Hetven soha nem hallott Jimmy szám került elő

Stop, Csepel.info

A Király tartogat még meglepetéseket

Ismét közeleg a szeptember, s a Zámbó család is készül, hiszen idén ismét megrendezik a Jimmy díjátadó emlékgálát. A Király emlékének ápolása azonban újabb fejezethez érkezett, hiszen dokumentumfilm is készül Jimmy életéről, sőt lehetséges, hogy hamarosan olyan dalokat hallhatunk tőle, amikről nem is tudtunk.

Ismét nagy a készülődés a Zámbó családban, hiszen közeleg a szeptemberi Jimmy díjátadó gála, s a könnyűzenei élet jeles képviselői is megemlékeznek a “királyként” emlegetett zenészről. Immár kilenc és fél éve, minden évben kétszer a testvérek szervezik meg az eseményt, ezzel is továbbörökítve Jimmy emlékét.

“Minden évben megtartjuk ezt a gálát és kiosztjuk a Jimmy alakját formázó szobrokat egy felfedezettnek és egy hírességnek. Egy 17 tagú kuratórium mérlegel egész évben, ők döntik el, kikhez kerülnek a díjak. Meghitt dolog, hiszen sok előadó lép majd fel idén is – többek között például a Váradi Roma Café, Kalocsai Zsuzsa, Lakatos Krisztián, John András, Gerdesits Ferenc, Payer Öcsi, Pintér Tibor, Győzike, Baby Gabi valamint egy külföldi meglepetés vendég -, köztük Jimmy fia, Krisztián is énekel” – kezdte Zámbó Marietta, Jimmy testvére és egyben az emlékgála alapítója. A befolyt összeget beteg, mozgássérült, daganatos, csontvelő-átültetésre váró gyermekeknek ajánlja fel a család, ezzel is nemes célt szolgálva. Marietta ma is rengeteg rajongói levelet kap olyan emberektől, akik egy testvérét ábrázoló kis képnek vagy egy poszternek is örülnének.

“Három és fél millió Jimmy rajongót regisztráltunk, ők maguk jelentkeznek be hozzánk. A szeptemberi koncertre nemcsak Magyarországról, de a világ számos pontjáról érkeznek – a legtöbben rendszeresen ellátogatnak a gálára-, így jönnek például Amerikából, Németországból, Svájcból, Erdélyből, Szlovákiából, Újvidékről és Szabadkáról is. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan szeretik. Bármerre megyünk a testvéreimmel, gyakran odajönnek hozzánk az emberek egy közös fotóért, vagy hogy megfoghassák a kezünket. Azt mondják: olyan, mintha Jimmyt érintenék meg. Érdekes, hogy például nem egy olyan buszos kirándulást szerveznek a külföldről érkező turistáknak, amelyek napi programjában szerepel Jimmy sírjának látogatása is. Gyakran látom én is, hogy leszállnak egy szál virággal a kezükben a buszról, majd mennek tovább” – árulta el a STOPnak Marietta, akitől megtudtuk: dokumentumfilm is készül testvérének életéről.

“Miami Beachen nyílt egy panzió, amit Jimmyről neveztek el. A tulajdonos készíttetett egy viaszszobrot róla és beültette a zongora mögé. Az összes gyémánt és platinalemezének másolatát is kitették a falra, s a kinti magyarokkal összefogva készítenek az életéről egy dokumentumfilmet” – mesélte Jimmy testvére, aki meglepő titkot árult el, méghozzá olyat, amiről eddig senki sem tudhatott. Marietta ugyanis évekkel ezelőtt Frankfurtban élt, de Jimmy a kinn töltött időszak alatt is gondolt rá, leült a zongorához, s számos dalt írt, énekelt fel testvérének, amiket aztán el is küldött neki. Így Mariettánál legalább 70 olyan dal van, amit eddig még soha senki sem hallott, s azt tervezi, hogy a kazettákat megfelelő kézbe juttatja – a hangminőség javítása miatt-, s valamikor a nagyközönség is megismerheti ezeket a szerzeményeket.

stop.hu

13 hozzászólás “Hetven soha nem hallott Jimmy szám került elő” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Nagyon de nagyon örülők, hogy megismerhetem ennek a kiváló embernek, a KIRÁLYNAK újabb eredeti gyönyörű műveit!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Többszáz motoros emlékezett halott társaira K.hu!!!!!

  3. Kovács Ernő szerint:

    A kommentalok.hun hatalmas buli van! Győzőtt az inter! Csak az Edda!!!!!!!!! Hajrá Magyarok!!!!!!!!

  4. Gordon szerint:

    Ernő szórakoztatja magát…

  5. Kovács Ernő szerint:

    Gordon, holnap a Csepel a Megyeri úton játszik bajnoki mérközést az Újpest második csapatával. Ha nyerünk, karnevál lesz a honlapomon!!!!!!!!!

  6. Jeniszej szerint:

    Kovács Ernő: Nem szereted a Király dalait?

  7. Jeniszej szerint:

    A KIRÁLY úgy tudom pártolta a motorosokat. Neki is volt fémveretes bör szerkoja.

  8. Gordon szerint:

    Remélem nyerünk, de a honlapodat kihagynám, mert tiszta fejjel “túl tömény” nekem… 🙂

  9. Noel szerint:

    Offtopic. Tegnap délután 5körül más is látott havat vagy valami hó szerű dolgot szállingózni Csepelen?

  10. Jeniszej szerint:

    Holle anyó biztos felrázta a pehelypaplant.

  11. Jeniszej szerint:

    Kakaskukorékolás
    Bíróságon:
    – Kovács úr, miért verte meg a szomszédját?
    – Mert három hónapja kakasokat tart a lakásában.
    – Ezért még nem kell megverni.
    – Ez rendben volna, ha nem töltöttem volna az utóbbi fél év minden egyes munkanapját a pszichiáteremnél, mert reggelente kakaskukorékolást hallottam…

  12. Jani szerint:

    Noel: mit szedsz? és hol lehet kapni????:)

  13. Gordon szerint:

    Havaaat!!!!!!!!!??????????? Na ne szórakozz már.

Itt lehet hozzászólni !