Több dühöngőt is javítani kellett

Csepel.hu, Csepel.info

A dühöngőt elvileg lezárták (lásd a kép jobb oldalát), a gyerekek mégis bejutottak

A Csepel.hu beszámolója szerint az Erdősor út menti sétányoknál, a privatizált és bezáratott pedagógus szálló mögötti, valamint a Simon Bolivár sétánynál, a Nagy Imre Általános Művelődési Központ melletti dühöngőket biztonsági felülvizsgálat miatt a Csevak Zrt-nek ideiglenesen be kellett zárnia.

A kosárpalánkkal ellátott grundkapukat a gyártó cég garanciális kötelezettsége keretében átvizsgálta, és a korábbi tűzihorgonyzott hálókat kicserélte drótfonatos hálókra. A két dühöngőt ismét megnyitották, és már használhatják is a környékbeliek.

A Csevak felhívása a javításról

A Csepel.info úgy tudja, hogy az AMK mögötti dühöngő esetében nem garanciális okokból, hanem a védőkorlát szétrohadása miatt kellett a balesetveszélyt elhárítani. Lapunk ráadásul úgy értesült, hogy a lezárt dühöngőket a gyerekek több esetben ugyanúgy használták a “lezárás” ideje alatt, mint addig.

Borbély Lénárd képviselő az egyik balesetveszélyessé vált játszótérnéla Csevak csak a fénykép alapján találta meg a hibát

Hiába volt tehát tilos a dühöngőbe a belépés, a gyerekek ezt könnyedén ki tudták kerülni. Elgondolkoztató, hogy balesetveszély esetén milyen súlyos következményei lehetnek az ilyen eseteknek – és ismét csak elgondolkoztató, hogy kinek a dolga lett volna ellenőrizni a lezárt dühöngőket.

Mint arról olvasóink egy korábbi példából értesülhettek, komoly vita alakult ki a Bokros utcai játszótér szétveréséből és eltűnéséből. A Korund Kft. – melynek a magát “ellenzéki”-nek nevező Kál Károly SZDSZ-es képviselő és pártelnök a tulajdonosa – 2004 biztosítja a játszóterek felügyeletét. A Bokros  utcai játszótér “eltűnése” óta azonban már nem tudni, hogy a hasonló munkákért az MSZP-s Szenteczky János Csevak vezér megbízása alapján éves szinten sok tízmillió forintot kaszáló cég munkavégzése közben miért is felelős?

Kál, a szuperember

SuperKál

A csepeli „Superman”

Kál Károly a rendszerváltás idején az állampárt titkosszolgálatától igazolt át előbb az MSZP-be, amelynek négy évig önkormányzati képviselője is volt. A 2002-2006-os önkormányzati ciklusban a csepeli SZDSZ akkori képviselői több stratégiai kérdésben, így Észak-Csepel elkótyavetyélésében sem értettek egyet a helyi MSZP-s önkormányzati vezetéssel. Így az MSZP-nek valószínűleg megváltásként érkezett az időközben, meglepő módon az SZDSZ-be továbbállt, és a pártelnökséget is megszerző Kál Károly, aki 2006-ban másodmagával szerezte meg az önkormányzati képviselőséget.

Az „önkormányzatnak kontroll kell” szlogennel kampányoló SZDSZ-es elnök képviselősége mellett a pénzügyi bizottság tagja is volt, és jelenleg is a tulajdonosi bizottság elnöke. A Fidesz szerint a cége azonban ezen felül képviselői honoráriumának többszörösét, éves szinten legkevesebb 36 millió forintot kap különböző őrző-védő feladatok ellátására. Úgy tűnik tehát, hogy a magát mindezek ellenére ellenzékinek tartó képviselő univerzális segítőtársa a helyi vezetésnek – legyen szó akár a költségvetés támogatásáról vagy az önkormányzati intézmények, játszóterek őrzéséről.

A Fidesz Kál Károlyt többször is bírálta ezért, szerintük ugyanis a képviselői munka és az önkormányzatnak végzett vállalkozói munka nem összeegyeztethető. Ennek az ellenzéki párt szerint kirívó példája volt, hogy Kál Károly nemmel szavazott a volt Csepel Művek területén illegálisan lerakott 1200 tonna mérgező galvániszap azonnali elszállíttatására, utána pedig havi 366 ezer forintért cége elvállalta annak felügyeletét. A legmegdöbbentőbb azonban ebben az esetben az volt, hogy a csepeli galvániszap mennyisége az elszállítás idejére a korábbi becslésekhez képest kevés híján a duplájára, 2300 tonnára növekedett – rótta fel a felügyeleti munka kritikájaként a csepeli Fidesz-KDNP frakció, melynek tagjai többször észlelték és jelezték a galvániszapos hordók furcsa „szaporodását”.

Csepel.info

5 hozzászólás “Több dühöngőt is javítani kellett” bejegyzésre

  1. spam szerint:

    a csepeli vezetés nagyívben tesz itt mindenre, nem csoda, hogy a Csevak is ilyen gyengén muzsikál.

  2. Villanyírógép szerint:

    tűzihorgOnyzott
    lol 🙂

    Egyébként a dühöngők felújításának minősége tényleg botrányos.

  3. Gordon szerint:

    Jól áll a vörös köpeny a díszellenzékinek.

  4. Aureus szerint:

    A Csevaknak annyi esze van hogy a felújított nagyobb játszóterekre (egyik a Jedlik mögötti, másik a Duna parti nagyjátszó) rakott be mobilvécét. De már a 2. nyár telt el úgy, hogy le vannak zárva. Vagyis fogalmam sincs akkor mi a fenének foglalja a helyet, ha a 3 éves gyerekem tojni akar, akkor kénytelen vagyok a WC mellett a fűre ezt elintézni – de utána ezt azért összeszedem. Jó élmény lehet amikor ürytik a kukákat, hogy azoknak se tűnik fel, mér ott van a gyerek kaki???

  5. titok szerint:

    Csepeli hunvald??
    Imádom ezt a csevak bizniszt, szívesen a gazdálkodásuk körmére néznék.

Itt lehet hozzászólni !