300 millió forintot bukhat a főváros egy fölösleges beszerzés miatt

HírTV, Magyar Nemzet

300 milliót veszíthet a főváros egy fölösleges teherautó-beszerzésen – értesült a Heti Válasz. A központi szennyvíztisztító telep francia kivitelezője csaknem 1,2 millió euróért vásárolt nehézgépjárműveket a veszélyes anyagnak minősülő szennyvíziszap elszállítására.

Az eredeti tervek szerint az iszapot speciális, Scania típusú kamionokkal vitték volna Csepelről a pestszentlőrinci Cséry-telepre komposztálni. Az Európai Bizottság azonban a környezetszennyező közúti fuvarozást nem engedélyezte, de a franciák beszerezték a nyerges vontatókat és a pótkocsikat, és most a járművek árának megtérítését kérik a Fővárosi Önkormányzattól.

Az iszapot jelenleg külsős vállalkozó szállítja a saját járműveivel. A Heti Válasz azonban úgy tudja, hamarosan új közbeszerzést írnak ki, mely szerint a győztesnek kötelező bérbe vennie a Scaniákat.

mno.hu

7 hozzászólás “300 millió forintot bukhat a főváros egy fölösleges beszerzés miatt” bejegyzésre

  1. anonimus szerint:

    adunk a szarnak (iszapnak) egy pofont.
    mit kímélünk a környezeten, ha dízelokádó fosokkal szállítják el az iszapot?

    ki a szart érdekel, hogy saját magának beszerzett a francia kamionokat? ő baja.

  2. Jeniszej szerint:

    Minden jó szállítási megoldást kihagytak. Naná, hogy kihagytak. – mondja a fater. – Pedig az öreg sz. ügyekkel nem szokott foglalkozni. Most már ezt a pocsékolást nem tudja szó nélkül megállni.
    Felszedték a meglévő vasúti síneket, betemették a kikötőnek is alkalmas öblöt. A két szállítási alternatíva pedig megfelelően egészítette volna ki egymást.
    Úgy látszik az évi 70 000. tonna fekália elszállítása a környezet rombolásával jó üzletnek bizonyul – valakinek.
    Azt mondja a fater az ilyen silány minőségi magyar utakra nem valók a 30. tonnás szálitó eszközök, mert az utak többsége hevenyészett alapozással készültek. Egy kisebb esőzés is képes elmosni őket.

  3. lolka szerint:

    Jeniszej:
    2010. július 01., csütörtök 13:27-kor
    – A fater most nagyon, nagyon jól látja a figurát… a budai szart kitisztítjuk Csepelen az utakat tönkre vágják stb. A sin is az öböl is valószínű tudatos volt…

  4. lolka szerint:

    “Az Európai Bizottság azonban a környezetszennyező közúti fuvarozást nem engedélyezte,”…..
    “Az iszapot jelenleg külsős vállalkozó szállítja a saját járműveivel. “…..EZT ENGEDÉLYEZI AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ?”-hamarosan új közbeszerzést írnak ki, mely szerint a győztesnek kötelező bérbe vennie a Scaniákat.”- Hát igen a magyar tömött liba mája nem jó, meg nem is szabad tömni a libákat. Sőt a magyar cukor sem jó, sőt….

  5. Jeniszej szerint:

    Bizony, bizony jól látja a lolka: – bólogat az öreg.
    Azt mondja a fater emlékszik még arra is mikor a Francia határon rohadtak meg a hízott liba, kacsa szállítmányok a kamionokban, mert a Francia álam így védte a gazdákat az olcsó minőségi magyar árúktól.
    Itt nálunk miért nem védik meg a gazdákat. Sőt…. lásd a bajnai libákat. 😀

  6. Jeniszej szerint:

    Az öregemnek a kép láttán felcsillan a szeme. – Természetesen nem a Budapest szégyene láttán – a trágya telep miatt.
    A kép hátterében békésen meghúzódva látszódik a Hegy, – melynek gyomra őrzi, védi, ápolja, dédelgeti a fater szeretett itókát.
    😀

Itt lehet hozzászólni !