Egymást is elbírjáka csepeli birkózók

Helyi Téma

A tehetséges birkozók közül többen bekerültek a korosztályos válogatottakba

Egyre gyakrabban hallat magáról szakmai berkekben a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola. Két versenyzőjük bekerült a serdülő Budapest-válogatottba, a klub társadalmi elnökét, Meleg Gábort pedig felkérték a budapesti szövetség főtitkárának.

Meleg Gábor nem tagadja, óriási megtiszteltetés számára a főtitkári felkérés, abban a szövetségben, melynek az egykori Eb-győztes csepeli Ritter Árpád az elnöke. Ám azzal is tisztában van, hogy az új beosztás több munkával jár.

– Sajnos az utóbbi időben a fővárosi szövetség presztízse igencsak meggyengült, mi azon szeretnénk dolgozni, hogy ezt visszaállítsuk – mondta az újdonsült főtitkár. – Első lépésként megrendezzük a serdülő Budapest-csapatbajnokságot, még az idén. Jövőre pedig minden korosztályban rendezünk majd egyéni és csapatbajnokságot. A juniorok Matura Mihály emlékversenyét szeretnénk az egyik legrangosabb utánpótlás-viadallá emelni, amelyre ázsiai és amerikai versenyzőket is szeretnénk meghívni. A tervek szerint új alapokra helyezik majd a szakosztályok támogatását is. – A teljesítmények után akarjuk kiosztani az összegeket, sportszervásárlási utalványok formájában kapják majd meg a szakosztályok. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a bázisok szélesítésére is.

Persze ezekhez a tervekhez pénz kellene, nem is kevés.

– Jelenleg az évi 1,7 millió forintos állami támogatás, illetve a szövetség elnöke, a korábbi kétszeres Európa-bajnok szabadfogású birkózó, Ritter Árpád kapcsolatai révén szerzett havi rendszeres támogatás áll a rendelkezésünkre. De bízom benne, ha mások is látják, hogy a pénzük valóban oda kerül, ahová szánják, akkor bővül majd a támogatóink köre.

Természetesen a Csepeli Amatőr Birkózó Iskolát sem hanyagolja el a társadalmi elnök.

– Örömmel újságolhatom, két versenyzőnk, Fritsch Róbert és Supka József bekerült a serdülő Budapest-válogatottba, amit hosszú idő után most hívtunk életre. Szeptember közepén egy szlovákiai versenyen mindketten 3. helyezést szereztek, ráadásul a viadalon már kaptunk is egy újabb meghívást októberre. A fiatalok mellett az idősebbek is újra bizonyíthatnak majd, a többségében idősebb versenyzőkből álló felnőttcsapatuk is elindul a bajnokságon.

– Hosszú huzavona után dőlt el, hogy idén is megrendezik majd, és természetesen ott is leszünk. Igen nehéz csoportba kaptunk besorolást, az FTC, a címvédő BVSC, a Tatabánya és az Érd második csapatával kell majd megküzdenünk október 18-án Dorogon. Sorainkban többek között megint ott lesz majd az olimpiai ezüstérmes, a világjátékok újdonsült győztese és MMA Európa-bajnok Bárdosi Sándor is.

helyitema.hu

Itt lehet hozzászólni !