISZTELETTEL EMLÉKEZZETEK RÁ HA EZT ELOLVASTÁTOK MERT NAGYON JÓ GYEREK ,JÓBARÁT ,KOLLÉGA, VOLT. 2010.OKT. 27-ÉN LETT VOLNA 24 ÉVES

  476. homokiné szerint:

    CSAK ABBAN BÍZOM HOGY MINDJÁRT MEGHALT ÉS NEM SZENVEDETT, MERT EGY ÉP CSONTJA NEM MARADT. A HÉV VEZETŐNEK MEG AZT ÜZENEM HOGY LASSÍTSON MIKOR OTT JÁR, NEHOGY MÁST IS ELÜSSÖN, MERT AZ HOGY A BARÁTNŐNEK NINCS AZ EGY DOLOG ,DE SOK CSALÁD ÉLETÉT KETTÉVÁGTA OTT AKKOR…….

  477. Teri szerint:

    Ismét őszinte részvétemet nyílvánítom az egész családnak és a barátnőnek (menyasszony jelöltnek) egyaránt! Ezt sosem tudja elfelejteni senki!

    “…
    Kiknek őrizgetjük szellemét,
    Mindazokért egy-egy gyertya égjen
    …”

  478. Kapor szerint:

    Mai napig nem tudom feldolgozni ezt az egész dolgot ha a környéken járok az is nehéz.Csak egy barát vagyok akivel bulizgatott bucsuztatón is ott voltam kemény dolgok ezek.Geri jó ember volt vigyázz ránk Szia

  479. Lunitari szerint:

    Őszinte részvétem!

Itt lehet hozzászólni !