Szemtől szemben a volt kapitánnyal

Pokoli.hu, Fn.hu

Csütörtökön választ kaphatunk az elmúlt két hétben feltett kérdésekre. Telefonon megkeresett Császár Mihály, Csepel volt rendőrkapitánya, aki vendégem lesz a Mokkában. Ő is, ügyvédje is azt mondja: ez lesz az egyetlen tévés interjúja.

Az elmúlt két hétben egyre csak sokasodtak a kérdések a tavalyi csepeli kettős gyilkossággal, a meg nem született feljelentéssel, és Csepel volt rendőrkapitányának személyével kapcsolatban. Császár Mihály eddig többszöri megkeresésünkre sem állt kamerák elé. Most úgy érzi, válaszolnia kell. A főügyészség nyomozást rendelt el hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával. Az ügy messze túllépte az újságírás, a címlapok és cikkek, és ezzel a titkolózás és elzárkózás szintjét is.

Telefonos beszélgetésünkből egyértelműen kiderült, hogy Császár Mihály nem akar sokat szerepelni, egyetlen tévés interjút ad, csütörtökön a Mokkában. Remélem, hogy a kérdésekre választ kaphat a nyilvánosság. Várom a volt rendőrt.

A Mokka reggel 7 órakor kezdődik.

Forrás: Pokoli.hu

Hallgatnak kollégái a volt csepeli kapitányról

Inkább nem mondanak semmit a volt csepeli rendőrkapitányról a kollégái. Az iskolai kettős gyilkossággal kapcsolatban tett vallomása mindenesetre már nyilvánosságra került.

Az fn.hu értesülései szerint a korábbi csepeli rendőrkapitány, Császár Mihály egykori kollégái is megdöbbentek, hogy Császár – sajtóértesülések szerint – több bűnügy gyanúsítottjával is ennyire közvetlen viszonyban volt.

Beszédes, hogy az ügyben Császár kollégái és volt főnökei sem akarta nyilatkozni. Vágó Imréné, aki a kétezres évek elején vezette a csepeli kapitányságot, elfogultság miatt nem kommentálta utódja ügyeit, Sándor István pedig kollegiális szolidaritásból tekintett el a nyilatkozattól.

Császár a csepeli kitérője előtt a XIII. kerületben dolgozott, ahol a napokban botrányba keveredett Kiss Ernő volt a főnöke.

Bár Tóth Mihály, Csepel polgármestere is rendszeres munkakapcsolatban állt Császárral, most közleményben jelezte – Orosz Ferenc alpolgármesterrel együtt – hogy a csepeli kettős gyilkosságot követő büntető eljárás jogerős lezárásáig a nyomozás, az ügyészi vádemelés és a bírósági tárgyalás sikere érdekében nem kíván sajtónyilatkozatot adni.

“Félrevonult velem”

Közben a Blikkben megjelent Császár hétoldalas tanúvallomása, amit a kettős gyilkossággal kapcsolatban tett. Ebből kiderül, hogy a volt kerületi főrendőr valóban találkozott a tragédia délelőttjén a későbbi áldozattal.

„Taki bácsi félrevonult velem, és azt mondta négyszemközt, hogy baj van Demével. Szerelmes, elbassza az iskolát. Én még kérdeztem is tőle viccesen, mi van, irigy vagy? Ekkor ő komolyra fordította a szót, és azt tűnt ki a hangjából, hogy foglalkoztatja a helyzet” – áll a jegyzőkönyvben.

„A gyilkosság napján délelőtt járt nálam Takács József, talán tíz óra körül. Elmondta, hogy kirúgta Demét, továbbá hogy Tamás is megy. Megkapta tőlem annak a volt körzeti megbízott rendőrnek az önéletrajzát, akit én már korábban ajánlottam Tamás távozása kapcsán. Demével kapcsolatban elmondta, hogy Deme ellen feljelentést szándékozik tenni. Sikkasztás miatt, mert úgy tűnik, hogy két-három millió forinttal nem tud elszámolni. Például benzinpénz és más kiadások. Amikor mondtam Takács Józsefnek, hogy akkor jöjjön velem, és tegye meg a feljelentést, felvesszük, akkor azt mondta, hogy még elmegy az alpolgármesterhez, és másnap visszajön”.

Hívták-e?

Takács azonban nem ment vissza, ugyanis még aznap – vagyis 2009. január 7-én – délután egy megbeszélésen a gyanú szerint megölte őt K. Tamás, az a biztonsági őr, akit épp Császár ajánlott az iskolavezetés figyelmébe. A gyilkos segítője lehetett a vallomásban szereplő Deme Gábor. A támadók egy fiatal pedagógust is agyonlőttek, akinek a zsebében egy diktafon végig vette a tragédia hangjait.

A kihallgató tisztek arra is kíváncsiak voltak, hogy telefonált-e Császárnak a gyilkos. „Nem tudok erről nyilatkozni, hogy K. Tamás hívott-e vagy sem. Amennyiben hívott, akkor a szükséges intézkedést nyilvánvalóan megtettem. A telefonok híváslistája kimutatja ezt” – idézi a Blikk.

Forrás: Fn.hu

10 hozzászólás “Szemtől szemben a volt kapitánnyal” bejegyzésre

  1. TMari szerint:

    Felháborítónak és valótlannak szégyentelennek találom az alábbi “vallomást”:

    Taki bácsi félrevonult velem, és azt mondta négyszemközt, hogy baj van Demével. Szerelmes, elbassza az iskolát. Én még kérdeztem is tőle viccesen, mi van, irigy vagy? Ekkor ő komolyra fordította a szót, és azt tűnt ki a hangjából, hogy foglalkoztatja a helyzet” – áll a jegyzőkönyvben.

    Jóska soha nem beszélt így, soha nem káromkodott, azonkivül soha nem volt demével a lakásán! Erre megesküszöm!!

  2. kispajtás szerint:

    Mélységesen eggyüttérzek Takács József özvegyével, pláne így, hogy Császár folyamatosan és embertelen módon packázik az elhunyttal. Felháborító, hogy egy magas beosztásban volt rendőri vezető megteheti ezt!
    Orosz és Császár mostmár egymásnak mond ellent – valószínű, hogy egyik sem mond igazat. “Bár Tóth Mihály, Csepel polgármestere is rendszeres munkakapcsolatban állt Császárral, most közleményben jelezte – Orosz Ferenc alpolgármesterrel együtt –nem kíván sajtónyilatkozatot adni.”
    De reméljük, hogy a vallomástételt nem tagadhatják meg, ami lehetséges, hogy egymásranézve igencsak terhelő lesz. Hát lesz dolguk az ügyvédeknek.
    Jobban kellet volna egyeztetniük, de hát így jártak… így kellett járniuk.
    Apropó… a rendőrség elé vitt, majd ott parkoló autőban nem volt véletlenül valami, amit először a befagyott Kis-Duna jegén, majd a környező kukákban kerestek nagy erőkkel a rendőrök??? Mármint a szerverre gondolok.
    Császár netán elfelejtette, hogy be volt fagyva a Kis-Duna? Végülis Kun kocsiját akkor és ott a kutya sem kereste!!!
    Kun autóját pedig, mint tudjuk, valaki a rendőrség elé vitte.
    De ki vitte oda és mi volt benne? Lehet, hogy azzal vitték el a szervert?
    Húúú, de sok kérdés, amire azóta már választ kellett volna kapni.
    Kedves Császár alezredes úr, ugye, ott biztonságban lehetett a ketyere, amíg intézkedtek a sorsa felől? Ha ez bebizonyosodik, akkor valóban nincs tökéletes bűntény, még rendőri segítséggel sem!!!
    Nem véletlen, hogy aki kapcsolatba hozható az ügyben szereplőkkel, vagy netán érintett, most hirtelen szájzárat kapott!

  3. obama szerint:

    Császár az ügyvédjével már bizonyosan kidolgozott egy új védekezési stratégiát, mert már nem babra megy a játék. Ha a gyanú beigazolódik, 5 év börtön a tarifa! Az érdekes lesz, hogy miként magyarázza majd meg az eddigi vallomását, s nyilatkozatait!

  4. nagyapó szerint:

    És milyen szőrnyű egy volt rendőrnek a sitten, a bűnözők között. Acélidegek, meg páncélnadrág kell oda.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Nana szerint:

    Nana, csak azért várt 1 órát Takács József, hogy 5 perc alatt, megkérdezze a betörés részleteit, és csak úgy mellesleg megemliti a sikkasztást?
    Életszerű ez?

  6. Jeniszej szerint:

    …..”telefonált-e Császárnak a gyilkos. Nem tudok erről nyilatkozni, hogy K. Tamás hívott-e vagy sem. Amennyiben hívott, akkor a szükséges intézkedést nyilvánvalóan megtettem.” (?)
    Azért annak, aki érti a magyar szót az biztos, érti, amit nem ért.
    Biztos semmit nem árul el az idézett mondatok vagy mégis minden megérthető belőle?
    Cseles nem?
    Mindenki azt ért meg belőle, amit akar hisz, minden benne van.

  7. egyszerü pályázó szerint:

    Jeniszej!csatlakozom!értelmes és hiteles mondatnak lehetünk tanúi!nagy ember ez a császár! csak csupa kisbetüvel….De neki van lakása!!!!!mert megérdemli!!!!!

  8. egyszerü pályázó szerint:

    Azt azért nem tudom lenyelni hogy ha valamelyik fideszes képviselő emlegeti az ügyet rögtön kegyeletsértőnek nevezik a kegyelmes urak akik nagyon védik a tekintélyüket,a császár trágár szavaira nem mondtak semmit,hallgatnak mint a sír,nem irnak rögtön felháborodott közleményt,nem határolodnak el töle!!!!

  9. Káosz lovag szerint:

    Ne is nyeld le. Ha nő vagy, azért, mert milyen dolog az. ha férfi, akkor pedig azért, mert ki is zárhatnak érte. Lásd a Jobbik szóvivőjét.

  10. egyszerü pályázó szerint:

    Káosz lovag: csak az a kis semmiség ami a tested része,az irányit téged,az beszél belőled,ezért mondandód = 0

Itt lehet hozzászólni !