Török Gábor: nem volt ellenzékváltás, kevés az esély a baloldali győzelemre

ATV, Mandiner

Az elemző szerint nem volt ellenzékváltás. A politikai munkában, a politikai szervezettségben és a kommunikációban pedig „olyan ordító a különbség, hogy papírforma a kormányoldal győzelme”.

Török Gábor volt az ATV Egyenes Beszéd szentesti adásának vendége, a politilógussal belpolitikai évértékelőt tartott a műsor.

A 2021-es év legfontosabb innovációja az előválasztás volt Török szerint, de leszögezte: ez korántsem oldotta meg az ellenzék problémáit.

A politikai munkát nem spórolhatta meg az ellenzéknek az előválasztás, most ezt látjuk

– mondta Török, aki kérdésre arra is kitért: nem beszélhetünk ellenzékváltásról, hiszen a Fidesz leváltása érdekében a régi és újabb pártoknak szövetkezni kell.

Tehát ellenzékváltás nem volt, de az előválasztás megmutatta, hogy igény az volna rá

– tette hozzá a politológus.

Az azóta eltelt időről, és a Márki-Zay Pétert ért bírálatokról Török azt mondta, öngyilkosság lenne a hódmezővásárhelyi polgármester lecserélése, mivel összezavarná az amúgy is bizonytalan ellenzéki szavazókat, ezért szerinte ennek minimális az esélye.

Török Gábor aztán elejtett egy félmondatot, miszerint a következő időszakban elcsendesedhetnek az ellenzéket megosztó hangok, de „ha az ellenzék nyerne, amire sok esély nem látszik”, akkor ezek újra a felszínre törhetnek.

„Van egy kétosztatúság, de ég és föld a két oldal helyzete. Az ellenzék a legközelebb a Fideszhez a szavazók számában van” – magyarázta Török, aki szerint a politikai munkában, a politikai szervezettségben és a kommunikációban

olyan ordító a különbség, hogy papírforma a kormányoldal győzelme”.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg.

***

Az elmúlt hetekben több, a baloldal és Márki-Zay Péter győzelmi esélyeit is megkérdőjelező kutatás látott napvilágot.

A sort egy 444-en megjelent kutatás kezdte. A Soros György által is támogatott portál szerint az anyagot az új, összefogott ellenzéki kampányközpont rendelte meg, és a felmérés a baloldal számára kijózanító eredményt hozott. Eszerint a teljes lakosság körében 46 százalékos a Fidesz–KDNP és csak 32 százalékos az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága. Továbbá a megkérdezettek 52 százaléka mondta azt, hogy a mostani kormány maradását szeretné, és csak 43 százalék akarna kormányváltást

Századvég decemberben készült, legújabb felmérése szerint is jelentősen csökkent Márki-Zay Péter népszerűsége az ellenzéki előválasztás óta. A baloldal miniszterelnök-jelöltjéről a megkérdezettek 36 százaléka nyilatkozott kedvezően és 56 százalék kedvezőtlenül. Ez mínusz húszpontos elutasítottságot jelent, ami ilyen rövid idő alatt kifejezetten jelentős veszteség. Októberben ugyanis – az előválasztás második fordulója idején – a választók 42 százaléka még kedvező véleményen volt Márki-Zay Péterről, és 47 százalékuk ítélte meg kedvezőtlenül, írja a portál.

11 hozzászólás “Török Gábor: nem volt ellenzékváltás, kevés az esély a baloldali győzelemre” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Ha annyira biztosak lennének az újabb győzelemben hol foglalkoznának ezek holmi márkizaival meg az ellenzékkel? Mást sem csinálnak csak őket emlegetik. A teljesen kívülálló, mindentől független Századvéget ugyan ki támogatja? Őt biztos nem a Soros. Legyen intő példa az alábbi belinkelt kép. Nézőpont nyalonc intézet felmérés főpolgármester választás 2019
    Hát nem a toronymagasan kihozott vénember nyert, legalább hazudták volna szorosabbra az állást. Gondolom nem merték…
    http://uploads.disquscdn.com/images/8d50285e73e3133b0b7c470fb570d6f3664105117b15d7334a1bddec7271c349.jpg

  2. PáLoS TReND szerint:

    TÖRÖK GYEREK MEGVÁGTA, MAGYAR GYEREK GYÓGYÍTJA…
    A BALOLDAL NEM IS…- DE a CENZÚRÁZOTT MAGYAR-SZÍVŰ RADIKÁLISOK MÉG MEGMENTHETIK MÁRIA ORSZÁGÁT!!!
    ISMÉTLEM:a MAGYARSZÍVŰEK!!!
    AMÚGY az ún. LÁZÁR JÁNOSNAK is abszolút mértékben lenne igaza, ha…
    …ha mondandóját nem felejtette volna el kicsipkézni azzal, hogy a “KOMPLETT” PEDOFIDESZ SZŐRÖSTŐL és BŐRTELENÜL is ISRAHELL-nek VAN ALÁRENDELVE IMMÁRON 33 ÉVE!!! – MIVEL SZAKADATLAN és KIZÁRÓLAG a MAGYAR ÉRDEKEK ELLENÉBEN CSELEKEDTEK/CSELEKSZENEK az ORSZÁGUNKAT MEGSZÁLLVA TARTÓ FAJ és LÉLEKIDEGEN KRISZTUS-GYILKOSOKKAL és SZŰZLÁNY-ÁLDOZÓKKAL EGYÜTT!!!
    BÁRMILY SOKKOLÓ is LEHET a HATALOMITTAS TEVA RÉSZVÉNYESEKNEK (MOST MÉG!!!), DE JÓVAL NEHEZEBB LESZ BEKERÜLNI MAJD a „SZÜLETETT” VÉRONTÓKNAK és VÉR-RONTÓKNAK a MENNYEKNEK ORSZÁGÁBA, MINT a NARANCS-HÉJ KIPÁS BIRKÁKNAK PET PALACKKÁ VÁLTOZNI!!!
    …még, ha OLSTEIN=ORSÓS=ORBÁN VIKTOR, alias, GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK (KÉT NYELVPÖRGETÉS KÖZEPETTE!!!) VISSZA is PRÓBÁLNA VÁLTOZNI ROTHSCHILD LAKÁJBÓL; – KAPUKAT DÖNGETŐ „VAJDÁVÁ”!!!
    ÚGYHOGY MAGYAROK!!!…- LESZ, ITT IGENIS VÍZKERESZT, KÉREM SZÉPEN: 2022-ben…- VAGY, AMIT AKARTOK: SORSFORDÍTÓ NEMZETGYŰLÉS!!!

    Szerrel és tettel: PáLoS TReND

  3. Gyula szerint:

    Egy darabig olvastam Törököt, de sorra buktak meg a jóslatai. A “…hat, …het” kategória elmegy a Facebook-on. 😁

  4. Nagyapó szerint:

    A moslékkoalíció megtalálta igazi vezetőjét, Márkit!😀 Márki olyan, mint a kacsa, mert a kacsa csodálatos állat. Tud futni, úszni, repülni, csak mindet rosszul, miközben be nem áll a csőre.
    Márki politikusnak aztán igazán hülye! Ki az a politikus, aki saját táborának vezetőit cikizi?😀 Már látszik az eredménye!
    Gyurcsányinak, viszkizés közben csak azon kell merengeni, hogy januárban szúrja hátba a dumazsákot, vagy hagyja ezt a hajót elmenni, hagyja tönkretenni a többi pártot és pártépítéssel hajtson a következő választásra?😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. László szerint:

    Fater! Olcsóbban kell adni a gázt áprilisig, még ha belepusztul az ország. Meg kell védeni a rezsócsökkentés vivmányait! Mindenhol drágul, csak nálunk nem? Persze mi jó áron vettük mondta szijártó (el tudom képzelni) aztán 10évre gyorsan titkosították is mennyi is az annyi. Választások előtt emelni? Kit szidnánk ha nem a viktort? Inkább elveszi máshonnan. Se stadion, se egészséges vigyori Budapest program. Nem jó ez így.

  6. Gyula szerint:

    Vén broki!
    Annyit ér, mint lelakott Katinkátok, nemde? 😜
    Nálatok nincs ellentmondás, tudjuk, elvtárs! 😁

  7. Antikom szerint:

    Fotelharcos vs. többszörös világbajnok, olimpiai bajnok.
    Büdös, trottyos, szaros kommunista maradványok, pofa be és irány a coop, legolcsóbb alsópolcos sört beraktároztok, és jöhet a sas kabaré. Utána alvás, úgy májusig.

  8. Gratulálok szerint:

    Akárki győz a választáson, utána zavargások lesznek. Aztán jön Iliescu elvtárs és megmenti Romániát! Bocs, az 32 éve volt, Magyarországot! 😉

  9. Nagyapó szerint:

    Hasamat fogom röhögés közben! Márkiék – Berki pénzén – megrendeltek egy közvélemény kutatást. Az eredmény kiszivárgott, miszerint Márki húz a béka fenekéhez, erre felmondtak a kutatóknak!😀😀
    A csepeli lumpenprolik meg még hisznek a mesékben!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    Fater akkor csak hátra kell dölni a fotelban. Miért kell a jelentéktelen ellenzékkel foglalkozni? Napi szinten. Számítanak zavargásra, 600 millióért lett megerősítve a kunigunda tv. Büfét csak megtalálják majd a fidesz futballhuligán kubatov emberei.

  11. Gratulálok szerint:

    Vannak jelentkezők az Iliescu szerepre! Nem véletlen hogy a lehallgatások kormánykörökben is zajlottak!/zajlanak?

    Erről egy vicc jut eszembe! Az igazgató utasításba adja, – keressék meg azt az ambíciózus fiatal szakembert aki a helyembe léphetne! – És mit tegyek, ha megtaláltam? – Azonnal rúgja ki!

Itt lehet hozzászólni !