Új világrend alakul, sikerült helyreállítani a jogállamiságot

MTI, Magyar Nemzet

Fotók: Székelyhidi Balázs

A kormány célja nem a válságkezelés, hanem a gazdasági növekedés, a nemzeti össztermék és a foglalkoztatottság növelése – mondta Orbán Viktor a hétfői külképviselet-vezetői értekezleten.

A miniszterelnök szerint mozdíthatatlanul stabilnak tűnik a következő évekre a magyar politikai élet. Orbán Viktor a hétfői külképviselet-vezetői értekezleten az általa vezetett kabinetet centrista kormánynak nevezte. Beszélt arról is, hogy a kormány megalakulása óta eltelt három hónap után kijelenthető, sikerült helyreállítani Magyarországon a jogállamiságot.

A miniszterelnök hangsúlyozta: olyan új világrend alakul, amelyben bizonyos képességek felértékelődnek, ezért mindenekelőtt gyorsaságot, reagálóképességet és intelligenciát vár a diplomatáktól. Orbán Viktor a nagyköveteknek azt mondta: a válság valójában egy új világrend létrejöttének – Magyarország és Európa számára kedvezőtlen – gazdasági kísérőjelensége. Hozzátette: a következő időszakban a Nyugat gazdasági súlya egyre csekélyebb lesz, Magyarországnak azonban arra kell törekednie, hogy ebben a környezetben is növelje gazdasági szerepét.

Mozdíthatatlanul stabilnak tűnik a politikai élet

Mozdíthatatlanul stabilnak tűnik a következő évekre a magyar politikai élet a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a hétfői külképviselet-vezetői értekezleten az általa vezetett kabinetet centrista kormánynak nevezte. A kormányfő úgy fogalmazott, van egy radikális baloldali és egy szintén radikális jobboldali ellenzék, így a rendszer stabilitása adott. Orbán Viktor véleménye szerint Magyarország sikerességéhez emellett a magyarok észjárására, az ország földrajzi fekvésére, valamint az állam hatékonyságára kell építeni.

Bátrabb, kezdeményezőbb külpolitika kell

Az eddiginél bátrabb, támadóbb, kezdeményezőbb jellegű külpolitikát vár Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: ennek a bátor és kezdeményező szemléletnek kell érvényesülnie a Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalásokon is. Orbán Viktor rámutatott: Magyarországnak érdeke volt a valutaalappal kötött megállapodás, hangsúlyozta azonban, hogy az kölcsönszerződés volt, nem gazdaságpolitikai együttműködés. Gazdaságpolitikai együttműködést az Európai Unióval kell kötnünk – hangsúlyozta. A kormány célja, hogy Magyarország legyen a térség legversenyképesebb gazdasága – mondta a kormányfő.

Helyreállt a jogállamiság

Orbán Viktor szerint a kormány megalakulása óta eltelt három hónap után kijelenthető, hogy sikerült helyreállítani Magyarországon a jogállamiságot. A miniszterelnök a jogállamiság helyreállításának lépései közé sorolta, hogy a parlament megválasztotta a hiányzó alkotmánybírákat, az Állami Számvevőszék elnökét és alelnökét, megszüntették a titkosszolgálatok politikai célú felhasználását, helyreállították a gazdasági adatok megbízhatóságát és a jogrendet az utcán.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: világossá tették, hogy semmilyen szerveződés – akárhogy is hívják – nem bonthatja meg az állam demokratikus erőszak-monopóliumát. Szólt a médiáról is, és kiemelte, a legfontosabb, hogy a magyar médiahatóság élén hosszú ideig nem volt vezető, most viszont van. Nagy viták voltak és lesznek még, de a lényeg, hogy most van egy világos, törvényben szabályozott működési rend – mondta. Orbán Viktor kijelentette azt is, a magyar kormány a legegyértelműbben állást foglal a kirekesztéssel szemben.

mno.hu

14 hozzászólás “Új világrend alakul, sikerült helyreállítani a jogállamiságot” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    2010. augusztus 30., hétfő 18:08-kor

    “Ma Magyarországon új helyzet állt elő, most nem fenyegetik külső ellenségek. Ez egyedülálló lehetőséget nyújt az ősöktől épített ház megerősítésére. Ennek a vállalkozásnak a sikeréhez azonban az szükséges, hogy a benne lakók féken tudják tartani az egyéni jólétük önző és gátlástalan keresését, valamint az ellenségeskedés kísértését, amely újra meg újra egymás elleni küzdelemre uszítja az állampolgárokat…

    Az intő szavak: Magyarország felszabadult a külső elnyomatástól; eljött az óra, amikor meg kell szabadulnia a lelki rabszolgaság különféle formáinak belső kötelékeitől is.
    A béke neve igazságosság, szolidaritás és szeretet. A nemzet csak akkor remélhet jobb jövőt, ha polgárai képesek közös erőfeszítéssel felelősséget vállalni a közjóért.”

  2. grün szerint:

    “A kormány célja nem a válságkezelés, hanem a gazdasági növekedés, a nemzeti össztermék és a foglalkoztatottság növelése”
    Igazsága van Elnök úR! Ha ezek megvalósulnának a válság is megszűnik kezelés nélkül!!!

  3. " ?! " szerint:

    Kedves”grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    A válságot nem kezelni kell mint a beteget, hanem a gazdasági növekedés és a foglalkoztatottság növelésével, meg kell szüntetni mint a betegséget.

    Az mszp-s kormányokkal éppen az volt a baj, hogy a beteg gazdaság kezelése és a válság megszüntetése helyett, a válságot kezelgették.

  4. grün szerint:

    Ezért dícsértem a Vezíretek éleslátását!

  5. csepeli szerint:

    Ez az Orbán tényleg megbuggyant. Ennyi zagyvasággal traktálni szegény nagyköveteket! Azok meg csak néztek, mint Rozi a moziban.

  6. csepeli szerint:

    Tölgyessy: minden hatalom Orbánnál lesz

    Orbán Viktor nem a jobboldalhoz, hanem a személyesen hozzá hű embereket jutalmazza, népszerűségének egyik oka, hogy a tudományos igazságokkal, és a nyugati gyakorlatokkal szemben is a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában Tölgyessy Péter.

    FN.hu 2010. augusztus 30. 08:30

    Orbán Viktor módszeresen elfoglalja az állami vállalatok, intézmények vezetését, hamarosan irányítása alá veszi a közszolgálati sajtót, és reményei szerint kiépíti a maradék ellenzéki média regulálásának eszköztárát – mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

    A kormány az elődje által hátrahagyott csontvázakra hivatkozó mozgástér-bővítési kísérlete látványosan kudarcot vallott, ám azóta is újabb és újabb ötletekkel reméli növelni a költségvetés lehetséges hiányát, azaz a magyar állam által felvehető új hitelek nagyságát.

    Tölgyessy szerint ha nem jön a világgazdasági válság második hulláma, akkor sem várható hazánkban a következő években három-négy százaléknál nagyobb növekedés, ám ennyi aligha elégséges a minden téren lényegi változást ígérő új rendszer legitimációjához.

    A közvélemény-kutatások szerint a választók többsége a kormány tevékenységét mégis jónak minősíti. Ebben része lehet annak, hogy az új kormány a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját, még ha azok szembe is mennek a tudományos igazságokkal, illetve a nyugaton követett gyakorlatokkal.

    Orbán Viktor tudatosan jutalmazza a táborába átállókat, döntéseiben nem a jobboldal egészéhez való lojalitás, a fideszes múlt a meghatározó, inkább a személyéhez való hűség. Nem karakteres, táborának vonzását gyarapító egyéniségeket keres, hanem akaratának hajlékony végrehajtóit.

    A miniszterelnök már jó ideje a magyarok összetett politikai kultúrájának keletibb felére alapoz: az intézmények alkotmányos rendje és a piaci verseny helyett a tényleges igazságosságot ígérő erős vezető akaratát kínálja.

    Az önkormányzati választások után már csaknem minden hatalom Orbán Viktornál lesz, ám ezzel csak teljessé válik felelőssége rendszere tényleges eredményességéért – vélte Tölgyessy.

  7. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”! Te sajtkukacként nyüzsgő hazug mszp-s propagandista!

    Annak érdekében, hogy lássad, hogy milyen erkölcsi alapról bírálod Orbán Viktort és a kormányát, az alábbiakban küldöm részedre az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásának a legmeghatóbb részletét.

    Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Látod kedves “csepeli”, bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    De ha csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egye meg őket a fene a romok alatt, de Gyurcsányék trükkjeinek és elkúrásainak a következményei az egész országra omlottak rá, és most a romeltakarítást az általad a fenti erkölcsi alapról bírált és rágalmazott Orbán Viktornak és a kormányának kell elvégezni.

    Ha pislákolna bennetek a becsületnek legalább a szikrája, akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban.

  8. csepeli szerint:

    ” ?! “, még mindig nem válaszoltál arra, hogy miért segített a Fidesz az elmúlt 8 évben az adósságállomány fölhalmozásában, és miért arra törekszik most is Orbán Viktor, hogy minél magasabbra tornássza fel az elérhető hiányt, vagyis hogy minél inkább tovább növelje az államadósságot.

    Persze válasz helyett nyilván megint bemásolsz valamit a szöveggyűjteményedből, oszt ezzel el van részedről intézve.

  9. csepeli szerint:

    Gyurcsány Ferenc mai blogbejegyzése (http://kapcsolat.hu/blog/a_becsapott_orszag):

    A becsapott ország

    Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot.

    Lassan letelik a kormány első száz napja. Hallom, hogy a miniszterelnök értékelésre készül. Érdemes lesz megtudni, hogy miként látja a kormányfő saját teljesítményüket. De talán ennél is fontosabb, hogy mi az ország értékelése. Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot.

    Azonnali nagyarányú adócsökkentést ígértek. Ezzel szemben az új kormány adóintézkedései összességében növelik az összes beszedett adót. Ráadásul miközben a munkabért terhelő járulékcsökkentésről szónokoltak, most mégis a vállalatok nyereségadóját csökkentették. Ettől nem lesz több munkahely.

    Idén tavasszal a miniszterelnök elképzelhetetlennek tartotta az egykulcsos személyi jövedelemadót. Most azt mondja, hogy mindenki 16 százalékot fog fizetni. Ez a rendszer sok tízezer forintot ad a tehetősebbeknek, és sok ezret vesz el az átlag körül vagy az alatt keresőktől. Ezzel az adóval ő és a hozzá hasonlók jól járnak, a többség meg rosszul. Ez lenne az igazi népbarát adórendszer?

    Segítséget ajánlottak a devizahiteleseknek, ezzel szemben ma az átlagos devizahiteles nagyjából tízezer forinttal fizet többet hitele után, mint a kormányváltás előtt.

    Azt állították, hogy ha ők kormányoznak, akkor olcsóbb lesz az országot finanszírozni. Ma ennek az ellenkezőjét látjuk: növekedtek a kamatok, gyengébb lett a forint. Ezért ma nem kevesebbet, hanem többet költünk az államadósság finanszírozására, mint kormányváltás előtt.

    Pénzt ígértek fűnek-fának, a Rendőrségnek, a kórházaknak, az iskoláknak, ennek a pénznek ma semmi nyomát nem látjuk.

    Párbeszédről és együttműködésről papolnak, de a miniszterelnöknek több ideje van focimeccsre járni, mint a munkavállalók képviselőivel találkozni. A köztisztviselők fokozott megbecsülését ígérték, ezzel szemben mára a köztisztviselők úgy vághatók ki munkahelyeikről, mint ha éppen bűnözők lennének.

    Ellenzékben még oligarchákat láttak mindenütt, most meg a legkisebb szégyen nélkül ültetnek be gazdasági vezető pozícióba volt pénztárnokuk és kedvenc bankárjuk körébe tartozó embereket.

    Egy szót nem szóltak arról, hogy a harmadik köztársaság alkotmányát sutba vágó forradalmi törvénykezésre készülnek, sem arról, hogy valamennyi független intézmény élére saját pártkatonáikat ültetik.

    Orbán Viktor becsapta Magyarországot.

    De figyelmébe ajánlom a Galamus.hu weboldalon Balogh S Éva által idézett mondást: „Mindig becsaphatsz néhány embert; néha becsaphatsz minden embert; de mindig nem tudsz becsapni minden embert.”

  10. grün szerint:

    Lassan letelik a kormány első száz napja. Hallom, hogy a miniszterelnök értékelésre készül.
    Hölgyeim! Uraim! Barátaim!
    Röviden értékelném a kormányom eltelt száz napját!
    Értünk el eredményeket: Ö Ö Ö , he he he, és sorolhatnám még!
    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

  11. " ?! " szerint:

    Válasz “csepeli” 11:16-os hozzászólására:

    – Az államadósságot a hatalmon lévő párt a saját felelősségére halmozta fel.

    – Ha a minden adat birtokában lévő kormány a saját felelősségére a lakosság terheit csökkentő, vagy a lakosság jólétét növelő törvényt terjesztett elő, akkor az intézkedések megalapozottságát nem teljes körűen ismerő ellenzék nem tehetett mást, minthogy a kormány előterjesztését támogassa, mert ha nem ezt teszi, akkor a hozzád hasonló gátlástalanul hazudozó tetves mszp-s propagandisták egész nap az ellenzék népellenességéről üvöltöztek volna.

    – Azt is a kérdézted, hogy “miért törekszik Orbán Viktor arra, hogy minél magasabbra tornássza fel az elérhető hiányt és az államadósságot”?
    Ez a kérdésed is egy rád jellemző olyan hazug kérdés, amelyik ismét azt bizonyítja, hogy vagy hülye vagy, vagy tisztességtelen gazember.
    Azt Te is tudod, hogy az államháztartás hiánya (az Államkincstár adata szerint) 2010. június 21-én az éves előirányzat 84,6 %-a volt, azaz: a Bajnai-kormány 171 nap alatt, 309 napra eső hiány halmozott fel, amelynek következtében csak az Orbán-kormány által hozott megszorításokkal lehetne teljesíteni azt az éves hiánycélt, amelyet Bajnaiék az utánuk következő kormány kontójára az IMF felé bevállaltak.
    Ha az Orbán-kormány a Bajnaiék által vállalt hiánycél teljesítése érdekében a lakosságot vagy a gazdaságot sújtó megszorításokat vezetne be, akkor a hozzád hasonló gerinctelen mszp-s véglények rögtön a lakosság védelmezőiként lépnének fel és azt üvöltöznék, hogy Orbánéknak fontosabb az IMF igénye, mint a lakosság érdeke.
    Ezért fáj nektek jellemtelen erkölcsi hulláknak, hogy az Orbán-kormány nem úgy cselekszik, ahogy Ti szeretnétek.

    Világos Te szerencsétlen?
    A fentiek kiegészítése céljából következő hozzászólásként felteszem a kedvedért
    Gyurcsánynak a szocilista-kormányok tevékenységét bemutató beismerő vallomását.

  12. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”! Te sajtkukacként nyüzsgő hazug mszp-s propagandista féreg!

    Annak érdekében, hogy lássad, hogy milyen erkölcsi alapról bírálod Orbán Viktort és a kormányát, az alábbiakban küldöm részedre az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásának a legmeghatóbb részletét. Ebből megláthatod, hogy milyen frankón dolgoztak az elvtársaid az előző években.

    Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Látod kedves “csepeli”, bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    De ha csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egye meg őket a fene a romok alatt, de Gyurcsányék trükkjeinek és elkúrásainak a következményei az egész országra omlottak rá, és most a romeltakarítást az általad a fenti erkölcsi alapról bírált és rágalmazott Orbán Viktornak és a kormányának kell elvégezni.

    Ha pislákolna bennetek a becsületnek legalább a szikrája, akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban.

  13. " ?! " szerint:

    “csepeli”!

    Te ennyire hülye vagy, hogy ma 11:34-kor képes voltál feltenni annak Gyurcsány Ferencnek a mai blogbejegyzését akinek már az MSZP többségénél sincs hitele?

    Eddig is tudtam, hogy iszonyú sötét alak vagy, de azt nem gondoltam, hogy ennyire.

  14. Tóth Mária szerint:

    Balogh S.Éva úgy hazudik,mint a vízfolyás, a szoclibsik informálják, még ahhoz sem veszi a fáradtságot, hogy tisztességesen informálódjon ! csak a sok idióta szoci és szdsz-es brancs
    hülyeségeit szajkózza! gyf. szegény-már tisztára belebolondul,hogy közeleg a rácsos ablak!

    szóljon Lendvainak, hogy imádkozzon érte, mert ildikóka mostanában s bibliát idézgeti, bár fogalma sincs róla! szánalmasak vagytok szocik!

Itt lehet hozzászólni !