A törvények betartása mellett zajlott a Kolonics György Szabadidőközpont beruházása

Csepel.hu

Három önkormányzati cég felügyelőbizottsága is ellenőrző vizsgálatot folytatott a Kolonics György Szabadidőközpont beruházása kapcsán, és megállapították, a projekt minden elemében megfelelt a hatályos törvényeknek.

Július 1-jén adták át a szabadidőközpontot. A száz százalékig önkormányzati forrásból megvalósult területen azt építették meg, amit a csepeliek kértek. A régi, elavult pavilonokat, kiszolgálóépületeket elbontották, néhányat felújítottak. Megújultak a teniszpályák, és a 2014-ben az MLSZ-szel közösen megépíttet műfüves futballpálya. Készült három új nemzetközi szintű teniszpálya és kettő padelpálya. Számos játszóeszközt telepítettek a központba, emellett felújították és áthelyezték a büfét, a portát, a csónakházat. Egy vadonatúj öntözőrendszert telepítettek a zöldterületen. Új padokat, szemeteskukákat raktak ki, kamerákat helyeztek el. Megújult a térvilágítás és az itt lévő emlékpark.

Felügyelőbizottsági vizsgálat

Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok esetében jogszabályi előírás a felügyelőbizottságok létrehozása. A Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága a képviselő-testület döntése alapján alakult meg, elnöke a független Tóth Sándor, két tagja pedig a fideszes Czibulyáné Szonday Szilvia és Zupkó János. A felügyelőbizottság ellenőrizheti az adott önkormányzati cég működését, valamint a cég által lebonyolított projekteket. A nyáron átadott Kolonics György Szabadidőközpont felügyelőbizottsági vizsgálata szeptember 14-én zajlott. Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, mivel a beruházásban érintett volt a kivitelezést végző Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., valamint a Csepeli Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. is, ezért ezen cégek felügyelőbizottságait is meghívták az ülésre, így három önkormányzati cég felügyelőbizottsága is vizsgálta a fenti beruházást. „Ha a felügyelőbizottságok valamit nem találnak rendben a beruházással, kötelesek az illetékes hatóságok felé azt jelezni. Erről azonban a Kolonics György Szabadidőközpont esetében szó sem volt. A három felügyelőbizottság a vezetésemmel helyszíni bejárást tartott, megtekintették a beruházást, majd a Városfejlesztési Kft. irodájában sor került a felügyelőbizottsági ülésre, amelynek során lehetőségük volt minden, a projekthez kapcsolódó dokumentumot, szerződést, számlát, teljesítésigazolást és az építési naplót áttekinteni. Az ülés azzal zárult, hogy a felügyelőbizottsági tagok kijelentették, minden kérdésükre kielégítő választ kaptak” – mondta Kálcsics Ferenc hozzátéve, az ülésről hangfelvétel és hetvenoldalas jegyzőkönyv is készült.

Bejárás, kérdések

Tóth Sándor felügyelőbizottsági elnök lapunk megkeresésére elmondta, a helyszíni bejárás során részletesen bemutatták a beruházást, majd feltehették kérdéseiket, mint például történt-e valamilyen hiba a kivitelezés során, és arról készült-e pótmunka. Kérdésünkre, hogy a felügyelőbizottság szerint mi volt a beruházás legvéleményesebb része, így válaszolt: „Felmerült a szabadidőközpontban található vendéglátóhelyiséggel kapcsolatban az a kérdés, hogy a bérlő törvényes úton jutott-e hozzá. Erre válaszul az Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette azt az önkormányzati rendeletet, amely alapján megállapítható, hogy a bérbeadás a jogszabályok szerint történt” – hangsúlyozta Tóth Sándor. Hozzátette, az iratbetekintés során megvizsgálták, hogy a szabadidőközpont közbeszerzési eljárása és a pályázat elbírálása a hatályos jogszabályok szerint történt-e. A felügyelőbizottság a megtekintett dokumentumok alapján a beruházást minden szempontból törvényesnek találta.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !