Komjáthi Imre: Nem automatikus, hogy az MSZP támogatja Karácsonyt 2024-ben

Mandiner, Csepel.info

Az újdonsült MSZP-társelnöknek nagyon elege van abból, hogy „akkumulátor pártként” használják a szocialistákat: azaz ők az adják az irodát, az aktivistákat, a többiek meg a jelöltet.

A történethez talán egy kicsit hozzátartozik, hogy a DK már kifejtette: nem feltétlenül támogatják az egyébként kudarcot kudarcra halmozó főpolgármestert. Na nem az alkalmatlansága miatt, hanem mert nem DK-s. Meg nem is MSZP-s.

A Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának vendége volt az MSZP újdonsült társelnöke, Komjáthi Imre. A beszélgetés első felében szó esett szakszervezetiségről, a Gyurcsány-korszakról, arról, hogy miért vállalta el az elnökséget, és vajon miért hátrált ki az indulásból Mesterházy Attila.

Az interjú második felében szóba kerültek az aktualitások is.

Komjáthi elmondta: elnökként arra fog törekedni, hogy 2024-ben mindenhol legyen szocialista jelölt, aztán méretesse meg magát helyi előválasztáson, vagy akár a tárgyalóasztalnál.

„Azon leszek, hogy az MSZP ne legyen még egyszer akkumulátor párt. Sok kampányban részt vettem már, és azt láttam, hogy ott voltak a különböző pártlogók, és szétnéztem, és csak szocialista aktivistákat láttam. Megkérdeztem, hogy a többi pártnak hol vannak az aktivistái: ház azok nincsenek. És mi adtuk az irodát, mi adtuk az aktivistákat, plakátokat, sok mindent, és a másik párt adta a jelöltet” – magyarázta Komjáthi, aki újra leszögezte: nem lesznek akkumulátor párt, akit leszívnak, majd veszélyes hulladéként eldobnak, és még mérgezőnek is tartják őket.

Ezután kérdezte meg Gavra Gábor, az MSZP beáll-e Karácsony Gergely mögé a 2024-es főpolgármesterválasztáson. „Senkinek a támogatása nem automatikus az MSZP oldaláról” – jegyezte meg Komjáthi. Ez azért is érdekes, mert pont egy hónapja Gyurcsány Ferenc is arra utalgatott a Partizán-interjúban, hogy kihátrálnak Karácsony mögül. Komjáthi azért sietve megdicsérte Karácsonyt, aki szerinte kiváló teljesítményt nyújt ebben a válságos időszakban.

A társelnök kijelentette: arra fognak törekedni, hogy mindenhol legyen szocialista jelölt, mint amilyen Horváth Csaba is volt 2019-ben, akit Karácsony Gergely legyőzött. Ha Karácsony most is megnyeri az előválasztást, beállnak mögé – derült ki az interjúból.

7 hozzászólás “Komjáthi Imre: Nem automatikus, hogy az MSZP támogatja Karácsonyt 2024-ben” bejegyzésre

 1. Nagyapó szerint:

  Persze kérdés, hogy az MSZP és a Párbeszéd együtt eléri.e az5 %-ot?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

 2. Nagyapó szerint:

  Talán összefoghatnának az árnyékkormánnyal a Dunaújvárosi Vasmű megmentéséért! Ja, azt tegye a kormány, ők az eladási hasznot zsebre vágták, részükről ennyi!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

 3. László szerint:

  Amelyik gyárral stratégia megállapodást kötött a gazdája, milliárdokkal segítve az max. 1 évig húzta utána “tönkrement” és itt az újabb: “Orbán Viktor 150 milliárd forintot ad a gyárak megmentésére” Gondolom megy a pénz a német gyáraknak hogy ne lépjenek le…

 4. kormánypárti szerint:

  Mit szól ehhez a másik társelnök, aki még táncra is perdült, amikor Olga néni alulmaradt KariGerivel szemben? Azóta már Kálmánszolga a favorit? Én amúgy támogatom Komjáthi főpolgármesteri indulását: egy igazi súlytalan senki a politikában.:D

 5. László szerint:

  Favorit volt a Kálmászolga. Hirtv-nél havi 3 millióért tolta a mantrát. Valaki látott benne fantáziát. Közpénz könnyen jön könnyen megy.

 6. robi szerint:

  ” másik párt adta jelöltet.”

  Erről ki tehet társelnök úr?
  Három ciklus is kevés volt Csepelen (egy könnyedén behúzható körzetben) épkézláb saját jelölt állítására. Szabó Szabolcs mind háromszor köszönte szépen a tárcán felkínált lehetőséget és élt vele.

 7. Nagyapó szerint:

  😁😁😁

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

Itt lehet hozzászólni !