Csepelen fél év alatt 82 ebet vittek sintértelepre

Helyi Téma, Csepel.info

Éhes kóbor kutyák fosztogatnak túlcsordult szemeteseket Csillagtelepen

A kóbor ebek problémájára a közelmúltban több, tragédiával végződő támadás is felhívta a figyelmet.

„A Szabadkikötő úton sokszor találkoztam már kóbor kutyával. Késő éjjel tekertem hazafelé, egyszer csak avarzörgésre lettem figyelmes. Odanéztem, és a kutya már rohant is felém az úton. Ijesztő volt. Nem szeretem a kóbor állatokat, tartok tőle, hogy betegséget hordoznak. Nagyon gyorsan kezdtem tekerni, kezdtem megörülni, hogy megmenekültem, amikor feltűnt a társa és utánam eredt. Végül sikerült megúsznom, de rémisztő, hogy ilyen előfordulhat” – írta le az interneten élményét egy csepeli kerékpáros.

A kóbor kutyákat Budapest területén a Fővárosi Közterület-felügyelet Állat-egészségügyi és Ebrendezési Telepének munkatársai gyűjtik be. – Állampolgári vagy hatósági bejelentésre szállunk ki helyszínre és próbáljuk megfogni a kóbor kutyákat. Soknak van gazdája, csak kiengedik őket. Magánszemélyek, a közterület-felügyelet csepeli alközpontja és a csepeli önkormányzat is szokott bejelentést tenni nálunk. Ez év első fél évében 82 kóbor kutyát fogtunk be a XXI. kerületből – mondta lapunknak dr. Orbán László, a Fővárosi Közterület-felügyelet Állat-egészségügyi és Ebrendészeti Telepének állatorvosa.

Az intézmény munkatársai a befogott állatokat Csepelről a IX. kerületi telephelyükre szállítják. – Az állampolgári fegyelem hazánkban sajnos olyan, amilyen. Ahogy a kerítés is olyan, amilyen. Főként a párzási időszakban nagyon sok kutya szaladgál az utcákon, de a legtöbbjük visszatér a gazdájához. Az állat azt a területet védi, ahol él. Ha hosszabb ideig él az utcán, közterületen, akkor azt érzi magáénak és kezdi el védeni – tette hozzá az állatorvos. Az ebrendészeti telep a 280-6832es telefonszámon várja a bejelentéseket.

Interneten a www.illatosut.hu címen érhetőek el.

helyitema.hu

Egy hozzászólás “Csepelen fél év alatt 82 ebet vittek sintértelepre” bejegyzésre

  1. titok szerint:

    Az emberek a felelősek,minden egyes kutyás esetben.Bármi is legyen az.

Itt lehet hozzászólni !