Balhé a csepeli MSZP taggyűlésén

Az elvtársnőnek máshol volt dolga, hátrébb tették, majd gyorsan kizárták

Csepel.info

Csak egy maradhat?

Kitört a balhé a csepeli MSZP kedd délutáni taggyűlésén, amikor a párt egyik tagjának nem tetszett a kompenzációs lista-helye. Néhány hisztériás hozzászólás után az elvtársnőt kizárták  – értesült a Csepel.info.

Ismét csak kevesen jelentek meg a taggyűlésen, viszont a párt ennek ellenére is jól áll a kopogtatógyűjtésben. Ez leginkább az idegenlégiónak és annak köszönhető, hogy sokan nem mertek ellent mondani a gyűjtőknek  – állítja informátorunk.

– Már régóta nem járok a taggyűlésekre, a fontosabb történéseket egy-két sör mellett szoktam begyűjteni. Mindig én fizetek, és ez mindig megoldja az elvtársak nyelvét. Mivel azonban most fontos volt a gyors infó, erre nem volt időm – szabadkozott előre a Csepel.info MSZP-s forrása.

– Telefonon beszéltem a párttársammal, és emiatt a nőnek a neve, akit kizártak a listáról, éppen nem hallatszott. Elnökségi tag az illető, és a pár nappal korábbi elnökségi ülésen, ahol a kompenzációs listát tárgyalták meg, éppen egy másik kampánymegbeszélés miatt volt távol. Lényeg az, hogy dolga volt, de amíg ő máshol dolgozott, a kedves elvtársai szépen hátra tolták a kompenzációs listán. El tudom képzelni a helyzetet:  szerintem még a kezükbe is nevettek közben. Így szokták csinálni. Amikor aztán a pártgyűlésen kiderült a sorrend, és az elvtársnő elkezdett hisztériázni, a harmadik vagy negyedik felszólalása után kizárták a listáról – mondta el forrásunk.

– Először azt gondoltam, hogy a Balogh Ilonáról lehet szó, és emiatt nem is kérdeztem vissza a névre. Őt korábban a Horváth Gyula táborába sorolták, Szenteczkyről pedig köztudott, hogy van olyan bosszúálló, mint az a kis gömböc Deme volt. Legfeljebb egy kicsit ravaszabb. Egyébként közben Horváthot ki is rúgták, és elhíresztelték, hogy ő volt a Csepel.info informátora. Gondolom, hogy meg lesznek megint döbbenve – mondta jókedvűen forrásunk.

Tehát logikus volt, hogy a Balogh Ica jutott eszembe először, de később, a beszélgetés után jöttem rá, hogy három nő van az elnökségben: Wirsching Viktória, Elekes Mária és a Balogh Ica. És lehet, hogy Szenteczky bosszúálló típus, de mint mondtam, elég ravasz is. Olyat meg csak nem fog kirúgni, aki emiatt lemondhat a képviselő-jelöltségről, és így nem hoz töredék-szavazatot. Mivel pedig a három elnökségi tagból ketten ilyenek, szerintem a legnagyobb annak a valószínűsége, hogy a kirúgott elvtársnő nem más, mint Wirsching Viktória, Szenteczky eddigi nagy kegyeltje. Ő papíron a pártfoglalkoztató közintézet, a Csevak dolgozója, tehát Szenteczky így is tudja fogni, viszont mellette példát is statuált. Ebben a változatban az a gyenge pont, hogy Wirsching eddig Szenteczky fenekéből lógott ki. Szenteczky viszont még egy dologról közismert: bárkit bármikor hátba tud döfni – hangsúlyozta informátorunk.

“Hét végére talán meglesz a négyezer

– Hála az MSZP-s idegenlégiónak  és a fizetett munkásoknak, a csepeli pártszervezet most sokkal jobban áll a kopogtató cédulákkal, mint az elmúlt öt évben bármikor. Ennek az az oka, hogy most nem a régi csatornákon gyűjtötték be az ajánlószelvényeket, hanem Fideszes módira kiküldtek mindenkit az utcára. Most a kampánynak ezt a felét a Fidesztől lesik el, a másik felét, a marketinget tízmilliókból fizetik meg. Mivel Budapesten sokkal kevesebb helyen van jó esély, mint korábban, most a legfelsőbb pártvezetés is sokat tesz a csepeli elvtársakért – állítja informátorunk.

– A szeptember 5-re tervezett kopogtató-köszönő rendezvényt, az ingyen evés-ivást lemondták. A kampányzáróra koncentrálnak. Aki tehát megszokta az ingyen bulit, szereti a szocialista ingyen sör négyévente érezhető hamisíthatatlan ízét-zamatát, addig várnia kell. Meglepő, de Szenteczkyék nem hiszik, hogy megnyerhetik Csepelt, mindössze hat-hét biztosan elhozható körzettel számolnak a 14-ből. Ebből Borka-Szász Tamás körzete az első helyek egyikén van, de az összes nagy panelházas körzetben és az egyik családi házas övezetben, Glavanov Miklósnál is győzelemre számítanak. Szenteczky győzelmét csak Németh Szilárd szétmocskolásával tudják elérni, ezért a mostani gyűlöletkampány minden eddigit felül fog múlni, de nem biztos, hogy az MSZP nevében fog menni – emelte ki informátorunk.

– A lakásmutyi botrány miatt persze mindenki be van szarva. Arról nem tudok, hogy az ülésen ez szóba került volna, viszont korábban Szenteczky többeknek is utalt arra, hogy pénzzel mindent meg lehet oldani. Abban bízik mindenki, hogy ha elegendő szavazat és hatalom lesz a hátuk mögött, meg fogják tudni akadályozni a Fideszes elszámoltatást, hogy bárki közel kerülhessen a Csepeli Vagyonkezelő féltve őrzött aktáihoz – állította forrásunk.

Csepel.info

92 hozzászólás “Balhé a csepeli MSZP taggyűlésén” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Hát ez kész kabaré. 🙂

  2. LB szerint:

    Ezt írják a CSIP-en:

    “Óriási ajánlószelvény üzlet készül Csepelen?

    Csepelen több párt nagyon rosszul áll az ajánlószelvények gyűjtésével, és legális úton péntekig már nem reménykednek a szükséges számú kopogtató cédula összeszedésében – értesült a Csepelinfoplusz. Marad a virágzó feketepiac, illetve a más pártoknál való kuncsorgás. A csepeli Fidesz-KDNP-hez állítólag több ilyen jellegű kérés érkezett, a pártvezetés keményen mérlegeli, „mi is áll az érdekében”.

    Bár maga az önkormányzati választási kampány csendesen csordogál, a háttérben állítólag öldöklő küzdelem folyik a pártok részéről a jelöléshez szükséges ajánlószelvényekért. A lakók türelme mindenesetre már a végét járja. Sokakhoz már legalább tucatszor csöngettek az aspiránsok vagy az aktivisták, többen kikötötték a csengőt, kikerültek a „Nincs ajánlószelvényünk!” feliratok az ajtókra. A Csepelinfoplusz munkatársai megpróbáltak utánajárni, hogy a véghajrá előtt hogyan állnak a csepeli pártok – az információk egy része hivatalosan is elérhető, másik részét névtelenséget kérő forrásoktól származik.

    Hagyományosan a két legnagyobb párt, a MSZP és a FIDESZ-KDNP vette a legmagabiztosabban a jelölési akadályt. A tavaszi eredmények után néhányan komoly nehézségeket jósoltak a szocialistáknak, ehhez képest a párt elsőként adta le jelöltjei ajánlószelvényeit. Szenteczky János, már hivatalosan is polgármester-jelölt, és várhatóan az MSZP mind a 14 egyéni jelöltjét is gond nélkül veszi az akadályt. Értesülésünk szerint hasonló a helyzet a FIDESZ-KDNP háza táján, ahol szintén leadásra kerültek mind Németh Szilárd polgármester-jelölt mind az egyéni képviselők ajánlószelvényei, jelenleg hitelesítésük zajlik – a jelölés sikere itt sem lehet kétséges.

    A többi pártnál már messze nem ilyen fényes a helyzet. Budapesthez hasonlóan Csepelen is a Jobbik Magyarországért Mozgalom áll relatíve a legjobban, ahol a polgármester-jelölt és az egyéni jelöltek szelvényei nagyon közel járnak a szükséges számhoz. A párt aktivistája elmondta, hogy mindannyiukat „kivezényelték” és őrült tempóban próbálják a letarolt piacon még fellelhető cédulákat levadászni. A hangulat mindenesetre optimista a Jobbik háza táján.

    A legrosszabb helyzetben az LMP és az Új Pólus Csepelért van, ahol a szükséges számú szelvények töredéke áll még csak rendelkezésre. Kétségbeejtő helyzetben van Tenk András LMP-s, és Horváth Gyula Új Pólusos polgármester-jelölt is, de az egyéni jelöltek szintén csehül állnak. Horváth Gyula helyzete különösen skizofrén lehet, mivel MSZP-s színekben jelenleg is alpolgármesteri székben ül. MSZP-s forrásaink több helyen döbbenten tapasztalták, hogy valaki az MSZP nevében gyűjtögette előttük szorgalmasan az ajánlásokat. Egyértelműen az Új Pólus aktivistáira gyanakszanak, pár helyen tényszerűen lebukott a Pólus aktivistája.

    Egy biztos, az LMP-n és az Új Póluson csak a csoda segíthet – illetve ők azért világibb dolgokban bíznak. Két párt van Csepelen, akik igen nagy valószínűséggel a szükségesnél jóval több ajánlószelvényt tudtak gyűjteni: az MSZP és a Fidesz-KDNP. Ha az LMP és az Új Pólus „szeretne segítséget kérni”, kizárólag e két párthoz fordulhatnak. Már mint elméletileg, hiszen a két párt egyértelműen elvehet szavazatokat a szocialistáktól. „Nem volt megkeresés egyik párt részéről sem – állítja MSZP-s forrásunk – nyilván mert tudják, hogy nem is lenne értelme. Bolondok lennénk őket erősíteni és hozzásegíteni az induláshoz, pláne a kompenzációs lista állításához…”

    „Mind az LMP mind az Új Pólus már felvette a kapcsolatot a csepeli Fidesz vezetésével” – tudósít informátorunk. – „Nem kerteltek, szelvényeket kértek, legkésőbb a hét közepéig. Azzal érvelnek, hogy a Fidesznek is érdeke, hogy az LMP illetve az Új Pólus elinduljon.”

    Ezeknek a pártoknak már tényleg csak a Fidesz-KDNP segíthet. Kérdés akar-e. A hírek szerint ugyanis két alapvetően ellentétes álláspont feszül egymásnak a párton belül. Az egyik szerint el kell hajtani minden más pártot. „A Fidesz egyedül is abszolút többséget fog szerezni – állítja informátorunk – magabiztosak vagyunk, nincs szükségünk senkire. Ráadásul nagy a kockázat, az ellenfél árgus szemekkel figyel minket, és ha egy ilyen botrány kipattan, az országosat szólhat”. A másik oldal állítólag ennél jóval lazábban kezeli az erkölcsöket, egyértelműen a szelvény átadás mellett érvel, hiszen „minden eszközzel gyengíteni kell a szocialistákat”.

    Egy biztos, napokon belül kiderül, melyik álláspont győzedelmeskedett, és megtörténik-e az LMP-s és Új Pólusos „csepeli csoda”.

    A többi párt jelölési folyamatának állapotáról (MDF, SZDSZ, stb.) a cikk megírásáig nem sikerült érdemi információt szereznünk.”

  3. LB szerint:

    “Szenteczkyék nem hiszik, hogy megnyerhetik Csepelt, mindössze hat-hét biztosan elhozható körzettel számolnak a 14-ből. Ebből Borka-Szász Tamás körzete az első helyek egyikén van, de az összes nagy panelházas körzetben és az egyik családi házas övezetben, Glavanov Miklósnál is győzelemre számítanak.” – Akkor ezzel magyarázható hogy “Ábel Attila körzetét” 3 részre vágták és mindegyiket egy panelházas körzethet csatolták?

  4. Jobb Csepelért szerint:

    Én Glavanov Miklós körzetében dolgoztam mint Fidesz aktivista. Nem úgy vettem észre, mintha a szocik stabil lábakon állnak a körzetben.

  5. BaráTOM szerint:

    Az egyik fele nem így történt, a másik fele meg nem igaz. De ne kérdezzétek, hogy melyik-melyik, mert erre azt mondom, térjetek meg az igaz útra, lépjetek be az MSZP-be, töltekezzetek be igaz lélekkel, és megtudjátok az igazat.
    (nyugi! :D)

    Ábel Attila nem tudom mire számít, amikor ez az oldal az ő nevéhez bizonyíthatóan fűződik, ellenben kinyomtatható, és választókhoz eljuttatható, bizonyítandó a helyi Fidesz rosszindulatát, és szándékos félretájékoztatását. No nem mintha tippet akarnék adni a Jobbiknak ezzel a húzással, csak mondom.

  6. Borka-Szász Tamás szerint:

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

  7. Manitu szerint:

    Azért remélem, hogy Borka elvtársnak is lelohad majd a vigyor a képéről. Melyik elvtársnőt tették ki, mint macskát sz.ni?

    Ha nem mondja meg Borka elvtárs, majd a megbízható pártaparatcsikok egy ingyensörért megmondják 🙂

  8. Manitu szerint:

    “El tudom képzelni a helyzetet: szerintem még a kezükbe is nevettek közben. Így szokták csinálni.”

    Én is el tudom képzelni, láttam már ilyet.

  9. Borka-Szász Tamás szerint:

    Hú, de keménynek tetszik lenni, kedves Manitu.
    Szerintem pihenje ki magát, az sokat csiszol a modoron… 🙂

  10. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ahogy szokták mondani: a sztoriban az utolsó szóig minden stimmel, csak nem osztogattak, hanem fosztogattak.
    Kész röhej.

    Mindenesetre ezúton szeretnék gratulálni Ábel szerkesztő úrnak, egész jó kis költeményt költött itt, színezte és turbózta ezerrel, utána leöntötte egy kis epével és máris tálalva van a “NAGY SZENZÁCIÓ”!…. Tárárárám.
    Kajálja ezerrel, akinek ízlik!

    (Manitu! Jó étvégyat!)

  11. "*" szerint:

    Bámulatos ennek az oldalnak a szinvonala. Nincs is mit csodálkozni azon, hogy a facebookon több hét alatt már 55-en jelölték be, hogy kedvelik. Ebből 35-en kb. fidesz családtagok… 🙂
    Hát ezt hívják tömegmédiának na. :)))

  12. LB szerint:

    BSZT!

    Az oldalon eddig megjelent csepeli MSZP-vel kapcsolatos cikkek eddig igaznak bizonyoltak.
    Hogy a mostani cikkben leírtak igazak-e, majd az idő eldönti.
    De azért kiváncsian várom, mi a véleményed a “régi” 9-es körzet feldarabolásáról?
    Ha jól tudom, te is kaptál belőle egy darabot!

  13. ***** szerint:

    Látjátok?!

    Ilyen a Csepeli MSZP-ben a DEMOKRÁCIA!

    Csodálkoztok, hogy sokan eddig hallgattak?!
    Most meg nem tudják elviselni a 2 éve beléptetett (megvett) CSEVAKOS bábokat ! ! ! !

    Nézzétek meg mit műveltek a Horváth Gyulával is! ! ! ! ! !
    És igaza lett a Gyulának! Jól tette, hogy nem adta tovább nevét ehhez az ALJAS bandához!!!!!

    Pedig, ha egyszer elkezdenék mesélni az É L J E N A F O R R A D A L O M szervezkedéséről . . . 😉 EGYSZER EL FOGOK. 😉
    Én még emlékszem rá! Tudom kik voltak a főkolomposok, és TUDOM, ki miatt nem sikerült.
    EMLÉKEZTEK?????? FIATAL ELVTÁRSAK?!
    Lenne csodálkozás Tóth Mihály, és Orosz Ferenc részéről rendesen. . .
    Hogy ki akarta Őket megbuktatni.

  14. Manitu szerint:

    Emlékszem, amikor Borka elvtárs lemondott szégyenében a frakcióvezetésről. Az is itt jelent meg, és a párt részéről a mai napig nem láttam nyilatkozatot arról, hogy ez megtörtént, és miért történt meg. Pedig megtörtént, és ez tény.

    Emlékszem, amikor Avarkeszi elvtárs lemondott. Az is itt jelent meg először, és igaznak bizonyult.

    Borka elvtárs: kit nem rúgtak ki az itt szereplő három elvtársnő közül tegnap délután arról a listáról?

    Mert mindet kellett volna 😀

    Más: az egyik ismerősöm panaszkodott az MSZP-s kopogtatógyűjtőkre, ugyanis nem mutatkoztak be, csak annyi mondtak, hogy “Csókolom, megjöttünk a kopogtatóért.” Amikor a hölgy odaadta nekik, akkor mondták csak, hogy rossz a kopogtató, mert ki van töltve a Fidesznek, ők meg MSZP-sek.

    Nem így kellene ám csinálni!

  15. fernando szerint:

    Úgy tudom, hogy balog icát zárták ki, de nem mer visszalépni, mert rengeteg disznóságot követett el ő is már, amiért elvtársai feldobhatják őt.

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    LÉGY BECSÜLETES!

    Elgondolkodtató, milyen kevesen reagálnak egyáltalán ezen felszólításra.
    Viszont, ha “szapulni trágár szavakkal lehet illetni valakit” hihetetlen spontaneitást tekintve is, mennyi “önként jelentkező van!”
    Hova lett az értelem, a szeretet, az önzetlen emberi tettrekészség……..stb.?
    Egy intelligens, kulturált értéket is képviselő megnyilvánulásnak valóban nem lenne helye e területen? Valóban ennyire igénytelenné lettek emberek sokasága?
    Pedig a szép mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy azt nem vesszük észre!

  17. kuku szerint:

    Az mszmp és utodai olyanok mint a lótücsök ha egy here vannak bezárva egymást falják fel s marad végül egy ezt várjuk sokan.Aki nem ismsri alótücskot annakelég ha lótetü néven nevezzük

  18. Gigi szerint:

    Még egy bulvárhírben is több a konkrétum, mint a fenti írásban.
    Az ellenség alatti favágáshoz tökéletes, de szerzőként és közlőként miért kell ilyen igénytelennek lenni?

  19. " ?! " szerint:

    Tükör az itt hőbörgő csepeli MSZP-seknek Szolzsenyicintől:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Ébresztő csepeli mszp-sek!

  20. " ?! " szerint:

    Intelem “BaráTOM”, Birka-Szász Tamás és a többi itt fórumozó MSZP-s részére!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  21. csepeli szerint:

    Manitu: Ismerősöd miből gondolta, hogy ha valakik beállítanak azzal, hogy “megjöttünk a kopogtatóért”, akkor azok magától értetődő módon csak fideszesek lehetnek? Ismerősöd értelmi fogyatékos?

  22. Hugi szerint:

    Hallottam, hogy a Szenteczky egész nap a pártirodában ücsörög. Nem mer kilépni az ajtón, mert leváltják?

    Azért szeretem a Csepel.info-t, mert mindig jó kedvem lesz tõle 🙂

  23. " ?! " szerint:

    Emlékeztető azoknak a csepeli mszp-seknek a részére akiknek még van lelkiismeretük!

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 31 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 31 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 31 naptári nap (a 22 munkanap)!

  24. csepeli szerint:

    Na, a köcsög ” ?! ” benyomta ide a napi szokásos másolandókat. Akkor jövök én is:

    Ha megkapirgálnánk egy kicsit a Fidesz ígéreteit, látnánk, hogy enyhén szólva ők sem tartottak be mindent. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

    Lehetne még hosszan sorolni, de ennyi talán elég is lesz. Kíváncsi vagyok, kedves “?!”, hogy vajon ezeket az ígéreteket számon kérted-e a Fidesztől 2002-ben, és kampányoltál-e a Fidesz ellen a 2002-es választások előtt arra hivatkozva, hogy hazudtak, nem tartották be az ígéreteiket.

  25. csepeli szerint:

    Tölgyessy: minden hatalom Orbánnál lesz

    Orbán Viktor nem a jobboldalhoz, hanem a személyesen hozzá hű embereket jutalmazza, népszerűségének egyik oka, hogy a tudományos igazságokkal, és a nyugati gyakorlatokkal szemben is a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában Tölgyessy Péter.

    FN.hu 2010. augusztus 30. 08:30

    Orbán Viktor módszeresen elfoglalja az állami vállalatok, intézmények vezetését, hamarosan irányítása alá veszi a közszolgálati sajtót, és reményei szerint kiépíti a maradék ellenzéki média regulálásának eszköztárát – mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

    A kormány az elődje által hátrahagyott csontvázakra hivatkozó mozgástér-bővítési kísérlete látványosan kudarcot vallott, ám azóta is újabb és újabb ötletekkel reméli növelni a költségvetés lehetséges hiányát, azaz a magyar állam által felvehető új hitelek nagyságát.

    Tölgyessy szerint ha nem jön a világgazdasági válság második hulláma, akkor sem várható hazánkban a következő években három-négy százaléknál nagyobb növekedés, ám ennyi aligha elégséges a minden téren lényegi változást ígérő új rendszer legitimációjához

    A közvélemény-kutatások szerint a választók többsége a kormány tevékenységét mégis jónak minősíti. Ebben része lehet annak, hogy az új kormány a feltörekvő középrétegek világlátására alapozza büntető- és szociálpolitikáját, még ha azok szembe is mennek a tudományos igazságokkal, illetve a nyugaton követett gyakorlatokkal.

    Orbán Viktor tudatosan jutalmazza a táborába átállókat, döntéseiben nem a jobboldal egészéhez való lojalitás, a fideszes múlt a meghatározó, inkább a személyéhez való hűség. Nem karakteres, táborának vonzását gyarapító egyéniségeket keres, hanem akaratának hajlékony végrehajtóit.

    A miniszterelnök már jó ideje a magyarok összetett politikai kultúrájának keletibb felére alapoz: az intézmények alkotmányos rendje és a piaci verseny helyett a tényleges igazságosságot ígérő erős vezető akaratát kínálja.

    Az önkormányzati választások után már csaknem minden hatalom Orbán Viktornál lesz, ám ezzel csak teljessé válik felelőssége rendszere tényleges eredményességéért – vélte Tölgyessy.

  26. CsepeliNo1 szerint:

    Igen – igen.
    Ez a Szenteczky-féle MSZP! ! ! ! ! !

    Tisztelt Tóth Mihály!
    Üzenem Önnek (és a Csepeli Szocialista Párt képviselőinek – képviselő jelöltjeinek, tagjainak) nem azokra az emberekre kell mérgesnek lennie-lenniük, akik nem tudnak ezzel a csepeli “baloldali – szocialista” politikával azonosulni, hanem végre magába kéne néznie, hogy MIT (KIT) SZABADÍTOTT A CSEPELI MSZP ÉLÉRE, és végre el kéne gondolkoznia . . .

    Fel kéne magának tennie a kérdést: MEGÉRI ? ? ? ? ? ?

    Ennyien azért nem tévedhetnek (lásd: csak a képviselőket, alpolgármestert, tagokról megint ne is beszéljünk).
    Ha 1-2 emberről lenne szó, akkor azt mondanám rendben van. DE ÍGY?!
    Sorra lépnek ki (vagy rúgják ki az elvtársakat, aki nem áll be a sorba), EZ ÍGY NEM POLITIKA! ! ! ! !
    De nem hogy nem politika, ez nem demokratikus hozzáállás!
    Azt, hogy a Szocialist szó meg mit jelent a párt nevében, inkább: HAGYJUK ! ! ! ! !

    És maga azokat védi akik kedvükre rugdossák ki a tagokat? ? ? ? ?
    A húzó embereket ? ? ? ? ? ?
    Ön az Ő oldalukon áll ? ? ? ? ?
    Mindezt azért, mert ott lettek “helyettük” a Csevakosok, barátok, ismerősök ? ? ? ? ? ?
    Mind azért, hogy KARRIERT csináljon ! ! ! ! !

    Nézi, ahogy a 10-15-20 éve belépett tagokat VÁGJÁK ki a pártból ? ? ? ? ?
    Ön ezért alapította többed magával a Csepeli pártszervezetet 1989-ben? ? ? ? ?
    Szerintem: NEM! ! ! ! ! De nem ám ! ! ! ! !
    Kivel is ? ? ? ? ?
    Kikkel is ? ? ? ? ?
    Ha jól tudom Horváth Gyula is benne volt az alapításban.
    És hagyja, hogy a Gyulát, Polyáknét, a képviselőket, és tagokat, stb . . . egy Szenteczky kiüldözzön-kiVÁGJON a pártból ? ? ? ? ?
    Nem hiszem, hogy ez etikus, vagy méltányos.

    Egy Szenteczky.
    Aki jó ha 10 éve él Csepelen ! ! ! ! ! !
    Botrányosabbnál – botrányosabb ügyei vannak már most (Hány éves is a Szenteczky? kb. 35 éves?)! ! ! ! ! És ezek után még Ő diktál ? ? ? ? ?
    Tisztán látszik, hogy még nem érett meg vezetői a feladatra, de ahogy áll a szénája, azt hiszem nem is FOG ! ! ! ! !
    Tisztán látszik, milyen vezető ! ! ! ! !
    SZ.R ! ! ! ! !
    Ezt bebizonyította a Csevak élén (7 igazgatócska), és bebizonyította a pártszervezet élén is!

    Összegzésül:

    T. Tóth Mihály Úr!

    EL KÉNE GONDOLKODNI, hogy MEGÉRI-E?!
    Az idő fogy . . . És a döntés egyre nehezebb lesz ! ! ! ! !

    TISZTELETTEL EGY VOLT TAGJUK ! ! ! ! !

  27. csepeli szerint:

    CsepeliNo1: Nincs közöm az MSZP-hez, de jól jártak azzal, hogy te már nem vagy tagjuk. Ilyen inkoherens hülyeséget írni, nem beszélve az írásjel-használatról…

  28. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-pofa, Te szocialista gircses-görcsös bunkócska Te drága!

    Ébredj fel!

    Vedd már észre Te kis szerencsétlen utánozó majom, hogy nem a 2002-es országgyűlési választások előtti, hanem a 2010-es önkormányzati választások előtti választási kampányban vagyunk!

    A ma 09:49-kor feltett írásoddal ismét bebizonyítottad, hogy azonos vagy azzal a majommal, akit a Szenteczky óriás-plakátja melletti plakáton egy kötélen lógva Szenteczky háziállataként láthattunk.

  29. csepeli szerint:

    Gyurcsány Ferenc blogbejegyzése:

    A becsapott ország
    Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot.
    Lassan letelik a kormány első száz napja. Hallom, hogy a miniszterelnök értékelésre készül. Érdemes lesz megtudni, hogy miként látja a kormányfő saját teljesítményüket. De talán ennél is fontosabb, hogy mi az ország értékelése. Ha summásan kell véleményt mondani, akkor az nem lehet más, mint hogy Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot.
    Azonnali nagyarányú adócsökkentést ígértek. Ezzel szemben az új kormány adóintézkedései összességében növelik az összes beszedett adót. Ráadásul miközben a munkabért terhelő járulékcsökkentésről szónokoltak, most mégis a vállalatok nyereségadóját csökkentették. Ettől nem lesz több munkahely.

    Idén tavasszal a miniszterelnök elképzelhetetlennek tartotta az egykulcsos személyi jövedelemadót. Most azt mondja, hogy mindenki 16 százalékot fog fizetni. Ez a rendszer sok tízezer forintot ad a tehetősebbeknek, és sok ezret vesz el az átlag körül vagy az alatt keresőktől. Ezzel az adóval ő és a hozzá hasonlók jól járnak, a többség meg rosszul. Ez lenne az igazi népbarát adórendszer?
    Segítséget ajánlottak a devizahiteleseknek, ezzel szemben ma az átlagos devizahiteles nagyjából tízezer forinttal fizet többet hitele után, mint a kormányváltás előtt.
    Azt állították, hogy ha ők kormányoznak, akkor olcsóbb lesz az országot finanszírozni. Ma ennek az ellenkezőjét látjuk: növekedtek a kamatok, gyengébb lett a forint. Ezért ma nem kevesebbet, hanem többet költünk az államadósság finanszírozására, mint kormányváltás előtt.
    Pénzt ígértek fűnek-fának, a Rendőrségnek, a kórházaknak, az iskoláknak, ennek a pénznek ma semmi nyomát nem látjuk.
    Párbeszédről és együttműködésről papolnak, de a miniszterelnöknek több ideje van focimeccsre járni, mint a munkavállalók képviselőivel találkozni. A köztisztviselők fokozott megbecsülését ígérték, ezzel szemben mára a köztisztviselők úgy vághatók ki munkahelyeikről, mint ha éppen bűnözők lennének.
    Ellenzékben még oligarchákat láttak mindenütt, most meg a legkisebb szégyen nélkül ültetnek be gazdasági vezető pozícióba volt pénztárnokuk és kedvenc bankárjuk körébe tartozó embereket.
    Egy szót nem szóltak arról, hogy a harmadik köztársaság alkotmányát sutba vágó forradalmi törvénykezésre készülnek, sem arról, hogy valamennyi független intézmény élére saját pártkatonáikat ültetik.

    Orbán Viktor becsapta Magyarországot.
    De figyelmébe ajánlom a Galamus.hu weboldalon Balogh S Éva által idézett mondást: „Mindig becsaphatsz néhány embert; néha becsaphatsz minden embert; de mindig nem tudsz becsapni minden embert.”

  30. csepeli szerint:

    Illés Mátyás írása a galamus.hu-n:

    A forradalom első száz napja

    „Szeptember 7-én értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor. A miniszterelnök a Professzorok Batthyány Körének meghívását elfogadva mond majd beszédet a szervezet rendezvényén a kormányalakítás óta eltelt időszakról.” Nagyjából így szól majd Orbán beszéde:

    Tisztelt hölgyeim, és uraim, magyarok határon innen és túl! Elérkeztünk forradalmunk századik napjához! Annak a forradalomnak, amit a reménység aratott a hataloméhes, illegitim, népnyúzó Gyurcsány–Bajnai-féle banda felett. (taps) Eljött az ideje, hogy számot adjak imádságunk eredményeként győzedelmes forradalmunk első száz napjának gigantikus eredményeiről. Nem vagyok a számmisztika rabja, de kedves barátaim, ahogy a határon túli magyarok is éneklik, „száz forintnak ötven a fele”, igen kedves barátaim, a jövő a forintjainkat nem felezni fogja, hanem megduplázni! (percekig tartó taps) A múltat most végérvényesen leváltotta a jövő! Ahogyan a tengeren hánykolódó hajó legénysége felkiált, föld, föld, mi is kiálthatjuk, győzött az isteni igazság, Mária országának szent akarata! Igen kedves barátaim, az égiek is velünk vannak! Megtettük az első lépéseket, a romokban heverő országból a keresztény gyökerekkel bíró, a karvalytőkét móresre tanító magyarság virágzó Eldorádója felé! (viharos taps).

    Kedves barátaim! Eljött az ideje, hogy számot vessünk arról, mit terveztünk, és mit végeztünk ezalatt a röpke száz nap alatt. A magyar emberek olyan egységet alkottak, mint soha történelmünk során. Megkezdtük a szentkorona tan szellemében új alkotmányunk megszerkesztését, ami az 1949-es, a sztálini szellemben összetákolt, toldozott-foltozott alkotmányunkat fogja leváltani. Új kor hajnalára érkeztünk! Unokáink, ahogy nagy költőnk mondta, áldani fogják „szent neveinket”. (ütemes taps, Viktor, Viktor, skandálja a hallgatóság) A józan ész forradalmának dicsőséges győzelme után, száz nap alatt elsöpörtük az ördögi spekulánsok gyülevész hadát, azokat, akik minden alkalmat kihasználtak, hogy rárontsanak nemzetünkre! A nemzeti centrum létrehozta minden idők legeredményesebb nemzeti együttműködési rendszerét! Történelmünk gyászos végnapjait magunk mögé utasítva megkezdtük a romok eltakarítását, a felelősök felkutatását, a jövő alapkövének lerakását. Előkészítettük az elszámoltatást, amin az utolsó simításokat végezzük. Példás büntetésekben fogjuk részesíteni a bukott bankárkormány tagjait, és minden nemzetárulót! (fergeteges taps) Bizony kedves barátaim, ahogy a bölcs magyarok mondják, „a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát”. Mi utolértük, legyőztük ezeket a sánta kutyákat, azokat, akik a hazugságokból próbáltak erényt kovácsolni! Útjára indítottuk az új Széchenyi tervet, ami a Gyurcsány–Bajnai-csomag pusztításainak nyomait is rövid időn belül el fogja tüntetni! A romok nagyobb részét már eltakarítottuk, és előkészítettük a terepet az egymillió munkahely számára. Megállítottuk a baloldali erőszakhullámot, és megteremtettük megtévedt ifjú bűnözőink számára is a kulturált börtönbüntetések jogi alapjait! Kedves barátaim, a kétharmados forradalom sikereinek gyümölcseiből már szakíthatunk! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! (ütemes, percekig tartó taps)

  31. " ?! " szerint:

    A csepeli mszp-sek szembesítése a saját erkölcsi alapjukkal és hitelességükkel:

    Kedves sajtkukacként nyüzsgő hazug mszp-s propagandisták!

    Annak érdekében, hogy lássátok, hogy milyen erkölcsi alapról bíráljátok az Orbán-kormányt és a helyi Fideszt, az alábbiakban ajánlott olvasmányként küldöm nektek az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásának a legmeghatóbb részletét.

    Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Ti is láttátok, hogy bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    De ha csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egyen meg benneteket a fene a romok alatt, de Gyurcsányék elkúrásainak a következményeit az egész országnak kell viselni, és a romeltakarítást az Orbán-kormányának kell elvégezni.

    Ha pislákolna bennetek a becsületnek legalább a szikrája, akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban.

  32. Gigi szerint:

    No, ez a topic is meghalt, mert nem a taggyűlést elemzi. 🙁

  33. csepeli szerint:

    Gigi, volt egyáltalán taggyűlés?
    Mint kiderült, anno Orbán Viktor sem taggyűlésen vett részt ugyebár.

  34. Manitu szerint:

    Szenteczky ne állj a hátam mögé János 😀

    Jó kis csapat ez az MSZP!

    Csepeli, nem emlékszel mit csináltál tegnap?

  35. lb szerint:

    Gigi!

    És ez szerinted kinek köszönhető?
    Kinek az érdeke, hogy lehetőség szerint minden olyan topikot agyon vágjon, ahol a csepeli MSZP vagy annak vezetői érintettek?

  36. csepeli szerint:

    lb: ” ?! “-nek köszönhető, ő szemetel tele minden topikot az ezerszer bemásolt baromságaival.

  37. Herbert szerint:

    Amikor a “csepeli” elterelő hadműveletbe kezd, akkor biztosan van vaj. A süketelésvel 100%-os tanubizonyságát adja, hogy a cikk megint beletrafált valamibe.
    Konkrétumokat nem nem cáfol, mert valószínűleg nem is tud.
    Maszatol. és mellédumál. A még megmaradó elvtársai bólogatása mellett.

    Látszik , nagy volt a húsos tál, amit eddig körül ültek és veszni éreznek.

  38. tudor szerint:

    T. Borka-Szász Tamás jelölt úr!

    Ugye milyen idegesítő, hogy az események abban a mederben történtek, ami a cikkben szerepel? Nem kell válaszolni, úgy is tudjuk a választ.

    T. Kirúgott elvtársnő!

    Ez csak a kezdet a maga számára. Szenteczky teljesen el fogja lehetetleníteni, és biztosan tudom, hogy ha valami probléma lesz, azt a balhét magával fogja elvitetni. Már ami magára tartozik. Mit veszíthet akkor, ha otthagy mindent a francba? Semmit. Mit nyerhet, ha ott marad? Semmit. Mit veszíthet, ha köztük marad? Mindent.

    4000 ezer kopogtató cédulájuk is lehet? Most a Jobbiknak, vagy az MSZP-nek? Ez nem világos, nem is tudom eldönteni.

    Az a legszebb az egészben, hogy Szenteczky már csak ideig-óráig tudja összetartani a megmaradt (érdek)csapatot, és hamarosan széthullik minden a csepeli MSZP-ben. Már a Csevakban is a hátba döfésére készülnek a polgármester-jelölt úrnak.

    Tikk-takk.

  39. csepeli szerint:

    Megjegyzem, az, hogy mi történik egy párt taggyűlésén, az az adott párt belügye. Alapvetően kívülállóknak semmi köze hozzá.

  40. lb szerint:

    Szonda: a Fidesznek csak Budapesten lehet gondja

    A Szonda Ipsos felmérése a pártok népszerűségéről

    Az önkormányzati választások előtt a Fidesznek a legerősebbek a pozíciói, de a parlamenti voksolást megelőző szinten tartja magát a szocialista párt és a Jobbik is.

    A kormánypártnak különösen vidéken nagy az előnye a többiekkel szemben. Amíg az ország egészében háromszor annyi híve van, mint az MSZP-nek, a falvakban hatszoros az eltérés (43, illetve 7 százalék). A kistelepüléseken az országostól eltérő jelenség az is, hogy a Jobbik beágyazottsága nagyobb, mint az MSZP-é, 10 százalék.

    A kisebb és közepes városokban a Fidesz és a szocialista párt is az országos átlagnak megfelelő erőt képvisel, míg a Jobbik valamivel gyengébbnek látszik annál (36, 12, illetve 6 százalék).

    Összességében azt láthatjuk, hogy a Fidesz ugyan ebben a települési kategóriában is vezet, de előnye az országos átlag alatt marad, nagyjából kétszeres (27, illetve 13 százalék). A Jobbik viszonylag jól tartja magát a nagyobb városokban: 9 százalékon áll.

    A főváros politikai térképe jócskán eltér a vidékétől. Ennek egyik tényezője, hogy az MSZP-nek itt sokkal mélyebb a beágyazottsága, a budapestiek 18 százaléka velük szimpatizál. A Fidesz fővárosi támogatottsága 28 százalékos, azaz másfélszeres előnynyel vág neki a kampánynak. A nemzeti radikális pártnak a főváros a gyengéje, ott csak 4 százalékot tud hozni. Ezzel az eredménynyel éppenhogy tartja a lépést az LMP-vel, amelyik a budapestiek 5 százalékának szimpátiáját élvezi. A Lehet Más a Politika egyébként a vidéki városokban is úgyahogy jelen van (4 százalék), de a falvakban kifejezetten kevés a támogatója (2 százalék). A fővárosi erőviszonyokat még az is árnyalja, hogy az itteni MSZP-sek jóval aktívabbak, mint a vidéki szavazóik, s ami szokatlan, még a Fidesz budapesti támogatóinál is nagyobb a helyi szocialisták részvételi elszántsága – 86, illetve 73 százalék.

    Az MSZP-nek nem lett több támogatója az elmúlt időszakban, de valamelyest gyengültek a párttal szembeni ellenérzések. A parlamenti választásokat követően, májusban a magyar népesség 34 százaléka utasította el a szocialistákat, jelenleg 28 százalék. (Szonda Ipsos)

    http://nol.hu/belfold/20100901-valtozatlan_eroviszonyok

    Ehhez képest az eredeti cikkben szereplő elvárás – hat-hét biztosan elhozható körzettel számolnak a 14-ből – elég érdekesnek tűnik.

  41. csepeli szerint:

    Herbert: És ” ?! “-ra miért nem gyanakodsz? Hiszen ő kezdte az elterelést. Lehet, hogy ” ?! ” valójában az MSZP ügynöke?

  42. tudor szerint:

    T. Szetneczky János!

    Gondolom ön nem ismeri a Bibliát. Ha ismerné, figyelmébe ajánlanám az egyik kulcsfigurát, aki Jézus tanítványa volt. Úgy hívták, hogy Júdás. Tudja, Júdás az utolsó este egy asztalnál ült Jézussal, pár órával később pedig történt valami. Hogy mi? Menjen el valamelyik templomba, beszéljen valamelyik pappal vagy lelkésszel, és kérdezze meg a történet végét. Tanulságos.

    Üdvözlettel:

    Csepelért vagyok. Mindig.

  43. csepeli szerint:

    Jó, hát akkor tessék, akkor beszéljünk a taggyűlésről. Mi történt a taggyűlésen? Na vajon mi történt a taggyűlésen? Te ott voltál? Mit tudsz? Nem voltál ott? Én se voltam ott. Na vajon mi történhetett? Amit a cikkben írtak? Vagy nem az? Vagy valami egész más? Vagy nem teljesen az? De hát az informátor se volt ott! Na tessék, akkor beszéljünk erről. Vajon tényleg kirúgták a nőt? Hűha! És ki lehetett az? Az, vagy valaki más? És akkor a Szenteczky, nahát tényleg? Vagy csak kamu az egész? Na tessék, akkor beszéljünk erről, vitassuk meg a taggyűlést, amin nem voltunk ott és fingunk sincs, hogy mi történt, nincs is közünk hozzá, de azért beszéljünk róla részletesen, csámcsogjuk végig! Annyi biztos, hogy ha volt taggyűlés, akkor azok, akik ott voltak, azok feltétlenül érintettek a taggyűlésben, bizony, nem is érdemes tagadni, érintettek, jaja! Hát bizony! Na ezt vitassuk meg részletesebben! Tessék, mondjátok el ti is a véleményeteket, és beszéljük meg!

  44. grün szerint:

    tudor!
    “T. Szetneczky János!

    Gondolom ön nem ismeri a Bibliát”
    Ön meg a fentnevezett szeméj nevét nem tudja hejesen leírni?

  45. lb szerint:

    csepeli!

    Hol marad a mai tőzsdei tudósításod?
    Vagy az már nem annyira izgalmas, hogy a tegnapi 223 Fz után ma de. már “csak” 221 Ft körül adják/veszik a svájci frankot?

  46. fernando szerint:

    egy szó mint száz, a szocik csepelen is, nagyon nagy bajban vannak :), nagyot fognak bukni, érzik a vesztüket. Nem irigylem a következő vezetést, mert nagyon nehéz dolguk lesz, de egyet mindenképpen elvárok tőlük, mégpedig , hogy ezt a tolvajt bandát, aki 16 éven keresztül garázdálkodott csepelen számoltassa el. észak-csepel elherdálásán át, a lakásmutyikon keresztül, egészen a galvániszapig (teljesség igénye nélkül).

  47. Gigi szerint:

    csepeli,
    semmi sem biztos, csak a halál meg az adók… 😉
    Mivel BSZT nem cáfolta a taggyűlés tényét, azt elfogadottnak tekintem.

    Bármi is történt, szerintem belügy.
    Ha meg van nyilvános következménye (pl. megürül egy jelölti vagy elnökségi pozíció), akkor meg valljon színt a vezetés! Az igaz, hogy nem feltétlenül másnap.

    Az egészben a híresztelősdi a legfurcsább, ahogy fent is megjegyeztem: sem az informátor-áruló, sem a célkeresztbe került személy neve nem ismert.

  48. Gigi szerint:

    lb,

    ha megnézed, ki kezdte megint kitágítani a témát, az nem csepeli volt…

  49. csepeli szerint:

    Egyébként a Fidesz taggyűléseiről miért nem olvashatunk ilyen szaftos kis beszámolókat itt? Pedig nem is kéne beépített informátor, első kézből tudhatnánk meg az admintól, miért kapott dührohamot Németh Szilárd, ki intett be Ábel Attilának, kinek üvöltötte le a fejét Borbély Lénárd, kinek a kirúgása van napirenden, ki nyal be legjobban Némethnek, stb. stb.

  50. admin szerint:

    Forrásunk újabb információi szerint Balogh Ilona került le a kompenzációs listáról. Több felszólalás is volt, végül Balogh Ilona maga mondott le a 7. helyről.

  51. islander szerint:

    LB:

    „Mind az LMP mind az Új Pólus már felvette a kapcsolatot a csepeli Fidesz vezetésével” – tudósít informátorunk. – „Nem kerteltek, szelvényeket kértek, legkésőbb a hét közepéig. Azzal érvelnek, hogy a Fidesznek is érdeke, hogy az LMP illetve az Új Pólus elinduljon.”

    Ez ebben a formában nem igaz. A CSIP és a csepeli Maszop alá akar verni az LMP-nek. Érthető okokból…Ennyi

  52. Hugi szerint:

    Szerintem az a fideszes informátor otthon reszket a félelemtõl, mert másodjára is lebukott. De mivel elõször még 2006-ban, elég régiek lehetnek ezek az információk. Akkor viszont még nem volt LMP. 😉

  53. " ?! " szerint:

    A Csepel sorsát 16 éve kezükben tartó csepeli MSZP-sek szembesítése Csepel nekik felróható jelenlegi helyzetével.

    Az alábbiakban az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérése alapján, valamint néhány közismert helyi adat figyelembevételével bemutatom a Csepelnek a fővároson belüli elmaradottságát reprezentáló tényeket:

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 62.350,- Ft/fő.
    Annak ellenére 37-szerese a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem közel 5 milliárd (5 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

    A fentieket próbáljátok megcáfolni, vagy megmagyarázni BaráTOM, Birka-Szász és többi arcátlanul itt hazudozó mszp-s agitátor! De ezekről nyilatkozhatna Szenteczky is.

  54. CsepeliNo1 szerint:

    csepeli.
    1.) Nem neked szólt az írásom!
    2.) Az nem elvárható tőled, hogy ezt már megértsed.

    csepeli:
    2010. szeptember 01., szerda 10:47-kor
    BASZOD, ennyire hülye nem lehetsz!

    Ha majd egyszer a nyelvedet kiveszed Szenteczky seggéből, EGY MÁSIK VILÁG FOG ELÉD TÁRULNI!

    :-)))))

  55. lb szerint:

    Gigi!

    Ha jól látom, én! 🙂
    Egyébként csepeli egyből ugrott, és legalább annyi “szemetet” hagyott itt, mint a párja. 🙁

  56. csepeli szerint:

    lb: Kívánságodra hír az árfolyamokról: Elemzők szerint további gyengülés valószínű, az euró könnyen 290 Ft-ig drágulhat, ez pedig 240 Ft-os svájci frankot von maga után.

  57. csepeli szerint:

    lb: Én csak reagáltam ” ?! ” beírásaira. Neki szabad szemetelni, nekem nem?

  58. lb szerint:

    csepeli!

    “12:40

    Jelentős, 1% feletti emelkedés bontakozott ki az európai részvénypiacokon, illetve a határidős amerikai indexekben a délelőtt során, ami javuló kockázati étvágyra utal a hónap első kereskedési napján. A dollár és a svájci frank ennek nyomán intenzíven gyengült az euróval szemben, ez pedig kedvező környezet a forint számára. Az euróval szembeni jegyzéseknél azonban nincs látványos változás: a jegyzések 287 körülről 286-ig süllyedtek, a svájci frankkal szemben azonban 223 közeléből azonban egészen 220,5-ig. Egy dollárért kora édlután 223.5 forintot kérnek a bankközi piacon. ”

    Ahogy a tegnapi gyengülésnek, így a mai erősödésnek sincs belpolitikai oka.
    Alapvetően a nemzetközi befektetői hangulat határozza meg a forint árfolyamát.

    Egyébként meg, ha valóban majomnak érzed magad, akkor nyugodtan utánozd! 😀

  59. csepeli szerint:

    lb: Annak viszont van belpolitikai oka, hogy a forint érzékenyen reagál a befektetői hangulatra. Miután a magyar államadósság besorolása a bóvli szint határán van, ha baj van, legelőször a forintot kezdik eladni a befektetők. Ez pedig már az Orbán-kormány hiteltelenségének és inkompetenciájának köszönhető. Ahogy Oszkó mondta tegnap: az Orbán-kormány viharban kiállt a háztetőre és leszerelte még a villámhárítót is.

  60. Csepel-sziget szerint:

    Borka-Szász Úrnak milyen jó hangulata van!

    Remélem, kiélvezi, ugyanis közeleg már az idő, mikor akkorát fognak taknyolni, hogy Londonban is hallják majd a placcsanást. A csepeli MSZP-ből néhányan igazán csatlakozhatnának hőnszeretett elvtársaikhoz, a rendkívül “szimpatikus” Zuschlag, Hunvald, Hagyó trióhoz, aztán lehet acsarkodni, hogy ki vegye fel a szappant a zuhanyban. 😀

  61. " ?! " szerint:

    Kedves “lb”!

    Ha netalán tán véletlenül “csepeli” párjaként rám gondoltál a ma 12:45-kor “Gigi”-nek címzett hozzászólásodban, amelyben írtad, hogy “Egyébként csepeli egyből ugrott, és legalább annyi “szemetet” hagyott itt, mint a párja”, akkor emlékeztetlek rá, hogy a cikk témájától Te kezdtél eltérni, amikor tegnap 23:41-kor a CSIP-ről bemásoltál ide egy a cikk témájától eltérő tartalmú irományt (úgy is mondhatnám, hogy egy szemetet)!

    Tudod barátocskám, az ilyen személyekre szokták azt mondani, hogy “más szemében észreveszi a szálkát, de nem veszi észre a saját szeméből kiálló gerendát”.

    Ami pedig az általam feltett írásokat (Te szerinted és “csepeli” szerint szemeteket) illeti, buta szemetelőként megkérdezem Tőled, mint “nagyokos”-tól:
    -egyrészt, hogy lehet-e az önkormányzati választás előtt 31 nappal aktuálisabb téma, mint amelyről a ma 12:19-kor feltett írásomban írtam;
    – másrészt, hogy vannak-e más olyan írások, amelyek az erre a cikkre rácsapó gátlástalan mszp-s BaráTom, Birka-Szász, csepeli, grün és más személyek hazudozásait meg tudják fékezni?

    Ha ezeket az írásaimat nem tettem volna fel ma délelőtt, akkor az előbb említett mszp-s agitátorok most is itt hazudoznának és igyekeznének a maguk oldalára állítani az írásaimban összefoglalt tényeket nem ismerő csepeli választókat?

    Fel tudod fogni a fentieket, kedves “lb”?
    Ha igen akkor tartsd féken az ujjaidat ha írogatsz!

  62. grün szerint:

    “?!”!
    “másrészt, hogy vannak-e más olyan írások, amelyek az erre a cikkre rácsapó gátlástalan mszp-s BaráTom, Birka-Szász, csepeli, grün és más személyek hazudozásait meg tudják fékezni?”

    Még megérjük, hogy ezeket az innen–onnan összekopizott, jócskán kiherélt írásokat mint saját kútfőből merítetteket tünteted fel?
    Önálló szellemi terméknek talán a hozzájuk füzött fröcsögéseket nevezhetjük és inkább gyorsítónak és nem féknek tekinthetőek!
    Világosan megmutatják elferdült lényedet!!!

  63. Screepy szerint:

    Emberek! 1 a lényeg! Október 3-án az MSZP Csepelen bukni fog! Ez már tuti! Szilárd! Elszámoltatást akarunk!!!!!! Aki kisemmizte a kerületünket az kerüljön mind sittre!

  64. Kovács Ernő szerint:

    Köszönjük a Fidesz / Orbán / első száz napját! http://www.privatbankar.hu/cikk/befektetes/220_felett_a_svajci_frank_elhagytuk_a_valosagot_38437 És még hány napjuk van? Devizahitelesek, itt az idő!

  65. lb szerint:

    “?!”

    Ez az a stílus, amit pártállástól függetlenül senkitől se vagyok eltűrni.
    csepeli eddig tolerálta ez irányú kérésemet, remélem te is fogod.

    Egyébként valóban jól sejtetted, rád gondoltam.
    Eleinte szórakoztatott, hogy kissé aktualizálva újra és újra bemásoltad a csepeli MSZP ígéreteivel kapcsolatos szösszenetedet, később azonban ráuntam, és azóta rendszerint olvasatlanul tovább görgetem. Ahogy csepeli bemásolt írományain is.
    Eddig se reklamáltam miattuk, ezután se fogok.

    Végezetül, ha figyelmesen elolvastad Giginek írt hsz-emet, akkor számodra is nyilvánvalónak kellett lennie, hogy én is rájöttem, hogy én voltam az első, aki nem a cikk témájához szóltam hozzá, akár azt is mondhatnám, hogy itt én kezdtem el szemetelni. 🙂

    Egyébként lazíts egy kicsit, nem neked kell idegeskedned okt. 3 miatt!

  66. " ?! " szerint:

    Kedves “lb”!

    A ma 13:58-kor küldött hozzászólásom kiegészítéseként, valamint a Csepeli MSZP taggyűlésén történtektől teljesen idegen témaként, a devizaárfolyamokról és az államadósságról “csepeli”-vel folytatott vitátokhoz küldöm a ma 11:19-kor feltett hozzászólásom tömörített változatát, amellyel talán még ennek a csökött agyú “csepeli”-nek is hitelesen lehet bemutatni a valóságot, hiszen az általam idézettek “csepeli” bálványától, Gyurcsány Ferenctől származnak.

    Idézet Magyarország helyzetéről Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. (Itt van a kutya elásva szarházi mszp-sek!!!!!!!!!!!!)

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük. (És itt !!!!!!!!!!!!!!!!!!)

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Konklúzió:
    Amikor 2008 őszén kiderült, hogy az elkúrások következményeit nem tudják befolyásolni, és azok ráomlottak Magyarországra, akkor Gyurcsány patkány módjára elmenekült a süllyedő hajóról.
    Itt az ideje, hogy a csepeli hívei is kövessék a példáját és Ők is eltűnjenek francba!

  67. " ?! " szerint:

    Kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!

    A ma 14:31-kor nekem címzett hozzászólásodra az alábbiakat válaszolom:

    1.) Tőled éltérően, a Gyurcsánytól és Szolzsenyicintől idézett szövegek kivételével, én nem szoktam innen–onnan összekopizott szövegeket feltenni.
    Abban viszont korábban még veled is egyet értettünk, hogy a klasszikusokat szó szerint illik idézni, azért ezeket írásait tőletek szociktól eltérően én nem szoktam meghamisítani.

    2.) Ami pedig azt a véleményedet illeti, hogy “a más kútfőből vett írásokhoz hozzáfűzött fröcsögéseimet inkább gyorsítónak tekinted”, közlöm azt, hogy az írásaimnak gyorsítás a célja. Annak a gyorsítása, hogy eltűnjetek.
    Örülök, hogy Te is úgy látod, hogy a gyorsító hatás érvényesül.

    3.) Arra véleményedre reagálva, hogy “szerinted az írásaim elferdült lényemet mutatják”, az alább idézett diagnózissal mutatom be, hogy kikhez viszonyítva nevezhető elferdültnek az én lényem.

    Szolzsenyicinnek az itt hőbörgő csepeli MSZP-sekre (pl.: grün-re) ráillő diagnózisa:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Igyekezz megváltozni kedves “grün = Fityisz Jenő tanár úr”!
    Ha nagyon igyekszel, akkor még rendes ember is lehet belőled.

  68. grün szerint:

    “?!”!
    Még megérjük, hogy ezeket az innen–onnan összekopizott, jócskán kiherélt írásokat mint saját kútfőből merítetteket tünteted fel?
    Önálló szellemi terméknek talán a hozzájuk füzött fröcsögéseket nevezhetjük és inkább gyorsítónak és nem féknek tekinthetőek!
    Világosan megmutatják elferdült lényedet!!!

  69. LB szerint:

    csepeli!

    Láttad ezt? 219 Ft alatt van a svájci frank árfolyama! Erről miért nem tudósítasz?! 😀

    Másrészről mit szólsz a rendkívüli KT ülés jegyzőkönyvéhez?
    http://www.csepel.hu/static/e-dok/file/JEGYZOKONYVEK/2010.08.12.rendk.%20kt.%20jkv.pdf

    Mikor is kérte Ábel Attila az adatokat Tóth Mihálytól? És ő mit válaszolt neki?

  70. " ?! " szerint:

    Tisztelt Fórumozók!

    A ma 12:19-kor feltett hozzászólásomban a csepeli temetőtől délre elterülő Csepel- Háros problémáját is megemlítettem.
    A nap folyamán olyan információkhoz jutottam, amelyből kiderült számomra, hogy Csepel-Háros problémája közel sem olyan egyszerű, mint ahogy én azt a 12:19-kor feltett hozzászólásomban leírtam, hanem önmagában is olyan botrányos ügy, amely miatt ennek az önkormányzatnak mennie kellene.

    A ma kapott információ szerint, az észak-csepeli területnél több mint kétszer nagyobb,
    kb. 220 hektár területű és több ezer lakosú Csepel-Háros kálváriája azzal kezdődött, hogy az “elvtársak” 1982-ben a VI. ötéves tervben előirányzott célok érdekében “teljes építési tilalom” alá vonták ezt a több ezer magánszemély tulajdonában lévő területet.

    Az 1990 utáni első demokratikus önkormányzat, a terület belterületbevonása és a szabályozott fejlődés elindítása érdekében 1994 őszére elkészíttette a terület rendezési tervét, de terv jóváhagyására és a belterületbevonási eljárás elindítására nem kerülhetett sor, mert 1994 őszén visszatértek a kerület élére az 1990 előtti és 1994 ősze óta folyamatosan hivatalban lévő MSZP-s vezetők, akik Csepel-Háros jelentős összegért elkészített rendezési tervét irattárba tették.

    Az érintett lakosság elégedetlensége miatt 1996 elején új rendezési terv készítését rendelték meg az “elvtársak”, amellyel kapcsolatban Orosz Ferenc alpolgármester az 1996 június 17-én tartott közmeghallgatáson megígérte, hogy a rendezési tervet a képviselő-testület 1996 december 31-ig jóváhagyja és elindítják a belterületbevonási eljárást.

    Az újabb rendezési terv készítése állítólag finanszírozási problémák miatt húzódott el, és mire elkészült akkor már az időközben megváltozott jogszabály szerint a rendezési terv helyett szabályozási terv kellett a területfejlesztés megindításához, ezért a feleslegessé vált második rendezési terv tervezési díjának kifizetése után, megrendelték a jogszabály szerint szükséges szabályozási terv készítését.

    A szabályozási terv készítése állítólagos finanszírozási problémák miatt 1999 végéig húzódott.
    A terv elkészülte után az önkormányzat a tervezési díjat (immár harmadszor) kifizette, de a kész szabályozási tervet az MSZP-s többségű önkormány ismét nem terjesztette elő képviselő-testületi jóváhagyásra, hanem ezt is irattárba tette.

    2003-ban újabb szabályozási terv készítését rendelték meg Csepel-Háros két tömbjére, de a tervezési díj kifizetése után ezt a tervet sem terjesztették elő képviselő-testületi jóváhagyásra, hanem ezt is irattárba tették, és közben minden fórumon Csepel újságban, Csepp tv-ben, lakossági fórumokon folyamatosan azt hazudták, hogy Csepel-Háros fejlesztését a Főváros akadályozza.

    Ez a hazugság sorozatuk 2006 júniusban lepleződött le, azáltal, hogy a Csepel-Háros Lakossági Egyesület elnökének a Főpolgármesteri Hivatalban elmondták, hogy Csepel Önkormányzata soha nem kezdeményezte Csepel-Háros átminősítését, majd kiadták a Demszky Gábor főpolgármester által Tóth Mihály polgármesternek írt 2006 május 16-i levél másolatát, amelyben Demszky Gábor közölte Tóth Mihály felé, hogy “a kerületnek a jogszabályban előírt formában a fővárosi rendelet 1999 január 1-én történt hatálybalépése óta lehetősége van arra, hogy kezdeményezze Csepel-Háros lakóövezetté módosítását”.
    A Főpolgármester levele azzal zárult, hogy “tudomásukra jutott, hogy a kerület megbízásából elkészült Csepel-Háros első két tömbjének a szabályozási terve, ezért e két tömb övezetátsorolásának nincs akadálya, ha azt a kerület a vonatkozó rendeletben előírtak szerint kezdeményezi”.

    A főpolgármesteri levél nyilvánosságra jutását követő botrány lecsengése után Csepel MSZP-s önkormányzatának a vezetői 2007. március 26-án Csepel-Háros és a volt Duna Tsz (együtt az észak-csepeli terület háromszorosát kitevő) területét lefedő újabb szabályozási terv készítéséhez kértek Képviselő-testületi jóváhagyást.

    Az előterjesztést a Képviselő-testület minden tagja támogatta, és a határozatban azt írták elő Tóth Mihály polgármesternek, hogy készíttese el Csepel-Háros szabályozási tervét, valamint a belterületbe vonáshoz és lakóövezeti átsoroláshoz szükséges hatástanulmányt, majd ezekre alapozva kezdeményezze a belterületbevonást és az övezetátsorolást.

    Az egyhangú képviselő-testületi határozat végrehajtása helyett azoban, teljesen felesleges kiadásokat eredményező tervezési megbízásokat adtak ki mindenféle felesleges tanulmányok készítésére, majd két év időhúzás és egy csomó közpénz kifizetése után, 2009 áprilisban a Képviselő-testület MSZP-s többségi határozatával hatályon kívül helyezték a Képviselő-testület két évvel korábbi egyhangú határozatát.

    Ez után a Csepel-Hároson élőkkel szemben az MSZP-s többség által elkövetett merénylet után, az MSZP-s többség úgy határozott, hogy a terület fejlesztésének a megindításához elengedhetetlenül szükséges szabályozási terv helyett, egy jogilag nem létező és ezért semmire nem használható úgynevezett “Külterületi Közterület-szabályozási Tervet” készíttetnek.

    Ezt az újabb jelentős tervezési díj ellenében elkészített, de jogi háttér hiánya miatt semmire nem használható tervet a Képviselő-testület MSZP-s többsége ez év elején jóváhagyta, de ennek alapján nem kerülhet sor sem a belterületbevonási-, sem az övezetátsorolási eljárás megindítására.

    Összefoglalva elmondható, hogy Csepel-Háros jelenleg rosszabb helyzetben van mint a jelenlegi MSZP-s önkormányzat 16 évvel ezelőtt 1994 őszén történt hivatalba lépésekor volt, mert 1994 őszén készen volt egy jóváhagyásra kész rendezési terv, jelenleg viszont ilyen tervvel sem rendelkeznek, mert a korábban elkészített tervek az időközben bekövetkezett változások miatt elavultak.

    Így annak ellenére nem áll rendelkezésre belterületbevonás és övezetátsorolás kezdeményezésére alkalmas terv, hogy az elmúlt 16 évben a jelenlegi MSZP-s önkormányzat mai áron számolva több mint félmilliárd forint tervezési díjat fizetett ki, a lázas tevékenység látszatának a keltése érdekében.

    Tehát a ma 12:19-kor feltett hozzászólásomban Csepel-Hárossal kapcsolatban leírt problémákat, a fentebb leírtakkal együtt, az elmúlt 16 év egyik legnagyobb botrányaként lehet értékelni.

  71. mamika szerint:

    nemsokára vége 😀

  72. csepeli szerint:

    LB: Azannyát! Már csak 218,655 a svájci frank! Biztos repesnek az örömtől a devizahiteleseknek. Feltéve, hogy elfelejtették, hogy a választások előtt 180-185 körül volt.

  73. nagyapó szerint:

    Bunkó csepeli kapkod, mint Bernát a ménkűhöz. Amikor nem tud ollózni, marhaságokat ír. De! Bunkó csepeli! Újabb lakók jelentkeznek a kaptárba. Tátrai, meg jogi igazgatója.
    Október 3.-a után Csepelen is indul az elszámoltatás!
    Hol az északi területért kapott (nagyon csekély) pénz? A 11milliárdból van ~4 milliárd a bankban, meg 3 milliárd hiány az Önkormányzatnál. Hol a zsozsó?
    Hajrá Csepel, hajrá polgárok!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  74. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Nem tudom, mit erőlködsz itt ezzel a Háros témával. Idén áprilisban, májusban és júniusban is határozatok születtek ezzel kapcsolatban a testületi üléseken. Áprilisban elfogadták a Háros három szektorára vonatkozó Kerületi Szabályozási Terv továbbfejlesztett programját, ezt megküldték az államigazgatási szerveknek véleményezésre. Azonban ennek feltétele a Fővárosi Szabályozási Keretterv módosítása, ill. ennek államigazgatási véleményezése. Tehát a tervek megvannak, a csepeli önkormányzat meghozta a szükséges döntéseket, a Fővárosi Közgyűlésnél van a labda, a csepeli önkormányzat folyamatosan nyomást gyakorol a fővárosra ez ügyben.

    Egyébiránt pedig Háros belterületbe vonása pénzkérdés, fejlesztések beindítását jelenti borzalmasan sok pénzért, miközben a kerület más részein sem teljes körű még a csatornázás és az utak szilárd burkolattal való ellátása. Mivel ezek a területek prioritást élveznek, a Háros belterületbe vonását későbbre halasztották. Az MSZP nem is ígérte, hogy belterületbe vonja Hárost, csak hogy ezt előkészíti – és ez folyamatosan történt és történik.

    Orosz Ferenc felszólalása a 2009. szeptember 22-i ülésről:

    “Pabar úr hozzászólására elmondja, belátással kell lenni. Többször jelezte, hogy a kerületben az északi területet leszámítva sem Kertvárosban, sem Királyerdőben a város nincs kész. Jogos igények fogalmazódnak meg csatornák és utak megépítését illetően. 53 km csatorna nincs, 40 km úthálózaton nincs szilárd burkolat. Ezeket az igényeket is listán kell tartani, előkelőbb helyen vannak, mint a 270 hektáros Háros. Nincs forrása eddig az önkormányzatnak Kertvárosra, Királyerdőre. Az önkormányzat Háros belterületbe vonása ügyében csak lassan tud haladni. Kéri képviselő-társait, hogy a döntés meghozatalkor mérlegeljenek. Ahol a fejlesztés elindítható, kéri, hogy indítsák el, főleg ha a fejlesztés nem kíván önkormányzati forrást. “

  75. hi hi hi szerint:

    Most néztem meg a kommunisták oldalán a kampányfilmjüket, amelyben elmondják, hogy mit szeretnek zabálni és mi a kedvenc helyük. Érdekes, hogy egyik csepeli jelölt sem említi meg a kerületet. Ez van, mindegy.

    Viszont a Balogh Ilona nincs rajta a felvételen! Kivágták, vagy épp vásárolni volt a piacon? Vagy inkább portyázni, ahogy szokott… A kis éhes…

  76. ... szerint:

    mennyibe került a tréner a “csapatépítésükhöz” és ki fizette?

  77. CsepeliNo1 szerint:

    Biztosan a Csevak fizette. Ki más ? ? ? ? ?
    De az biztos, hogy az adófizetők pénzén ment.
    Ha pártkasszából ment, az is a mi adóforintjainkból ment.
    Mindezt azért, hogy Ti tréningeljetek a választásra ! ! ! ! ! !
    Nem tréningelni kellett volna, hanem normálisan vezetni, mind csepelen, mind a Csevakban.
    KÖSZÖNJÜK JÁNOS ! ! ! ! !

    Hiszen Szenteczkynek elég sokat fizetett ez a CSEVAK nevezetű “cég” . . .

    Meg több elvtársnak is . . .

    És Ők még mindig ott vannak a Csepeli MSZPben (szinte már csak Ők), ilyen háttérrel a hátuk mögött ! ! ! ! !

    K É S Z R Ö H E L Y ! ! ! ! ! !

  78. " ?! " szerint:

    Kedves ”Csepeli “!

    Tegnap 23:12- kor rávetetted magad a Csepel-Hároson fennálló botrányos helyzet megmagyarázására, de mivel az MSZP által programozott agyaddal képtelen vagy logikusan gondolkodni, ismét feladtad a magas labdát.

    A saját hülyeségeddel való szembesítés céljából tájékoztatlak arról, hogy a Csepel-Háros helyzetét bemutató szerdán 21:08-kor feltett hozzászólásomat nemcsak szóbeli tájékoztatásra, hanem egy maréknyi tegnap átvett iratmásolatra alapozom, ezért az általam leírtak igazságtartalmát bárkivel szemben meg tudom védeni.

    Ezek az iratmásolatok egyértelműen bizonyítják, hogy Csepel jelenlegi dilettáns és jellemtelen MSZP-s vezetői, a lázas tevékenység látszatának keltése érdekében úgy dobtak ki tervezési díj címén kb. 500 millió Ft-ot, hogy az a legcsekélyebb mértékben sem változtatott Csepel-Háros 16 évvel ezelőtti helyzetén.
    (Ehhez képest a lakás-mutyi ügyek „kismiskának” számítanak.)

    És akkor ezek után lássuk az általad leírtak valóságtartalmát!

    1.) Azt írod, hogy „Idén áprilisban elfogadták a Háros három szektorára vonatkozó Kerületi Szabályozási Terv „továbbfejlesztett programját”, ezt megküldték az államigazgatási szerveknek véleményezésre.”

    A fenti véleményed leírásakor azonban figyelmen kívül hagytad az alábbiakat:
    a.) Azt, hogy ezt a játékot az MSZP-s elvtársaid már többször eljátszották.
    b.) Azt, hogy az államigazgatási eljárás eredményeként az alábbi legfontosabb negatív véleményeket kapták:
    – Fővárosi Főépítészi Iroda véleménye:
    Észrevételezzük, hogy ilyen célú ill. megnevezésű tervfajtát a jogszabályok nem definiálnak.
    Indokolatlannak tartjuk, az egyidőben készülő egymással határos három területre, három önálló szabályozási terv készítését. (Megjegyzés: Ez a csepeli módszer csak arra jó, hogy a normálisnál közel háromszor annyi közpénzt lehessen kifizetni a tervezésért, miközben így lehetetlen a területek infrastruktúrájának a komplex tervezése.)
    – Állami Főépítész véleménye:
    A megküldött anyag nem felel meg a törvényben előírt véleményezési eljárás szabályainak.
    A teljes hárosi területre vonatkozó szabályozást elfogadó hitelesített rendeletük – ide értve a rajzi mellékleteket is – megküldéséig irodánk sem előzetes, sem közbenső véleményt nem adhat.
    Programtervet az irodánk nem véleményez. (Megjegyzés: Remélem, hogy az állami főépítésznek elfogod azt a véleményét, hogy általad említett programterv még véleménykéréshez sem elegendő?)

    2.) Azt írod, hogy „az államigazgatási véleményezés feltétele a Fővárosi Szabályozási Keretterv módosítása, ill. ennek államigazgatási véleményezése. Tehát a tervek megvannak, a csepeli önkormányzat meghozta a szükséges döntéseket, a Fővárosi Közgyűlésnél van a labda, a csepeli önkormányzat folyamatosan nyomást gyakorol a fővárosra ez ügyben”.

    A fenti szöveggel bebizonyítottad, hogy még az alapfogalmakkal és az eljárási renddel sem vagy tisztában, de Szenteczky házi-majmaként mégis jártatod a szádat.
    A fő probléma azonban nem az, hogy Te ezeket nem tudod, hanem az, hogy a dilettáns MSZP-s kerületi vezetők sem tudják, és az előző pontban leírtak ellenére, 16 évnyi semmit tevés után, ismét a Fővárosi Közgyűlésre próbálják rátolni a saját mulasztásaik és hibáik miatti felelősséget.

    3.) Azt írod, hogy „Háros belterületbe vonása pénzkérdés, fejlesztések beindítását jelenti borzalmasan sok pénzért, miközben a kerület más részein sem teljes körű még a csatornázás és az utak szilárd burkolattal való ellátása. Mivel ezek a területek prioritást élveznek, a Háros belterületbe vonását későbbre halasztották. Az MSZP nem is ígérte, hogy belterületbe vonja Hárost, csak hogy ezt előkészíti – és ez folyamatosan történt és történik”.

    Meséld már el, hogy miféle „ borzalmasan sok pénzért „ lehetne a magánszemélyek tulajdonában lévő területek fejlesztését beindítani azon felül, hogy biztosítani kellene a terület belterületbe vonásával és lakóövezetbe sorolásával, valamint a jogszabályoknak megfelelő szabályozási terv megalkotásával a magánjellegű (lakóház-építés, bővítés, korszerűsítés, stb.) szabályozott jogi kereteit, és megszüntetni az alábbi problémákat:
    a.) Akik az elmúlt 16 évben Csepel-Hároson lakóépületet építettek azok azzal a záradékkal kaptak építési-, és fennmaradási engedélyt a csepeli építési hatóságtól, hogy „Felszólításomra az építmény 30 napon belül, kártalanítás nélkül elbontandó!”.
    b.) A nem önkormányzati lakásért kuncsorgó, hanem a lakásproblémájukat Csepel-Hároson önállóan megoldó családok, a fenti záradék miatt, az elmúlt 16 évben nem vehettek igénybe sem kedvezményes kamatozású lakásépítési hitelt, sem gyermekek után járó szoc-pol támogatást.
    Százmilliókban mérhető az a kár, amely a Csepel-Hároson élő családokat a 16 éve csak hazudozó csepeli mszp-s önkormányzati vezetők mulasztásai miatt érte.
    Eltudod képzelni, hogy ezek közül hányan fognak a Csepeli MSZP jelöltjeire szavazni október 3.-án?

    4.) Idézted Orosz Ferenc alpolgármesternek a 2009. szeptember 22-i felszólalását, amelyben a Csepelen hiányzó 53 km csatornára és 40 km szilárd burkolatra hivatkozva mondta, hogy „az önkormányzat Háros belterületbe vonása ügyében csak lassan tud haladni”.
    Azt viszont nem idézted (sőt tagadod), hogy az elmúlt 16 évben hányszor ígérték meg (különösen a választások előtt), hogy hamarosan sor kerül Csepel-Hároson a szabályozott és legális fejlődés megindulásához szükséges feltételek megteremtésére.

    A fentiek zárásaként ismételten kérdezem, hogy miféle „borzalmasan sok pénzért” lehetne a magánszemélyek tulajdonában lévő területek fejlesztését beindítani ?

    Erre kérdésre adjál mellébeszélés nélküli választ!

  79. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! ” !

    Neked egész véletlenül nem Pabar Lajos a becsületes neved? Lebuktál, hahaha! 😀

    A belterületbe vonás azt jelenti, hogy baromi nagy fejlesztéseket kell beindítani a területen, infrastruktúra, csatornázás, útépítés. Ez pedig kurva sok pénzbe kerül.

    Egyébként meg ez a kérdés engem nem izgat, csupán felhívtam a figyelmet helyzetértékelésed egyoldalúságára és hiányosságaira. Nehogy már az olvasók azt higgyék, hogy pont tőled lehet hiteles információt kapni. No persze szerintem senki nem is hiszi ezt.

  80. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-pofa! Te bunkócska Te drága!

    A ma 12:28-kor feltett írásodra az alábbiakat válaszolom.

    A nevemet illetően szokásod szerint ismét melléfogtál. Tippelgessél még! Hátha eltalálod.

    A Csepel-Háros belterületbe vonásával kapcsolatos állításod pedig ismét mellébeszélés.
    Írod, hogy “baromi nagy fejlesztéseket kell beindítani a területen, infrastruktúra, csatornázás, útépítés. Ez pedig kurva sok pénzbe kerül”.

    Magad is tudod, hogy hülyeségeket állítasz, mert a csatornázás jelenleg fővárosi hatáskörbe tartozik, komolyabb útépítés pedig a csatornázás előtt ugyanúgy szóba sem jöhet mint Királyerdő csatornázatlan utcáiban.

    Áruld már el konkrétan, hogy miféle infrastruktúráról beszélsz amely “kúrva sok pénzbe kerül”!

    Ja, és legalább becsült számadatokkal fordítsd le magyarra, hogy főtételenként mennyi, és kb. mikor felmerülő kiadás az a “kúrva sok pénz”, amely Csepel-Háros belterületbe vonása esetén az önkormányzatot terhelné, ha a csatornázás költsége a fővárost terheli, a szilárd útburkolat pedig addig nem építhető meg, ameddig a csatornázásra nem kerül sor!?

    Ami pedig a helyzetértékelést és a hiteles információt illeti, annyi különböztet meg Tőled, hogy a Te vagdalkozásaiddal szemben az általam leírtak ellenőrizhető tényeken
    alapulnak, amelyeket mindenkinek módjában áll az elfogadás előtt ellenőrizni.

    Várom a belterületbe vonás önkormányzatot terhelő kiadási főtételeinek a felsorolását és a “kúrva sok pénz” főtételenkénti hozzávetőleges felsorolását.
    Amennyibe ezekre nem tudsz érdemi választ adni, akkor a hozzászólásodat ismét csak megtévesztő hazudozásnak tekintem.

  81. " ?! " szerint:

    Tisztelt fórumozók!

    Kezd felszállni a füst.

    Az Önkormányzat honlapján közzétették a polgármester 23 oldal terjedelmű 2010. 08. 31-i keltű részletes jelentését “Bp. XXI. Kerület Csepel Önkormányzata vagyoni helyzetéről, valamint a későbbi éveket terhelő kötelezettségekről”.

    A fent említett 23 oldalas jelentés az Önkormányzat honlapjáról letölthető.

    Ha első nekifutásra jól számoltam, akkor költségvetési hiány, plusz a következő éveket terhelő kötelezettségek összege együtt kb. 7 milliárd Ft.

  82. Miska72 szerint:

    Majd a cválaztások után tessék röhögni “kedves” szocialista barátaim, és Borka Szász Tamás.
    Az eredményhirdetés után is meglesz a mosoly?
    🙂 🙂 🙂

    Már nyomtatják szociális alapon a börtön behívókat!
    Már csak a nevek hiányoznak róla!

  83. csepeli szerint:

    Hát pedig, kedves ” ?! “, nagyon gyanús nekem, hogy te vagy a Pabar Lajos. Annyira izgat téged ez a Háros téma, meg aztán a stílusod is igen hasonló Pabar korábbi hozzászólásaihoz. Szerintem a Pabar vagy, de legalábbis igencsak rokon lelkek lehettek. Na mindegy, nem kötelező bevallani persze. Hihihi, majd meglátjuk, a Fidesz mit csinál Hárossal, én a helyedben nem sok jóban reménykednék. Gondolom egyébként, hogy aki Hároson lakik, az tisztában van vele, hogy hol lakik. Ha nem tetszik neki, költözzön máshova, nem igaz? Hehehe. Az nem úgy van, hogy odaköltözök egy falusias helyre, ahol disznóólak meg tyúkok vannak, aztán anyázok, hogy miért nem építenek ide most azonnal utat meg csatornát, mert én itt lakok.

  84. Gigi szerint:

    …mert amikor azokat a telkeket olcsón megvettétek, akkor jó volt a külterületisége, ugye? Most meg legyen kiépítve minden izibe’…

  85. " ?! " szerint:

    Kedves ”csepeli“, Te bunkócska Te drága!

    A tegnap 22:42-kor feltett válaszoddal nem okoztál csalódást, mert eddig is tudtam, hogy komcsi őskövületként csak mellébeszélésre és hazudozásra vagy képes.

    Kérdezem, hogy az elvtársaid 16 évnyi ígérgetése és hazudozása után, honnan vetted, hogy a hárosiak „azonnal utat, meg csatornát követelnek”?

    Magad is tudod, hogy a hárosiak a terület státuszának a rendezését, valamint a területfejlesztés jogi feltételeinek a megteremtését követelik, ahogy azt az állami főépítész a csepeli önkormányzatnak írt levélben az alább idézett mondatban leírta:
    „A jogi állapot megfeleltetése a természetbeni állapotnak az ott lakók elvárható igénye”.

    Kérdezem azt is, hogy, hogy nem égett le az arcodról a bőr mikor azt leírtad, hogy „költözzenek máshová, ha nem tetszik”?

    Ennyi erővel minden olyan csepeli lakosnak azt lehetne mondani, hogy „költözzön el”, akik a lakókörnyezetében tapasztalt problémákat és hiányosságokat szóvá teszik.
    Látszik, hogy Gyurcsánytól nagyon megtanultátok, hogy “el lehet innen menni”, de ezt inkább nektek kellene megtenni, méghozzá minél előbb.

    Úgy tűnik, hogy ezt az elmúlt 16 évben is így gondoltátok, csak ezt eddig még egyik elvtársad sem mondta ki ilyen pofátlanul, de a valóságban valószínűleg ez az igazi csepeli mszp-s mentalitás.

    A személyemmel kapcsolatban leírtakat illetően annyit elárulhatok (mert felhatalmazást kaptam rá), hogy a hárosi lakossági egyesület elnökétől (Pabar Lajostól) is kértem információkat és kaptam is rendesen, de a beazonosításommal még messze állsz a valóságtól, ezért törd a fejed és találgass tovább!

  86. " ?! " szerint:

    Kedves „Gigi”!

    A ma 09:04-kor feltett hozzászólásoddal azt igazoltad, hogy Te sem sokkal vagy különb a „csepeli” álnéven itt hőbörgő mszp-s agitátor elvtársadnál.

    Arcátlanul azt írod, hogy „Mikor a telket olcsón vették az jó volt, most meg legyen kiépítve minden ízibe”.

    Ez után a megnyilatkozásod után világos, hogy azért hadakoztál olyan kitartóan a Királyerdő sok utcáját elöntő csapadékvíz kapcsán kibontakozott vitában (csak akkor még nem mondtad ki), mert szerinted „a királyerdeiek is költözzenek el ha nem tetszik a helyzet, hiszen Ők is olcsóbban vásárolták meg a csatornázatlan földes utcákban lévő telkeiket, mintha a csepeli önkormányzat más önkormányzatok példáját követve már korábban csatornával és szilárd burkolatú úttal látta volna el a telkeik környékét.

    Írásodból kiderült, hogy képtelen vagy felfogni azt, hogy Csepel-Háros esetében nem a csatornázás és szilárd burkolatú út a téma, hanem csak a fejlesztések megindulásához szükséges jogi keretek megteremtése (a belterületbe vonás, a lakóövezetbe sorolás, a szabályozási terv jóváhagyás) a legális lakásépítéshez, -bővítéshez, -korszerűsítéshez, és a valamikori csatornázáshoz és útépítéshez.
    Az a téma, amelyet az állami főépítész a csepeli önkormányzatnak írt levelében az alábbiak szerint fogalmazott meg:
    „A jogi állapot megfeleltetése a természetbeni állapotnak az ott lakók elvárható igénye”.

    Az elvtársaidhoz hasonlóan képtelen vagy felfogni, hogy az önkormányzat számára is sokkal olcsóbb megoldás a családok lakásproblémájának az önerős megoldásához a jogi feltételeket megteremteni, mint önkormányzati lakást biztosítani a területen élő több ezer ember részére.

    Ennek belátásához nem kellene nagyon sok ész, de úgy tűnik, hogy a fejetekben az ehhez szükségesnél is kevesebb van. (Vagy valamiért rossz indulattal viszonyultok a témához.)

    Annak érdekében, hogy megértsd, hogy miről van szó, azt javaslom, hogy olvasd el a Csepel-Hárossal kapcsolatban ennél cikknél szeptember 1-én 12:17-kor és 21:08-kor, majd szeptember 2-án 12:13-kor és 15:16-kor feltett írásaimat!

    Ha ezek után is fenntartod a ma 09:04-kor általad leírt megalapozatlan kijelentéseket, és továbbra is véded a jelenleg még hivatalban lévő MSZP-s önkormányzati vezetők megvédhetetlen eddigi hozzáállását, akkor rád nézve is tökéletesen igaz Szolzsenyicinnek az alábbi diagnózisa:
    “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  87. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “!

    “Akik az elmúlt 16 évben Csepel-Hároson lakóépületet építettek azok azzal a záradékkal kaptak építési-, és fennmaradási engedélyt a csepeli építési hatóságtól, hogy „Felszólításomra az építmény 30 napon belül, kártalanítás nélkül elbontandó!”.”

    Fennmaradási engedélyekről beszélsz, ugye?
    Fennmaradási engedélyt ugye engedély nélkül épített ingatlanok kapcsán szoktak kérni.

    Tehát most engedély nélküli építkezők követelőznek? Köszönöm, ez mindent elmond.

  88. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    A 13:49-kor feltett írásodban idézett szöveg leírásakor hibáztam, pedig a rendelkezésemre bocsátott iratok alapján be kellett volna írnom, hogy az építési engedélyekben és a “használatbavételi” engedélyekben is ugyanazt írták elő, ezért az általad idézett mondatomat az alábbiak szerint tekintsd egésznek!

    “Akik az elmúlt 16 évben Csepel-Hároson engedéllyel lakóépületet építettek azok azzal a záradékkal kaptak építési-, és használatbavételi engedélyt a csepeli építési hatóságtól, hogy:
    „Felszólításomra az építmény 30 napon belül, kártalanítás nélkül elbontandó!”.

    Tehát nincs mit köszönnöd, mert ez is mindent elmond.

  89. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    már leszoktam arról, hogy kikérjem magamnak a zsákutcás-mellékpályás továbbgondolásaidat, ezért csak csendben jegyzem meg: már a szavaimat sem pontosan idézted, tehát nem rakhattad volna idézőjelbe, ami önmagában is súlyos, arcpirító hiba a részedről, de ennél még félrevezetőbb a Hárosról alkotott véleményemet összemosni Királyerdővel!!!

    Értem, hogy folyamatosan kell Neked ellenségkép, valamiért csepeli Neked nem elég, de
    1. sosem állítottam, hogy a királyerdeiek nem szorulnak csatornázásra;
    2. itt sem azt állítottam, hogy Hároson nincs mit fejleszteni!!!

    Visszatérve a topictéma tárgyára: ismerem a hárosi gondokat, nem egyetlen lakossági fórumról és nem egyetlen önkormányzati városfejlesztési vitából. (És nem a Te bejegyzéseidből, bár nyilván ezt sem nézed el, csak olaj a tűzre. 🙁 ) Szerintem is alapvető a jogi keretek megteremtése a legális lakásépítéshez, -bővítéshez, -korszerűsítéshez és a valamikori csatornázáshoz és útépítéshez! De amit csepeli megfogalmazott (“Az nem úgy van, hogy odaköltözök egy falusias helyre, ahol disznóólak meg tyúkok vannak, aztán anyázok, hogy miért nem építenek ide most azonnal utat meg csatornát, mert én itt lakok.”), utal arra a tényre, hogy a helyzet nem most alakult ki, és nem is a most éppen átkozott önkormányzati vezetés miatt, hanem mert egykoron sokaknak jó volt olcsón telekhez jutni…

    Te, aki a jövőépítés első stációjának a múltértékelést és a konzekvenciák levonását tartod, csípőből tüzelés helyett alapos olvasás után bizonyára megérted a nevezett témában visszafelé mutogató aspektusomat.

  90. […] A pártelnök először kirúgta Horváthot az MSZP-ből, majd kirúgott mindenki mást is, akiről úgy gondolta, hogy vele szimpatizál. 2010 októberében jött a bosszú betetőzése. Szenteczky a Csepel.info nevével visszaélve […]

  91. […] A tipikus MSZP-s “demokrata” hozzáállás akkor is felcsillant, amikor az egyik elnökségi tagjukat zárták ki. Ő hiányzott egy elnökségi ülésről, mivel kampányügyben máshol kellett lennie. Kihasználva, hogy nincs ott, Szenteczkyék hátrébb tolták a listán. Persze nem szóltak neki. Amikor a taggyűlésen a hölgy észrevette ezt, és vitázni kezdett, kizárták a pártból is. […]

  92. […] A tipikus MSZP-s “demokrata” hozzáállás akkor is felcsillant, amikor az egyik elnökségi tagjukat zárták ki. Ő hiányzott egy elnökségi ülésről, mivel kampányügyben máshol kellett lennie. Kihasználva, hogy nincs ott, Szenteczkyék hátrébb tolták a listán. Persze nem szóltak neki. Amikor a taggyűlésen a hölgy észrevette ezt, és vitázni kezdett, kizárták a pártból is. […]

Itt lehet hozzászólni !