Fut a Csepel negyvenharmadik alkalommal

Csepel.hu

A résztvevőket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az első futam előtt, elmondta, rekordlétszámú nevezés érkezett a versenyre, így ha a rossz idő nem tartott volna távol sokakat, az idei Fut a Csepel lehetett volna az eddigi legnagyobb létszámmal megrendezett esemény.

Az első futam előtt Tarnay Zsuzsanna, a Fitt Jövő Alapítvány alapítója zuhogó esőben tartott bemelegítő edzést, majd elrajtolt az alsó tagozatosok 1900 méteres futama.

A folyamatosan zuhogó eső a legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszám kezdetére elállt, így a 4000 méteres táv teljesítésének, majd a nap utolsó versenyszámának, a 400 méteres ovifutamnak már jó időben vághattak neki az indulók. Mindhárom futamot Borbély Lénárd indította, aki a 4000 méteres távot le is futotta.

Ahogy azt a korábbi rendezvényeken már megszoktuk, a csepeli sportegyesületek sátrainál bemutatók segítségével betekintést nyerhettünk az edzésekbe, az egyesületeknél folyó munkáról pedig a jelenlévő szakosztályvezetőket, edzőket is lehetett kérdezni.

Vadász Norbert, a rendezvény egyik főszervezője a Csepeli Hírmondónak elmondta, a versenyre 1900 nevezés érkezett, és az esős idő ellenére a három futamon összesen 1050-en álltak rajthoz. „Mi, szervezők is meglepődtünk, hogy a zuhogó eső ellenére is több mint ezer futó vett részt a versenyen, így családtagokkal együtt mintegy 2500-an kísérték figyelemmel az eseményeket. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, a közösségi oldalakon rengetegen osztották meg fotóikat, videóikat, hogy részt vettek az eseményen. Köszönettel tartozom Hajdú Imre és Hanzély Ákos főszervezőknek, a Csepel Öttusa és Vízisport Egyesület edzőinek, a testnevelő tanároknak a szervezett csapatmunkához, hogy rekordszámú nevezés érkezett és minden zökkenőmentesen zajlott a rossz idő ellenére is.” A rendezvényt a csepeli önkormányzat, a Csepeli Öttusa VSE, valamint a Csepeli Testnevelő Közösség szervezte.

Sétál a Csepel – A mellrák elleni küzdelemért!

A Korall Sportsziget edzőterem a mellrák elleni küzdelem jegyében Duna-parti sétát szervezett a futóverseny zárásaként. Varga Beáta és Kelemen Krisztina, a program szervezői kiemelték, a Korall Sportsziget fontos küldetésének tekinti, hogy az egészséges életmódon túl a felvilágosítással, a prevencióval is foglalkozzon. A programon rózsaszín szalagot osztottak, mely a mellrák elleni küzdelem jelképe, a nőiességet, a tisztaságot, a reményt és az újjászületést szimbolizálja. „A Korall Sportsziget egy támogató női közeg, a mozgáson túl nagyon fontosnak érezzük, hogy a nálunk edző hölgyekkel rendszeresen beszélgessünk. Egészségmegőrző előadásokat tartunk, az őszi és tavaszi időszakban túrázunk. A karitatív tevékenységekre is odafigyelünk, az OVSZ és a Vöröskereszt segítségével, közreműködésével évente kétszer véradást is szervezünk, valamint adománygyűjtő akcióink is vannak”.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !