Deme a gyilkosság után is bőszen hívogatta MSZP-s párttársait

Alpolgármesternek készült a kettősgyilkosság bűnsegédje

Blikk, Magyar Hírlap

Deme mindig akkurátusan felhasználta kapcsolatrendszerét (a kép korábban készült, egyelőre nem tudni, hogy Deme kikkel beszélt a gyilkosság után)

Politikai szálai is vannak a csepeli kettős gyilkosságnak! Császár Mihály, a volt csepeli főkapitány tanúvallomása szerint az iskolai gyilkosság miatt bűnsegédlettel gyanúsított gazdasági igazgató, Deme Gábor vezető MSZP-s politikusokkal tartotta a kapcsolatot.

Császár úgy hallotta, hogy Deme alpolgármester-jelölt is lehetett volna Csepelen. Kihallgatásán a volt XXI. kerületi kapitány elmondta, több MSZP-s politikus rokona is pozíciót kapott az alapítványi üzemeltetésű iskolában, amely EU-s támogatást nyert el a hátrányos helyzetű gyermekek nevelésére. Deme gyakran hivatkozott befolyásos MSZP-s kapcsolataira, még azt is híresztelte, hogy Gyurcsány Ferenccel ebédelt – olvasható a Blikk birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyvben. A politikai játszmákból azonban véres dráma lett.

Mint arról többször beszámoltunk, 2008. szeptember 6-án a gyanú szerint a gondnok, K. Tamás Deme Gábor segítségével megölte Takács Józsefet, a Csepel-szigeti Általános Iskola vezetőjét és egy fiatal pedagógust, Papp Lászlót. A jegyzőkönyvből kiderül, hogy a volt csepeli rendőrkapitányt az iskola igazgatója kérte meg, hogy beszélje rá későbbi gyilkosát, a gondnok K. Tamást, hogy ne hagyja el az intézményt. A férfi ugyanis azzal fenyegetőzött, ha kirúgják a sikkasztási ügybe keveredett Demét, ő is felmond.

„Kért Takács József, hogy beszéljek K.-val a maradás érdekében, ezt meg is tettem. Ekkor a tanú elmondta, hogy az öreg, vagyis Takács kirúgja Demét, és ő is elmegy. Továbbá beszélt arról, hogy Deme alpolgármester lesz, hogy jó barátja, hogy nagy ember lesz. Érezhető volt, hogy K. Tamás rajong Deméért” – mondta kihallgatásán Császár.

A Blikk információi szerint Deme bőszen telefonálgatott a gyilkosság utáni percekben. A rendőrség egyelőre nem árulta el, kiket hívott fel, de úgy tudjuk, néhány párttársa is a híváslistán van. Egészen addig „intézkedett”, míg az iskola kapujában Császár kérdőre nem vonta. Az egyik helyszínt biztosító járőr szerint a rendőrkapitány nyomdafestéket nem tűrő szavakkal ordítozott Demével.

„Mi a k…a anyátokat csináltatok itt? Mi történt Taki bácsival?” – szegezte neki a kérdést, majd utasította a nyomozókat, hogy soron kívül hallgassák ki a férfit. Ez már csak azért is érdekes, mert ekkor még a nyomozók nem találták meg az egyik áldozat, Papp László zsebében a dráma perceit rögzítő diktafont. Kérdés, honnan sejtette Császár, hogy Deme keze benne van a dologban. A volt kapitány elérhetetlen volt, így nem tudott választ adni.

Forrás: Blikk

Tóth Mihály az MSZP elnöke: „Aki ebből politikai ügyet csinál, az lelketlen” (a pártelnök-polgármester a felvétel 3:15 percétől beszél arról is, hogy Takács József miért nem tett feljelentést – Orosz Ferenc alpolgármester-társa egy évvel később meg azon lepődött meg, hogy nem tett feljelentést)

Csepeli kettős gyilkosság: a szocialista szál

A csepeli kettős gyilkosság újabb részleteiről mesélt lapunknak egy neve elhallgatását kérő informátor. Elmondása szerint Deme Gábor, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgatója rendszeresen készített hangfelvételeket tanárokkal, politikusokkal folytatott beszélgetéseiről.

Társa, K. Tamás biztonsági őr, akivel a gyanú szerint Deme a gyilkosságot elkövette, korábban többeknek elmondta: ki tudják csinálni az egész, ahogyan fogalmazott, „kommunista bagázst”. Mint mondta, három felvétel is a birtokukban van. Ezzel feltételezhetően nemcsak Takács Józsefnek, az intézmény igazgatójának, hanem a helyi szocia­listáknak is üzentek. Információink szerint Deme Szenteczky Jánossal, a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt. vezérigazgatójával is szóváltásba keveredett, utalva arra, ha kell, felhasználja bizonyítékait. Az iskolában történt gazdasági bűncselekményekről mindent tudhattak a csepeli szocialisták, ugyanis Takács József igazgató, Tóth Mihály polgármester, Orosz Ferenc alpolgármester és Kosik György, az iskolát fenntartó alapítvány kuratóriumi vezetője hetente egyszer együtt kártyázott. Egy-egy ultipartira meghívták Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitányt is.

Több szocialista is találkozott a gyilkosság napján Deme Gáborral és K. Tamással. A bűncselekmény másnapján a helyi szocialisták tanácskozást tartottak. Itt Podolák György parlamenti képviselő elmondta, délután öt órakor beszélt Demével. A szintén MSZP-s képviselő Gulyás Gábor hozzátette, kora este, hat óra környékén rá is dudált a két férfira, akik kérdésére, hogy merre tartanak, az iskolára mutattak. Egyik politikust sem hallgatta meg az ügyben a rendőrség. Orosz Ferenc pedig maga beszélt Borbély Lénárd fideszes képviselőnek arról, hogy a gyilkosság estéjén azon tanakodtak, Tóth Mihály polgármesterrel szóljanak-e a rendőrségnek, hogy Deme az egyik elkövető. Végül ezt nem tették meg. A nyomozóhatóság ekkor még nem gyanúsított meg senkit. Kérdés, hogy K. Tamás autója az iskolától hogyan került a csepeli rendőrkapitányság elé. Érdekes az ügyben Császár Mihály volt rendőrfőnök szerepe is. A gyilkosság estéjén benn volt K. Tamásnál a kórházban, akit korábban különböző munkákra is ajánlgatott. Később megvásárolhatott egy csepeli önkormányzati lakást, az eladást lebonyolító CSEVAK nem adott választ a pontos vételárra. A gyilkosság után nem sokkal a szocialista hátérrel rendelkező munkatársakat e-mailben figyelmeztették, hogy minél hamarabb távozzanak az iskolából.

Bővebben a Magyar Hírlapban!

Forrás: Magyar Hírlap

14 hozzászólás “Deme a gyilkosság után is bőszen hívogatta MSZP-s párttársait” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Itt a tavasz!
    A madárkák a ketrecben lassan elkezdhetnék a danolást.
    Csak nehogy gátrepedést kapjanak közben és elmenjen a kedvük a további énekléstől.
    Beindíthatná a deme a beígért megígért csúszlág kettőt. Biztos előbb szabadulhatna, gondolom. A média is hálás volna, mert a példányszám növekedés is hosszú távra biztosítva lenne. 🙂

  2. Jeniszej szerint:

    Volt vajon házkutatás deménél kunnál? Megtalálták már a zsarolásra szánt anyagot a nyomozó hatóság. Kun vajon lakásán hány fegyverrel, lőszerrel rendelkezett? Megnézte ezt valaki?

  3. Fest Ékes szerint:

    Megkérdezte tőlük, hogy hova dugja a szervert.

  4. Manitu szerint:

    Vajon kiket hívott Deme Gábor? Nem pártügy. ÁÁÁ, nem az.

  5. ????? szerint:

    Biztos forrásból tudom, aki ott volt attól, hogy Deme folyamatosan telefonált! Remélem, hogy a rendörség tudja kinek!

  6. codec szerint:

    Demeter! Egyértelmű, hogy a választási küzdelem tempóját Csepelen NSZ diktálja.
    A kérdés: a cikkben tett bejelentéssel azt üzenik ellenfelei, hogy kettős fedezékbe vonultak? Ha igen, akkor miért?

  7. Jeniszej szerint:

    Ha így megy, tovább a gyilkosságokhoz vezető út felderítése, előre borítékolhatom.
    Deme és kun csak véletlenül kerültek este az iskolába. Véletlenül találkoztak az áldozatokkal, akiket csak véletlenül végezte ki kun. A gyilkos kun csak szórakozásból ölt, mert semmi indítéka nem volt. Véletlenül volt a fiatal tanárembernek a zsebében a beélesített magnó. Véletlenül volt épen kun zsebében egy csőrtöltött pisztoly. Véletlenül volt tudomása kunnak a terhelő bizonyítékokról. Véletlenül kereste az “Ő táskáját” kun. Véletlenül cipelte valaki a szervert valahová. Véletlenül vitte valaki kun kocsiját oda, ahova. Véletlenül sem működött ott a posta vagy a rendőrség kamerája, pont abban az időben.
    Szóval semmi sem úgy történt, ahogy megtörtént. Véletlenül sem szólt senki kunnak, hogy a táskát vigye magával. Senki nem telefonált a zöldségestől. Senki nem vitte magával a táskát a zöldséges felé menet. Gulyás nevezetű is csak véletlenül járt ara, és csak véletlenül kiabált át demééknek. Szóval idő multával minden másképp volt, csak az áldozatok halála és a család bánata állandó a valóság az igaz. Sajnos!

  8. fiandre szerint:

    Továbbá: véletlenül fog megsemmisülni a diktafonon felvett anyag…

  9. lolka szerint:

    “Mint arról többször beszámoltunk, 2008. szeptember 6-án a gyanú szerint a gondnok, K. Tamás Deme Gábor segítségével megölte “-(szerintem 2009. 01.08.-a)

  10. Jeniszej szerint:

    Kiváncsi vagyok deme “emlékiratai” – börbe kötve – mikor jelenik meg a piacon. Biztos sokat fog vele kaszálni. Vajon a mgjelenő triologiának mi lesz a cime?

  11. Jeniszej szerint:

    trilógiának.. helyesen. 🙁

  12. nagyapó szerint:

    A rendőrség csepegteti az adatokat, ezért az amatőr megfejtők mindig lépéshátrányban vannak. Ez természetes. De én azt nem értem még mindig, miért öl valaki 5 millió Ft-ért?
    Egyre feljebb vezetnek a szálak, májustól még magasabbra fognak vezetni, és 5 millió is növekedni fog!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. […] Deme a gyilkosság után is bőszen hívogatta MSZP-s párttársait […]

Itt lehet hozzászólni !