Nem volt esélye a Lokinak a Lyon ellen

A franciák végig uralták a meccset, és 4–0-ra nyertek a Debrecen ellen a Puskás-stadionban

Nemzeti Sport, Index, Csepel.info

A távoli lövések sem jöttek össze, fotó: Reuters

A Debrecen a második mérkőzését már Magyarországon játszotta a Bajnokok Ligája főtábláján: a Loki a Lyonnal csapott össze a Puskás Ferenc Stadionban telt ház előtt. A Kim Källström találatával már a harmadik percben vezetést szerző franciák végig uralták a meccset, és végül 4–0-ra győztek.

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere Polekszics – Bodnár, Komlósi, Fodor M., Leandro – Szakály P., Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Laczkó – Coulibaly összeállításban küldte pályára csapatát a Puskás Ferenc Stadionban.

Az egyetlen meglepetés, hogy Szakály Péter is kezdett a Lyon ellen a Puskás Ferenc Stadionban. A Loki középpályása a Kaposvár elleni bajnokin sérült meg, és csak hétfőn tudott újra teljes értékű edzésmunkát végezni. Rudolf Gergely a cserepadon kezdett, míg Mészáros Norbert csupán a lelátóról nézhette a találkozót.

A Lyon vezetőedzője, Claude Puel tizenegyében nem volt különösebb meglepetés. A franciák Lloris – Réveillere, Cris, Toulalan, Cissokho – Clerc, Pjanic, Makoun, Källström – Govou, Gomis felállásban kezdtek.

Mindössze a harmadik percig bírta a Loki: a Lyon az első szögletéből gólt szerzett, miután Kim Källström a sarokrúgás után hatalmas gólt lőtt kapásból a tizenhatos vonaláról. A kellemetlenül pattogó labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki.

Tíz perccel később már két góllal vezetett a francia együttes. A vendégek a tizenhatos előteréből végezhettek el szabadrúgást, és Miralem Pjanic szépen csavarta a labdát Vukasin Polekszics kapujának jobb oldalába.

A 24. percben aztán jött az újabb csapás. A Lyon ismét egy szöglet után volt eredményes: Pjanic adott be, és a Sidney Govou által megcsúsztatott labda Czvitkovics Péter vállát érintve pattant be Polekszics kapujába.

Szerencsére a Loki játékosait nem törte össze a három kapott gól. Adamo Coulibaly indította szépen a tizenhatos jobb oldalánál kiugró Czvitkovicsot, aki éles szögből próbálkozott, de nem sikerült betalálnia Hugo Lloris kapujába.

Néhány perccel később ismét Czvitkovics dolgoztatta meg a francia kapust: a tizenhatos előteréből lőtt kapura veszélyesen, de Lloris hárította a kísérletet.

Az első félidőben nem született több gól, bár a játékot végig uraló Lyon előtt adódott még néhány lehetőség. A Debrecen azért próbálkozott, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítania.

A második félidőre Herczeg András lehetőséget adott Rudolf Gergelynek, aki miatt a hírek szerint a Lens megfigyelői is jegyet váltottak a Puskás-stadionba. A támadó Laczkó Zsolt helyét foglalta el.

Ez a játékrész is az elsőhöz hasonlóan kezdődött, bár ekkor hat percre volt szüksége a Lyonnak, hogy gólt szerezzen. Källström indította Bafétimbi Gomist, aki szépen vitte el a labdát a bal oldalon a kifutó Polekszics mellett, majd egy visszafutó védő fölött a kapuba emelt.

Néhány perccel később Rudolf szép próbálkozással válaszolt a vendégek találatára. A Loki támadója jó 20 méterről lőtt, és Llorisnak kellett a kapu fölé tolnia a labdát.

A szinte biztos győzelem tudatában kissé visszavett a tempóból a Lyon, Puel lecserélte néhány sztárját, míg a Debrecen továbbra sem tudott mit kezdeni a vendégek védelmével. Néhány kísérlettől eltekintve a Lokinak nem volt esélye a gólszerzésre.

A találkozó hajrájában már nem változott a játék képe, és az eredmény sem. A Loki még próbálkozott, de igazán nagy helyzetig nem jutott el, így a Lyon megérdemelten győzött és gyűjtötte be a három pontot a Puskás-stadionban.

Mészáros tehetetlen dühe

„Nehéz ilyenkor mit mondani, ráadásul tehetetlen düh van bennem. Bosszantó, hogy három pontrúgás után kaptunk gólt, ezenkívül csak két kidolgozott helyzete volt az ellenfélnek. Mi is vezettünk néhány támadást, de amíg a Lyonnak minden bejött, nekünk semmi. Ilyen mérkőzésen nem szabad dekoncentráltnak lenni, jobban kell figyelni a találkozó elején” – mondta Mészáros Norbert a szünetben.

A válogatottnál is számításba vett hátvéd elmondta, tegnap még séta közben is fájt a vádlija, de ma már valamivel jobban van, a játékot azonban így nem tudta vállalni.

nso.hu

Itt lehet hozzászólni !