Szúnyogirtást terveznek Csepelen július 5-én

Csepel.hu

Az ÁNTSZ-től dr. Kelemen Erzsébet osztályvezető főorvos arról tájékoztatta a polgármesteri hivatalt, hogy 2010. július 5-én légi repülőgépes szúnyogirtást fognak tartani Csepelen.

Miként a főorvos asszony közölte, a deltametrin hatóanyagú irtószer a méhekre kifejezetten veszélyes, így azok védelméről gondoskodni kell. Az ÁNTSZ már június közepén is tervezett szúnyogirtást a térségben, de akkor az esős, szeles időjárás miatt az akciót el kellett halasztani.

A július 5-i légi szúnyogirtás tervezett területe a XXI. kerületben és környékén: a Duna jobb partján Budafok-Háros vasútállomástól a Nagytétény vasútállomásig, a Dunatelep, a Horgásztelep, Budatétény, Nagytétény, valamint Csepelen a Királymajor, Kertváros, Királyerdő és a Ráckevei (Soroksári) Dunaág jobb partján elterülő terület, valamint a Duna bal partján levő Vízmű lakótelep. A soroksári (ráckevei) Dunaág mentén a Gubacsi hídtól a közigazgatási határig terjedő terület és a Molnár-sziget, Pesterzsébeten a Grassalkovich út és a Török Flóris utca által határolt terület.

Ha az időjárás ismét közbe szólna, vagyis július 5-én esne az eső, vagy fújna a szél, akkor a szúnyogirtást július 6-án vagy július 7-én tartják meg.

csepel.hu

13 hozzászólás “Szúnyogirtást terveznek Csepelen július 5-én” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Már ideje lenne!

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    VÉRSZÍVÓK UCCCÁRA!!!

  3. nagyapó szerint:

    A gépek dolgozzanak a Szt.Imre téren, és a Kassai u. elején (Csevak) is. Van írtanivaló.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Hédi szerint:

    Ezt a pénzpocsékolást:-)

  5. Lexon szerint:

    És erre miért kell újabb két hetet várni? Az elsô körben valóban esett az esô, de állítólag a repülôgépek feltöltve várták a jó idôt. Az meg is érkezett már pár napja. De most megint kiválasztanak olyan napokat, amikor némi valószínôsége van a csapadékos idônek, hátha nem kell elvégezni az írtást. Aztán csak elérkezik szeptember-október, akkor meg már minek… ennek a birka népnek mindent el lehet adni… 🙁

  6. Manitu szerint:

    Királyerdőben már legalább kétszer volt szúnyogirtás. Csillagtelepen a proliknak úgy is mindegy – gondolhatják az elvtársak.

  7. Lexon szerint:

    Én nem tapasztalom, hogy Királyerdôben bármilyen irtás lett volna. A szúnyogok egyre többen vannak. Nem túlzok, tényleg.

  8. Manitu szerint:

    Lexon, mit vársz? Olyan ez, mint amikor addig javítják az életszínvonaladat, míg végül meggebedsz. Kétszer irtották a szúnyogot és sokkal több a szúnyog: nincs itt semmilyen ellentmondás.

  9. Földhözragadva szerint:

    Volt szúnyogírtás, egy második világháborús sárga repcsi végigberregett vagy háromszor a dunával párhuzamosan. Egyébként jártam pár vizes helyen mostanában (Ráckeve, tisza-tó, stb) királyerdőben kevesebb a szúnyog, mint más vizes helyeken

  10. Zsike szerint:

    Kedves Manitu!
    Nem értem Önt. A csillagtelepi, Ön által proliknak nevezettek, kiszavazták Podolák úrékat a “játszótérről”. Most akkor mi is a probléma? A szúnyog akkor is csíp, ha baloldali, és akkor is, ha jobboldali kormányzat van. Tehát nem értem, hogy jön ide a politika. Erről ennyit. Én is Csillagtelepen lakom, immár hét éve. Öt és fél évig nagyon jól éreztük magunkat, de ennek másfél éve vége szakadt, ugyanis kétszer megszentségtelenítették az otthonunkat. Barbár módon betörtek. Először az esti szürkület leple alatt, másodszor fényes nappal, vagyis délelőtt. Rendőrt, polgárőrt hét év alatt egyszer sem láttam. A Közterületfenntartó embereit akkor látjuk, amikor pénzt – büntetést – remélve, mindig ketten, megjelennek. Megpróbálom rövidebbre fogni panaszáradatomat. A CSEVAK, amikor segítséget kértem – olyan rossz a járda, hogy a frissen készült kerítés alá folyik az esővíz, másnap kiküldött egy mérnököt, aki megállapította, sokkal rosszabb, mint ahogyan én elmondtam, de ha nagyon nagy szerencsénk van, ősszel megcsináltatják. De inkább ne számítsak rá. Csendesen megjegyzem, májusban és júniusban is becsöngettek hozzánk, megmaradt aszfaltot felajánlva. Miután hülyén becsületesek vagyunk, nem fogadtuk el, még fél pénzért sem. Így hát reménykedünk egy lottó főnyereményben, hogy saját költségünkre megcsináltathassuk a járdát. Folytathatnám, de saját tapasztalatból tudom, senki nem szeret hosszú sirámot olvasni. Így hát csak annyit kérdezek, tessék mondani, Csepel mostani és leendő vezetői, miért játszanak Önök a csepeli polgárok ellen? Nem vagyunk mi egy csapat?

  11. Manitu szerint:

    Kedves Zsike, én sem őrtem Önt. Én is csillagtelepen lakom, és cinizmusból írtam, hogy itt csak prolik laknak, akiknek mindegy. Egyébként én hetente minimum egyszer látok rendőr járőrt, ami mégis kevés ahhoz, hogy az éjszakai versenyeket meg a lakásfeltöréseket megelőzze.

  12. Ditte szerint:

    Jaj, esik az eső! Mégsem szabadulunk meg a szúnyogjainktól ma sem?

  13. Erika szerint:

    Üdv Mindenkinek! A Horgásztanyákon van a nyaralóm,ma jöttem haza.Minden tökéletesen adott a nyaraláshoz,nap,viz,horgászati lehetöség…Azaz lenne,ha 0-24 óráig nem marnák agyon az embert a szadista vérszivók.Egy hétig birtam és elmenekültem.Nem voltam ezzel egyedül.Könyörgöm!!! Szerintem ezek nem irtanak,hanem a szúnyogot szórják.Nagyon remélem,végre tényleg tesznek ellene,mert elviselhetetlenné válik a pihenés!

Itt lehet hozzászólni !